Προς το περιεχόμενο

παροχη Internet χωρις να βλεπουμε το υπολοιπο δικτυο

R.E.M.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλημερα.

Ηθελα να ρωτησω κατι.Εχω ενα δικτυο στο οποιο υπαρχουν διαφορα pc.Εχει internet μονο ο server.θελω λοιπον να βαλω ενα access point το οποιο να δινει internet ασυρματα αλλα να μην βλεπει το υπολοιπο δικτυο.πως θα το κανω?Θα πρεπει να το κοτσαρω κατευθειαν στον router και να του δωσω αλλο subnet και να το ρυθμισω απο το router να βλεπει internet μονο αυτο?και πως θα ρυθμισω το router να το κανει αυτο?

Δημοσ.

αν βαλεις ενα access point πισω απο το modem/router θα δωσει διαφορετικο δικτυο απο οτι στον Server.Οποτε νομιζω οτι δεν θα μπορει καποιος να εχει προσβαση στο υπολοιπο δικτυο.και μερικα access points υποστηριζουν ap isolation για να κοψεις να βλεπουν οτιδηποτε αλλο.

Δημοσ.

η μπορεις να το κανεις με VLAN! ενα vlan για το WiFi και μετα κοβεις το intervlan routing στο router.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το AP Isolation τι ειναι?ξερεις τι γινεται?εχω access point και το εχω πανω σε switch που μετα παει στον route rαλλα ο router δεν νομιζω οτι υποστηριζει vlans!To AP δινει wireless σε αλλον χωρο.Ο router ειναι ενα απλο routerακι της NetGear.Το ξερω οτι γινεται vlans αλλα το θεμα ηταν μηπως το καταφερνα αλλιως για να μην αγοραζω αλλο router.Δεν παιζει ρολο στο AP να υποστιριζει vlans ετσι?

Υ.Γ. Ξεχασα να αναφερω οτι εχω ηδη access point....

Δημοσ.

Το AP Isolation τι ειναι?ξερεις τι γινεται?εχω access point και το εχω πανω σε switch που μετα παει στον route rαλλα ο router δεν νομιζω οτι υποστηριζει vlans!To AP δινει wireless σε αλλον χωρο.Ο router ειναι ενα απλο routerακι της NetGear.Το ξερω οτι γινεται vlans αλλα το θεμα ηταν μηπως το καταφερνα αλλιως για να μην αγοραζω αλλο router.Δεν παιζει ρολο στο AP να υποστιριζει vlans ετσι?

to ap isolation κοβει ολη την κινηση μεταξυ των wlan clients.σου κανει.vlan παιζει και σε wireless οσο ξερω.

Υ.Γ. Ξεχασα να αναφερω οτι εχω ηδη access point....

Δημοσ.

Αν το δικτυο σου ειναι ενσυρματο, φτιαξε 2 υποδικτυα και δωσε internet σε αυτο που θες εσυ.

το θεμα ειναι οτι λογικα για να φτιαξω 2 υποδικτυα θα πρεπει να παρω αλλο ρουτερ που να μπορει να κανει vlans ετσι?ωστε να μπορουν το ενσυρματο να μην εχει ιντερνετ και το ασυρματο να εχει και να μην βλεπει το ασυρματο.ειμαι σωστος ή θελει κατι αλλο?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

λοιπον πηρα τ ρουτερακι WRV200 της Linksys..πως θα σεταρω τα vlans?επισης πως θα το συνδεσω με τον ηδη υπαρχων ρουτερ?τι ip πρεπει να δωσω και στα 2 μηχανακια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...