Προς το περιεχόμενο

Υπαρχει διαφορετική έκδοση ubuntu για desktop και για laptop;

xakerdo7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει διαφορετική έκδοση ubuntu για desktop και άλλη για laptop;Θέλω να κάνω boot από usb και δεν ξέρω αν το ubuntu κάνει το ίδιο και στα δύο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχεις περάσει το iso σε usb για να γίνει εκκινήσημο?

Ναι πιστευω να το έκανα σωστα

---------- Προσθήκη στις 03:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:54 ----------

Το bootαρω και μου λέει ότι cannot find GRLDR.Press space bar to hold the screen ,any other key to boot previous MBR,και μου κάνει το ίδιο και στα δύο laptop που έχω.

Με ποιον τροπο εβαλες το ubuntu στο usb και με ποιον τροπο εκανες τον mbr του usb εκκινησιμο?

Καταρχήν παιζει να φταιει η εκδοση του ubuntu;Εχω την 10.10-desktop-i386 και εχω laptop,χρησιμοποιησα και το unetbootin και το Universal-USB-Installer,τωρα για mbr δεν ειδα κατι.τι πρεπει να κανω;;

Η εκδοση που λεει -desktop ειναι για σταθερους, λαπτοπ και netbooks, εφοσον δεν θες την ανακατασκευασμενη netbook edition που εχει το unity, και γενικα για οτι εχει οθονη βαλμενη πανω του.

Η ιδια εκδοση ειναι και live cd.

Η συγκεκριμενη ονοματολογια δινεται για να ξεχωρισει την εκδοση με γραφικο περιβαλλον (-dekstop) απο αυτη που σε βγαζει σε γραμμη εντολων (-server) και απο αυτη που εχει installer για ειδικες περιπτωσεις (-alternative).

Για να μην βασιζεσαι σε αλχημειες που θα κανει το unetbootin και η καθε παρομοια εφαρμογη, πηγαινε και αγορασε ενα δισκακι και γραψτο εκει.

Δεν κάνει αλχημίες και για να κάνεις εγκατάσταση σε netbook είναι ο μόνος τρόπος. Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει.

Δεν ειναι ο μονος τροπος.

Μπορεις να εγκαταστησεις ειτε μεσω vmware ειτε κανονικα απο livecd native οποιαδηποτε διανομη σε usb (ext2 - noatime και grub σε mbr του usb) και μετα να το τρεξεις οπου θες και κανεις εκ νεου εγκατασταση οπου θες.

Τοσο καιρο το κανω.

Φυσικα και κανει αλχημιες...linux σε fat32 ?

Μάγκες λύθηκε το πρόβλημα,μάλλον κάτι δεν πήγαινε καλά με το usb,το έκαψα σε cd και έκανα τη δουλειά μου,σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!:-):-):-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...