Προς το περιεχόμενο

Αγορά πολυμηχανήματος Laser

liamis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία χαρά σε όλους.Πρίν μία βδομάδα αγόρασα τον HP M1132.Άρχισα λοιπόν να εκτυπώνω και είδα ότι μου "τσαλακώνει τα φύλλα στις άκρες βγάζοντάς τα στρογγυλοποιημένα.Είδα επίσης ότι οι ροδέλες του εκτιπωτή (Rollers) αφήνουν σημάδια πάνω στα φύλλα Α4,δηλαδή 2 συνεχόμενες γραμμές από το ένα άκρο του φύλλου έως το άλλο (χωρίς μελάνη).Πήρα λοιπόν την HP τηλέφωνο και μου είπαν ότι αυτό ειναί πρόβλημα και μάλλον οι ροδέλες είναι αρκετά σφιγμένες χωρίς να είναι σίγουροι βέβαια.Μου είπαν λοιπόν να το πάω πίσω στο πλαίσιο εντός 30 ημερών και να μου δώσουν ίδιο μηχάνημα.

Τώρα εγώ είμαι σε δίλημα και δεν ξέρω τι να κάνω.Να πάρω ίδιο μηχάνημα ή να δώσω 30 ευρώ επιπλέον και να πάρω αυτό http://www.plaisio.gr/Peripherals/Printers/MFP/Laser-MFP/Xerox-Phaser-3100S-3100MFPV-S.htm

Λέτε να μου κάνει τα ίδια το μηχάνημα της HP??hp ή xerox??

Δημοσ.
Γεία χαρά σε όλους.Πρίν μία βδομάδα αγόρασα τον HP M1132.Άρχισα λοιπόν να εκτυπώνω και είδα ότι μου "τσαλακώνει τα φύλλα στις άκρες βγάζοντάς τα στρογγυλοποιημένα.Είδα επίσης ότι οι ροδέλες του εκτιπωτή (Rollers) αφήνουν σημάδια πάνω στα φύλλα Α4,δηλαδή 2 συνεχόμενες γραμμές από το ένα άκρο του φύλλου έως το άλλο (χωρίς μελάνη).Πήρα λοιπόν την HP τηλέφωνο και μου είπαν ότι αυτό ειναί πρόβλημα και μάλλον οι ροδέλες είναι αρκετά σφιγμένες χωρίς να είναι σίγουροι βέβαια.Μου είπαν λοιπόν να το πάω πίσω στο πλαίσιο εντός 30 ημερών και να μου δώσουν ίδιο μηχάνημα.

Τώρα εγώ είμαι σε δίλημα και δεν ξέρω τι να κάνω.Να πάρω ίδιο μηχάνημα ή να δώσω 30 ευρώ επιπλέον και να πάρω αυτό http://www.plaisio.gr/Peripherals/Pr...3100MFPV-S.htm.

Λέτε να μου κάνει τα ίδια το μηχάνημα της HP??hp ή xerox??

Πρώτον εννοείτε ότι το γυρνάς, χωρίς πολλά πολλά. Ούτε θα το κρατήσουμε να το ελέγξουμε δέχεσαι ούτε περάστε σε 2 ώρες.

Δεύτερον το λινκ που δίνεις δε με πάει πουθενά δες το!

---------- Προσθήκη στις 18:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:44 ----------

Πρώτον εννοείτε ότι το γυρνάς, χωρίς πολλά πολλά. Ούτε θα το κρατήσουμε να το ελέγξουμε δέχεσαι ούτε περάστε σε 2 ώρες.

Μάλλον εννοείς αυτό http://www.plaisio.gr/Peripherals/Printers/MFP/Laser-MFP/Xerox-Phaser-3100S-3100MFPV-S.htm

στα + του xerox πολυμηχανήματος

1 πιο γρήγορος

2 μεγαλύτερη μνήμη

3 το toner του βγάζει 2000 σελίδες περισσότερες από το hp

4 Μεγαλύτερη τροφοδοσία σε σελίδες (250 έναντι 150 του Hp)

και στα -

1 Μικρότερη ανάλυση εκτύπωσης

2 Πιο ογκώδες από το hp

Βασικό σε τέτοιες περιπτώσεις να δεις τη τιμή των toner.

Δημοσ.

Τον έφτιαξα τον σύνδεσμο.Με την ανάλυση εκτύπωσης δεν ξέρω αν θα φανεί αυτή η διαφορά.Λέτε να φανεί?Το ότι είναι πιο ογκώδης δεν με απασχολεί.Το θέμα είναι είναι αξιόπιστο?Έχω ακούσει ότι η xerox βγάζει καλά φωτοαντιγραφικά.αληθεύει αυτό?

Ευχαριστώ πολύ!!

---------- Προσθήκη στις 18:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:44 ----------

Μάλλον εννοείς αυτό http://www.plaisio.gr/Peripherals/Printers/MFP/Laser-MFP/Xerox-Phaser-3100S-3100MFPV-S.htm

στα + του xerox πολυμηχανήματος

1 πιο γρήγορος

2 μεγαλύτερη μνήμη

3 το toner του βγάζει 2000 σελίδες περισσότερες από το hp

4 Μεγαλύτερη τροφοδοσία σε σελίδες (250 έναντι 150 του Hp)

και στα -

1 Μικρότερη ανάλυση εκτύπωσης

2 Πιο ογκώδες από το hp

Βασικό σε τέτοιες περιπτώσεις να δεις τη τιμή των toner.

Δημοσ.
Τον έφτιαξα τον σύνδεσμο.Με την ανάλυση εκτύπωσης δεν ξέρω αν θα φανεί αυτή η διαφορά.Λέτε να φανεί?Το ότι είναι πιο ογκώδης δεν με απασχολεί.Το θέμα είναι είναι αξιόπιστο?Έχω ακούσει ότι η xerox βγάζει καλά φωτοαντιγραφικά.αληθεύει αυτό?

Ευχαριστώ πολύ!!

Καταρχήν με το μηχάνημα θέλεις να τυπώνεις κείμενα φαντάζομαι και όχι φωτογραφίες ε; Αν ναι η ανάλυση μη σε σκοτίζει.

Για xerox δεν μπορώ να σου πω γνώμη καθώς δεν είχα ποτέ. Μηχανήματα hp που έχω δοκιμάσει μου βγήκαν γαϊδούρια. Κάποιοι γνωστοί μου πάλι δεν ήταν ευχαριστημένοι. Αλλά όλα αυτά είναι ανάλογα για τι δουλειά πήρες το μηχάνημα και τι δουλειά το έβαλες να σου βγάλει.

Δημοσ.

Ναι εγώ θέλω να τυπώνω σημειώσεις για την σχολή και ασκήσεις και διαγωνίσματα για κάτι ιδιαίτερα που διδάσκω!για φωτογραφίες δεν με απασχολεί εξάλλου γι αυτό διαλέγω και μονόχρωμο laser.και εγώ αυτό άκουσα για την hp ότι είναι πολύ καλή αλλά απο ότι καταλαβαίνω πάνω κάτω όλα τα ίδια είναι και εξαρτώνται απο την δουλειά που τους βάζεις.

Καταρχήν με το μηχάνημα θέλεις να τυπώνεις κείμενα φαντάζομαι και όχι φωτογραφίες ε; Αν ναι η ανάλυση μη σε σκοτίζει.

Για xerox δεν μπορώ να σου πω γνώμη καθώς δεν είχα ποτέ. Μηχανήματα hp που έχω δοκιμάσει μου βγήκαν γαϊδούρια. Κάποιοι γνωστοί μου πάλι δεν ήταν ευχαριστημένοι. Αλλά όλα αυτά είναι ανάλογα για τι δουλειά πήρες το μηχάνημα και τι δουλειά το έβαλες να σου βγάλει.

Δημοσ.
Ναι εγώ θέλω να τυπώνω σημειώσεις για την σχολή και ασκήσεις και διαγωνίσματα για κάτι ιδιαίτερα που διδάσκω!για φωτογραφίες δεν με απασχολεί εξάλλου γι αυτό διαλέγω και μονόχρωμο laser.

Τότε σου κάνει απόλυτα και το ένα και το άλλο. Φαντάζομαι πήγες σε πολυμηχάνημα για να έχεις και σκάνερ μαζί αλλιώς είχες πιο οικονομικές επιλογές σε εκτυπωτή σκέτο.

και εγώ αυτό άκουσα για την hp ότι είναι πολύ καλή αλλά απο ότι καταλαβαίνω πάνω κάτω όλα τα ίδια είναι και εξαρτώνται απο την δουλειά που τους βάζεις.

Ακριβώς. Δεν αγοράζεις πχ ένα σπορ χαμηλωμένο αυτοκίνητο με σπόιλερ και εγώ δε ξέρω τι για να το ρίξεις σε χωματόδρομο:fear:. Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες.:lol::lol:

Δημοσ.

Ναι συμωνώ με τα λεγόμενά σου!Ναι χρειάζομαι πάρα πολύ το scanner και το copier.

Μάλλον θα δώσω άλλα 32 ευρώ και θα πάρω το xerox και όχι ίδιο hp γιατί ξενέρωσα πάρα πολύ άσχημα με αυτά που μου έκανε.και μόλις είδα αυτό το βιντεάκι....[ame=http://www.youtube.com/watch?v=lONG2wmcgts]http://www.youtube.com/watch?v=lONG2wmcgts[/ame] κοίταξε τα φύλλα πόσο στραβώνουν.δηλαδή κάθε φορά που εκτυπώνω θα κάθομαι να ισιώνω τα φύλλα???έχω δεί και άλλα μηχανήματα αλλά δεν τυπώνουν έτσι...

Τότε σου κάνει απόλυτα και το ένα και το άλλο. Φαντάζομαι πήγες σε πολυμηχάνημα για να έχεις και σκάνερ μαζί αλλιώς είχες πιο οικονομικές επιλογές σε εκτυπωτή σκέτο.

Ακριβώς. Δεν αγοράζεις πχ ένα σπορ χαμηλωμένο αυτοκίνητο με σπόιλερ και εγώ δε ξέρω τι για να το ρίξεις σε χωματόδρομο:fear:. Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες.:lol::lol:

Δημοσ.
κοίταξε τα φύλλα πόσο στραβώνουν.δηλαδή κάθε φορά που εκτυπώνω θα κάθομαι να ισιώνω τα φύλλα???έχω δεί και άλλα μηχανήματα αλλά δεν τυπώνουν έτσι...

Για το στράβωμα των σελίδων έχω να σου πω το εξής. Καταρχήν οι laser εκτυπωτές θερμαίνουν τις σελίδες τη στιγμή της εκτύπωσης, αν πιάσεις τις σελίδες την ώρα που βγαίνουν είναι ζεστές. Το στράβωμα εξαρτάται και από την υγρασία που έχει το χαρτί όχι μόνο από το μηχάνημα. Στο ίδιο μηχάνημα πχ εγώ είχα σελίδες όπως στο video και είχα και σελίδες άψογες χωρίς να κάνουν καμπούρα στις άκρες.

Πάντως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να το γυρίσεις πίσω, να μη δεχτείς πολλά πολλά γιατί κάτι άκουσα για ΠΛΑΙΣΙΟ :fear: και από εκεί και πέρα, πάρε όποιο από τα δύο θέλεις και με τα δύο θα κάνεις τη δουλειά σου.

Δημοσ.

Τί άκουσες δηλαδή για το πλαίσιο??Το ξέρω ότι ζεσταίνεται το φύλλο κατά την εκτύπωση.Απλά λέω ότι έχω δεί και άλλους laser αλλά δεν δουλεύουν έτσι.Τυπώνουν τα φύλλα άψογα.Ναί εγώ σίγουρα θα το επιστρέψω πίσω!Thanks

Για το στράβωμα των σελίδων έχω να σου πω το εξής. Καταρχήν οι laser εκτυπωτές θερμαίνουν τις σελίδες τη στιγμή της εκτύπωσης, αν πιάσεις τις σελίδες την ώρα που βγαίνουν είναι ζεστές. Το στράβωμα εξαρτάται και από την υγρασία που έχει το χαρτί όχι μόνο από το μηχάνημα. Στο ίδιο μηχάνημα πχ εγώ είχα σελίδες όπως στο video και είχα και σελίδες άψογες χωρίς να κάνουν καμπούρα στις άκρες.

Πάντως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να το γυρίσεις πίσω, να μη δεχτείς πολλά πολλά γιατί κάτι άκουσα για ΠΛΑΙΣΙΟ :fear: και από εκεί και πέρα, πάρε όποιο από τα δύο θέλεις και με τα δύο θα κάνεις τη δουλειά σου.

Δημοσ.
Τί άκουσες δηλαδή για το πλαίσιο??

Θα μπορούσα να σου δώσω ένα σορό λινκς από το φόρουμ για να δεις τι έχει γίνει τώρα τελευταία. Χρησιμοποίησε την μηχανή αναζήτησης και καλό διάβασμα.

Δημοσ.
Για το στράβωμα των σελίδων έχω να σου πω το εξής. Καταρχήν οι laser εκτυπωτές θερμαίνουν τις σελίδες τη στιγμή της εκτύπωσης, αν πιάσεις τις σελίδες την ώρα που βγαίνουν είναι ζεστές. Το στράβωμα εξαρτάται και από την υγρασία που έχει το χαρτί όχι μόνο από το μηχάνημα.

+ ποιοτητα του χαρτιου(τελευταια κυκλοφορουν μαπα χαρτια ανακυκλωσιμα που βγαζουν τους εκτυπωτες αχρηστους)

+ να εχεις φιλαρει τα χαρτια

+ ταχυτητα εκτυπωτη.

Ενα πολυ μεγαλο ποσοστο laser εκτυπωτων το κανει αυτο.Ειναι μια συνηθεια που πρεπει να μαθεις να δουλευεις με αυτην η οποια σου κανει και την διαφορα αν εχεις μαθει σε inkjetakia.

Οι ταχυτητες ανεβηκαν πολλοι στους laser και τα ευτραπελα αρχισαν,σελιδες με καμπυλη,γραναζια να φαγωνονται πολυ γρηγορα.

Μηχανηματα που φτανουν 62 σελιδες ανα λεπτο σιγουρα θα εχουν προβληματα.

Τυπωνεις βιβλιο σε 10 λεπτα.

Δημοσ.

Το έχω κι εγώ αυτό το πρόβλημα με την κύρτωση των χαρτιών σε ένα παλιό laser HP. Και σ' άλλους laser HP που έχω δουλέψει συμβαίνει το ίδιο. Πολύ σημαντική η ποιότητα του χαρτιού αφού δεν είναι ο εκτυπωτής αυτός καθαυτός που τα κυρτώνει αλλά η ζέστη που τους προκαλεί λόγω κυρίως της υγρασίας που έχουν ρουφήξει και η οποία αποβάλλεται με την θέρμανση (αυτό με τα γρανάζια είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο). Είχα διαβάσει μάλιστα κάπου (σαν αστείο φυσικά) ότι αν ζεστάνεις τα χαρτιά στον φούρνο πριν την εκτύπωση για να φύγει η υγρασία δεν θα έχεις πρόβλημα.

Είχα την εντύπωση ότι συμβαίνει με όλους του laser εκτυπωτές, όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει.

Δημοσ.

Εγώ στο δικό μου laser 1 είδος χαρτιού κυρτώνει αλλά δεν σχηματίζει ρυάκια (πτυχώσεις) όταν το τυπώνω και στις 2 όψεις, ενώ ένα άλλο είδος δεν κυρτώνει αλλά κάνει πτυχώσεις :-D

Άρα είναι σίγουρα θέμα χαρτιού.

Δημοσ.

Ναι σίγουρα εξαρτάται από την ποιότητα του χαρτιού.Τα Α4 που κυκλοφορούν τελευταία έχω ακούσει και εγώ ότι είναι ανακυκλώσιμα.Γενικά τα μαγαζιά τροφοδοτούνται με τα πιο φτηνιάρικα φύλλα Α4 και τα πουλούν 5 ευρώ το λιγότερο.Μερικά είναι εντελώς χάλια,ειναι πάρα πολύ λεπτά και δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου.

Στον εκτυπωτή μου πάντως ότι και να δοκίμαζα μου τα εμφάνιζε με γραμμές απο τα rollers και φυσικά καμπουριασμένα όσο δεν πάει άλλο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παίδες τελικά παρήγγειλα τον xerox 3100s Link..έψαξα λιγάκι στο net για το άν είναι συμβατό με windows 7 (που έχω στο laptop μου) αλλά δεν βρήκα τίποτα..

Δέν πιστεύω να έχω τέτοιου είδους πρόβλημα??έχει κανείς αυτό το μηχάνημα και εγκατεστημένα τα 7 στο pc του??

thanks!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...