Προς το περιεχόμενο

Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προτείνει ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς.

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.thermopilai.org/content/parakhoroume-mili-mili-aigaio

τι πιθανοτητες δινετε να μην κανουν κωλοτουμπα και να το δεχτουν οι μλκς της βουλης που εχουν ψηφιστει απο τοσα κομματοσκυλα?

ειχαν πιρι ρεις+τσεσμε να οργωνει γεωλογικα τον βυθο βγαλαν αποτελεσμα και κανουν και προταση για κατι που ανηκει σε αλλη χωρα?

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εγω δεν ειδα καμια εκκλησια να χτιζεται σε μουσουλμανικα κρατη οπως επισης δεν εχω δει χριστιανο που να μην εκδιωχθηκε σε μουσουλμανικο κρατος... ολες προϋπηρχαν... τωρα πως γινεται και ενω το 1821 πολεμησαν «καποιοι» ηρωες να τους διωξουν, εμεις να δινουμε πατημα να συσπηρωθουν τι να πω. μαλλον ξεχναμε ευκολα. γιατι μη μου πειτε οτι σε περιπτωση πολεμου με την τουρκια οι μουσουλμανοι της ελλαδας θα πολεμησουν στο πλευρο μας. η με τους τουρκους θα πανε η θα προσπαθησουν να πανε προς τας ευρωπας μεριας... απο κει και περα να απαιτησουμε και εμεις να λειτουργησει η αγια σοφια. κακο? αν και δεν πιστευω καπου απλα θεωρω οτι μας δουλευουν. επισης η ΕΕ μας εχει γραμμενους. ολοι οι μεταναστες που ερχονται κυριως απο τουρκια, σκοπο εχουν να πανε στην κεντρικη ευρωπη και ξεμενουν εδω. τι να τους κανουμε ολους αυτους? δε λεω οτι φταινε οι ανθρωποι (καποιοι ευρωπαιοι εχουν καταδιναστευσει τη χωρας τους με αποτελεσμα την οικονομικη εξαθλιωση τους) αλλα δεν υπαρχει ενα αποτελεσματικο προγραμμα απο την ΕΕ και απο την Ελλαδα γι αυτο το θεμα. μονο κυνηγητο ειμαστε. επισης με τα πετρελαια. καποιοι δεν μας αφηνουν να τα εκμεταλλευτουμε. χαιρω πολυ! ο δικος μας ομως που λεει ναι και το ξεραμε οτι θα τους ελεγε και θα συνεχισει μεχρι να πεθανει να λεει ναι, εμεις παμε και τον ψηφιζουμε... εμεις φταιμε! με τους πορους που εχουμε σε 2 χρονια δε θα χρωσταγαμε σε κανενα ΔΝΤ (απο χαρδαβελα εκπομπη) και οσο καλο κι αν ακουγεται, ας ειναι και 5 χρονια και 10. μετα ομως θα βγαζεις ψωμακι για το κρατος και τον ελληνα και δε θα ξεπουλας λιμανια, ολυπμιακες, ταμεια, δημοσιες υπηρεσιες στο βωμο της μειωσης του κοστους λειτουργιας τους... και θα εξαγεις!!!!! κι ομως ελληνα θα εξαγεις!!!! απιστευτο? κατσε τωρα στο ****** και να λες και ευχαριστω.

tip: ο ερντογαν σε ομιλια του σε πανεπιστημιο της κωνσταντινουπολης απαντησε σε ερωτημα φοιτητριας για ενδεχομενο πολεμο με την ελλαδα: αυτοι δινουν το 54% του ΑΕΠ σε πολεμικο εξοπλισμο... και μετα γελαγε... (ξεκινησαν να παραγουν δικα τους αεροπλανα και υποβρηχια)

δηλαδη οι καθολικοι χριστιανοι και οι αθεοι με ποιους θα πολεμησουν οταν στον φανταστικο κοσμο που ζείτε θα γινει πολεμος με την τουρκια? (πραγμα που ακουω εδω και ~30 χρονια)

Δημοσ.
Για τον ίδιο λόγο που οι Αμερικάνοι είναι σωστοί όταν το κάνουν στο Iraq.

HrtuS.jpg

Με συγχωρεις αλλα δεν καταλαβαινω τι εκανε η Ελλάδα στο Ιράκ για να εχει δικιο ο Μπαγίς?

Δημοσ.
δηλαδη οι καθολικοι χριστιανοι και οι αθεοι με ποιους θα πολεμησουν οταν στον φανταστικο κοσμο που ζείτε θα γινει πολεμος με την τουρκια? (πραγμα που ακουω εδω και ~30 χρονια)

αθεος ειμαι απλα λεω... σιγουρα κανενας δε θα ειναι μαζι μας. οπως και στον 1ο και στον 2ο παγκοσμιο. επισης οι μεγαλυτερες σφαγες απο τους χριστιανους εγιναν (σταυροφοριες) αλλα οι καιροι αλλαζουν.

περι πετρελαιων, ειμαι συμφωνος για συνεκμεταλλευση γιατι πολυ απλα εκεινοι αν και παρανομα κατα τα δικα μας πιστευω εκαναν και καμια ερευνα. εμεις ουτε αυτο δεν εχουμε κανει! οποτε 50%-50% και ολα καλα.

Δημοσ.

τι 50 50 και βλακειες ρε σεις.νομιζετε οτι μπορει η Ελλαδα ή η Τουρκια να αρχισουν να τρυπανε με δικα τους εξοδα μεχρι να βρουν σωστο σημειο?

ΟΧΙ βεβαια θα φωναξουν τις γνωστες εταιριες...αμερικης ή ρωσιας.Αυτες θα παιξουν τα παιχνιδια...

οποτε το καλο μεροκαματο θα το βγαζουν οι εταιριες και οτι περισεψει θα το μοιραστουμε?

Δημοσ.

80% στην εταιρια εξορυξης και 20% στο κρατος. ετσι υποτιθεται παει. τωρα το κατα ποσο θα τιρηθει ειναι αλλο θεμα. αρα απο το 20% που μενει, κρατας το 10%, το αλλο 10% οι γειτονες και λες και ευχαριστω...

εγω θα πω το αλλο. τσιμπα ενα δανειο απιστευτα μεγαλο, φτιαξε πλατφορμα μονος σου και ξεχρεωσε το απο εκει. και θα εχεις και τον πληρη ελεγχο της εξορυξης και δε σου λεει και κανεις τπτ. αλλα κοπροσκυλα ειναι ολοι τους εκει πανω. που να γινει αυτο.

Δημοσ.
αθεος ειμαι απλα λεω... σιγουρα κανενας δε θα ειναι μαζι μας. οπως και στον 1ο και στον 2ο παγκοσμιο. επισης οι μεγαλυτερες σφαγες απο τους χριστιανους εγιναν (σταυροφοριες) αλλα οι καιροι αλλαζουν.

περι πετρελαιων, ειμαι συμφωνος για συνεκμεταλλευση γιατι πολυ απλα εκεινοι αν και παρανομα κατα τα δικα μας πιστευω εκαναν και καμια ερευνα. εμεις ουτε αυτο δεν εχουμε κανει! οποτε 50%-50% και ολα καλα.

Άρα έχεις εσύ 500m2 δίπλα στα 20 στρέμματα που έχω εγώ και συνορεύουμε

Τα δικά μου ξεραίλα ενώ στο δικό σου αναβλύζει το πετρέλαιο.

Είτε γιατί δεν έχεις χρήματα , τεχνογνωσία κλπ , είτε γιατί δεν θέλεις δεν εχεις βγάλει το πετρέλαιο , θεωρείς λογικό να έρθω με τον τσαμπουκά μου και να σου πω μεγάλε στην ιδιοκτησία σου το πετρέλαιο 50-50?

Στην άκρη του οικοπέδου σου έχεις και ένα κοπάδι κατσίκες ιδιοκτησίας σου απο τις οποίες βγάζεις χρήματα αλλά επειδή είμαι μάγκας σου τις σκοτώνω μια μια για σε πιέσω ακόμη περισσότερο να αποδεχθείς ότι λέω.

Τρελό νταβατζιλικι ειναι αυτό αγαπητε.

Υπέγραψαν μια συνθήκη να φροντίσουν να την σεβαστούν.

Δημοσ.
Με συγχωρεις αλλα δεν καταλαβαινω τι εκανε η Ελλάδα στο Ιράκ για να εχει δικιο ο Μπαγίς?

Οι Αμερικάνοι κάναν. μόνο και μόνο επειδή μπορούσαν. Το ίδιο και οι Τούρκοι. Θα μας βατέψουν μόνο και μόνο επειδή μπορούν.

Αν περνούσε από το χέρι μου δεν θα άφηνα θρησκευτικό ναό όρθιο. Είτε είναι του Δία του Αλάχ, του Θεού, της Κάλι, της Αγελάδας. Μόνο τους Μορμόνους θα άφηνα.

Δημοσ.
Οι Αμερικάνοι κάναν. μόνο και μόνο επειδή μπορούσαν. Το ίδιο και οι Τούρκοι. Θα μας βατέψουν μόνο και μόνο επειδή μπορούν.

Αν περνούσε από το χέρι μου δεν θα άφηνα θρησκευτικό ναό όρθιο. Είτε είναι του Δία του Αλάχ, του Θεού, της Κάλι, της Αγελάδας. Μόνο τους Μορμόνους θα άφηνα.

Στους συσχετισμούς ισχύος τέτοιων πραγμάτων το θέμα δεν είναι αν μπορούν αλλά το τι κόστος θα έχουν.

Μην είσαι σίγουρος πως το κόστος είναι ανεκτό ακόμη και αν ενδιάμεσα μπουν άλλοι. ;)

Δημοσ.

Από το βιβλίο του Παναγιώτη Κονδύλη - "Η Θεωρία του Πολέμου", Β'εκδοση, 1997.

http://www.scribd.com/doc/4923890/-

Η λύση του προβλήματος της εθνικής βιωσιμότητας, όχι σε λογιστική, αλλά σε παραγωγική βάση, αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση σοβαρής εξωτερικής πολιτικής. Οι εθνικοί πόροι πρέπει να αντιμετωπισθούν με γεωπολιτικά και στρατηγικά κριτήρια, όχι ως αριθμητικοί «δείκτες»: το 1% του εθνικού εισοδήματος που προέρχεται από την άνοδο του τουρισμού δεν είναι το ίδιο με το 1% που δίνει μια σύγχρονη εξοπλιστική βιομηχανία.

Και πρέπει επίσης να εκλογικευθούν και να χρησιμοποιηθούν στο σύνολό τους (δεν μου είναι κατανοητό λ.χ. γιατί η Κύπρος, με ετήσιους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης γύρω στο 5% κατά την τελευταία δεκαπενταετία και με αύξουσα ευημερία, δεν συμβάλλει οικονομικά -τρόποι βρίσκονται- στα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα• όποιος αισθάνεται μέρος του ελληνισμού το αποδεικνύει σηκώνοντας εθνικά βάρη).

Η προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη, γιατί στην τωρινή συγκυρία, που είναι δυσμενέστατη για την Ελλάδα, έχει προέχουσα σημασία να κερδηθεί χρόνος χωρίς να απωλεσθεί έδαφος, με την ελπίδα ότι μελλοντικές ανακατατάξεις στον πλανητικό συσχετισμό δυνάμεων θα εξασθενίσουν το γεωπολιτικό δυναμικό της Τουρκίας και θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να πάρει μιαν Ιστορική ανάσα.

Αν όμως απωλεσθεί έδαφος στο προσεχές διάστημα, οι απώλειες θα είναι ανεπανόρθωτες και πιθανότατα μοιραίες.

Φυσικά, οι ελπίδες δεν ισοδυναμούν με βεβαιότητες. Ας υπογραμμίσουμε ακόμα μια φορά ότι η βαθύτερη αιτία της αύξουσας τουρκικής πίεσης πάνω στην Ελλάδα δεν είναι ούτε πολιτισμική ούτε στενά πολιτική και παροδική, αλλά έγκειται στη συνεχή διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στο γεωπολιτικό δυναμικό των δύο χωρών. Σε ορισμένους κρίσιμους τομείς, όπως ο δημογραφικός, ξέρουμε από τώρα ότι το παιγνίδι είναι χαμένο. Αν θέλουμε να παραμείνουμε νηφάλιοι, έστω και με αντίτιμο την απαισιοδοξία, οφείλουμε να πούμε ότι και σε άλλα πεδία στρατηγικής σημασίας αρχίζουν να παγιώνονται αναντίστροφες εξελίξεις.

Η Ελλάδα μεταβάλλεται σταθερά σε χώρα με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα, δηλαδή δικαιώματα των οποίων η κυρίαρχη άσκηση εξαρτάται από τη βούληση και τις αντιδράσεις τρίτων, ενώ παράλληλα η στάση της γίνεται όλο και περισσότερο παθητική ή αντιφατική. Η διακήρυξη «δεν παραχωρούμε τίποτε» δεν έχει έμπρακτο αντίκρυσμα όταν η χώρα εκλιπαρεί σε κρίσιμες ώρες τις μεσολαβητικές προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών ξέροντας εκ των προτέρων ότι αυτές θα πληρωθούν με παραχωρήσεις ή όταν αποσύρει χωρίς χειροπιαστά ανταλλάγματα το βέτο της για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδεικνύοντας έτσι άθελά της πόσο είναι πιθανό να μετατραπεί σε δορυφόρο της Τουρκίας ακριβώς μέσω του «ευρωπαϊκού δρόμου» και της επιρροής των «Ευρωπαίων εταίρων».

Τέτοιες ενέργειες δεν είναι απλώς εσφαλμένοι ή έστω συζητήσιμοι χειρισμοί. Συνιστούν τα εύγλωττα επιφαινόμενα μιας βαθύτερης ιστορικής κόπωσης, μιας προϊούσας, ηδονικής μάλιστα παράλυσης.

Στον βαθμό όπου η Ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας, ο κίνδυνος πολέμου θα απομακρύνεται, οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίζουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμα ηδονικότερη, εφ' όσον η υποχωρητικότητα θα αμείβεται με αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς επαίνους, που τους χρειάζεται κατεπειγόντως ο εκσυγχρονιζόμενος Βαλκάνιος, και επίσης με δάνεια και δώρα για να χρηματοδοτείται ο παρασιτικός καταναλωτισμός.

Απ' αυτές τις συνθήκες ό,τι στην πραγματικότητα θα συνιστά κάμψη της ελληνικής αντίστασης κάτω από την πίεση του υπέρτερου τουρκικού δυναμικού, οι Έλληνες θα συνηθίσουν σιγά-σιγά να το ονομάζουν «πολιτισμένη συμπεριφορά», «υπέρβαση του εθνικισμού» και «εξευρωπαϊσμό». Πράγματι, το σημερινό δίλημμα είναι αντικειμενικά τρομακτικό και ψυχολογικά αφόρητο: η ειρήνη σημαίνει για την Ελλάδα δορυφοροποίηση και ο πόλεμος σημαίνει συντριβή.

Η υπέρβαση του διλήμματος αυτού, η ανατροπή των σημερινών γεωπολιτικών και στρατηγικών συσχετισμών απαιτεί ούτε λίγο ούτε πολύ την επιτέλεση ενός ηράκλειου άθλου, για τον όποιο η ελληνική κοινωνία, έτσι όπως είναι, δεν διαθέτει τα κότσια.

Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους, ίσως να καταρρεύσουν ακόμα και στην περίπτωση όπου θα βρεθούν μπροστά στη μεγάλη απόφαση να διεξαγάγουν έναν πόλεμο γιατί, αν ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής, ποιος πόλεμος θα συνεχίσει μια σπασμωδική πολιτική; Οι ευρύτερες μάζες, καθοδηγούμενες από το ίδιο ένστικτο της βραχυπρόθεσμης αυτοσυντήρησης, έχουν βρει τη δική τους ψυχολογικά βολική λύση: το έθνος το υπηρετούν ανέξοδα περιβαλλόμενες γαλανόλευκα ράκη, οπότε το καλεί η περίσταση, και έχοντας κατόπιν ήσυχη συνείδηση το κλέβουν μόνιμα με παντοειδείς τρόπους: από τη φοροδιαφυγή, την αισχροκέρδεια και τα «αυθαίρετα» ίσαμε τα ευκολοαπόκτητα πτυχία, τη χαμηλή παραγωγικότητα εργασίας (ούτε το 50% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης!) και την κραυγαλέα ανισότητα ανάμεσα σ' ό,τι παράγεται και σ' ό,τι καταναλώνεται, με αποτέλεσμα την καταχρέωση και την πολιτική εξάρτηση του τόπου.

Αν λάβουμε υπ' όψιν μας μόνον όσα πράττονται και αφήσουμε εντελώς στην άκρη την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους οι πράττοντες, τότε φαίνεται να βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας, υπό τον ορό να σκηνοθετηθούν έτσι τα πράγματα, ώστε κανείς να μην έχει την άμεση ευθύνη, και επίσης υπό τον ορό να τεχνουργηθούν απροσμάχητες ανακουφιστικές εκλογικεύσεις («ελληνοκεντρικές» ή «εξευρωπαιστικές», αδιάφορο).

Τις τραγωδίες ή τις κωμωδίες, που μπορούν να περιγράψουν με τις αρμόζουσες αποχρώσεις αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση, θα τις γράψουν ίσως άλλοι. Εμένα μου έρχεται στον νου η τετριμμένη, αλλά πάντοτε ευθύβολη θυμοσοφία: όπως στρώνει καθένας, έτσι και κοιμάται.

Δημοσ.

firewalker τους ανθρώπους άνω των 20 ετών που συνεχίζουν να πιστεύουν πως υπάρχει εθνικό δίκαιο και όχι εθνικό συμφέρον, τι θα τους έκανες;

Έλα να ανταλλάξουμε ιδέες.

Δημοσ.

Τους Μορμόνους γιατί; Για να τους τρολάρεις στο chat?:P

Δημοσ.
80% στην εταιρια εξορυξης και 20% στο κρατος. ετσι υποτιθεται παει. τωρα το κατα ποσο θα τιρηθει ειναι αλλο θεμα. αρα απο το 20% που μενει, κρατας το 10%, το αλλο 10% οι γειτονες και λες και ευχαριστω...

εγω θα πω το αλλο. τσιμπα ενα δανειο απιστευτα μεγαλο, φτιαξε πλατφορμα μονος σου και ξεχρεωσε το απο εκει. και θα εχεις και τον πληρη ελεγχο της εξορυξης και δε σου λεει και κανεις τπτ. αλλα κοπροσκυλα ειναι ολοι τους εκει πανω. που να γινει αυτο.

μα το δυσκολο ειναι μεχρι να βρεις το πετρελαιο μετα οκ.Οποτε οι γνωστες εταιριες εξορυξεων σου λενε θα κανω εγω μερικες εξορυξεις να δω τι θα πιασω αλλα αμα βρω θα σου δεινω τοσα.

ειναι αστειο να λεμε οτι δεν υπαρχει πετρελαιο/αεριο στην Ελλαδα οταν ολοι γυρω μας εχουν...

Σενάρια πολέμου Ελλάδας - Τουρκίας

http://www.newsbomb.gr/apokalupseis/story/apisteuto-xarisame-ellada-stin-tourkia

http://www.newsbomb.gr/apokalupseis/story/apisteutes-apokalupseis-tou-newsbomb-gr

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θ έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.>>

Νωρίς το μεσημέρι έφτασαν στα χέρια του Κώστα Χαρδαβέλλα τρεις απόρρητες εκθέσεις – μελέτες που έκανε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (με έδρα το Χιούστον του Τέξας) μέσα στο 2010 (η πρώτη έγινε τον Απρίλιο και η δεύτερη στις αρχές Οκτωβρίου 2010), όπου αναφέρονται τα εξής σημαντικά στοιχεία:....

.

.

.

Η τότε κυβέρνηση απάντησε με επίσημο έγγραφο του κ.Χατζηδάκη προς τον διευθυντή της TGF-MoR, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο στάδιο πολιτικής ρευστότητας και δε μπορούσε τη συγκεκριμένη στιγμή να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία με τους Νορβηγούς.

.

.

Τον Απρίλιο, ο κ.Μανιάτης επισκέφτηκε τις ΗΠΑ και μια εβδομάδα αργότερα σε νέα όχληση των Νορβηγών απάντησε με επίσημο έγγραφο ότι δεν μπορεί να υπογράψει οτιδήποτε, ότι τα χέρια του είναι δεμένα από εξωτερικό παράγοντα και δεν μπορεί να μιλήσει ανοικτά για το θέμα.

Εδώ έρχεται να συμπληρώσει το παζλ η δήλωση της κ. Μπιρμπίλη στον Κώστα Χαρδαβέλλα ότι η κυβέρνηση περιμένει εισηγήσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας για αν προχωρήσει στη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας.>>

Δημοσ.
firewalker τους ανθρώπους άνω των 20 ετών που συνεχίζουν να πιστεύουν πως υπάρχει εθνικό δίκαιο και όχι εθνικό συμφέρον, τι θα τους έκανες;

Έλα να ανταλλάξουμε ιδέες.

Μετανάστες; :P

Τους Μορμόνους γιατί; Για να τους τρολάρεις στο chat?:P

Πως με πιάνεις... Έχουν τρελή φάση.

Δημοσ.

Αν περνούσε από το χέρι μου δεν θα άφηνα θρησκευτικό ναό όρθιο. Είτε είναι του Δία του Αλάχ, του Θεού, της Κάλι, της Αγελάδας.

MΠAM Ακρόπολη

ΜΠΑΜ Δελφούς

ΜΠΑΜ Νεκρομαντείο του Δια

Your move ?

Μόνο τους Μορμόνους θα άφηνα.

ρατσιστή :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...