euronmyous Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Καλημερα Εχω ενα θεαμτακι με την ATI moy (5870 1gb ram) και το linux mint 10.10 (maveric). Για να μην τα ξαναγραφω στο post που εγραψα στο κατωθι link http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=24&t=15146 προσπαθησα να κανω οτι μου ειπε ο χρηστης Mouths αλλα απο τα link Που δινει δεν βγαζω ακρη ποια ακριβως αρχεια χρεαιζεται να κατεβασω με πια σειρα κτλ Ενα hd support στην ati μου θελω αλλα καθε φορα μου βγαινει η πιστη σε αυτο το κομματι ολα τα αλλα λειτουργουν coble. Δεν εχω προβλημα να δοκιμασω και κατι αλλο βεβαια εκτος απο αυτα που προτεινει το παλικαρι στο forum Ευχαριστω εκ των προτερων ΥΓ: Ο XBMC μπορει να μπει κατευθειαν απο αποθετηριο της 10.10 εκδοση με ενσωματςμενο support για vaapi η ιστοριες για αγριους για να τρξει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Για να εχεις vaapi πρεπει πριν απο οτιδηποτε να εχεις τον fglrx εγκατεστημενο και να δουλευει. Τον εχεις? Μετα θες 2 βιβλιοθηκες και τον custom mplayer. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euronmyous Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 εχω τους κλειστους οδηγους που ενεργοπουνται οταν πας να βαλεις τα 3d desktop effects Αμα δεις στο Link που εχω παραπανω γραφω πιες βιβλιοθηκες εχω το θεμα ειναι οτι δεν βρισκω καπου αναλυτικα τ ικανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Ωραια. Υποθετοντας οτι εισαι σε 32bit... Κατεβαζεις αυτες τις 2 βιβλιοθηκες και τις βαζεις με το χερι (διπλο κλικ ή sudo dpkg -i onoma_paketou). http://www.splitted-desktop.com/~gbeauchesne/xvba-video/xvba-video_0.7.6-1_i386.deb http://www.splitted-desktop.com/~gbeauchesne/libva/pkgs/i386/libva1_0.31.1-1+sds4_i386.deb Κατεβαζεις και τον ετοιμο 32αρη mplayer και τον αποσυμπιεζεις καπου. http://www.splitted-desktop.com/~gbeauchesne/mplayer-vaapi/mplayer-vaapi-20101115.i686.tar.bz2 Μετα, πας με το τερματικο στο φακελο που εκανες την αποσυμπιεση και τον αντιγραφεις στο /bin με ονομα mplayer-vaapi για να ξεχωριζει απο τον κανονικο. >sudo cp mplayer /bin/mplayer-vaapi Μετα πας στο αρχειο ~/.mplayer/config και προσθετεις τα παρακατω >vo=vaapi,xv, va=vaapi για να μην χρειαζεται να πατας καθε φορα >mplayer-vaapi [b]-vo vaapi -va vaapi[/b] movie.mkv Τελος, πας στον smplayer και οριζεις το εκτελεσιμο του mplayer να ειναι το mplayer-vaapi και την λες στον αλλο που λεει οτι ο smplayer κολλαει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euronmyous Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Τα links αλλαζουν για 64 εκδοση? Επισης δεν πρεπει να σβησω τις προηγουμενες εκδοσεις των βιβλιοθηκων αν εχω <<<<<<<<Η εκδοση του mplayer που ειναι εγκατεστημενη ειναι η <<< 2:1.0~rc4~try1.dsfg1-1ubuntu1+medibuntu1>>>>>> τα ibva που βρηκα πσασινισμενα στο synaptic einai libva1-->1.0.1-3 libvala-0.10-0-->0..10.0-0ubuntu3 ΕΠισης ειχε τσεκαρισμενα με ενα συμβολο σαν πορτοκαλι ηλιο αλλα δεν πρεπει αν εχουν εγκατασταθει τα libvala-0.10-dev, libvala-0.10-0-dbg, libva-dev, libva-x11-1>>>>>>>>>>>>> Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Ναι, ειναι αυτα, αλλα δεν υπαρχει ετοιμο 64αρι binary του mplayer, οποτε θες compile και πακετοποιηση απο την αρχη. Ελεγα να το κανω καποια στιγμη, για την εμπειρια , αλλα μετα σκεφτηκα οτι πρεπει να θυσιασω τον κανονικο mplayer και να τον κανω εξαρχης vaapi, γιαυτο το παρατησα. http://www.splitted-desktop.com/~gbeauchesne/xvba-video/xvba-video_0.7.6-1_amd64.deb http://www.splitted-desktop.com/~gbeauchesne/libva/pkgs/amd64/libva1_0.31.1-1+sds4_amd64.deb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euronmyous Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Για τα iibs που λες αν δεις σε αυτον τον οδηγο http://coyotesg.blogspot.com/ στο σημειο που ανφερει Obtain latest libva files from http://www.splitted-desktop.com/~gbeauchesne/libva/pkgs/i386/ libva1_0.31.1-1+sds4_i386.deb libva1-dbg_0.31.1-1+sds4_i386.deb libva1-dev_0.31.1-1+sds4_i386.deb ασε το 32bit κατα μερος λεει για 3 libraries και οχι 2 Το δοκιμασα με το που εφτασα σπιτι αλλα οι αποριες ειναι πολλες. ΔΕν βλεπω το mplayer να το επιλεξω, κατα την εντολη mplayer-vaapi -vo vaapi -va vaapi movie.mkv (που τη γραφω στο terminal αυτη) μου βγαζει mplayer-vaapi -vo vaapi -va vaapi movie.mkvmplayer-vaapi: error while loading shared libraries: libsmbclient.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory Πλεον δεν ξερω τι εχω και τι οχι απο libs Επισης ξαναρωταω χρειαζεται να σβησω τα δικα μου libraries (εχω γραψει πιο πανω τι εχω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Ενα ενα... Οι 2 βιβλιοθηκες που λεω ειναι οι libva1 και xvba-video απο τη σελιδα του splitted desktops. Αυτες κανουν τη μιση δουλεια απο πισω και την αλλη μιση ο custom mplayer που τις χρησιμοποιει. Το πακετο libva1 σκετο ειναι αυτο που θελεις απλα για να παιξεις με mplayer-vaapi. Ειναι αμεση εξαρτηση, οπως και το xvba-video. Το πακετο libva1-dbg ειναι το ιδιο με το παραπανω, αλλα η εκδοση για debugging. Χρησιμευει αν θες να βρεις την ακρη οταν το προγραμμα κρασαρει. Το πακετο libva1-dev εινια εντελως διαφορετικο απο τα 2 παραπανω. Ειναι τα λεγομενα development headers που χρησιμευουν οταν θες να κανεις compile κατι απο τον πηγαιο κωδικα (πχ το mplayer-vaapi) το οποιο θα εχει κομματια απο την libva1 (αρα libva1-dev) και την ιδια την libva1 σαν εξαρτηση οταν τελειωσει. Η libsmbclient.so.0 περιλαμβανεται στο πακετο libsmbclient και ειναι για να μπορει να διαβαζει ο mplayer απο samba shares. Σε εσενα μπορει να φαινεται ανοητο, αλλα αυτος που τον εφτιαξε συμπεριελαβε και αυτη τη δυνατοτητα αναμεσα στις δεκαδες που εχει ο mplayer. Και για να το συνδεσω με τα προηγουμενα, οταν τον εφτιαχνε εκεινος, χρειαστηκε το πακετο libsmbclient-dev για να δωσει στον mplayer αυτη τη δυνατοτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euronmyous Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Ναι ευχαριστω για την ενημερωση αλλα το θεμα ειναι να το κανω να δουλεψει οχι να μαθω την ιστορια πισω απο αυτο. Στο πιο πανω post ειχα και αλλα θεματα οπως αυτα που μου λες να κανω δεν γινονται και εξηγησα τι μου βγαζει, υπαρχει τελικα λυση η οχι Τι στο δια@λ@ καταρα ειναι η ati στο linux ρε π@υστη μου γαμ@ την ωρα που την αγορασα anyway καμια ιδεα να κανω τιποτα αλλο υπαρχει η να το ξεχασω και να τα παιζω με htchc στα win και να τελειωνει η δουλεια xbmc πηγα να βλαω απο ενα αλλο κωδικο τζιφος αλλες εκδοσεις ελεγε ο οδηγος αλλες εβρισκα οτι να ναι εχω κα ιτα 64αρια κα ιδεν ξερω αν επειδη ο πλαυερ ειναι 32αρης μηπως ψαχνει και 32αρες βιβλιοθηκες και μετα σου λεει το linux εξελιχθηκε μετα απο τοσα χχονια το plug n play παιζει καλα ετσι κα ιδεν βρεις κατι την εκατσες.τα σχολια βεβαια δεν απευθυνονται σε σεαν αλλα με εχει σκασει η μ@λακι@ ενα μηνα τωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Οτι ειπα παραπανω εξηγει πληρως γιατι υπαρχουν 3 libva-* και οχι ενα. Σου ειπα ποια θες για να παιξει (libva + xvba-video + custom-mplayer). Βαζουμε το οτι εχεις 64αρι στην ακρη για λιγο. Το μονο "προβλημα" σε αυτο ειναι οτι ο mplayer του splitted desktops βγαινει σε 32. Το xbmc βασιζεται στον mplayer του συστηματος σου για να παιξει οτιδηποτε, οποτε - αν εχεις τετραπυρηνο (γιατι με διπυρηνο δεν μπορεις να δεις 1080p), βαζεις τον mplayer-mt (multi-threaded εκδοση) και τερμα - αν εισαι με διπυρηνο και κατω, κανεις τον κοπο και ξανα-φτιαχνεις τον στοκ mplayer σου με vaapi, εφοσον δεν μπορεις να τον βρεις απο καπου και vaapi και 64αρη. (Ισως να κανω μια προσπαθεια να χαλασω τον δικο μου στοκ mplayer για να τον κανω vaapi, με compile, πακετο κλπ). Το 2ο εγχειρημα εχει ενα μεγαλο "αν". Εστω οτι τον καταφερες και τον εκανες 64αρη και vaapi. Για να παιξει ενα βιντεο με vaapi θελει να ξεκιναει οπως ειπα παραπανω. Τον ξεκιναει το xbmc με vaapi ή τον ξεκιναει με απλο xv, παρακαπτοντας τα οσα λεει το ~/.mplayer/config? Αν ναι, καθαρισες. Αν οχι, παμε πολυ πισω. Το προβλημα στην ολη υποθεση ειναι οτι το vaapi δεν ειναι στο ιδιο σταδιο οπως το vdpau. Τωρα κανει τα πρωτα του βηματα και ειναι λογικο να μην το εχουν υιοθετησει πολλα projects, ενω το vdpau ειναι σχεδον 2 χρονια στην "πιατσα". Το xbmc μπορεις να το βαλεις απο το επισημο repo του με τον τροπο που περιγραφεται εδω. http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Installing_XBMC_for_Linux Αυτα για τωρα. Μπορεις να δοκιμασεις και vlc που απο καποια εκδοση και μετα εχει το αναλογο hardware acceleration για την καρτα σου. Η επιλογη ειναι κρυμμενη καλα μεσα στα μενου του vlc και για την δικη μου 3850 ειναι ανενεργη (= δεν επιλεγεται), οποτε δεν εχω λογο να παω σε vlc. Ελπιζω να μην εβαλες κατι με make install κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euronmyous Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Βασικα οτι θες εχω βαλει... και με make install αλλα δεν θυμαμαι αμα δουλεψε για να κανει κατι.Εβλεπα οδηγους που αναφεροντουσαν σε παλιοτερες εκδοσεις προγραματων κα ιπροσπαθουσα να προσαρμοσω την εντολη στις καινουργιες εκδοσεις τις βιβλιοθηκες που λες; τις εχω περασει μεσα πες μου πια εντολη δειχνει τι εχω εγκατεστημενω να την τρεξω εχω ι920 cpu αλλα ετσι για το γαμωτο θελω να το κανω να τρεξει Σε μια στιγμη που περασα ουτε εγω θυμαμαι τι και εβαλα απο πανω το gnome player (απο synaptic εγκατασταση) και ειχε επιλογη στο video output vaapi,xv, αλλα τη νιδια χρηση ειχε το cpu και τελικα δεν καταλαβαινα αν το χρησιμοποιουσε η οχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Εντολη που να δειχνει τι εχεις εγκατεστημενο με make install δεν υπαρχει γιατι για την συγκεκριμενη εγκατασταση δεν εβαλε το χερακι του το apt, που ειναι το μονο εργαλειο που μπορει να σε βοηθησει σε οτι αφορα προσθαφαιρεση. Αν εχεις κανει πολλα τετοια, καλυτερα κανε ενα φορματ πριν γινουν τα πραγματα χειροτερα. Δεν θα βαζεις ΤΙΠΟΤΑ αν δεν μπορεις να κανεις την εγκατασταση του με το apt (synaptic για frontend) εστω με το dpkg (gdebi για frontend) αν ειναι ενα σκετο .deb. Αν τις βιβλιοθηκες τις περασες με διπλο κλικ στο .deb πακετακι ή με το synaptic ή με apt-get install. θα δεις αν ειναι εγκατεστημενες με >dpkg -l onoma πχ >$ dpkg -l puddletag Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold | Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend |/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad) ||/ Όνομα Έκδοση Περιγραφή +++-=========================-=========================-================================================================== [b]ii [/b] puddletag 0.9.7 An audio tagger for GNU/Linux similar to Mp3tag on Windows. Το "ii" στην αρχη της γραμμης υπονοει οτι το πακετο εινια εγκατεστημενο. To gnome-mplayer, οπως και το smplayer και γενικα ολα τα frontends του mplayer βασιζονται στον mplayer που εχεις. Αν αυτος κανει vaapi θα κανουν και αυτα, αν οχι απλα θα πανε σε xv. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euronmyous Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Αφου ολοι οι οδηγοι για mplayer για make install δινουν κωδικα εντολης Συνεπως δεν επρεπε να βαλω τιποτα εξ αρχης οπως μου τα λες Η γκαφα που ισως να εκανα αλαλ δεν βρεθηκε καποιος να απαντηση γρηγορα ειναι οτι εβγαα πρωτα τα ibva και mplayer απο το συστημα (αληθεια τη διαφορα εχει το comlete removal απο το σκετο removal) για να περασω τα αλλα που λες και μετα καθε φορα που ετρεχα to synaptic μου λεγε για broken libraries (εποισης αυτο το mplayer ht που μου ειπες πουθ το βρισκεις θελει ρυθμισεις κτλ?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Εγω δεν ειπα ποτε να βαλεις κατι με make install. Αν καποια σελιδα το λεει το αγνοεις και προσπαθεις να βρεις αυτο που θες σε ετοιμο .deb, εφοσον δεν μπορεις να το κανεις εσυ με καποιο τροπο .deb. Γινεται και με απλο τροπο με το checkinstall, αλλα μπροστα σε ενα κανονικο .deb (απο αυτα που εχει το repo) ειναι πολυ πιο απλο, γιατι δεν εχει πχ να ορισεις εξαρτησεις, sums, conflicts κλπ. Οταν καεις μια φορα, γιατι και εγω καηκα οταν δεν ηξερα, μαθαινεις. Το σκετο remove αφηνει τα διαφορα αρχεια ρυθμισεων μεσα στο /etc σε περιπτωση που χρειαστει να εγκαταστησεις κατι απο την αρχη. Το completely remove βγαζει και αυτα. Δεν βρισκω repo με mplayer-mt. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euronmyous Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Αν εστειλες πμ ηταν τιγκα το γραματοκιβωτιο και εσβησα μερικα οποτε αν θελεις ξαναστειλτο Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.