Προς το περιεχόμενο

Αντιγριπικά εμβόλια (2010-2011)

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθε φθινοπωρο και χειμωνα (κυριως αυτες τις εποχες αλλα οχι αποκλειστικα) αντιμετωπιζω συνεχως το ενοχλητικο και κουραστικο προβλημα της γριπης και του κρυολογηματος. Κολλαω πολυ ευκολα και μου φευγει παντα δυσκολα (ποτε πριν 7-8 μερες , εχει κρατησει και περιπου μηνα ομως) ενω παντα ή σχεδον παντα ανεβαζω πυρετο, οχι σε ιδιαιτερα επικινδυνα επιπεδα αλλα καταλαβαινετε πως οταν υπαρχει συχνα η ταλαιπωρια απο τα συμπτωματα (καταρροη, πονολαιμος, πονοκεφαλος, ασυνηθιστη κουραση, πυρετος) τα πραγματα γινονται εξουθενωτικα, ιδιως απο ψυχικη πλευρα.

Εχω αποσκοπησει αρκετα στην βελτιωση του ανοσοποιητικου συστηματος, με ευεργετικες τροφες (οπως φρουτα κλπ) και πολλα βοτανα που υποτιθεται οτι βοηθουν. Καμια ιδιαιτερη διαφορα.

Το panadol cold and flu, που εξαφανιζει τα συμπτωματα, πλην του πονολαιμου, μα οχι φυσικα τον ιο, βοηθα πολυ, ομως αφενος δεν εξαφανιζει το προβλημα, αφετερου δεν ειναι και ο,τι πιο υγιεινο το να πλακωνομαι διαρκως στην παρακεταμολη (εχω πιει τοσα depon οσα vicodin ο house).

Σκεφτομαι εδω καιρο, τωρα ειδικα που μπηκε για τα καλα ο χειμωνας (και τη στιγμη που γραφω αρρωστος ειμαι) να δοκιμασω το σχετικο εμβολιο. Θα δω αποτελεσματα;

Δημοσ.

Γενικά, το εμβόλιο της εποχικής γρίπης πρέπει να γίνεται στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, άτομα με χρόνια νοσήματα, ηλικιωμένοι κ.ά. Αν αρρωσταίνεις κάθε χρόνο, ενδεχομένως να έχεις μια ευαισθησία. Έχεις ψάξει ποτέ για ποιον λόγο σου συμβαίνει αυτό; Εγώ θα πρότεινα να επισκεφθείς έναν γιατρό και να δείτε γιατί μπορεί να αρρωσταίνεις συχνά. Όσο για το εμβόλιο, προστατεύει από τα πιο συνήθη στελέχη, αλλά δεν σε εξασφαλίζει κιόλας ότι δεν θα αρρωστήσεις.

Δημοσ.

Εγώ πάντως όποτε έκανα εμβόλιο, τέτοιο καιρό κανα μήνα αργότερα ήταν σίγουρο πως θα αρρωστήσω. Πέρισι που δεν έκανα, δεν αρρώστησα.

Δημοσ.

Αφου εχεις τετοια ευαισθησια ,δεν χανεις τιποτα να το δοκιμασεις. 6,74Ε κοστιζει εξαλλου. Εχεις παει σε γιατρο να μιλησεις για την ευαισθησια σου? Τι λενε?

Ελεγχο για ιγμοριτιδα εχεις κανει?

Δημοσ.
Αφου εχεις τετοια ευαισθησια ,δεν χανεις τιποτα να το δοκιμασεις. 6,74Ε κοστιζει εξαλλου. Εχεις παει σε γιατρο να μιλησεις για την ευαισθησια σου? Τι λενε?

Ελεγχο για ιγμοριτιδα εχεις κανει?

Δεν πηγα ακομα σε γιατρο γι' αυτο το λογο. Γενικα πηγαινω σε γιατρους για διαφορους λογους γιατι ολο και κατι προκυπτει και παντα κατι υπαρχει, τη μια πονος στον αυχενα, την αλλη ωτιτιδα, την αλλη πονος στα νευρα των ποδιων, την αλλη δοντια και λοιπα (και δεν εχω κλεισει ακομα τα 19). Θα το βαλω κι αυτο στη λιστα.

Αυτη την ιγμοριτιδα πρωτη φορα την ακουω.

Δημοσ.

εγώ σκέφτομαι να το χτυπήσω μαζί με μια δόση του περσινού για την άλλη γρίππη, πέρσι που τα χτύπησα την ίδια μέρα δεν κόλλησα τίποτα όλο το χρόνο :lol: απ΄την άλλη μπορεί και να κάνω το πείραμα να μήν κάνω καθόλου φέτος, μήπως και το διπλό περσινό με προστατέψει άλλη μια χρονιά (αν έχει όλες εκείνες τις τρομερές ιδιότητες που του απέδιδαν οι πολέμιοί του στις τηλεοράσεις πέρσι, γιατί να μη μπορεί να κάνει και αυτό?) :whistle:

Δημοσ.
εγώ σκέφτομαι να το χτυπήσω μαζί με μια δόση του περσινού για την άλλη γρίππη, πέρσι που τα χτύπησα την ίδια μέρα δεν κόλλησα τίποτα όλο το χρόνο :lol: απ΄την άλλη μπορεί και να κάνω το πείραμα να μήν κάνω καθόλου φέτος, μήπως και το διπλό περσινό με προστατέψει άλλη μια χρονιά (αν έχει όλες εκείνες τις τρομερές ιδιότητες που του απέδιδαν οι πολέμιοί του στις τηλεοράσεις πέρσι, γιατί να μη μπορεί να κάνει και αυτό?) :whistle:

Λογικά το φετινό θα έχει μέσα Η1Ν1, έτσι δεν είναι; Αν ισχύει αυτό, δεν έχει νόημα να κάνεις 2 εμβόλια. Για κοίταξέ το.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...