palawiaris Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Παίδες έτυχε είδα την απόδειξη μηνιάτικου ενός Γερμανού συνεργάτη ,παντρεμένος και σχετικά νέος στο εργοστάσιο που είμαστε.1040 ευρώ μηνιάτικο. goodMan αν σκέφτεσε για Γερμανία,ξανασκέψου το.Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Δυστηχώς.
nicker Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Τα 1040 είναι λίγα ή πολλά; Για να καταλάβω...
traganeus Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Εμένα ο πατέρας μου είναι 5 χρόνια στην Κύπρο τώρα οικονομικός μετανάστης Οι Κυπρέοι έχουν πολύ χρήμα και πολλές δουλειές, αλλα να ξέρεις οτι Έλληνας στην Κύπρο έχει ακριβώς την ίδια ή και χειρότερη αντιμετώπιση που έχουν οι Αλβανοί στην Ελλάδα. Τράβα φάτους τα λεφτά 2-3 χρόνια και έλα Ελλάδα μετά να τα χαρείς!
palawiaris Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Τα 1040 είναι λίγα ή πολλά; Για να καταλάβω... Μισθός πείνας φίλε μου για τα γερμανικά δεδομένα
Dwro8ea Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Εγώ ζω τα τελευταία 10 χρόνια Μεγάλη Βρετανία. Τα πρώτα 2 χρόνια ήμουν Αγγλία - χάλια η κατάσταση - τα επόμενα 5 Σκωτία (1000 φορές καλύτερα) και τώρα δυστυχώς είμαι πάλι Αγγλία. Ήρθα εδώ μετά το Λύκειο. Είχα φίλους που σπούδαζαν εδώ και ήρθα για δουλειά με απότερο σκοπό να σπουδάσω με δικά μου λεφτά. Τα πρώτα 2 χρόνια που ήμουν Αγγλια και τα αγγλικά μου δεν ήταν τέλεια, μου φερόντουσαν όπως φέρονται κάποιοι στους Αλβανούς στην Ελλάδα. Δούλευα 9 ώρες την ημέρα και έπαιρνα £890 το μήνα (και Σαβ/κα και αργίες - γιατί εδώ δεν έχουν του Πάσχα ούτε τίποτα όπως στην Ελλάδα, μόνο 25 Δεκεμβρίου και 1η του χρόνου είναι επίσημα αργίες) και με κορόιδευε η υπεύθυνή μου γιατι νόμιζε οτι δεν καταλάβαινα τι λέει. Και όχι μόνο εμένα και άλλα παιδιά απο Ισπανια κλπ που δούλευαν εκεί. Στη Σκωτία τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Οι άνθρωποι πιο μορφωμένοι και πιο "Ευρωπαίοι" (Δεν λένε το Εδιμβούργο "Αθήνα του Βορρά" για το τίποτα). Τα λεφτά πάνω κάτω τα ίδια, αλλά μπορούσες να βρείς απλές δουλειές γραφείου που πλήρωναν λίγο παραπάνω π.χ. δούλευα σ'ένα αρχιτεκτινικό γραφείο σαν γραμματέας και έπαιρνα £7 την ώρα. Ο βασικός μισθός την ώρα είναι περίπου £5-£5.90 την ώρα. Τώρα π.χ. δουλεύω για το ΕΣΥ της Αγγλίας στο τμήμα των πληρωμών μέσω γραφείου ευρέσεως εργασίας (στην ουσία δουλεύω για το γραφείο) και παίρνω £8 την ώρα £1,040 το μήνα, χωρίς πληρωμένες αργείες, χωρίς πληρωμένες υπερωρίες, χωρίς πληρωμή αν αρρωστήσω... και έχω 2 πτυχία παρακαλώ!!! Και αυτή ήταν η μόνη δουλειά που που απαντήσανε. Οι περισσότεροι πλέον δεν απαντάνε λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων. Από τότε που έπεσε η κρίση.... δεν υπάρχει τίποτα. Απωλύουν συνέχεια! Μέχρι και προχθές απέλυσαν 2 άτομα από την εταιρία μου. Πέρυσι άρχισαν να πηγαίνουν όλοι πανεπιστήμιο σαν εναλλακτική λύση. Τώρα αυξάνονται τα δίδακτρα οπότε ούτε κι αυτό είναι επιλογή πλέον. Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ το σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό μήπως ήρθε η ώρα για άλλη χώρα. Τόσα χρόνια οι Άγγλοι έχτιζαν και έδιναν δουλειές με λεφτά που δεν υπήρχαν και γι'αυτό υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Φανταστήτε οτι χρησιμοποιούν πιστωτική σε καθημερινή βάση! Άλλο μειονέκτημα της Αγγλίας είναι ότι είναι ρατσιστές, κάτι που στη Σκωτία δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που υπάρχει στην Αγγλία, το να το ακους σε καθυμερινή βάση. Όσο για άλλες χώρες που ακούω απο φίλους, Αμερική όντως είναι δύσκολα να πάρεις visa. Μόνο αν βρεις δουλειά και έχει πτυχία κλπ. και έτσι μόνο μέσω δουλειάς. Αυτά τα ολίγα απο την δική μου εμπειρία...Συγνώμη αν έκανα κανένα ορθογραφικό..
evabb Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δεν νομιζω οτι για τον Ελληνα ειναι και το ευκολοτερο να ζησει σε μια αλλη χωρα για μια ζωη απλα και μονο επειδη "εβαλε ενα στοχο".Δεν μιλαω για σπουδες αλλα για εργασια. γτ τι το σπεσιαλ εχουν οι ελληνες σε σχεση με τους υπολοιπους ανθρωπους;
ksanthos daimon Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2010 Εγώ ζω τα τελευταία 10 χρόνια Μεγάλη Βρετανία. Τα πρώτα 2 χρόνια ήμουν Αγγλία - χάλια η κατάσταση - τα επόμενα 5 Σκωτία (1000 φορές καλύτερα) και τώρα δυστυχώς είμαι πάλι Αγγλία. Ήρθα εδώ μετά το Λύκειο. Είχα φίλους που σπούδαζαν εδώ και ήρθα για δουλειά με απότερο σκοπό να σπουδάσω με δικά μου λεφτά. Τα πρώτα 2 χρόνια που ήμουν Αγγλια και τα αγγλικά μου δεν ήταν τέλεια, μου φερόντουσαν όπως φέρονται κάποιοι στους Αλβανούς στην Ελλάδα. Δούλευα 9 ώρες την ημέρα και έπαιρνα £890 το μήνα (και Σαβ/κα και αργίες - γιατί εδώ δεν έχουν του Πάσχα ούτε τίποτα όπως στην Ελλάδα, μόνο 25 Δεκεμβρίου και 1η του χρόνου είναι επίσημα αργίες) και με κορόιδευε η υπεύθυνή μου γιατι νόμιζε οτι δεν καταλάβαινα τι λέει. Και όχι μόνο εμένα και άλλα παιδιά απο Ισπανια κλπ που δούλευαν εκεί. Στη Σκωτία τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Οι άνθρωποι πιο μορφωμένοι και πιο "Ευρωπαίοι" (Δεν λένε το Εδιμβούργο "Αθήνα του Βορρά" για το τίποτα). Τα λεφτά πάνω κάτω τα ίδια, αλλά μπορούσες να βρείς απλές δουλειές γραφείου που πλήρωναν λίγο παραπάνω π.χ. δούλευα σ'ένα αρχιτεκτινικό γραφείο σαν γραμματέας και έπαιρνα £7 την ώρα. Ο βασικός μισθός την ώρα είναι περίπου £5-£5.90 την ώρα. Τώρα π.χ. δουλεύω για το ΕΣΥ της Αγγλίας στο τμήμα των πληρωμών μέσω γραφείου ευρέσεως εργασίας (στην ουσία δουλεύω για το γραφείο) και παίρνω £8 την ώρα £1,040 το μήνα, χωρίς πληρωμένες αργείες, χωρίς πληρωμένες υπερωρίες, χωρίς πληρωμή αν αρρωστήσω... και έχω 2 πτυχία παρακαλώ!!! Και αυτή ήταν η μόνη δουλειά που που απαντήσανε. Οι περισσότεροι πλέον δεν απαντάνε λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων. Από τότε που έπεσε η κρίση.... δεν υπάρχει τίποτα. Απωλύουν συνέχεια! Μέχρι και προχθές απέλυσαν 2 άτομα από την εταιρία μου. Πέρυσι άρχισαν να πηγαίνουν όλοι πανεπιστήμιο σαν εναλλακτική λύση. Τώρα αυξάνονται τα δίδακτρα οπότε ούτε κι αυτό είναι επιλογή πλέον. Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ το σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό μήπως ήρθε η ώρα για άλλη χώρα. Τόσα χρόνια οι Άγγλοι έχτιζαν και έδιναν δουλειές με λεφτά που δεν υπήρχαν και γι'αυτό υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Φανταστήτε οτι χρησιμοποιούν πιστωτική σε καθημερινή βάση! Άλλο μειονέκτημα της Αγγλίας είναι ότι είναι ρατσιστές, κάτι που στη Σκωτία δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που υπάρχει στην Αγγλία, το να το ακους σε καθυμερινή βάση. Όσο για άλλες χώρες που ακούω απο φίλους, Αμερική όντως είναι δύσκολα να πάρεις visa. Μόνο αν βρεις δουλειά και έχει πτυχία κλπ. και έτσι μόνο μέσω δουλειάς. Αυτά τα ολίγα απο την δική μου εμπειρία...Συγνώμη αν έκανα κανένα ορθογραφικό.. Δεν ξέρω αν απλά δεν γνωρίζεις ή αν απλά λές οτι σου κατέβει αλλά το πόστ σου είναι τίγκα στις ανακρίβειες και αρκετά ψέματα. Με το πιο τρανταχτο φυσικά το θέμα των αργιών που δεν θα κάτσω να σχολιάσω αλλά απλά θα πώ οτι είναι ίσως καλύτερο και απο το ελληνικο που ειναι γνωστο για το ξυσιμο του, μιας και εδώ δεν χάνετα ποτέ αργία αφού είναι μεταφέρσιμες. Γενικά για την αγορά εργασίας ο καθένας πάντα περιγράφει οτι βιώνει και για αυτο έχει ειπωθεί πολλές φορές οτι 10 άτομα να ρωτήσεις 10 απόψεις διαφορετικές θα λάβεις. Γενικά αν κάποιος έρθει Αγγλία όπως εσύ και κοιτάει να κάνει χαμαλοδουλειές καλύτερα να καθόταν Ελλάδα πριν 10 χρόνια. Άλλο σήμερα, σήμερα οτιδήποτε είναι καλό αν το συγκρίνεις με το κωλοχανείο. Δεύτερο ψέμα είναι οι κοτσάνες που ακούω οτι δουλεύεις στο NHS με απλήρωτες αργίες και υπερωρίες. Αυτό επειδή έχω πολύ καλούς φίλους στο σύστημα αυτο, είναι οχι απλά ψέμα αλλά και ανυπόστατο αφού α) στον NHS για οποιαδήποτε τέτοια παράβαση κόβει κώλους η επιθεώρηση εργασίας και β) έχουν τοσο συγκεκριμένες διαδικασίες με τις βάρδιες που αυτο που λες δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει. Το πιο πιθανό είναι απλά να δουλεύεις contract για κάποιον NHS contractor και να δέχεσαι να σε κακοπληρώνει και να σε δουλεύει αντι να πας να του κάνεις μια αναφορά και να του κόψουν τον κώλο σε χρόνο dt. Στην τελική, τι το κακό έχουν 8 λίρες την ώρα για ανειδίκευτη εργασία? (γραμματέας, τηλεφωνητρία μπλα μπλα). Ειδικά για Σκωτία, με 1040 βασικό ζείς άνετα εκτός Εδιμβούργου. (εδιμβούργο έβγαλα 1 χρονο με 850 λίρες το μήνα και δεν στερήθηκα τπτ εκτος απο εξόδους σε κλαμπ) Καλό είναι να λέμε την άποψη μας αλλά να ξέρεις οτι σε αυτο το φόρουμ υπάρχουν άτομα που θα σε ξεμπροστιάσουν αν λές ασυναρτησίες. Οι άνθρωποι πιο μορφωμένοι και πιο "Ευρωπαίοι" (Δεν λένε το Εδιμβούργο "Αθήνα του Βορρά" για το τίποτα Μόλις μου ανέβηκε το φαγητό στο στόμα... Το έχουμε ξαναπεί, η Αγγλία δεν είναι για χαμαλοδουλειές και καλά θα κάνουν να σε αντιμετωπίσουν ως Αλβανό αν έρθεις να τους φας τις δουλειές. Το Νησί είναι για ανθρώπους σε θέσεις υψηλά καταρτισμένες όπως Finance, IT, Accounting, Banking κλπ...αυτές θα χρυσοπληρώσουν και αυτές θα προσλάβουν κόσμο. Αν ήρθες στην Αγγλία για να γίνεις γραμματέας (δε λέω για αρχή, λέω για μόνιμα) τότε μην περιμένεις να αμοιφθείς και πλουσιοπάροχα για κάτι που το κάνει οποιοσδήποτε και σε αντικαθιστούνε με το καλημέρα.
Dwro8ea Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Το μόνο που μας δίδαξες εσύ με το ποστ σου είναι οτι ξέρεις να προσβάλεις και χωρίς λόγο μάλιστα. Πόσα χρόνια έχεις που έφυγες απο Αγγλία;;; Τα πράγματα άλλαξαν τα τελευταία 2 χρόνια. Το 90% των φίλων και γνωστών μου δούλευαν IT. Όλοι εκτός απο έναν όλοι έχασαν τις δουλειές τους! Προχθές στο δικό μου το γραφείο απολύσανε 2 άτομα απο IT γιατί τους είπαν πως δεν τους χρειάζονται πλέον και έχουμε μείνει 200 άτομα με 2 άτομα IT...γιατί έτσι δουλεύει το NHS. Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου έκλεισε όλόκληρη μονάδα στο νοσοκομείο για βιολογική έρευνα που υποτίθεται είναι οι μόνη έρευνα που δεν χάνει ποτέ λεφτά κι όμως την κλείσανε γιατί δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τους post-doc και τους phdάδες που δουλεύουν εκεί. Το πανεπιστήμιο του Σουθάμπτον έκλεισε τη σχολή συντήρισης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης για την οποία πριν λίγα χρόναι έχτισε κτίρια, γιατί δεν έχουν λεφτά να συντηρίσουν τη σχολή. Και στο φινάλε αν διάβαζες και καμιά εφημερίδα θα ήξερες οτι η κρίση χτύπησε χειρότερα απ'όλους το εδιμβούργου επειδή το μεγαλύτερο μέρος των εταιριών εκεί ήταν Οικονονικές οι οποίες κλείσανε ή ακόμη απολύουν!! Όσο για το αν οι Άγγλοι είναι βλάκες όχι αυτό θα το ήξερες καλύτερα αν είχες μείνει εδώ λίγο παραπάνω. Γιατί αν δεν θέλανε όπως λές να τους "φάνε τις δουλειές οι ξένοι", θα τις δίνανε σε Άγγλους. Αλλά τις δίνουν σε ξένους γιατι τα Αγγλάκια ούτε πρόσθεση δεν ξέρουν να κάνουν μερικές φορές. Και έχω ΑΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ!! Απο που ν'αρχίσω.. απο την 50άρα που δουλεύει στο γραφείο μου εδώ και 20 χρόνια και δεν ξέρει να υπολογίσει πόσες ώρες είναι απο την ώρα που ήρθε στο γραφείο μέχρι την ώρα που έφυγε;;; Απο τους 20 συμφοιτήτες μου που κάνανε πτυχιακή στην μοριακή βιολογία και ακόμη δεν ξέρουν τη διαφορά μεταξύ dna και rna;;; Που είχαμε εργασία να υπολογίσουμε το ποσοστό του δημητηρίου σε ένα ποτήρι και όλοι εκτός απο μένα το κάνανε απο το σχεδιάγραμμα ενώ εγώ το έκανα με υπολογισμούς (ανάλυση που κάναμε στην 3η Λυκείου) και ο καθηγητής μου δεν το πίστευε;; Αν είχες ζήσεις πάνω απο 2-3 χρόνια στην Αγγλία θα τα ήξερες όλα αυτά. Και η "χαμαλοδουλειά" όπως την αποκαλείς ήταν υπεύθυνη στα Boots (ανάλογο των Hondos) μια δουλειά που στην Ελλάδα θεωρείται "της προκοπής" όταν δεν έχεις πτυχία. Αλλά εσυ μου ακούγεσαι σαν τους Έλληνες που οι Έλληνες του Εδιμβούργου αποφεύγουν γιατί ήρθαν με τα λεφτά του μπαμπά να πουλήσουν μούρη λες και κάνανε κανένα κατόρθωμα. Όντως δουλεύω για το NHS και και με £1040 το μήνα όταν μένεις εδώ μόνιμα και έχεις φίλους και υποχρεώσεις δεν φτάνουν για τίποτα! Και αν όντως είχες τόοοοση εμπειρία στην Αγγλία και ζούσες εδώ κανονικά και όχι σαν φοιτητής θα το ήξερες αυτό. Στο κάτω κάτω... οι Έλληνες του φόρουμ δεν είναι χαζοί, ξέρουν πόσα ευρώ είναι μαι λίρα.. μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Απλά εσύ ήρθες για 2-3 χρόνια στην Αγγλία και είπες να το παίξεις κλασσικός Έλληνας εξυπνάκιας και να μου ρίξεις 2-3 προσβολές για να δειχτείς. Αν έχεις κάτι να μας πεις ενημερωτικό πες το απ'το να προσβάλεις χωρίς λόγο.
tarantules Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Έχω την εντύπωση οτι και στους 2 σας υπάρχουν αρκετές δόσεις αλήθειας και καλό θα ήταν να μην τσακώνεστε... Μου θυμίσατε λίγο τα στρατιωτικά μου χρόνια όταν ακούγαμε για ένα πχ στρατόπεδο οτι ήταν "μαύρο" δηλαδή έριχνες το τρέξιμο της ζωής σου και την ίδια στιγμή στο ίδιο στρατόπεδο υπήρχαν θέσεις (βυσματικές) που περνούσες ζάχαρη. Είναι 2 διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.Εξαρτάται τους κύκλους τους οποίους έχεις και σε κάποιο βαθμό και την τύχη. Πάντως το κακό είναι γενικό με τις απολύσεις ανά τον κόσμο και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.Και μάλιστα, χώρες με βαριά βιομηχανία όπως πχ η Γερμανία η Ιταλία, η Αγγλία και η Γαλλία έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα μιας και εκεί όταν γίνονται απολύσεις μιλάμε για χιλιάδες κόσμο και όχι για κάποιες εκατοντάδες όπως στην Ελλάδα. Μεγάλο ρόλο παίζει επίσης ο τομέας στον οποίο είσαι και η ζήτηση που έχει ο συγκεκριμένος κλάδος που έχεις ακολουθήσει με τη συγκεκριμένη χώρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.