Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασίες I7 940 ????

cdrov

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος που έχει Ι7 940@2,93GHz να μου πει τι θερμοκρασίες έχει σε stock κατάσταση (τόσο με intel cooler όσο και με aftermarket) ????

Αναρωτιέμαι γιατί άλλαξα το cooler μου με ένα thermalright extreme 120 Rev C. και τώρα έχω (συχνότητα stock) 40oC se idle κατάσταση και 60οC σε load (για κάνα δεκάλεπτο). :worthy:

Δημοσ.

Load : έβαλα να κάνει ένα transcoding ένα mpeg και παρατήρησα ότι η χρήση επεξεργαστή ήταν συνεχώς 100%. Όσον αφορά το Voltage είναι όλα στο default τους...

Δημοσ.
Tρέξε κι ένα OCCT.

Τι θα μου δείξει το συγκεκριμένο??? -Το έτρεξα στον υπολογιστή της δουλείας και είδα είναι Q9550 και δεν ξεπέρασε τους 55οC

Πιστέυεις ότι οι θερμοκρασίες μου είναι υψηλές??? Κυρίως η idle με παραξενεύει ...

Τί θερμοκρασίες περιμένω έχωντας στο μυαλό ότι έχω και το θηρίο ψύκτρα???

Δημοσ.

Εξαρτάται απ' την εφηρμοσμένη τάση. Μπορεί η μητρική να εφαρμόζει περίσσια χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Δημοσ.

Λοιπόν τα αποτελέσματα έχουν ως εξής. Prime95 μετά από 10 λεπτά περίπου 63οC σε όλους τους πυρήνες, ενώ με OCCT 58οC μετά από 8 λεπτά. Και στις δύο περιπτώσεις to idle δεν κατέβηκε κάτω από 40οC με ανοικτό καπάκι στο πλάι και τον ανεμιστήρα στις 1600 στροφές. Το CPU-Z λοιπόν έλεγε ταχύτητα (όταν idle) 2,93GHz ενώ μόλις ξεκίναγε το τεστ πήγαινε στα 3,07GHZ με vcore 1,08 και 1,28 αντίστοιχα.

Στο Bios όλα ήταν στο Auto. Μετά από αυτές τις μετρήσεις έβαλα στο Αι Overclock Manual multiplier 22, 133MHz kai 100 (δεν θυμάμαι τι ήταν). Επίσης έκλεισα το smart fan και ο ανεμιστήρας πήγε στις 1900 στροφές. Τότε ύστερα από ένα μικρό OCCT (περίπου 3-4 λεπτά-γιατί είχε πάει και 3 ή ώρα) είδα 51οC sto load kai 35oC idle....

Για συμβουλέψτε....

Δημοσ.

Aς ξεκινησουμε απο μια παραδοχη.

Οι θερμοκρασιες αυτες καθεαυτες δεν ειναι επικινδυνες για τον επεξεργαστη σου, αρα δεν τιθεται θεμα ανησυχιας για τη λειτουργικοτητα η την ασφαλεια του.

Το ολο θεμα τιθεται στο οτι ισως να μπορεις να πας και πιο χαμηλα λοιπον. Αυτο θα πρεπει να στο πεις καποιος με αντιστοιχο συστημα, παρολα αυτα ξεκινα fixarontas τα volts απτο BIOS στη σωστη τους τιμη, γιατι με το την auto ρυθμιση οπως αναφερθηκε μπορει η μητρικη να δινει παραπανω volts απο τα απαραιτητα.

Δημοσ.
Aς ξεκινησουμε απο μια παραδοχη.

Οι θερμοκρασιες αυτες καθεαυτες δεν ειναι επικινδυνες για τον επεξεργαστη σου, αρα δεν τιθεται θεμα ανησυχιας για τη λειτουργικοτητα η την ασφαλεια του.

Το ολο θεμα τιθεται στο οτι ισως να μπορεις να πας και πιο χαμηλα λοιπον. Αυτο θα πρεπει να στο πεις καποιος με αντιστοιχο συστημα, παρολα αυτα ξεκινα fixarontas τα volts απτο BIOS στη σωστη τους τιμη, γιατι με το την auto ρυθμιση οπως αναφερθηκε μπορει η μητρικη να δινει παραπανω volts απο τα απαραιτητα.

Αυτο περίμενα και εγώ για να υπάρχει συγκρισιμότητα. Κάποιος με 940 να δώσει τα αποτελέσμα τα του. Αύριο βέβαια λέω να ξαναβγάλω την ψύκτρα και να βάλω ακόμα λιγότερη πάστα. λέτε να έχω αποτέλεσμα??

Δημοσ.

Φιλε εισαι μια χαρα,χαλαρωσε. Επρεπε να γνωριζεις ΠΡΙΝ κανεις την ΑΓΟΡΑ οτι αυτα τα μηχανακια ειναι σαν τους παλιους intel prescott,Δηλαδη ΚΑΙΝΕ αλλα ΠΕΤΑΝΕ !!

Λοιπον εγω με τον i7-950 σε idle με θερμοκρασια δωματιου αυτη τη στιγμη στους 26c εχω στο pc 28.

Οταν "τρεξω' intelBurnTest στο τελος τους τεστ εχω μεσα 60-63.

Οποτε χαλαρωσε και απολαυσε τα γκαζια !

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

2 ερωτησούλες

α) πόσο υπολογίζετε περίπου τη διαφορά θερμοκρασίας (load) με το καλοκαίρι? +10C, +15C, +20C?

β) με 40C idle / 60C load αυτές τις ημέρες με ανοιχτό κουτί δε σημαίνει ότι το καλοκαίρι θα έχουμε σε οποιαδήποτε περίπτωση πάνω από 70C σε load μέχρι και 80C με κλειστό κουτί? άρα τι κάνουμε το καλοκαίρι για να δουλεύουμε χωρίς πρόβλημα?

ξέρω ότι το tjmax είναι πολύ ανώτερο αλλά το συνιστώμενο βάσει intel για χρήση πάνω από μία ώρα είναι εκεί γύρω αν δεν κάνω λάθος

βασικά έκατσα και καθάρισα τα pc αυτές τις μέρες και ξαναέβαλα και τις ψύκτρες μήπως κάτσουν καλύτερα αλλά στο μεγάλο pc έχω ψιλοκολλήσει γιατί δεν πέφτει πιο κάτω και το καλοκαίρι θα υπάρχει πρόβλημα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...