homer a1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Γεια. Έχω ανοίξει ένα θεματάκι για νέο PC εδώ αλλά θα ήθελα να εξετάσω το θέμα της GPU ξεχωριστά. Χρειάζομαι κάρτα γραφικών για σύνθεση νέου υπολογιστή (πλατφόρμα X58). Ο υπολογιστής μεταξύ άλλων θα χρησιμοποιηθεί και με προγράμματα 3d σχεδίου (CAD, 3DS MAX). Όχι για παιχνίδια. Θα ήθελα να κινηθώ κάτω από τα 300 Ευρώ. Σε αυτά τα χρήματα να προτιμήσω μία φτηνή επαγγελματική κάρτα όπως η PNY Quadro 600 1GB ή να πάω στην καλύτερη κάρτα για παιχνίδια που μπορώ να αγοράσω; Αν πάω για την δεύτερη λύση προτιμώ την πιο δυνατή κάρτα για παιχνίδια ή πηγαίνω σε υλοποίηση NVIDIA; Δεν έχω κόλλημα με μάρκες απλά νομίζω ότι οι επαγγελματικές τους κάρτες υπερτερούν σε τέτοια χρήση. Ισχύει και στις παιχνιδοκάρτες αντίστοιχα; Από reviews δεν βρήκα τίποτα για Quadro 600. Η σύγκριση άλλων μοντέλων επαγγελματικών και καρτών παιχνιδιών είναι πάντα υπέρ των επαγγελματικών ακόμα και παλιότερης γενιάς με διαφορές άλλοτε υποφερτές όπως εδώ και άλλοτε χαώδεις όπως εδώ. Περιμένω την γνώμη σας κι ευχαριστώ πολύ.
Orifiel Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Ναι αλλά ποιά εννοείς ως καλύτερη κάρτα παιχνιδιών? Την 580? Αν πας ΑΤΙ θα χάσεις το cuda το οποίο υπάρχει σε όλες τις κάρτες nvidia. Επίσης αν δεν κάνω λάθος η nvidia είναι καλύτερη στο 3d. Τώρα θα πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε 3 κατηγορίες και όχι σε 2 που εσύ νομίζεις. Εκτός αν δεν σε νοιάζει καθόλου το 3dmax. 1) Quadro 2) Nvidia 460-sli, 480, 580.. 3) ATI
homer a1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Ναι αλλά ποιά εννοείς ως καλύτερη κάρτα παιχνιδιών? Την 580? Αν πας ΑΤΙ θα χάσεις το cuda το οποίο υπάρχει σε όλες τις κάρτες nvidia. Επίσης αν δεν κάνω λάθος η nvidia είναι καλύτερη στο 3d. Τώρα θα πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε 3 κατηγορίες και όχι σε 2 που εσύ νομίζεις. Εκτός αν δεν σε νοιάζει καθόλου το 3dmax. 1) Quadro 2) Nvidia 460-sli, 480, 580.. 3) ATI Με νοιάζει το 3DS MAX. Συμφωνούμε στις 3 κατηγορίες. Αυτό εννοούσα και εγώ. Αλλά AN γενικώς η NVIDIA είναι καλύτερη στο 3D σχέδιο τότε μας μένει το 1) και 2). Άρα Quadro 580 ή Quadro 600 ή κάποια παιχνιδοκάρτα <300 Ευρώ και αν ναι ποιά;
Orifiel Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 αν σκοπεύεις να μην παίζεις ποτέ σου παιχνίδια, πάρε quadro. Αυτά τα πράγματα είναι επένδυση, διότι τα παιχνίδια εξελίσσονται, κτλ.. και αγοράζεις κάρτες κάθε 1-2 χρόνια. Ενώ με το 3dmax μπορεί να είσαι με την ίδια έκδοση η 1-2 νεότερες για πολλά χρόνια και να έχεις ίδιες επιδώσεις. Τώρα αν σε ενδιαφέρει παιχνιδοκαρτα, θες να είναι 300 ευρώ και κάτω? Εγώ επειδή δουλεύω photoshop πολύ, έβαλα την gtx480 με κουντα πάνω και παίζει, θα παίζει τα παιχνίδια για πολλά χρόνια άψογα και το Photoshop πετά… Με λίγα παραπάνω από 300 αγοράζεις 2x460 σε sli η 1 480.. η 580 κοστίζει ακριβά, 500 ευρώ. ΠΡΟΣΟΧΗ, υπάρχουν 2 εκδόσεις quadro. Quadro FX kai quadro σκέτο. Το σκέτο quadro είναι αυτό που έχει το cuda.. αν δεν κάνω λάθος. Έχουμε και λέμε.. αν αποφασίσεις για quadro έχε καλός, διαφορετικά σου προτείνω τα παρακάτω. Δυο (2) x MSI HAWK GTX460 1gb (είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις 460) επίσης υπάρχει και η GAINWARD GTX460 2gb!! Τα 2 γιγα βοηθούν στα προγράμματα αυτά. Άρα η 2 HAWK, η 2 Gainward των 2 γιγα. Με τις gainward θα έχεις σύνολο 4 γιγα μνήμης βίντεο σαν σύνολο. Μετά πάμε στην 480 και μετά είναι η 580. (Νομίζω υπάρχει και MSI με 2 γιγα, ψάξε..Όχι στο σκρουτζ γιατί στην αγορά υπάρχουν για παιχνίδια μόνο του 1ος γιγα.. μπες σε ιστοσελίδες κεντρικής εταιρίας και τσέκαρε τα μοντέλα που έχουν, στη συνέχεια παρήγγειλε. ) το 3d max, υποστηρίζει sli?? Πρέπει να τα κοιτάξεις όλα.. (Η gainward 2giga video ram κόστιζε 220 πριν 2 μήνες, ίσως έχει πέσει και άλλο η τιμή.)
homer a1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Orifiel ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κάπου είχα διαβάσει ότι το Cuda επιταχύνει μόνο μερικά plug ins σε CAD προγράμματα. Αν έχει κάποιος φίλος εμπειρία από πρώτο χέρι ας βοηθήσει. Χρειάζομαι τόσο πολύ μνήμη; Στο συγκριτικό που παρέθεσα και στην αρχή βλέπω ότι η quadro 580 με 512ΜΒ μνήμης υπερτερεί συντριπτικά των GTX 295 quad-sli.
Orifiel Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Θα σου πω τι γνωρίζω, χωρίς πολλά πολλά.. λολ Στα παιχνίδια δεν έχει καμιά αξία αυτό.. Αλλά στα προγράμματα με 3d, graphics, κτλ. Βοηθά. Γιαυτο και η ποιο μεγάλη quadro εχει 6 γιγα άλλωστε.. κάτι ξέρουν. Νομίζω έχεις πολύ καλύτερο frame buffer. Όσο για τον λόγο που υπερτερεί, ο λόγος είναι ότι έχεις πρόσβαση ΕΣΥ ο πελάτης quadro σε επαγγελματικούς οδηγούς (drivers) και όλες οι δυνατότητες τις κάρτας είναι unlocked.. σε αντίθεση με παιχνιδιών που είναι ποιο περιορισμένες. Όχι ότι η κάρτα είναι καλύτερη.. Πάρε μια quadro και μια 460 για παιχνίδια τότε.. 180 έπεσαν η τιμή τους και θα είσαι μια χαρά.
oneofthem Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Περιμένω την γνώμη σας κι ευχαριστώ πολύ.νομίζω πως θα σου δώσουν πιο ενημερωμένες συμβουλές οι συμφορουμίτες, αν αναφέρεις (α) τι οθόνη θα οδηγήσει η κάρτα, (β) τι είδους και πόσο βαριά project δουλεύεις και τι δουλειές κάνεις σε κάθε πρόγραμμα (ή αν μαθαίνεις ακόμη πχ και δεν έχεις συγκεκριμένο workflow), (γ) αν έχεις (εκτός επιδόσεων) απαιτήσεις για συγκεκριμένα quadro-only features
Orifiel Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 edit : Λάθος μου, δεν γράφει οθόνη, αλλά λογικά δεν θα έχει απλό μόνιτορ. Ψάχνοντας forums με ακριβώς την ίδια ερώτηση που κάνεις και εσύ, γράφουν ότι η gtx480 ξεπερνά τα μοντέλα quadro 3800-4000--4800. Ψάξε το καλά. Η κάρτα gtx480 έπεσε στα 360.. http://www.tomshardware.co.uk/forum/299825-15-versus-quadro-1800-2000 http://forums.cgsociety.org/archive/index.php/t-878992.html http://area.autodesk.com/forum/autodesk-maya/installation---hardware---os/quadro-3800-or-4800-vs-gtx-480/ Εγώ σήμερα την εγκατέστησα, αλά δυστυχώς δεν κάνω 3d για να σε βοηθήσω στην επιλογή. Το Photoshop τρέχει με οποιαδήποτε κάρτα στην ουσία με αποτέλεσμα ούτε εκεί πραγματικό κριτήριο υπάρχει για την 480.. ότι θες παίρνεις!
tmjuju Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Πάρε quadro ή fireGL εφόσον δουλεύεις μεγάλα σύνθετα αρχεία κ.ο.κ. (Cuda δε ξέρω εάν θα χρησιμοποιήσεις – πολύ πιθανό όχι. Οπότε μη της δίνεις παραπάνω σημασία από όσο χρειάζεται.) Φυσικά και ξεχνάς οτιδήποτε sli ή crossfire. Workstation θέλουμε – και θα αποφύγουμε τόσο την extra κατανάλωση όσο και το θόρυβο. Μη ξεχνάς ssd και μπόλικη ram!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.