AfterForever Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα. Έχω μια ATI 4850 και σκοπεύω να κάνω την εξής συνδεσμολογία ati ---> (dvi σε hdmi) LG 42LD420 ---> οπτική έξοδο της τηλεόρασης σε ενισχυτή 5.1. Σε ταινίες απ' ό,τι ξέρω θα έχω 5.1 ήχο, το θέμα είναι σε παιχνίδια θα έχω; Γιατί τώρα μέσω της spdif της onboard κάρτας realtek που έχω, δε μου δίνει 5.1 γιατί χρειάζεται να υποστηρίζει Dolby Digital Live (DDL), που η onboard κάρτα αυτή δεν υποστηρίζει. Γνωρίζετε αν ο ήχος που δίνει η κάρτα γραφικών μέσω hdmi θα μου παρέχει αυτή τη δυνατότητα; Επίσης σε περίπτωση που δεν παίζει αυτό, έχετε να μου προτείνετε μια πολύ οικονομική κάρτα ήχου με αυτή τη δυνατότητα; Ευχαριστώ.
Ntinaras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 σκατα θα τα κανεις! η τηλεοραση πιθανοτατα θα παρει το 5.1 και θα το κανει στερεο και θα το δωσει στην οπτικη εξοδο... σε παιχνιδια δε προκειται να εχεις 5.1 με αλλο τροπο εκτος απο το 6πλο αναλογικο το οποιο ειναι και η καλυτερη λυση
AfterForever Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Ναι αλλά ο ενισχυτής που έχω δεν έχει 3 εισόδους για 5.1, έχει μόνο οπτική, ομοαξονική και απλό line-in. Αυτό που κατάλαβα με το που το έψαξα είναι ότι είτε θέλω κάρτα ήχου με dolby digital live, για να πάρει το uncompressed pcm σήμα, να το συμπιέσει και να το στείλει από την ψηφιακή έξοδο. Είτε αλλιώς αν θέλω από το hdmi και μέσω τηλεόρασης, να συνδέσω την κάρτα ήχου με το spdif-in (?) της κάρτας γραφικών (εσωτερικά). so, απ' ό,τι βλέπω, την κάρτα ήχου για 5.1 από ψηφιακή έξοδο δεν το γλιτώνω. Καμιά φθηνή λύση;
phanispal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Βασικά δεν παίζει να βγει καν 5.1 από την 4850, αλλά στερεοφωνικός ήχος.
AfterForever Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 >ATI Avivo™HD video and display technologyUnified Video Decoder 2 (UVD) for Blu-ray™ and HD VideoBuilt-in HDMI with 7.1 surround sound supportOn-chip HDCP. Πως δεν παίζει να βγει 5.1 ήχος; Εδώ λέει υποστηρίζει 7.1
phanispal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Απ' όσα έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες, είναι θέμα αντάπτορα.
AfterForever Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 ...δηλαδή; Για κάντο λίγο λιανά. Προφανώς θα χρησιμοποιήσω dvi to hdmi που μουχουν δώσει μαζί με την κάρτα γραφικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.