Προς το περιεχόμενο

Απο 5.1 σε 2.1???

Tomahawk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο πολυκάναλο ο σκηνοθέτης έχει ορίσει στο κάθε κανάλι τι να ακούγεται.

Σε αυτό που λες εσύ, το σύστημα ηχείων σου παίρνει τα δύο κανάλια (Stereo) και κάνει Surround. Ανάλογα δηλαδή με τη συχνότητα και την ένταση του κάθε ήχου, τον στέλνει στα πίσω ηχεία.

Το δεύτερο είναι σαν διεύρυνση Stereo δηλαδή.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μα δεν εχει καμια σχεση με αυτο που λες εσυ οταν ακους τραγουδια με αυτο που λεω εγω οταν παιζεις παιχνιδια

συνδεσε αναλογικα τα ηχεια σου και παιξε ενα παιχνιδι με 5.1 και με στερεοχ2 να δεις πως καμια σχεση δεν εχουν(καμια μα καμια)

ΥΓ πολυ off εχει πεσει και θα ανοιξω ενα αλλο θεμα ^^

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3753912#post3753912 εδω απαντηστε αν ειναι

Δημοσ.

Να ρωτήσω και γω κάτι σχετικό με το θέμα.

Τα ηχεία από ένα Mini hifi που στοιχίζει γύρω στα 200-300 ευρώ σε σχέση με τα καλά ήχεια υπολογιστών 2.1 πως τα πάνε? Εννοω σαν συνολική ποιότητα ήχου στην μουσική. Γενικά προτιμώ τα 2.0 γιατί το υπερβολικό μπάσο δε μου αρέσει και αφού είδα τα M-Audio Studiophile AV40 που προτείνατε εδώ μου τρέχουν τα σάλια...

Δημοσ.

Ανάλογα για ποια ηχεία μιλάνε.

Τα M-Audio Studiophile AV40, είναι Monitors. Παίζουν σωστά και καλά. Πιστότητα.

Κάποια άλλα 2.1 ή 5.1 παίζουν δυνατά και χρωματιστά. Ντάπα ντούπα.

Επειδή βλέπω ταινίες και παίζω παιχνίδια προτιμώ τη δεύτερη επιλογή. Παρ' όλα αυτά σε λίγο καιρό θα είμαι κάτοχος ηχείων Monitors. Για μουσική χαλαρή, κλπ.

Δημοσ.

Επειδή είδα κάποιο άλλο μήνυμα σχετικά με το τι είναι πολυκάναλος και τι surround...

και είδα και κάποια διαμάντια.. όπως αυτό εδώ..:

Άλλο πολυκάναλο και άλλο Surround.

Εσύ λογικά το βάζεις στο Movie ή στο Music και ακούς και από τα πίσω ηχεία. Αυτό είναι Surround, όχι πολυκάναλο.

Θα πρότεινα.. εάν κανείς ΔΕΝ ξέρει.. να μην παραπλανά.

Ό,τι απάντηση έχω δει σε αυτό το thread σχετικά με το τι είναι surround και τι πολυκάναλος.. είναι.. να μην πω καλύτερα.

Πάμε να δούμε.

Οι κατηγορίες του τρόπου αναπαραγωγής του ήχου είναι οι εξής:

α) Από ένα ηχείο

β) Από περισσότερα του ενός.

Τώρα, η κατηγορία β) έχει τις εξής υπο-κατηγορίες.

β1) Από δύο ηχεία

β2) Από περισσότερα των δύο ηχείων

Κατά σύμβαση και επειδή τα δύο ηχεία παραπέμπουν στα δύο αυτιά μας... ότι έχει "φτιαχτεί" για να αναπαράγεται με την κλασική τεχνική του stereo... ονομάζεται και έτσι.

Ό,τι άλλο ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ ΗΧΟΣ.. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ SURROUND!!!!!!!!

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο surround ήχος ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΥ ΗΧΟΥ.

Το ειδικό είναι πως έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε αυτό που ακούγεται να είναι ένα ηχητικό περιβάλλον με τον ακροατή στο κέντρο και να κοιτάει προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ (ή πολυκαναλικός) ΗΧΟΣ!!!!!!

Για ό,τι άλλη απορία... εδώ είμαστε.

Ανάλογα για ποια ηχεία μιλάνε.

Τα M-Audio Studiophile AV40, είναι Monitors. Παίζουν σωστά και καλά. Πιστότητα.

Κάποια άλλα 2.1 ή 5.1 παίζουν δυνατά και χρωματιστά. Ντάπα ντούπα.

Επειδή βλέπω ταινίες και παίζω παιχνίδια προτιμώ τη δεύτερη επιλογή. Παρ' όλα αυτά σε λίγο καιρό θα είμαι κάτοχος ηχείων Monitors. Για μουσική χαλαρή, κλπ.

Δηλαδή, εάν χρησιμοποιήσεις 2.1 ή 5.1 θα ακούς ροζ, κίτρινο, πράσινο και διαφόρων άλλων χρωμάτων ήχο... αφού παίζουν χρωματιστά; Τι να κάνουμε!!

χααχαχαχαχαχαχαχαχ

Να ρωτήσω και γω κάτι σχετικό με το θέμα.

Τα ηχεία από ένα Mini hifi που στοιχίζει γύρω στα 200-300 ευρώ σε σχέση με τα καλά ήχεια υπολογιστών 2.1 πως τα πάνε? Εννοω σαν συνολική ποιότητα ήχου στην μουσική. Γενικά προτιμώ τα 2.0 γιατί το υπερβολικό μπάσο δε μου αρέσει και αφού είδα τα M-Audio Studiophile AV40 που προτείνατε εδώ μου τρέχουν τα σάλια...

Δεν υπάρχει καλό και καλό.

Τι θες να κάνεις με τα ηχεία σου είναι το θέμα και από εκεί βλέπεις ποιο ταιριάζει.

Κάθε τι έχει υπέρ και κατά. Κάτι που να μην έχει κατά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Και μην ακούς τα περί monitors και ό,τι άλλο λέει ο καθείς που δεν ξέρει τι του γίνεται.. και χαλάς τα λεφτά σου τσάμπα. Πες τι θες να κάνεις με τα ηχεία σου... και θα δούμε που θα κινηθείς.

Δημοσ.

Δηλαδή, εάν χρησιμοποιήσεις 2.1 ή 5.1 θα ακούς ροζ, κίτρινο, πράσινο και διαφόρων άλλων χρωμάτων ήχο... αφού παίζουν χρωματιστά; Τι να κάνουμε!!

χααχαχαχαχαχαχαχαχ

Λίγο που το έψαξα τώρα και γω νομίζω ότι έχει δίκιο ο φίλος που λέει για χρωματισμό. Χρωματισμό στις συχνότητες εννοεί, κάτι που ακόμα και στην πραγματικότητα το έχω διαπιστώσει ότι ισχύει σε μεγάλο βαθμό στα 2.1 ή στα 5.1 κτλπ, αφού τα μπάσα σε σχέση με τα μεσαία μου ακούγονται πολύ περισότερο και δε μου αρέσει.

Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα να ακούω μουσική με οσο γίνεται πιο πιστό ήχο και χωρίς πολλά λεφτά!

Συγνώμη που δεν το μεταφράζω αλλά εχω δουλειά τώρα.

When the term 'monitor speaker' is used among audio engineers, there is likely to be an assumption that the speaker will be designed to produce relatively flat (linear) phase and frequency responses. In other words, there will be no emphasis or de-emphasis of particular frequencies so that the loudspeaker gives an accurate reproduction of the tonal qualities of the source audio ("uncolored" or "transparent" are synonyms), and there will be no relative phase shift of particular frequencies meaning no distortion in sound stage perspective for stereo recordings.

Από wikipedia.

Δημοσ.

Κατά σύμβαση και επειδή τα δύο ηχεία παραπέμπουν στα δύο αυτιά μας... ότι έχει "φτιαχτεί" για να αναπαράγεται με την κλασική τεχνική του stereo... ονομάζεται και έτσι.

Ό,τι άλλο ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ ΗΧΟΣ.. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ SURROUND!!!!!!!!

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο surround ήχος ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΥ ΗΧΟΥ.

Το ειδικό είναι πως έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε αυτό που ακούγεται να είναι ένα ηχητικό περιβάλλον με τον ακροατή στο κέντρο και να κοιτάει προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΣ (ή πολυκαναλικός) ΗΧΟΣ!!!!!!

Για ό,τι άλλη απορία... εδώ είμαστε.

Ευτυχώς που έχουμε και εσένα να μας ξεστραβώνεις, γιατί αλλιώς θα ήμαστε στην εποχή του τρανζίστορ. :P

Δεν πα να έχεις όσα κανάλια θέλεις στον ενισχυτή σου, δεν πα να έχεις όσα ηχεία θες. Αν ο σκηνοθέτης / ηχολύπτης έχει γράψει Stereo όσα φίλτρα και να βάλεις για να ακούς από τα πολλά ηχεία σου, πολυκάναλα δεν ακούς.

Απλά ακούς απ' όλα τα ηχεία σου μία διεύρυνση Stereo, κάτι το οποίο μπορείς να το ακούσεις αν έχεις πολύ καλά 2.0 ή 2.1 ηχεία, εννοώντας καλά Twiters, σωστά Crossovers κλπ και γενικότερα καλή καμπίνα / καλή αρχιτεκτονική ηχείου.

Παραπάνω γράφεις "ότι έχει "φτιαχτεί" για να αναπαράγεται με την κλασική τεχνική του stereo".

Πολύ σωστά λοιπόν και δύο ηχεία να έχεις δεν σημαίνει ότι ακούς Stereo, αν η εγγραφή από το Studio δεν είναι Stereo. Το ίδιο ισχύει όπως είπα και παραπάνω και για περισσότερα κανάλια.

Αν επίσης ήταν ίδιο το πολυκάναλο (Dolby Digital / dts) με το Surround, δεν θα χρειαζόταν να σπαταλάμε τόση χωρητικότητα και να γράφουμε πολυκάναλα. Θα γράφαμε Stereo και μετά ο ενισχυτής μας θα το έστελνε μέσω φίλτρων / dsp σε όλα τα κανάλια που διαθέτει το σύστημα μας.

Πραγματικά τα παραπάνω δεν θεωρώ ότι είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο να το καταλάβει κάποιος. Κοινή και απλή λογική είναι.

χααχαχαχαχαχαχαχαχ

Θα ακούς τις συχνότητες αλλοιωμένες aka χρωματισμένες.

Όταν λοιπόν γράφεις μουσική και έπειτα την βάζεις για επεξεργασία, θες αυτό που ακούς να είναι Flat.

Από εκεί και πέρα στον καθένα μας, μπορεί να αρέσει η εκάστοτε "χρωματική παλέτα" που χρησιμοποιεί ο κάθε κατασκευαστής σε κάθε μοντέλο του.

Μάλιστα τα καλά ηχεία στο πίσω μέρος τους, έχουν κολλημένο ένα χαρτί που δείχνει με γραφική παράσταση πως συμπεριφέρεται το ηχείο ανάλογα τη συχνότητα.

Όσο περισσότερο το ηχείο δεν χρωματίζει, όσο δηλαδή αναπαράγει τις συχνότητες όπως βγαίνουν από την πηγή, λέμε ότι είναι υψηλής πιστότητας.

Τα Monitors συνήθως, ανάλογα την κατηγορία και τα χρήματα που διαθέτει κάποιος, είναι υψηλής πιστότητας.

Έτσι λοιπόν όταν βλέπουμε ταινίες, δεν μας απασχολεί τόσο η πιστότητα. Δεν τρέχει κάτι αν μία έκρηξη την ακούσουμε λίγο διαφορετικά απ' ότι ήθελε ο σκηνοθέτης.

Αντίθετα όταν ακούμε μουσική ή ακόμα περισσότερο όταν φτιάχνουμε θέλουμε να ακούμε σωστά και όσο γίνεται κοντά στην πραγματικότητα.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις οθόνες.

Για έναν χρήστη ο οποίος ασχολείται με φωτογραφία ή με κατασκευή ιστοσελίδων, θέλει αυτό που βλέπει στην οθόνη του, να είναι το ίδιο και όταν εκτυπωθεί. Δεν θέλει η ο οθόνη του να χρωματίζει τις συχνότητες (συχνότητες χρωμάτων).

Αν τώρα κάποιος παίζει παιχνίδια όπου γίνεται χαμός από εκρήξεις, blur, αντικείμενα που κουνιούνται συνεχώς, κλπ δεν τρέχει κάτι αν η οθόνη του αλλάζει λίγο τα χρώματα.

Κάποιοι βέβαια όπως και στη μουσική, αλλά και στην εικόνα, θέλουν υψηλή πιστότητα πάντα, αυτοί θα πρέπει να τα σκάσουν.

Αυτά. :-)

Δημοσ.

Για να καταλάβετε τι ζητάω ακριβώς, εδώ που σπουδάζω έχω συνδέσει το PC με ένα Hi-Fi Philips FWM337

και η ένταση όπως και η ποιότητα με ικανοποιούν αρκετά μπορώ να πω. Οπότε θέλω κάτι παρόμοιο σε δύναμη.

Δημοσ.

Αν θες δες στα απο εδω αυτα που λες! Τα εχει διαθέσημα με 100 ευρω!

http://www.prostage.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=330

Επειδή το Πλαίσιο ακόμα είναι στο ψάξιμο των ηχείων, τα αγόρασα από το κατάστημα που παρέθεσες.

Χθες (Δευτέρα πρωί) έφτασαν. 3 μέρες έκαναν οι άνθρωποι και δεν με χρέωσαν και έξοδα αποστολής + ότι είχαν από τις καλύτερες τιμές.

Καλοδεχούμενες, λογικά δε θα πάρω κάτι μέχρι τον επόμενο μηνα, οπότε...

Δεν έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.

Ναι παίζουν πάρα πολύ καθαρά, άκουσα πράγματα που δεν είχα ακούσει σε κομμάτια προηγουμένως, αλλά από μπάσα δεν λένε.

Ίσως να έχω σηνηθήσει τα Z-5500, τι να πω.

Έχουν κατά τη γνώμη μου πολύ ωραίο Design. Είναι πιο μικρά απ' ότι φαίνεται στη φωτογραφία.

Δεν τα έχω βάλει παραπάνω από το 1/4 της έντασης τους γιατί θέλω να τα στρώσω λίγο πρώτα... Ελπίζω σε μεγαλύτερη ένταση να είναι καλύτερα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...