Προς το περιεχόμενο

NTLDR is missing! Τι να κανω;;

liakos18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω την ASUS M3A-H/HDMI και μετα απο φορματ αποφασισα να κανω κι ενα BIOS update μεσω του επισημου utility της asus. Αφου εγινε μου ζητησε επανεκινηση αλλα οταν ξανανοιξε μου εβγαλε το παραπανω σφαλμα μετα την οθονη του 'Press DEL to enter setup...'. Τι να κανω;

Δημοσ.

Άλλο ένα reset, αν δεν φτιάξει

μπαίνεις στο bios και επιλέγεις το reset to default

αν δεν φτιάξει μπαίνεις στο bios και

βάζεις τους σκληρούς στην σειρά που ήταν και πριν το update

Δημοσ.
πρωτα κανουμε bios update και μετα φορματ.ποτε αναποδα.!!!!μαλλον θα πρεπει να το ξανακανεις.!

Γιατί το λες αυτό?

@Topic Starter, φαντάζομαι οτι έχεις παραπάνω απο 1 δίσκους στο μηχάνημά σου. Άρχισε να παίζεις με την σειρά που μπουτάρουν οι δίσκοι και θα το λύσεις το πρόβλημα.

Αν έχεις βάλει vista ή 7, ενδέχεται τον bootloader να τον έχει βάλει σε άλλο δίσκο απο αυτόν που έχει εγκατεστημένα τα windows, οπότε παίζοντας με την σειρά του boot order θα την βρεις την άκρη.

• Moderators
Δημοσ.
πρωτα κανουμε bios update και μετα φορματ.ποτε αναποδα.!!!!μαλλον θα πρεπει να το ξανακανεις.!

Αν γινει αναποδα τι ακριβως συμβαινει??

Δημοσ.

το εχω ξαναδει εγω,πολλες φορες μαλιστα.αυτο συνηθως συμβαινει στα XP,αν υπαρξουν αλλαγες στο chipset η sto bios-uefi αναλογα, δεν αναγνωριζεται το boot sector.δεν συμβαινει σε ολα ομως,απλα επιασες λαχειο!!!!ξανακανε φορματ και ολα θα ειναι οκ.αν εχεις vista -seven βαλε το dvd και κανε επιδιορθωση εκκινησης ισως ξεκινησει ετσι.

Δημοσ.

Τι κάνουμε όταν το pc μας ανοίγοντας δεν φορτώνει τα windows και εμφανίζει τοι μήνυμα “NTLDR is missing. Press CTL+ALT+DEL to restart” ?

Μην πανικοβάλλεσαι και μην κλοτσάς το κουτί!

Για κάποιο λόγο έχουν σβηστεί τα αρχεία NTLDR, NTDETECT.COM απο το c:\ είτε ακόμα και το booti.ini .

Θα χρειαστείς το cd εγκατάστασης των Windows XP και ίσως μια δισκέττα.

Bootάρουμε απο το cd των XP και επιλέγουμε να μπούμε σε recovery console πατώντας το “R”.

Στην συνέχεια επιλέγουμε την εγκατάσταση των windows που θέλουμε να “σώσουμε”, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μόνο μια.

Θα μας ζητηθεί το password του τοπικού administrator.

Βρισκόμαστε στο φάκελο c:\windows και γράφουμε τα ακόλουθα στην κονσόλα:

copy D:\I386\NTLDR C:\ και στην συνέχεια

copy D:\I386\NTDETECT.COM C:\

Έχουμε υποθέσει ότι ο c:\ είναι ο σκληρός δίσκος που έχει εγκατεστημένα τα Windows XP και D:\ είναι το cd-dvd drive μας.

Με exit κάνουμε restart.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μετά το restart το pc θα μπει στα Windows κανονικά.

Εαν έχει σβηστεί και το boot.ini αρχείο τότε θα πρέπει να το αντικαταστήσουμε με ενός άλλου λειτουργικού υπολογιστή (η δισκέττα που λέγαμε στην αρχή).

Δημοσ.
δε σβηνεται τιποτα,απλα αλλαζουν σε default οι θεσεις των δισκων η/και το sata controller αλλαζει Mode.

Ξεκίνα από εδώ πρώτα. Ύστερα από Bios Update ή Bios Restore to default αλλάζει η σειρά των δίσκων που ψάχνει για boot.

Άσε τελευταίες επιλογές τα format fix boot κλπ.

Και επίσης δες αν έχει γυρίσει ο sata controller σε ahci είτε είναι eide.

Αν έχεις εγκαταστήσει με sata controller ahci κατά 95% δεν έχει πρόβλημα να bootarei αν είναι σε EIDE mode

Επίσης αν κάνεις format και μετά bios update δε καταστρέφεται το σύμπαν ούτε πέφτει κανένας κομήτης στο σπίτι σου κλπ.

98% πάντως είναι το boot priority των HDD

Δημοσ.

Μια φορά που είχα αυτό το πρόβλημα και δεν εφτιαχνε με τπτ , εκανα ενα

chkdsk /r και δούλεψε μια χαρά μετά , δοκιμασε το δεν χάνεις τπτ :-)

Δημοσ.

Πστ, liakos18, άμα σου πει κανένας ν' αλλάξεις και τροφοδοτικό γιατί χάλασε τις μνήμες, μη μασήσεις.

(κατά τ' άλλα πρώτος ο TheELF σου έδωσε την σωστή οδηγία...)

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Ευτυχώς ήταν το πιο απλό σενάριο (η σειρά των δίσκων). Είχε βάλει σαν 1ο δίσκο έναν που έχω μόνο για Data. Στην αρχή προβληματίστηκα γιατί ο δίσκος μου είχε πολλά partition (εγκατέστησα τα 7 σε dual boot με Ubuntu) και δε θα ήξερα που να βάλω τα απαραίτητα αρχεία :Ρ.

Τώρα έχω κάτι θέματα με την ανάλυση (στα Windows δεν πιάνει η εικόνα όλη την οθόνη ενώ στα Ubuntu είναι μια χαρά) αλλά είναι άσχετα με το θέμα μας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...