Προς το περιεχόμενο

9800gt > hd6870 και έχει και συνέχεια.

aliv3soul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ρώτησε ο άνθρωπος ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να περάσει τους drivers και του απάντησα.. δεν χρειάζεται απεγκατάσταση των driver για να περάσει τους επόμενους. οι drivers πάντα αναβαθμίζονται όταν ο installer βρίσκει παλαιότερη έκδοση.

ναι αυτο σου λεω...

εγω ξερω οτι ο σωστος τροπος ειναι με απεγκατασταση των παλαιων drivers, προγραμματα driver sweeper κτλ

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βρήκα απο συγκεκριμένο site τους 10.10, μαζί με αυτο το APP, που δεν έχω πολυκαταλάβει ακριβώς, και επιτέλους αναγνώρισε τον driver στο install. Αλλά δε θα μπορούσαν να πάνε οολα καλά φυσικά, τώρα στη διαχείρηση συσκευών μου λέει πως η version είναι η 8.782, ενώ το ccc 10.10, κανονικότατα.

8.782 είναι η τελευταία έκδοση του driver, το 10.10 είναι το όνομα του installer, που σημαίνει οτι βγήκε τον δέκατο μήνα του 2010. για λόγους ονομασίας γίνεται και τίποτα παραπάνω. το APP είναι ουσιαστικά η υποστήριξη για OpenCL που σημαίνει οτι η κάρτα σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για να κάνει υπολογισμούς 10χ φορές πιο γρήγορα απο ότι ένας επεξεργαστής (CPU) της Intel/AMD. (χοντρικά πάντα και σε συγκεκριμένες εφαρμογές μόνο)

Δημοσ.

A, άρα το 8.782 είναι σωστό? Νόμιζα ότι θα έπρεπε να λέει 10.10 και σε αυτό..

περίεργο γιατί το cd της asus είχε ver 8.782.. βέβαια θα μου πεις, είναι καινούρια η κάρτα.. δεν το είχα συνειδητοποιήσει χ)

Πέρασα τους 10.10d hotfix και όντως τα πράγματα φαίνονται πολύ καλύτερα. Δεν έκανα τίποτα unistall και για την ώρα δεν παρατήρησα κάτι ύποπτο.

Έτρεξα λίγο gta iv, με σχετικά high settings και καλυμμένα κάπου τα 850 από τα 1000μβ memory και τρέχει άνετα, στο bench του έβγαλε 46fps.

Ξαναέτρεξα furmark με post-fx 8samples + xtreme burning και σε όλη τη διάρκεια μου έβγαζε 45 fps χωρίς να αλλάζει καθόλου. Φυσιολογικό?

Και επίσης το ότι δεν μου επιτρέπει πια να βάλω 75hz το μόνιτορ, έχει κάποια λογική?

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.
Ποιο έχεις παρεμπιπτόντως;

Ας κατεβάσει το MSI Kombustor

Π.χ εγώ με την 9800gt σε ανάλυση 1440Χ900 με το furmark βγάζω 45 με 60 fps και με το MSI Kombustor στης ίδιες ρύθμισης βγάζω 150 με 160 fps :fear:

Μήπως κάτι παίζει και με εσένα και βγάζεις τόσο χαμηλά fps

Δημοσ.
Ποιο έχεις παρεμπιπτόντως;

Monitor Viewsonic VA1903wb

Ναι θα βάλω το msi kombustor να δω, μόνο ας μου πεί κάποιος σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις του kombustor που περίπου θα πρέπει να κυμαίνομαι..

Στο topic των 68χχ οι περισσότεροι απ΄ότι είδα είναι με oc στα benchmarks, γι αυτό..

Δημοσ.

Όχι, και τη δική σου τη διαβάζει κανονικά.

Μιας κι έχουμε την ίδια, κλόκαρέ τη κάποια στιγμή να δούμε σε πόσο μπανανοκομμάτι έπεσα πάλι.

Δημοσ.

Eπειδή δεν έχω κάνει ποτέ oc και είναι και φρέσκια η κάρτα και πρώτη φορά έχω τόσο ''σύγχρονη'', ανάλογα με τους καιρούς τους πάντα, ακόμα το ψιλοφοβάμαι για oc :o

Θέλω για την ώρα να βρώ πρόγραμμα να κάνω fan profiles. Πήγα να κατεβάσω το Trixx από το site της sapphire αλλά ήθελε register τη κάρτα. Μπορώ να το βρώ από αλλού? Εψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι.

Κανένα άλλο παρόμοιο πρόγραμμα?

Δημοσ.

Nα σου πώ.

Από όταν είχα βάλει την 9800gt έβαλα μετατροπέα (κάπως έτσι θα λέγεται), και από d-sub που ήταν το καλώδιο του έκανα έξοδο(?) dvi.

Και δεν άλλαξα τίποτα όταν έβαλα την 6870. Αυτά.

:rolleyes:

Κουραστικά μου φαίνονται τώρα τα 60hz. Ισχύει ότι είναι προτιμότερο να είναι το vertical sync στο on στα 60hz? Kάτι τέτοια διάβαζα

Δημοσ.

To V-sync γενικά καλό είναι να το έχεις ανοιχτό γιατί συνήθως η εικόνα θα σου βγάζει "σπασίματα" όταν έχεις υψηλό framerate.

Από όσο ξέρω, και πριν και τώρα η οθόνη σου σε αναλογικό (D-Sub) mode είναι, άσχετα αν με τον μετατροπέα είναι στην ψηφιακή σύνδεση (DVI).

Κανονικά θα έπρεπε να είχες κι εδώ 75Ηz αλλά ίσως πλέον οι οδηγοί της ΑΤΙ να το κλειδώνουν.

Όσο για την κούραση, θέμα συνήθειας είναι.

Δημοσ.
To V-sync γενικά καλό είναι να το έχεις ανοιχτό γιατί συνήθως η εικόνα θα σου βγάζει "σπασίματα" όταν έχεις υψηλό framerate.

σε ποιό game έχεις δεί "σπασίματα" με κλειστό v-sync... ??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...