Προς το περιεχόμενο

Επιλογη πιστωτικης και χρεωσεις.

_eLpiS_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, θελω να παρω τον imac 27" (http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/All-in-one-computers/Apple-iMac-MC510GR-Z0JN000M6.htm) με 12 ατοκες δοσεις.

Θελω να ρωτησω καταρχας απο πια τραπεζα να προτιμησω να βγαλω καρτα και αν πληρωνω κανονικα τις δοσεις αν θα υπαρχει καποια επιπλεον χρεωση η θα ειναι η αξια δια 12 καθε μηνα.

Δημοσ.

αρχικά παίζει ρόλο το εκαθαριστικό της εφορίας... γιατι για να σου βγάλουν πιστωτική πρέπει να έχεις εισόδημα και πρέπει να μην είσαι στον τειρεσία... απο εκεί και πέρα δεν ξέρω πολλά να σου πώ.. :lol:

εγώ έχω στην Citibank και αν εξαιρέσεις οτι πριν καμια βδομάδα με πήραν τηλέφωνο γιατι είχα ξεχάσει να πληρώσω 15 ευρώ και μου κάναν "σκηνή" (μετά τους ξέχεσα κανονικότατα) γενικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα. όταν λέμε 12 άτοκες δόσεις, εννοούμε 12 δόσεις.. δεν δίνεις κάτι παραπάνω. παραπάνω δίνεις όταν έχεις κάνει αγορές και αφήνεις μέσα ολόκληρο το ποσό και πληρώνεις μόνο το ελάχιστο ποσό (αυτά τα 15 ευρώ που λέγαμε παραπάνω :lol:)

υ.γ να προσέξεις τι επιτόκια έχει η κάθε τράπεζα, π.χ η Citibank έχει 19% επιτόκιο αν θυμάμαι καλά, οι άλλες πρέπει να έχουν λιγότερο...

Δημοσ.

Τις δοσεις θα τις πληρωνω κανονικα, αυτο που με ενδιαφερει να ειναι να μην πληρωνω παραπανω απο την τιμη/12 καθε μηνα!

Δημοσ.
Τις δοσεις θα τις πληρωνω κανονικα, αυτο που με ενδιαφερει να ειναι να μην πληρωνω παραπανω απο την τιμη/12 καθε μηνα!

ρώτα στην τράπεζα για σιγουριά γιατι μόνο μια φορά έχω πάρει με δόσεις και δεν το έχω προσέξει.. αλλα νομίζω δεν πληρώνεις κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

Χρησιμοποιωντας πιστωτικες καρτες εδω και πολλα χρονια μπορω να σε βοηθησω.

Οταν λεμε ατοκες δοσεις εννοουμε το εξης --> Εστω αγοραζουμε ενα laptop αξιας 1200 ευρω σε 12 ατοκες δοσεις με οποιαδηποτε πιστωτικη.

Θα λαβουμε τον πρωτο λογαριασμο που θα αναφερει

δοση 1/12 --> 100 ευρω καθως και ενα ποσο ελαχιστης καταβολης που ειναι περιπου για το ποσο αυτο γυρω στα 10 ευρω.Εαν πληρωνεις καθε μηνα το ποσο των 100 ευρω δεν θα επιβαρυνθεις τιποτε παραπανω.Αν πληρωσεις την ελαχιστη καταβολη(τα 10 ευρω δηλαδη) τα υπολοιπα 90 ευρω που μενουν υπολοιπο για τον επομενο μηνα τοκιζονται(ετσι "φουσκωνουν" οι καρτες.Αρα το ζητουμενο ειναι πληρωνεις ολο το ποσο της δοσης και δεν χρεωνεσαι τιποτε παραπανω.Για την εκδοση πιστωτικης απαιτειται εκκαθαριστικο 2010 καθως και ταυτοτητα.Απευθυνεσαι στην τραπεζα που θελεις και περιπου σε 15-20 μερες εφοσον εγκριθει η αιτηση που θα κναεις λαμβανεις την καρτα στο σπιτι σου.Λογικα το καταστημα που θελεις να αγορασεις το imac εχει συστημα εκδοσης πιστωτικης.Αυτο λειτουργει ως εξη --> Κανεις την αιτηση στο καταστημα- σε λιγα λεπτα-ωρες - ή την επομενη μερα αναλογα την ωρα της αιτησης παιρνεις απαντηση και αν ειναι θετικη παιρνεις τον imac επιτοπου και φευγεις.Σε περιπου 15-20 ημερες λαμβανεις την πιστωτικη στο σπιτι σου καθως και τον πρωτο λογαριασμο και αρχιζεις να πληρωνεις.

Ελπιζω να σε βοηθησα :-)

Δημοσ.

Πράγματι, τα πράγματα είναι απλά: αν εξοφλείς κάθε μήνα όλο το ποσό του λογαριασμού δεν έχεις καμία απολύτως επιβάρυνση. Προσοχή: ακόμα και μία μέρα καθυστέρηση συνήθως δεν συγχωρείται!

Μάλιστα το σύστημα δουλεύει ως εξής: έστω ότι ο λογαριασμός εκδίδεται την 1η του μήνα και γράφει προθεσμία εξόφλησης μέχρι τις 20 του μήνα. Τότε αν πληρώσεις στις 21 (γιατί το ξέχασες) χρεώνεσαι τόκους για 20 μέρες και όχι για 1!! Προφανώς καλό είναι να μην καθυστερείς...

Το μόνο έξτρα είναι η ετήσια συνδρομή που έχουν κάποιες πιστωτικές κάρτες, οπότε αν δεν θέλεις εντελώς καμία επιβάρυνση θα πρέπει να βρεις κάρτα χωρίς συνδρομή. Κάποιες κάρτες έχουν δωρεάν συνδρομή τον πρώτο χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση, αν θέλεις να κόψεις την κάρτα τον δεύτερο χρόνο για να μην πληρώσεις τη συνδρομή πρέπει να το κάνεις περίπου 1-2 μήνες πριν κλείσει ο χρόνος, ώστε να «προλάβουν» να κλείσουν την κάρτα και να μην χρεώσουν τη συνδρομή του δεύτερου χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση, εφόσον σου μένουν ακόμα κάποιες δόσεις, θα έρχονται κανονικά οι λογαριασμοί κάθε μήνα και θα πρέπει να τους πληρώνεις κανονικά.

Αυτά! Φαίνονται (και είναι) κάπως πολύπλοκα, αλλά αν χρησιμοποιείς σωστά την κάρτα μπορείς να έχεις όφελος...

Δημοσ.

Ευχαριστω ολου για τις απαντησεις σας. Μαλλον θα κανω αιτηση για καρτα απο το e-shop ωστε να μην περιμενω και να το παρω γρηγορα.

Δημοσ.

οι άτοκες δόσεις είναι θέμα καταστήματος. Εγώ πχ πήρα τον imac μου με 20 άτοκες δόσεις, πληρώνω κανονικά κάθε μήνα το ποσό της αγοράς/20 και δεν έχω κανένα πρόβλημα

Δημοσ.

1ον αυτο που θες να αγορασεις ειναι τρελλα το πηρα δωρο στον κολλητο μου κα το ζηλευω μαλλον θα παρω τον ιδιο τα χριστουγεννα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...