telis_petsotis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 δεν ξερω αν ειναι σωστη η κατηγορια καθως εχω κ λινουξ κ παραθυρα 7. αλλαξτε το. οποτε παω να μπουταρω απο το usb μου βγαζει αυτο. εχασα την επιλογη στο dual boot των ubuntu κ εμεινα με τα 7 κ οταν φτιαχνω το live usb για να μπω να το διορθωσω μου πεταει αυτο. το δοκιμασα με 2 διαφορετικα φλασακια αλλα το ιδιο. τι φταιει κ πως διορθωνεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Εμ την ψηλό έκατσες, αν δεν μπουτάρει από κάπου το pc να μπεις έστω σε dos για να αλλάξεις τo grub.conf με το edit του dos. Τώρα που τα λέμε F8 σαν να θες να κάνεις ασφαλή λειτουργία και διαλέγεις την επιλογή για γραμμή εντολών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telis_petsotis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 με μπερδεψες λιγο. δεν ξερω αν το διατυπωσα σωστα. τα 7 ανοιγουν κανονικα απλα δεν εχω επιλογη για τα ubuntu που χρησιμοποιω ως βασικο λειτουργικο. μπουταρει κανονικα τα 7 απο το σκληρο. δεν ξερω πως να το διορθωνω μεσα απο win, ξερω απο ουμπου μμονο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 με μπερδεψες λιγο. δεν ξερω αν το διατυπωσα σωστα. τα 7 ανοιγουν κανονικα απλα δεν εχω επιλογη για τα ubuntu που χρησιμοποιω ως βασικο λειτουργικο. μπουταρει κανονικα τα 7 απο το σκληρο. Αυτό σκέφτηκα και εγώ,αφού δεν μπορείς να μπουτάρεις με φλασακι (με άλλο μέσο δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου; ) πάτα F8 στην αρχή και στο μενού σου βγάζει και επιλογή και γραμμή εντολών.Αν έχεις τα 32bit έχει το edit του dos με το οποίο μπορείς να φτιάξεις το grub χειροκίνητα. http://www.gnu.org/software/grub/manual/html_node/Simple-configuration.html#Simple-configuration http://www.thewindowsclub.com/the-hidden-text-editor-in-windows-7 Είναι αρκετό μπλέξιμο για αυτό δεν μπορείς να ξεκινήσεις με cd;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telis_petsotis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Αυτό σκέφτηκα και εγώ,αφού δεν μπορείς να μπουτάρεις με φλασακι (με άλλο μέσο δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου; ) πάτα F8 στην αρχή και στο μενού σου βγάζει και επιλογή και γραμμή εντολών.Αν έχεις τα 32bit έχει το edit του dos με το οποίο μπορείς να φτιάξεις το grub χειροκίνητα. http://www.gnu.org/software/grub/manual/html_node/Simple-configuration.html#Simple-configuration http://www.thewindowsclub.com/the-hidden-text-editor-in-windows-7 Είναι αρκετό μπλέξιμο για αυτό δεν μπορείς να ξεκινήσεις με cd;; δεν εχω οπτικο μεσο κ δυστυχως δε μπορω να βρω καποιο εξωτερικο... ναι τα 32βιτ εχω. θα κοιταξω τα λινκς κ ξαναποσταρω. ---------- Προσθήκη στις 02:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:58 ---------- με μια πρωτη ματια οπως κ μια δευτερη...........χαθηκα. αλλος τροπος δεν υπαρχει;γιατι να μην γινονται ολα με εντολες οπως στα λινουξ.......... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Φιλε TheELF δεν "εκατσε" τιποτα. Μπες στα windows,ριξε ενα vmware,εγκατεστησε καποια διανομη μεσω vmware στο usb stick κανονικα (με ext2 -noatime και grub στον mbr του usb) και απο κει και περα μπουταρεις,chroot στην εγκατασταση του ubuntu και κανε τις διορθωσεις σου. Βαλε κατι απλο και γρηγορο--debian base ισα ισα για να κανεις ενα mount και ενα chroot.Δεν χρειαζεται κατι αλλο. Το linux ενα απο τα καλα του ειναι οτι μπορει να εγκατασταθει παντου και ευκολα. Ποιος ο λογος να ταλαιπωρησε με μισο-αυτοματοποιημενες λυσεις αφου ο ιδιος ο installer κανει ανετα την δουλεια του ειτε αυτο λεγεται δισκος ειτε usb ειτε τοστιερα? Δεν πιστευω να εφτιαξες bootable linux usb με κανα περιεργο εργαλειο , fat32 και κανεναν dos bootloader του 95 ..? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Άσε και εγώ όταν είμαι κουρασμένος ότι νάνε λέω,αφού μπουτάρεις στα win 7 είναι όλα εύκολα(σχετικά),μπορείς με το easybcd να βάλεις νέο grub ή ότι άλλο χρειάζεσαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telis_petsotis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Φιλε TheELF δεν "εκατσε" τιποτα. Μπες στα windows,ριξε ενα vmware,εγκατεστησε καποια διανομη μεσω vmware στο usb stick κανονικα (με ext2 -noatime και grub στον mbr του usb) Δεν πιστευω να εφτιαξες bootable linux usb με κανα περιεργο εργαλειο , fat32 και κανεναν dos bootloader του 95 ..? Άσε και εγώ όταν είμαι κουρασμένος ότι νάνε λέω,αφού μπουτάρεις στα win 7 είναι όλα εύκολα(σχετικά),μπορείς με το easybcd να βάλεις νέο grub ή ότι άλλο χρειάζεσαι. με το unetbootin το εκανα κ τωρα κατεβαζω το vmware. οσο για το bcd το δοκιμασα κ οταν επιλεγω τα λινουξ στο μπουτ τοτε μου λεει try hd0,0 κ δεν κανει τιποτα αλλο. αυτο που με παραξενευει ομως ειναι οτι δοκιμασα τα φλασακια σε λαπτοπ φιλου σημερα με βιστα κ εβγαλε το ιδιο μηνυμα κ ερχομαι να σκεφτω μηπως δεν εγιναν bootable με το unetbootin αν κ δοκιμασα 2-3εκδοσεις του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 οσο για το bcd το δοκιμασα κ οταν επιλεγω τα λινουξ στο μπουτ τοτε μου λεει try hd0,0 κ δεν κανει τιποτα αλλο. Στο grub οι επιλογές είναι του τύπου φόρτωσε από το τάδε δίσκο το τάδε partition to hdd 0,0 είναι ο πρώτος δίσκος το πρώτο partition (κατά κανόνα τα windows) το δεύτερο partition θα ήταν 0,1. Αν έχεις μόνο έναν σκληρό το usb θα τον βλέπει σαν hdd 1,0 οπότε πρέπει να βάλεις την αντίστοιχη επιλογή στο easybcd. Βασικά αν φορτώσεις την διαχείριση δίσκων που έχουν τα windows 7 θα σου δείξει ακριβώς ποιος δίσκος είναι το USB Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telis_petsotis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 δε μαφηνει να βαλω γραμμα στο διαμερισμα κ ετσι δε μπορωνα το ρυθμισω στο bcd.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Βασικά όταν ξεκινάει το pc τη μενού σου βγάζει; αυτό τον windows ή αυτό του linux το GRUB δηλαδή;; Γιατί μια λέμε να ξεκινήσει το σύστημα από το USB και μια λέμε για τον σκληρό. Όταν ανοίγεις το easyBCD στο view settings τι σου βγάζει;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
telis_petsotis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 των windows μου βγαζει. οριστε τι λεει το bcd κ επειδη δεν εχει γραμμα δεν αφηνει την εγγραφη ---------- Προσθήκη στις 22:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:06 ---------- τελικα ηταν αυτο που υποψιαστηκα... εφταιγε το unetbootin κ πετουσε αυτο το μηνυμα. κατεβασα το lili κ εκανα ενα live usb μπηκα κανονικα κ με chroot κλπ επανεφερα το grub2.. εχασα τα win ομως αλλα αυτο διορθωνεται.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 κατεβασα το lili κ εκανα ενα live usb μπηκα κανονικα κ με chroot κλπ επανεφερα το grub2.. εχασα τα win ομως αλλα αυτο διορθωνεται.. δοκιμασε να τον ενημερωσεις ξανα μεσα απτην κανονικη εγκατασταση του ubuntu(συνηθως εμενα ετσι μου τα εβρισκε στο debian) Ε αλλιως χειροκινιτη εγγραφη του partition των windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.