klimac Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Θα συμφωνήσω με τον jms ίσως όχι τόσο στο κομμάτι του server αλλά, δυστυχώς η διαφήμιση όπως πολύ σωστά είπε θα είναι μεγάλο βάσανο. Αν γίνει γνωστό, τότε θα έρθουν κάποια πράγματα από μόνα τους. Την ιδέα πάντως δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να την εμπιστευτείς σε κάποια εταιρία. Έχω ακούσει πολλά να γίνονται, φαντάζομαι οι περισσότεροι από εμάς. Αλλά τίποτα δεν γίνετε χωρίς “ρίσκο”. Σίγουρα μπορείς να βρεις μια εταιρία. Ή ακόμα και παιδιά που θα το κάνουν εθελοντικά πιστεύοντας στην ιδέα σου, και ότι μελλοντικά μπορεί να αποδώσει. Το τελευταίο το βασίζω στο γεγονός ότι οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι που έχουν την διάθεση και όρεξη να κάνουν κάτι δεν βρίσκουν δουλειά. Τώρα θα μου πεις ότι δεν είσαι εταιρία για να τους πληρώνεις κανονικά. Ναι, εντάξει, αλλά αν η ιδέα σου είναι τόσο καλή, ο Χ νέος δεν έχει τίποτα να χάσει με το να σε βοηθήσει και μέσο αυτής της εργασίας να βοηθήσει και τον εαυτό του.
Ladywho Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Jms και klimac ευχαριστω για τις συμβουλές! Η πτυχιακή μου έχει ως θέμα το Business Plan της σελίδας που σκέφτομαι, πράγμα που σημαίνει και Media Plan και Financial Plan, οπότε γνωρίζω αρκετά καλά τι εστί διαφήμιση!.. Αυτό που δεν ξέρω είναι το τι επίπεδο έχουν οι ελληνικές εταιρίες web development και φυσικά τι λεφτά ζητάνε... Και όπως είπες και ο natural_sgf νωρίτερα, αν η ιδέα δεν υλοποιηθεί όλο αυτό θα μείνει σαν μια καλή ιδέα που πολύ πιθανό αργότερα να το δω σε κάποιο site και να κλαίω για όσα θα μπορούσα να είχα, αλλά περισσότερο γιατί δεν μπόρεσα να κάνω όσα ονειρεύτηκα! Τέλος πάντων..ο καιρός θα δείξει. Πάντως αν κάνω αυτό που σκέφτομαι θα σας ενημερώσω σίγουρα!!! Ξέρει εν τέλη κανένας κάποια εταιρία που να αναλάβει ένα site με τη δυσκολία ενός social network?
poscaman Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Ξέρει εν τέλη κανένας κάποια εταιρία που να αναλάβει ένα site με τη δυσκολία ενός social network? Στο είπα και στην αρχή. Αυτό που ζητάς είναι πολύ γενικό. Χρειάζεται συγκεκριμένη περιγραφή των απαιτήσεων σου, για να σου απαντήσει ο άλλος Ναι/Όχι. Επίσης οποιαδήποτε σοβαρή εταιρεία web development, με ένα σεβαστό ποσό, θα στο φτιάξει
nikos_90 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 για τον μεσο developer απο αυτους που υπαρχουν στην αγορα ειναι πολυ δυσκολο να φτιαχτει ενα social network,αφου οι περισοτεροι ξερουν να δουλευουν μονο ετοιμα οπωςjoomla,wordpress,phpbb οποτε χρειαζεσαι καποιον expert.. και αν προκειται για κατι που θα γινει μεγαλο χρειαζεσαι να φτιαχτει το σιτε πανω se framework της PHP ας πουμε.. οποτε χρειαζεσαι καποιον που ειναι πολυ προχωρημενος.. τετοιες γνωσεις δ εχουμε κ πολλοι στη ελλαδα οποτε το κοστος για την κατασκευη ειναι αρκετα υψηλο.. εγω φτιαχνω αυτη την στιγμη ενα τετοιο σιτε κ θελει πολυ δουλεια πιστεψε με.. δ ειναι ολα τοσο απλα οπως στην ταινια
Ladywho Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Poscaman, για να έχεις μια εικόνα.. Σε επικοινωνιακό επίπεδο σκέψου κάτι τύπου zoo.gr αλλά με διαφορετικό στήσιμο (και φυσικά άλλου είδους site). Ρωτάω για το επικοινωνιακό κομμάτι..
jms Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Poscaman, για να έχεις μια εικόνα.. Σε επικοινωνιακό επίπεδο σκέψου κάτι τύπου zoo.gr αλλά με διαφορετικό στήσιμο (και φυσικά άλλου είδους site).Ρωτάω για το επικοινωνιακό κομμάτι.. πάλι αυτό που λες είναι πολύ γενικό... Να λάβεις υπόψιν σου πάντως ότι το facebook έχει ολόκληρο στρατό από developers που το αναπτύσσουν και το ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ καθημερινά. Σκέψου ότι εσύ θες μια "αντίστοιχη" πλατφόρμα αλλά με έναν δύο τρεις... Εμπεριέχει πολλές δυσκολίες η φάση για να φτάσει στο σημείο που εσύ θα το θελες... Ακόμα αυτό που λες το σαν το zoo αφαινώς δεν είναι πολύ περιεκτικό, αφαιτέρου ο καθένας δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του zoo. Κακά τα ψέματα η καταγραφή των απαιτήσεων είναι η σημαντικότερη στο project σου, είτε αυτή θα προκύψει από το περιεχόμενο της πτυχιακής σου είτε απο κατ΄ιδία συζήτηση. Απλά πρέπει να καταλάβεις ότι χωρίς καταγραφή απαιτήσεων, επιθυμητά χαρακτηριστικά στόχους κλπα, είναι σαν να μιλάμε περί ανέμων και υδάτων... ---------- Προσθήκη στις 13:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:05 ---------- για τον μεσο developer απο αυτους που υπαρχουν στην αγορα ειναι πολυ δυσκολο να φτιαχτει ενα social network,αφου οι περισοτεροι ξερουν να δουλευουν μονο ετοιμα οπωςjoomla,wordpress,phpbb οποτε χρειαζεσαι καποιον expert..και αν προκειται για κατι που θα γινει μεγαλο χρειαζεσαι να φτιαχτει το σιτε πανω se framework της PHP ας πουμε.. οποτε χρειαζεσαι καποιον που ειναι πολυ προχωρημενος.. τετοιες γνωσεις δ εχουμε κ πολλοι στη ελλαδα οποτε το κοστος για την κατασκευη ειναι αρκετα υψηλο.. εγω φτιαχνω αυτη την στιγμη ενα τετοιο σιτε κ θελει πολυ δουλεια πιστεψε με.. δ ειναι ολα τοσο απλα οπως στην ταινια επίσης μιας και έγινες τόσο γρήγορα, ειδήμων του προγραμματισμού δες λίγο αυτά τα 2: http://www.jomsocial.com/community.html για joomla http://testbp.org/ για wordpress Και τα δύο προσφέρουν μια πολύ καλή βάση στον developer για να δημιουργήσει το δικό του social network. Φυσικά για να το κάνεις καλό και ωραίο απαιτείτε δουλειά και γνώση...
nikos_90 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 πάλι αυτό που λες είναι πολύ γενικό... Να λάβεις υπόψιν σου πάντως ότι το facebook έχει ολόκληρο στρατό από developers που το αναπτύσσουν και το ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ καθημερινά. Σκέψου ότι εσύ θες μια "αντίστοιχη" πλατφόρμα αλλά με έναν δύο τρεις... Εμπεριέχει πολλές δυσκολίες η φάση για να φτάσει στο σημείο που εσύ θα το θελες... Ακόμα αυτό που λες το σαν το zoo αφαινώς δεν είναι πολύ περιεκτικό, αφαιτέρου ο καθένας δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του zoo. Κακά τα ψέματα η καταγραφή των απαιτήσεων είναι η σημαντικότερη στο project σου, είτε αυτή θα προκύψει από το περιεχόμενο της πτυχιακής σου είτε απο κατ΄ιδία συζήτηση. Απλά πρέπει να καταλάβεις ότι χωρίς καταγραφή απαιτήσεων, επιθυμητά χαρακτηριστικά στόχους κλπα, είναι σαν να μιλάμε περί ανέμων και υδάτων... ---------- Προσθήκη στις 13:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:05 ---------- επίσης μιας και έγινες τόσο γρήγορα, ειδήμων του προγραμματισμού δες λίγο αυτά τα 2: http://www.jomsocial.com/community.html για joomla http://testbp.org/ για wordpress Και τα δύο προσφέρουν μια πολύ καλή βάση στον developer για να δημιουργήσει το δικό του social network. Φυσικά για να το κάνεις καλό και ωραίο απαιτείτε δουλειά και γνώση... μην μου λες για γνωση φιλε μου,δουλευε εσυ αν θες στα ετοιμα και ασε με εμενα να δουλευω frameworks οπως το symfony και να χτιζω απο scratch εφαρμογες και site. joomla,wordpress κλπ εχουν ορια και οταν θες να φτιαξεις κατι μεγαλο δ θα χρησιμοποιησεις αυτα.. τωρα αν θες υποστηριξε το αντιθετο αλλα ολοι οσοι ξερουν 2-3 πραγματα για τον προγραμματισμο αυτο θα σου πουν.. προσωπικα ξεκινησα να ασχολουμαι πριν 6 μηνες αλλα με πολυ προσπαθεια και επιμονη ειμαι σε θεση να κανω τα παντα σε προγραμματιστικο επιπεδο σε php τουλαχιστον, απο το μηδεν χωρις να χρησιμοποιω ετοιμες εφαρμογες και να δουλευω frameworks οπως symfony,codeigniter.. δ καταλαβαινω γιατι μου επιτιθεσαι χωρις λογο φιλικα
jms Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2010 μην μου λες για γνωση φιλε μου,δουλευε εσυ αν θες στα ετοιμα και ασε με εμενα να δουλευω frameworks οπως το symfony και να χτιζω απο scratch εφαρμογες και site.joomla,wordpress κλπ εχουν ορια και οταν θες να φτιαξεις κατι μεγαλο δ θα χρησιμοποιησεις αυτα.. τωρα αν θες υποστηριξε το αντιθετο αλλα ολοι οσοι ξερουν 2-3 πραγματα για τον προγραμματισμο αυτο θα σου πουν.. προσωπικα ξεκινησα να ασχολουμαι πριν 6 μηνες αλλα με πολυ προσπαθεια και επιμονη ειμαι σε θεση να κανω τα παντα σε προγραμματιστικο επιπεδο σε php τουλαχιστον, απο το μηδεν χωρις να χρησιμοποιω ετοιμες εφαρμογες και να δουλευω frameworks οπως symfony,codeigniter.. δ καταλαβαινω γιατι μου επιτιθεσαι χωρις λογο φιλικα αν το πήρες σαν επίθεση σόρρυ. Απλά να λες ότι ασχολείστε 6 μήνες και μπορείς να κάνεις πάντα είναι τουλάχιστο αστείο. Και το joomla και το wordpress και το drupal ανάλογα τι θες να φτιάξεις, μια χαρά λειτουργούν και σαν framework αφού μια χαρά μπορείς να φτιάξεις module, plugin, componenets για τα παραπάνω. Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα γιατί μπορεί να λειτουργήσουν "σαν framework" ... Από κει και πέρα και εγώ πιστεύω ότι από το 0 είναι καλύτερο να ξεκινάς κάτι. Αλλά στο ξαναλέω μπορείς να βασιστείς σε αυτά τα συστήματα όπως βασίζεσε σε ένα framework και να είναι το αυτό και το καθε αυτό. Ανάλογα πάντα που θες να φτάσεις. Κατ' τα άλλα πιστεύω το zend είναι καλύτερο από τα ανωτέρω αλλά ο καθείς με τις προτιμήσεις του.
nikos_90 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 αν το πήρες σαν επίθεση σόρρυ. Απλά να λες ότι ασχολείστε 6 μήνες και μπορείς να κάνεις πάντα είναι τουλάχιστο αστείο. Και το joomla και το wordpress και το drupal ανάλογα τι θες να φτιάξεις, μια χαρά λειτουργούν και σαν framework αφού μια χαρά μπορείς να φτιάξεις module, plugin, componenets για τα παραπάνω. Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα γιατί μπορεί να λειτουργήσουν "σαν framework" ... Από κει και πέρα και εγώ πιστεύω ότι από το 0 είναι καλύτερο να ξεκινάς κάτι. Αλλά στο ξαναλέω μπορείς να βασιστείς σε αυτά τα συστήματα όπως βασίζεσε σε ένα framework και να είναι το αυτό και το καθε αυτό. Ανάλογα πάντα που θες να φτάσεις. Κατ' τα άλλα πιστεύω το zend είναι καλύτερο από τα ανωτέρω αλλά ο καθείς με τις προτιμήσεις του. και το zend εχω ξεκινησει να το μαθαινω, σχετικα ευκολο ειναι σε σχεση με το συμφονυ.. παιδια καταλαβετε οτι οταν κατι το φτιαχνεις εσυ απο την αρχη εξολοκληρου ειναι πληρως παραμετροποιησιμο και κανεις οτι θες χωρις πολυ κοπο.. το ευκολοτερο παντως framework για να ξεκινησει καποιος ειναι το codeigniter. εχει παρα πολυ καλο documentation και περνεις ενα μπουσουλα.. γτ αν μπεις απευθειας σε symfony η zend ααστα να πανε.. πολιτισμικο σοκ παθαινεις με το orm
chrismfz Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 joomla,wordpress κλπ εχουν ορια και οταν θες να φτιαξεις κατι μεγαλο δ θα χρησιμοποιησεις αυτα.. τωρα αν θες υποστηριξε το αντιθετο αλλα ολοι οσοι ξερουν 2-3 πραγματα για τον προγραμματισμο αυτο θα σου πουν.. http://vip.wordpress.com/ Time, CNN, BBC, Redhat. Κ.ο.κ Μάλλον θα έιχαν κάτι μικρό στο μυαλό τους οι ανθρωποι ή δεν θα είχαν την οικονομική άνεση για κάτι custom... Joomla, Drupal, Wordpress έχουν τεράστια potentials και δεν είμαι μόνο για μικρά project... Μη λέμε και οτι θέλουμε... Χωρίς τεκμηρίωση τουλάχιστον... οτι είναι μάπα για μεγάλα project και "κάνουν" μόνο για μικρές "οικιακές" σελίδες... /offtopic
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.