stathakis21 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 παιδια θελω να συνδεσω τα 2 pc μου(το ενα εχει arch, το αλλο kubuntu) ωστε να εχω προσβαση στο /home πχ... το προσπαθω μεσω ssh... αν το κανω μεσω terminal μου επιστρεφει αυτο >[stathis@stathis-pc ~]$ ssh [email protected] 22 ssh: connect to host 192.168.0.5 port 22: No route to host το αντιστοιχο εργαλειο το kde μου λεει "Αδυναμία σύνδεσης με τον εξυπηρετητή. Παρακαλώ ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας και ξαναδοκιμάστε." πρεπει να κανω κατι αλλο για να εχω προσβαση?? το εχει δοκιμασει κανεις αυτο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Με το ssh δεν κανεις ανταλλαγη αρχειων γιατι δεν σχεδιαστηκε για αυτο το λογο. Δες καλυτερα nfs ή samba. Για να δουλεψει, πρεπει ο υπολογιστης στον οποιο θα γινει ssh να εχει εγκατεστημενο και ενεργο τον αναλογο service. Και εφοσον η πορτα ειναι 22 by default, δεν θελει να την βαζεις εκει. Επισης, η σωστη διατυπωση ειναι ssh [email protected] -p 22 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stathakis21 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Με το ssh δεν κανεις ανταλλαγη αρχειων γιατι δεν σχεδιαστηκε για αυτο το λογο. Δες καλυτερα nfs ή samba. Για να δουλεψει, πρεπει ο υπολογιστης στον οποιο θα γινει ssh να εχει εγκατεστημενο και ενεργο τον αναλογο service. Και εφοσον η πορτα ειναι 22 by default, δεν θελει να την βαζεις εκει. Επισης, η σωστη διατυπωση ειναι ssh [email protected] -p 22 οταν λες ενεργο τι εννοεις..?αυτο δε μπορω να καταλαβω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 οταν λες ενεργο τι εννοεις..?αυτο δε μπορω να καταλαβω... στο kubuntu--> /etc/init.d/ssh start στο arch --> /etc/rc.d/ssh start σαν root. Eπισης για ανταλλαγη αρχειν οπως ειπεκαι ο jim_p θες samba Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Διορθωση * στο arch --> /etc/rc.d/sshd start Mπορεις να δεις αν τρεχει δινοντας σαν απλος χρηστης >/etc/init.d/ssh status στο kubuntu. Στο arch δεν υπαρχει αυτη η λειτουργια. πχ >[b]$ /etc/init.d/ssh status[/b] sshd is running. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Υπάρχει και η λύση του sshfs αν και λίγο πιο αργό από τις υπόλοιπες επιλογές. > sshfs [user@]host:[dir] mountpoint [options] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Βάλε samba και βάλε και το πρόγραμμα system-config-samba για να ρυθμίσεις εύκολα τους φακέλους που θέλεις να μοιράζεσε καθώς και το samba password. Μετά για να κάνεις mount τους φακέλους με το που ξεκινάει το σύστημα θα πρέπει να προσθέσεις και μια καταχώρηση στο αρχείο /etc/fstab σου. Η καταχώρηση θα έχει την μορφή αυτή //192.168.0.4/Qmultimedia /home/spiros/NasServer smbfs username=**,password=**,auto,user 0 0 Στην θέση του 192.168.0.4 θα βάλεις την εσωτερική ip που έχει το μηχάνημα που θέλεις να επικοινωνήσεις. Καλό είναι μέσω του router να το ρυθμίσεις να δίνει σταθερές ip στο κάθε μηχάνημα του εσωτερικού δυκτίο. Μετά την ip βάζεις τον φάκελο που γίνετε mount και μετά την διαδρομή του φακέλου που θέλεις να σου εμφανίζονται τα περιεχόμεν και φυσικά το username και το password. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.