hackerW32 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Έχω μια απορία εδώ και καιρό.. Θέλω να πάρω (αν δεν αλλάξω γνώμη..) αυτή την μητρική Λέει οτι τα 1600 mhz στις ραμ ειναι σε (σε O.C. mode) Αν βάλω αυτές θα πρεπει να κανω o/c για να πανε στα 1600mhz? Δηλαδή θα τρέχουν στα 1333 αν δεν κάνω? Ευχαριστώ ---------- Προσθήκη στις 19:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:39 ---------- κανεις?1 2 3 4 5 6 7 8
Navu Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Ναι, πρέπει να κάνεις OC χειροκίνητα μέσω BIOS για να γίνουν 1600άρες. Προϋπόθεση βέβαια είναι οι μνήμες που θα επιλέξεις να είναι "συμβατές" με τη μητρική σου, οπότε πρέπει να πας στο site της μητρικής και να συμβουλευτείς τη σχετική λίστα. Όχι ότι κάποιο σετ εκτός λίστας δε θα δουλέψει, αλλά έτσι είσαι σίγουρος ότι δε θα έχεις μανούρες (τουλάχιστον σε default settings). Αν μου επιτρέπεις δύο παρατηρήσεις στο περιθώριο: α) αυτή τη μητρική γιατί την επιλέγεις? Ούτε φτηνή είναι, ούτε έχει τίποτε το ιδιαίτερο. β) κάνοντας τις 1333άρες, 1600άρες δε θα δεις και τίποτε τρομερές διαφορές. Αν το κάνεις για το σπορ του overclocking και μόνο, πάω πάσο. Αλλά αν το κάνεις για να κερδίσεις επιδόσεις, no big deal . . .
JIMBOAthens Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 κάνοντας τις 1333άρες, 1600άρες δε θα δεις και τίποτε τρομερές διαφορές. Αν το κάνεις για το σπορ του overclocking και μόνο, πάω πάσο. Αλλά αν το κάνεις για να κερδίσεις επιδόσεις, no big deal . . . +1 από JIMBO. Απλά θα πρέπει η Mobo να υποστηρίζει Xtreme Memory Profile (XMP). Nα ξέρεις πάντως ότι αν χρησιμοποιήσεις το XMP Ουσιαστικά clockaρεις έστω και λίγο την cpu και αυτό έχει επίπτωση στην αύξηση της θερμοκρασίας της. Αμελητέα αν έχεις afermarket ψύκτρα, αλλά αρκετή αν έχεις την stock...
pano Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 +1 από JIMBO. Απλά θα πρέπει η Mobo να υποστηρίζει Xtreme Memory Profile (XMP). Nα ξέρεις πάντως ότι αν χρησιμοποιήσεις το XMP Ουσιαστικά clockaρεις έστω και λίγο την cpu και αυτό έχει επίπτωση στην αύξηση της θερμοκρασίας της. Αμελητέα αν έχεις afermarket ψύκτρα, αλλά αρκετή αν έχεις την stock... Αυτή η λειτουργία δεν αφορά μόνο της intel μητρικές;
hackerW32 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Ναι, πρέπει να κάνεις OC χειροκίνητα μέσω BIOS για να γίνουν 1600άρες. Προϋπόθεση βέβαια είναι οι μνήμες που θα επιλέξεις να είναι "συμβατές" με τη μητρική σου, οπότε πρέπει να πας στο site της μητρικής και να συμβουλευτείς τη σχετική λίστα. Όχι ότι κάποιο σετ εκτός λίστας δε θα δουλέψει, αλλά έτσι είσαι σίγουρος ότι δε θα έχεις μανούρες (τουλάχιστον σε default settings). Αν μου επιτρέπεις δύο παρατηρήσεις στο περιθώριο: α) αυτή τη μητρική γιατί την επιλέγεις? Ούτε φτηνή είναι, ούτε έχει τίποτε το ιδιαίτερο. β) κάνοντας τις 1333άρες, 1600άρες δε θα δεις και τίποτε τρομερές διαφορές. Αν το κάνεις για το σπορ του overclocking και μόνο, πάω πάσο. Αλλά αν το κάνεις για να κερδίσεις επιδόσεις, no big deal . . . μαλιστα καταλαβα.. A) 1) ddr3 2) 2 x usb 3.0 3) 6 x SATA ΙΙΙ 4) Phenom II X6 μια χαρα ειναι η τιμη του πιστευω για αυτα που δινει.. τωρα που το λες , παρατιρισα οτι ειναι μονο 267mhz η διαφορα.. και τον cpu μου τον εχω ξανακανει o/c και δεν ανεβασε πολυ θερμοκρασια.. (το κουτι εχει τρεις 20cm fan , και δυο 120cm fan , οποτε ειναι σχετικα κρυο το κουτι..) ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες
LouCi4er Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Αυτή η λειτουργία δεν αφορά μόνο της intel μητρικές; Ακριβως.Για τις AMD αλλαζεις μονο διαιρετες. Παντως εμενα η ASRock που λεει και αυτη 1600(σε O.C mode) αν επιλεξω να τρεξουν οι μνημες 1600 χωρις να πειραξω fsb,μονο με αλλαγη διαιρετη δλδ, δεν κανει boot ο υπολογιστης.Πρεπει να πεσει κλοκαρισμα. ---------- Προσθήκη στις 21:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:50 ---------- τωρα που το λες , παρατιρισα οτι ειναι μονο 267mhz η διαφορα.. και τον cpu μου τον εχω ξανακανει o/c και δεν ανεβασε πολυ θερμοκρασια.. (το κουτι εχει τρεις 20cm fan , και δυο 120cm fan , οποτε ειναι σχετικα κρυο το κουτι..) Γυρω στα 3,5 πρεπει να πας τον επεξεργαστη (αν ειναι αυτος που αναφερεις στην υπογραφη σου) σου για να τρεξουν οι μνημες 1600.
LouCi4er Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 ναι αυτος της υπογραφης ειναι Ανεβασε τον τοτε,δεν θα εχεις προβλημα.Μια χαρα θα εισαι για 24/7 και οποτε μπορεσεις τσιμπα και μια ψυκτρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.