popeye68 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Καλημέρα παιδιά. Έχω μια απορία και θέλω την συμβουλή σας για να αποφύγω να κάνω "διπλές δουλειές". Λοιπόν. Στο laptop του αδελφού μου υπάρχουν εγκατεστημένα τα Vista. Θέλει να κρατήσει τα Vista όπως είναι και να εγκαταστήσει και και τα Win7. Αν boot-άρω με το δισκάκι των Win7 και του τα εγκαταστήσω κανονικά θα χαθεί μήπως ο boot manager των Vista και θα "βλέπει" μόνο τα Win7 (επειδή τα Win7 είναι πιο νέο λειτουργικό από τα Vista); Ή δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα έχω κανονικά dual boot και σε κάθε εκκίνηση θα με ρωτάει με ποιό λειτουργικό θέλω να μπω; Αυτό που θέλω δηλαδή. Να πώ εδώ ότι και τα δύο λειτουργικά είναι γνήσια και η έκδοση Retail (και τα δύο). Ευχαριστώ προκαταβολικά!
cabdik Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 αν εχει ενα δισκο και ειναι ηδη εγκατεστημενα τα βιστα, ειναι κομματακι δυσκολο! πρεπει να χωριστει ο δισκος σε 2 partitions και μετα να κανεις τις εγκαταστασεις, σε καθε partition. εκτος αν εχει 2 δισκους, οποτε αφηνεις τον εναν με τα βιστα και βαζεις στον αλλον τα 7αρια. και παντα θα τα κανεις εγκατασταση με σειρα παλαιοτητας (XP->vista-> 7), για να μην εχεις προβληματα με τους boot manager. αλλα προσωπικα, θεωρω ανευ λογου να εχεις στο ιδιο πισι vista + 7. με τα ΧΡ, το καταλαβαινω, λογω συμβατοτητας καποιων παλιων προγραμματων, αλλα τα vista με τα 7αρια, δεν εχει νοημα.
popeye68 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 1)Αν είχε 2 δίσκους δεν θα έκανα αυτήν την ερώτηση. 2)Το ξέρω ότι πρέπει να χωρίσω τον δίσκο. 3)Τα θέλει και τα δύο τα λειτουργικά γιατί στα Vista έχει διάφορα σημαντικά αρχεία και μόλις του κάνω εγκατάσταση τα Win7 θα μεταφέρω τα αρχεία στα Win7 και θα τα σβήσω τα Vista. Δεν έχω εξ. σκληρό για να τα περάσω εκεί βλέπεις. 4)Δηλ. πρέπει μετά την εγκατάσταση των Win7 να κάνω "repair" με το δισκάκι των Vista για να ξαναεπαναφέρω τον boot manager των Vista;
RcManiac Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Κανεις 2 partitions βαζεις στο ενα τα αρχεια και βαζεις τα 7 στο αλλο partition . Αρα θα εχεις ενα partition με τα αρχεια και ενα με τα win7 .
popeye68 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Για να επαναφέρω τον boot manager των Vista πως θα το κάνω; Boot-άρισμα με το cd των Vista και πατάω f8 > επισκευή (repair);
cabdik Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 ΑΠΟΡΙΑ: εφοσον τα 7αρια, αν δεν κανεις φορματ, κρατανε το παλιο λειτουργικο και τα αρχεια σε ξεχωριστο φακελο "windows.old", γιατι δεν τα βαζεις απευθειας?
TheELF Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 1)Αν είχε 2 δίσκους δεν θα έκανα αυτήν την ερώτηση.2)Το ξέρω ότι πρέπει να χωρίσω τον δίσκο. 3)Τα θέλει και τα δύο τα λειτουργικά γιατί στα Vista έχει διάφορα σημαντικά αρχεία και μόλις του κάνω εγκατάσταση τα Win7 θα μεταφέρω τα αρχεία στα Win7 και θα τα σβήσω τα Vista. Δεν έχω εξ. σκληρό για να τα περάσω εκεί βλέπεις. 4)Δηλ. πρέπει μετά την εγκατάσταση των Win7 να κάνω "repair" με το δισκάκι των Vista για να ξαναεπαναφέρω τον boot manager των Vista; Εσύ θες να κάνεις αναβάθμιση σε win7 δηλαδή μέσα από τα vista ενώ τρέχουν βάζεις το δισκάκι τον win7 και το αφήνεις να κάνει την δουλειά του,θα κάνει ένα φάκελο winold ή κάτι παρόμοιο,με ότι έχεις και δεν έχεις αυτήν την στιγμή από αρχεία, και από εκεί θα αντιγράψεις ότι θες,και στο τέλος απλά θα τον σβήσεις. ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ BACKUP ΚΑΙ 2 ΚΑΙ 2 ΦΟΡΕΣ. Ιδίως όταν πας να κάνεις τέτοιες αλχημείες.
popeye68 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Για εξήγησε όταν βάλω το cd των Win7 μετά τι πατάω για να κάνει την δουλειά του;
TheELF Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Ανοίγεις το dvd τρέχεις το setup και ακολουθείς απλές ελληνικές οδηγείς.
popeye68 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 ΟΚ.Κατάλαβα. Εγώ δεν ήθελα να κάνω αυτό αλλά εντάξει με πείσατε. Ήθελα να ανοίγω τον υπολογιστή και να μου έχει 2 επιλογές Win7 ή Vista και να διαλέγω με τι λειτουργικό θέλω να μπω κάθε φορά. Αλλά τώρα δεν πειράζει θα κάνω αναβάθμιση τα Vista σε Win 7. OK. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
TheELF Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 ΟΚ.Κατάλαβα. Εγώ δεν ήθελα να κάνω αυτό αλλά εντάξει με πείσατε. Ήθελα να ανοίγω τον υπολογιστή και να μου έχει 2 επιλογές Win7 ή Vista και να διαλέγω με τι λειτουργικό θέλω να μπω κάθε φορά. Αλλά τώρα δεν πειράζει θα κάνω αναβάθμιση τα Vista σε Win 7. OK. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Σε καταλαβαίνω,αλλά είναι πολύ ποιο επικίνδυνο(και εννοείται ποιο δύσκολο)να κόψεις τον δίσκο και να παιδευτής με το mbr και να μείνεις με κομμένο δίσκο.Έτσι απλά στο τέλος διαγράφεις ένα φάκελο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.