Προς το περιεχόμενο

Interactive Fiction - Text Adventures

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα επεισόδιο του Big Bang Theory (Sheldon rules) μου ξέθαψε την επιθυμία να ασχοληθώ και πάλι με αυτό το είδος παιχνιδιών.

Είχα πιάσει κάποτε το Hitchhiker's guide to the galaxy, ως μεγάλος φαν του συγγραφέα Douglas Adams, αλλά το είχα αφήσει αρκετά γρήγορα. Σίγουρα δεν προτείνεται ως αρχή, ειδικά σε κάποιον που δεν πολυ-πιάνει το ύφος-χιούμορ του Adams. Είναι αρκετά σκληρό παιχνίδι και σε τιμωρεί ακόμη και για πράγματα που είναι πρακτικά αδύνατον να σκεφτείς. Από τότε δεν είχα κάποια επαφή με το είδος.

Είχα, όμως, το ευλογημένο μου iPod Touch σε ένα ταξίδι μου στο τρένο και εκεί είπα "ευκαιρία να ασχοληθούμε ξανά". Είχα γοητευτεί και από τη σκηνή στο Big Bang Theory. Εκεί, λοιπόν, στο iPod Touch, υπάρχει η εφαρμογή Frotz, η οποία περιλαμβάνει και μια συλλογή παιχνιδιών, τα οποία μου φαίνονται καλές περιπτώσεις και από εκεί έπαιξα ήδη δύο. Το "9:05" και το "Lost Pig". Πολύ ενδιαφέροντα αμφότερα.

Θα ήθελα, όμως, κάτι με περισσότερη πλοκή. Δηλαδή καλό γράψιμο επιπέδου καλού RPG. Με λίγη έρευνα κατέληξα (μάλλον) στο Anchorman.

Το θέμα τώρα και η βασική μου ερώτηση είναι η εξής:

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας (απευθύνομαι σε έμπειρους) τα MUST του είδους; Τα κλασικά; Αυτά που άφησαν εποχή; Αυτά που είναι εγγυημένο ότι θα σου αρέσουν; Αυτά που κάνουν τα text adventures ένα ακόμη είδος τέχνης, δίπλα στα βιβλία και τον κινηματογράφο;

Όσον αφορά τους άπειρους ή αυτούς που δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάω:

Αφήστε για λίγο τους πανάκριβους υπολογιστές και τις κονσόλες σας και τρέξτε παιχνίδια που βασίζονται στην πιο ισχυρή κάρτα γραφικών όλων των εποχών: την φαντασία!

Ναι, δεν είναι για όλους (το καταλαβαίνω αυτό). Αλλά μπορεί και να ερωτευθείτε κεραυνοβόλα! Όπως έπαθα εγώ καλή ώρα.

Ξεκινήστε εδώ: http://ifdb.tads.org/

Δημοσ.

Ε, πες μας κι εμάς κανένα όνομα.

Αυτή τη στιγμή έχω καταλήξει στο Anchorhead και λογικά μετά πάει το Zork. Ειδική περίπτωση φαίνεται να είναι το Photopia.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα αρχικά τα planetfall, amnesia και το spider & web. Ρϊξε μια ματιά και στα Zork. Το Anchorhead που λές το ειχα δοκιμάσει γιατί είχα ακούσει καλά λόγια αλλά εμένα προσωπικά δεν με κράτησε. Αν και δεν είμαι πολύ μεγάλος (29) είχα προλάβει την δεύτερη γενιά text adventures και είχα παίξει πάρα πολλά, οπότε θα ψάξω να βρω ποια άλλα είχα και θα ενημερώσω...

---------- Προσθήκη στις 01:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:15 ----------

Παραλίγο να το ξεχάσω... Δες και το worlds apart, νομίζω το καλύτερο απο όλα.

Δημοσ.

Λοιπον, εχουμε και λεμε:

Οτιδηποτε εχει γινει release απο InfoCom (δηλωνω fanboy τους :-D ) με εμφαση στα:

*Zork Series (προσωπικα αγαπημενα ειναι τα τρια του Enchanter Trilogy)

**Enchanter

**Sorcerer

**Spellbreaker

*Planetfall και το sequel Stationfall

*Suspended - Το βρηκα αρκετα δυσκολο, αλλα εχει καταπληκτικο premise και παρα, παρα πολυ εξυπνο τροπο χρησης (ελεγχεις μια σειρα απο robot τα οποια ειναι ρυθμισμενα για διαφορετικα input).

*A Mind Forever Voyaging - Εδω εχουμε τον ορισμου του ορου "Interactive Fiction", αφου ειναι παραπανω μια ιστοριουλα που καθοδηγει ο χρηστης παρα adventure game (φοβερο setting, easily απο τα πιο ωραια της Infocom).

*Plundered Hearts - Pirate-themed game

*Spellcasting 101, 201, 301 - Αυτα περιεχουν ορισμενα static γραφικα, αν και τα θεωρω text adventures.

*Amnesia - Αυτο ειναι love or hate, εξαρταται αν σου αρεσει το συγκεκριμενο ειδος, προσωπικα το βρηκα κουραστικο οτι ορισμενα in-game 'events' συμβαινουν μονο σε συγκεκριμενες ωρες.

*Bureaucracy - Δεν βρηκα χρονο να το δοκιμασω δυστυχως, αλλα εχω ακουσει καλα λογια (maybe at Christmas, σιγα μη προλαβω αλλα λεεεεεμε τωρα :devil: )

(Amnesia/Spellcasting series ειναι εκτος Infocom αλλα αξιζουν μια ματια)

(Το Leather Goddesses of Phobos μ'αρεσε επισης, αλλα ειναι λιγο NSFW, οποτε check at your discretion)

Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο!

Για πολλά από αυτά που αναφέρετε είχα ήδη ακούσει πράγματα, οπότε συνδυάζοντας τις πληροφορίες μου απ' ότι φαίνεται παίρνουν σειρά τα:

Planetfall

A Mind Forever Voyaging (ίδια περιγραφή με το Photopia)

Spider & Web

...και έχει ο θεός.

Ερώτηση: Πόσο διαρκούν αυτά τα παιχνίδια; Το πρώτο που έπαιξα (9:05) τελειώνει σε 10-20 λεπτά (ΟΚ, αυτό το ήξερα, το λέει και στα εισαγωγικά) ενώ το δεύτερο μέσα σε ένα απόγευμα.

Γενικά αν, ας πούμε, όποτε κολλάς έχεις ένα λυσάρι και το ακολουθείς (δηλαδή δεν πρόκειται να κολλήσεις για μια εβδομάδα σε έναν γρίφο), πόσες ώρες χρειάζονται για να τα τελειώσεις;

Δημοσ.

Ενα "informed guess" θα κανω εδω, μια και οταν επαιξα τελευταια φορα αυτα, δεν ειχα στη διαθεση μου internet, και τα (τοτε) hints lines ηταν για Americas only, υπολογιζω ειναι gameplay καπου στο 10ωρο αν λυσεις τα puzzles στα 30-35min (και υποθετοντας average reading speed). Μπορει να κανω και λαθος ομως :devil:

Δημοσ.

η Magnetic Scrolls ηταν η κορυφη. παιξτε οπωσδηποτε τα corruption και pawn

http://ifdb.tads.org/viewgame?id=kjkj9yw12c8gc1fd

http://ifdb.tads.org/viewgame?id=a3ege93gjofe5q0m

παντως θελουν απειρη ωρα, δεν ειναι ευκολα παιχνιδια...τρελα κολληματα σε amstrad 6128, το 88-89 αν θυμαμαι καλα...

που τα παιζετε τωρα? Φανταζομαι σε καναν emulator για amiga?

Δημοσ.

Εγώ στo Zoom για Mac. :-)

Χαίρομαι που το θέμα έχει ανταπόκριση. Φοβήθηκα ότι δε θα βρω κανέναν της παλιάς σχολής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...