Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Nokia αρνείται να υιοθετήσει το Android όπως άλλες εταιρίες και άντε αυτού διπλασιάζει της επένδυσής της για MeeGo και Symbian.

Παρά τις ισχυρές ενδείξεις ότι πρόκειται για τον λάθος δρόμο η Nokia θα συνεχίσει να προχωράει μόνη της .Ο Stephen Elop που είναι CEO της εταιρείας δεν είναι διατεθειμένος να δημιουργήσει τηλέφωνα που τρέχουν το Android της Google όπως λένε εκθέσεις της Wall Street Journal.

Αντ 'αυτού, θα βασιστεί στο νέο Symbian 3 και το MeeGo για της συσκευές της , ο λόγος που ο Elop είναι αρνητικός στο Android είναι ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό δεν επιτρέπει την καινοτομία .

Τα τελευταία χρόνια, η Nokia έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια προσπαθώντας να συμβαδίσει με τις άλλες πλατφόρμες. Το 2007 δαπανήθηκαν 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά της Navteq μιας εταιρείας που ανταγωνίζεται με το Google Maps .

Τον τελευταίο καιρό έχει δώσει επίσης πολύ χρόνο και χρήμα για το δικό της κατάστημα εφαρμογών το γνωστό Ovi Store , το οποίο όμως έχει δει πολύ λιγότερη υποστήριξη από την κοινότητα των προγραμματιστών σε σχέση με το Android και το iPhone.

Η Nokia έχει χάσει το 8 τοις εκατό του μεριδίου της στην αγοράς smartphones κατά το τελευταίο έτος, σημειώνοντας πτώση από το 44,6 τοις εκατό στο 36,6 τοις εκατό της αγοράς , ενώ το Android και το iOS αυξήθηκαν σημαντικά και η τάση αυτή συνεχίζει να αυξάνεται.

Η Nokia δεν έχει ουσιαστικά παρουσία στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, μια από τις μεγαλύτερες αγορές smartphones στον κόσμο , κατι που την οδήγησε στην περικοπή 1.800 θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο.

Άραγε η Nokia θα βρει την δύναμη να παει κόντρα στην τάση που επικρατεί και να δει πάλι άνθιση στην αγορά τον smartphones της η μήπως βαδίζει σε ένα μονοπάτι που δεν έχει γυρισμό !

Source.png Πηγή: http://ti-les-tora.blogspot.com

Link.png Site: http://www.digitaltrends.com

Δημοσ.

αν συνεχισει μονη της δεν θα φτασει και πολυ μακρια...

εκτος και αν παρουσιασει κατι πραγματικα πολυ καλο, οπως η apple με το 2g :-)

Δημοσ.
Καλα η Nokia εχει φαει τα μουτρα της και αν αρνηθει να παει με το ρευμα(βλεπε android) θα τα φαει ακομα περισσοτερο...

Νομίζω πως έχει καταλάβει πως βαδίζει λάθος απλά το έχει πάρει εγωιστικά .

Προσωπικά δεν με χαλάνε τα κινητά της άλλα με χαλάνε οι τιμές τους :-(:-(:-(

Δημοσ.

Καλό είναι που αρνείται να βάλει Android στις συσκευές της, αλλά σκοπός είναι να βγάλει και κάτι εξίσου αξιόλογο. Σκοπός είναι να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, όχι να κλείσουν εταιρείες λόγω λάθος πατημάτων.

Δημοσ.

πολύ καλή η nokia,πριν 2 χρόνια,αγόρασα το n78 και έμεινα σχετικά ευχαριστημένος σε σχέση με το προηγούμενο κινητό μου.(w810)

είχε λογισμικό symbian που σε σχέση με το κλειστό της se,ήταν έτη φωτός μακρυά.εύκολο ξεκλείδωμα,wifi,3.5 jack ακουστικά και αρκετές εφαρμογές να παίξω.

πλέον το ίδιο ισχύει με το android και το symbian.Το symbian,αρχίζει και πεθαίνει.Η Νόκια το χει πάρει πρέφα και προσπαθεί με δόντια και με νύχια να κρατήσει τον κόσμο.Άλλα,δεν γίνεται δυστυχώς η ευτυχώς.Το android συνεχώς κερδίζει ποσοστά,και θα συνεχίσει.

Εγώ πάντως θα ήθελα να δω android με το style της Nokia

Δημοσ.

Παντως, ολοι βιαζομαστε να την πουμε στην ΝΟΚΙΑ, αλλα μην ξεχναμε οτι, ακριβως σε αυτο το πεισμα της NOΚΙΑ οφειλουμε το γεγονος το Symbian ειναι το μονο mobile λειτουργικο που δεν... κακοποιηθηκε απο τους παροχους κινητης, οπως γινεται με το Android και θα γινει συντομα με το Windows Phone 7. Μαλιστα, αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχει πολυ παρουσια στην Αμερικη.

Στο symbian ο ρολος του παροχου περιοριζεται απλως στην παροχη των ρυθμισεων για το WAP και το MMS. Δεν κανω πλακα. Ακομα και για να μπεις στο MyCosmos/Live πρέπει να το βαλεις ως home page στον browser του κινητου (αυτοματα ή χειροκινητα).

Δηλαδη καμια σχεση με τα Sony Ericsson (και οι τραγικες "i" εκδοσεις) ή αυτο που γινεται με το Android.

Ναι, μπορεις να παρεις "ξεκλειδωτες" εκδοσεις, αλλα οι περισσοτεροι παιρνουν κινητα με επιδοτησεις. Στο symbian αντιθετα μπορουσες να εκμεταλλευτεις και την επιδοτηση, και να παρεις ξεκλειδωτο κινητο.

Βεβαια, εγω που εχω Cosmote (απο τους λιγους παροχους που δεν κακοποιουν τα λειτουργικα των κινητων) θα παω στο Android με τα τσαρουχια, και το ιδιο ισχυει και για κατοχους καρτοκινητης, αλλα οι κατακαημένοι πελατες της vodafone, να μην μπορουν να παρουν ενα ξεκλειδωτο κινητο, εστω και αν εχει μεσα την παλιατζουρα που λεγεται symbian; Οποτε προσωπικα δεν θα ευχομουν να εξαφανιστει το symbian, ακομα και αν ειναι ψιλο-ακυρο με τα σημερινα στανταρ.

Δημοσ.

Βεβαια, εγω που εχω Cosmote (απο τους λιγους παροχους που δεν κακοποιουν τα λειτουργικα των κινητων)

Μην βγάλουμε και τη Cosmote τώρα αθώα, ναι μεν δεν είναι τόσο χάλια όσο η vodafone σε αυτό το θέμα αλλά εγώ την είχα πάθει, είχα το Ν97 branded σε cosmote και ενώ είχε βγει η 21.κάτι έκδοση λογισμικού για το Ν97 το δικό μου ήταν uptodate στην 12.κάτι λόγω Cosmote...έπρεπε να κάνω debrand κλπ για να την βάλω...

Δημοσ.
Μην βγάλουμε και τη Cosmote τώρα αθώα, ναι μεν δεν είναι τόσο χάλια όσο η vodafone σε αυτό το θέμα αλλά εγώ την είχα πάθει, είχα το Ν97 branded σε cosmote και ενώ είχε βγει η 21.κάτι έκδοση λογισμικού για το Ν97 το δικό μου ήταν uptodate στην 12.κάτι λόγω Cosmote...έπρεπε να κάνω debrand κλπ για να την βάλω...

Με εστειλες τωρα... Εγω οταν πηρα N70 κινητο, ουτε καν τις ρυθμισεις δεν ειχε μεσα.

Στην συσκευασια του N97 που πηρες (και γενικα των αλλων branded τηλεφωνων) φαινεται οτι ειναι branded, ωστε να μπορουμε να ξεχωρισουμε τα branded μοντελα;

ΥΓ: Στις λειτουργιες υπηρχε κατι που δεν θα επρεπε να υπηρχε; Δηλαδη links προς το my cosmos, τιποτα κλειδωμενο κλπ;

ΥΓ: Τελικα ελεγα να (ξανα)παω απο την καρτα στο καρτοσυμβολαιο, ωστε να εχω μια εκπτωση στο DesireHD/NexusTwo που σκοπευω να παρω, αλλα μαλλον με βλεπω να το παιρνω κατευθειαν απο την HTC για να ειναι σιγουρα unbranded.

Δημοσ.
http://www.allaboutsymbian.com/news/item/12298_Why_Nokias_Go_It_Alone_strateg.php

Αμα διαβασεις αυτο θα καταλαβεις γιατι...

Οσοι παλι δεν ξερετε τι λετε, κοιταξτε λιγο τα κινητα που ετοιμασε η Νοκια για το Q4...

Aς φτιαξει πρωτα απο την αρχη αυτο το κατασκευασμα που μονο αυτη αποκαλει service και εξυπηρετηση ,και μετα να κοιταξει να βγαλει κανα κινητο..

ειδικα μετα και την απομακρυνση της alpha copy,service και εξυπηρετηση στην Ελλαδα δεν υπαρχει...

Δημοσ.

Ένα λειτουργικό δεν το κρίνουμε από το gui ιδίως όταν οι γνώσεις μας φτάνουν μέχρι εκεί. Έχει πράγματι μείνει αρκετά πίσω σε promotion και hype αλλά αυτό ήταν και είναι στο χέρι της να το αλλάξει.

Έκανε το symbian open source αγοράζοντας τις πατέντες από τρίτους, έδωσε και εξελίσσει εργαλεία που θα λύσουν πραγματικά τα χέρια των developers με την δυνατότητα να γράφουν μία φορά τον κώδικα και να δημιουργούν εφαρμογές για διαφορετικές πλατφόρμες και εξακολουθεί να είναι πρώτη σε πωλήσεις κινητών παγκοσμίως και μάλιστα με διαφορά.

Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν ακόμα και τα φθηνότερα Nokia κινητά στο μέλλον τρέχουν symbian και αξιοποιούν πλήρως opengl es 2.0 ή αν δει ότι το ovi store δεν τραβάει κόσμο να μπορούν τα symbian κινητά να τρέχουν android εφαρμογές και παιχνίδια οπότε και να προσφέρει φτηνές συσκευές που θα τρέχουν ένα ωριμότερο λειτουργικό.

Το κέρδος στις εταιρίες δεν έρχεται από την πώληση των συσκευών αλλά από την πώληση εφαρμογών και παιχνιδιών για αυτό και η κάθε μία θέλει να φτιάξει την δική της πλατφόρμα. Το θέμα λοιπόν είναι να κάνουν πιο φιλικό το λειτουργικό προς τον χρήστη ώστε και να αντιληφθεί τις πραγματικές του δυνατότητες και από εκεί και πέρα να στηριχτεί στις οικονομικές συσκευές της δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στο ότι απλά και οικονομικά οι κάτοχοί τους μπορούν να προσθέσουν παιχνίδια και εφαρμογές σε αυτές πχ δώρο μαζί με κάθε symbian συσκευή 10 εφαρμογές και παιχνίδια της επιλογής τους από το ovi store, αφού το συντριπτικό ποσοστό κατόχων κινητού, σαν συσκευή το θέλουν κυρίως σαν τηλέφωνο και άντε να έχει και κανένα παιχνιδάκι να περνάει η ώρα οπότε και σαν κυρίαρχο ποσοστό θα έπρεπε να αποτελούν και άμεσο στόχο των developers.

Ας μην βιαστούμε να κρίνουμε και να καταδικάσουμε τακτικές από τώρα, ο χρόνος και οι κινήσεις τους θα δείξουν αν έχει μέλλον το symbian ή όχι. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...