chris74p Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Ειμαι Ναυπηγος Μηχανικος .Στο ΤΣΜΕΔΕ δεν εχω γραφτεί ποτε.Όσα χρόνια εργάζομαι ως προγραμματιστης σε διάφορες εταιρίες ήμουν γραμμένος στο ΙΚΑ. ΤΑ τελευταία 2 χρόνια δουλεύω και part-time ως ασφαλιστης . Αναγκαστικά έχω γραφτει σε επαγγελματικό επιμελητήριο ,ΟΑΕΕ και ανοιξα βιβλία. Απο τον ΟΑΕΕ εχω πάρει απαλλαγη στις εισφορές και έτσι πληρώνω μόνο το ΙΚΑ 20% στα μικτα. Το Θέμα είναι το εξής: Εχω σοβαρή πρόταση να δουλέψω σε ναυτιλιακή με πολύ καλό μισθο ως ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Αυτό προυποθέτει να γραφτώ στο ΤΕΕ και αυτόματα στο ΤΣΜΕΔΕ. ΜΕ ΤΟ ΊΚΑ δεν με νοιάζει διαγραφομαι..Ομως α) Το ΤΣΜΕΔΕ (εφόσον γραφτώ) θα μπορεί να μου δώσει χαρτί απαλλαγής για να μήν πληρώνω εισφορές στο ΟΑΕΕ ?? β) μπορώ να είμαι γραμμένος σε 2 επιμελητήρια ταυτόχρονα?? γ) Αν κάποια στιγμή θλήσω να ανοιξω βιβλία στην εφορία μηχανικού ,μπορώ εφόσον έχω ως ασφαλιστη? Αν ξέρει κάποιος κάτι ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ
Ather Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 α) Αφού το έκανες με το ΙΚΑ σίγουρα θα το κάνεις και με το ΕΤΑΑ. β) Ενδιαφέρον. Γιατί όχι; Δεν έχω δει κάπου απαγορευτικό. γ) Όπως το β) Στους δικηγόρους πχ αναφέρεται ότι δεν μπορούν να είναι σε δικηγορικό σύλλογο εφόσον είναι δυ (με κάποιες εξαιρέσεις).
lary7 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Αυτο που ξερω σχεδον σιγουρα ειναι πως οι ασφαλισμενοι στο ΤΣΜΕΔΕ μετα το 1993 μπορουν να παρουν απαλαγη απο ΟΑΕΕ. Για τα επημελητηρια δεν γνωριζω. Για σιγουρια ρωτας ΟΑΕΕ και αν σου πουνε κατι περιεργο ζητας διαταξη γιατι ουτε αυτοι ξερουν πολλες φορες και σου λενε ανακριβιες.
Ather Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Μετά το 93 είσαι νέος ασφαλισμένος, δηλαδή μονή ασφάλιση, άρα είναι όπως τα λες. Αυτό με τη διάταξη πολύ σωστό άλλη φορά θα το κάνω, αν και μου έχει τύχει περίπτωση να πάω νόμο και ο υπάλληλος να μου δίνει άλλη ερμηνεία. Η μία ήταν με το ΤΣΜΕΔΕ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.