sugata Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Τα προηγούμενα χρόνια νοίκιαζαν κλειστό γήπεδο και δεν τους ενοχλούσε, αλλά και δεν ενοχλούσαν, άνθρωπο. Τώρα δεν έχουν κι αυτοί χρήματα να νοικιάσουν χώρο. Ειδικός σταθερός χώρος λατρείας δεν υπάρχει, οπότε; Άρα, τι φταίει;
Toufas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Οι ηλιθιοι που δεν θελουν να γινει τζαμί φταινε. Στην χωρα που κατοικω εχω δει χωρους λατρειας για παρα πολλες θρησκειες. Και οχι μονο ενα χωρο για ορθοδοξους χριστιανους. Και αυτους απο το hare krishna εχω δει στον δρομο να τραγουδανε και να προχωρανε χορεύοντας σε δρομο με την πιο μεγαλη κινηση (μαλλον) στην ευρωπη χωρις κανεις να τους πει τιποτα. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=U30Jkpe68uM[/ame]
sugata Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Είναι ένα από τα μικρά πραγματάκια που πρέπει να αλλάξουν εδώ. Ένας μικροδιαχωρισμός που ακόμα δεν έχει γίνει μωρέ. Υπομονή, υπομονή. Το 2012 είναι κοντά.
palawiaris Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Οι ηλιθιοι που δεν θελουν να γινει τζαμί φταινε. Στην χωρα που κατοικω εχω δει χωρους λατρειας για παρα πολλες θρησκειες. Και στην χώρα που ζεις έχεις την εντύπωση ότι είναι όλα ρόδινα και ωραία;
Toufas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 σημειωση, το ιδιο με ενοχλει σαν σκεπτομενο ανθρωπο ο χριστιανισμος, το ισλαμ και ολες οι παρομοιες θρησκειες πλεονασμου. ---------- Post added at 00:04 ---------- Previous post was at 00:02 ---------- Και στην χώρα που ζεις έχεις την εντύπωση ότι είναι όλα ρόδινα και ωραία; δηλαδη επειδη δεν ειναι τελεια καπου, ας μεινουμε στα σκατα?
liopyr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 ΑΡΘΡΟ 18 Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. Στο δικαίωμα αυτό περιλαμβάνεται η ελευθερία για την αλλαγή της θρησκείας ή πεποιθήσεων, όπως και η ελευθερία να εκδηλώνει κανείς τη θρησκεία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μόνος ή μαζί με άλλους, δημόσια ή ιδιωτικά, με τη διδασκαλία, την άσκηση, τη λατρεία και με την τέλεση θρησκευτικών τελετών. σόρρυ που είμαι λίγο οφφ, αλλά ποιά νομικά δικαιώματα στερούνται οι αβάπτιστοι; Ρωτάω γιατί με απασχολεί έντονα. Νομικό δικαίωμα νομίζω κανένα. Αυτό θα έλειπε δηλαδή. Περίμενε μπας και το δει το παρεδώσε για σιγουριά.
Apoll Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Γιατί να υπάρχουν συγκρούσεις; Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποιον (ή όχι) Θεό θέλει. Ελεύθερος είναι ο καθένας με βάση το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Σύνταγμα. Συγνώμη αλλά δεν είμαι μόνο οι μετανάστες. Έχουμε και μουσουλμάνους συμπατριώτες μας. Και τα περί μειονότητας στην Μακεδονία και την Θράκη, έχουν υπονομευτεί από τον φομενταλισμό της Ελληνικής Εκκλησίας και του Πολιτικού συστήματος. Δεν υπάρχει μειονότητα. Άλλοι δημιουργούν της προϋποθέσεις για γκετοποιήση της περιοχής. Τα ίδια ακριβώς δικαιώματα έχουν και οι Δωδεκαθεϊστές, που με δικά τους χρήματα, σε δικό τους κτήμα θέλουν να στήσουν ναό, χωρίς βοήθεια από κανέναν δημόσιο φορέα εδώ και 10+ χρόνια και δεν το επιτρέπει η Εκκλησία; Με ποιά λογική; Η οποία θρησκεία τους, (ή Κοσμολογική Αντίληψη), είναι ιθαγενής στην Ελλάδα και όχι εισαγώμενη εξ ανατολών. Και ας μην αναφερθούμε περί Ισλάμ, που όταν ζούσαμε στον Μεσαίωνα, ήταν οι μόνοι συνεχιστές των Ελληνικών Γραμμάτων, Φιλοσοφίας και Επιστημών. Ανεξάρτητα αν τους τελευταίους δύο αιώνες επικράτησαν οι φανατικοί. Κλείνωντας, γνωρίζετε προφανώς ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καθολικοί Έλληνες, με δικούς τους ναούς, υπαγόμενοι άμεσα στο Βατικανό. Γιατί αυτοί είναι διαφορετικοί; Ίσως αν αφήσουν τον κόσμο να χτίσει κανένα τζαμί στην Αθήνα, χτιστεί κάποιο όμορφο κτήριο μέσα στο στείρο έμπνευσης χώρο. Ίσως να είναι το πρώτο αξιόλογο οικοδόμημα, από κτήσεως του Παρθενώνα στην Αθήνα, αν πάρω για ιδέα τα τζαμιά που υπάρχουν εδώ Αγγλία.
Toufas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Και στην χώρα που ζεις έχεις την εντύπωση ότι είναι όλα ρόδινα και ωραία; επισης αν θες να ξερεις, ειχαμε πριν λιγες μερες διαδηλώσεις μαθητων λογω διδακτρων, διαδηλώσεις μουσουλμάνων στην rememberance day, και σε μερικες μερες πολλες διαδηλώσεις απο μαθητες παλι Α και αραβωνιαστικε ο William και το λονδινο εχει ποδηλατα στο κεντρο με ~50 ευρω τον χρονο
marantonis Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Πρωτοι παντοτε οι Ελληνες (μιλαμε για πλειοψηφια προφανως και οχι συνολο) σε καθε ειδος παρακμης. Στη θρησκευτικη ανοησια δε θα ηταν; Δεν εχει κανενα απολυτως νοημα να ξαναγραφουν χιλιογραμμενα πραγματα για το θεμα και να ειπωθουν χιλιοειπωμενα. Προσωπικα, αυτη η μολυνση, η εγκεφαλικη πλυση που καταστρεφει ζωες, που αποτελει εδω και αιωνες το ισχυροτερο εμποδιο στην κοινωνικη προοδο, μονο το αισθημα της απαισιοδοξιας μπορει να μου προκαλεσει. Οσο για το τζαμι, οσο αντιθρησκευτικες κι αν ειναι οι πεποιθησεις μου, θεωρω πως οφειλω να στηριξω πρωτα απ' ολα καθε ανθρωπινο δικαιωμα, οπως ειναι κι αυτο του θρησκευεσθαι. Και στην χώρα που ζεις έχεις την εντύπωση ότι είναι όλα ρόδινα και ωραία; Πολυ ευρηματικο επιχειρημα. Πουθενα δεν ειναι ολα ροδινα. Απλα μπροστα σε χωρες οπως η Αγγλια η Ελλαδα ακομα καιει μαγισσες.
Toufas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Γιατί να υπάρχουν συγκρούσεις; Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποιον (ή όχι) Θεό θέλει. Ελεύθερος είναι ο καθένας με βάση το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Σύνταγμα. Συγνώμη αλλά δεν είμαι μόνο οι μετανάστες. Έχουμε και μουσουλμάνους συμπατριώτες μας. Και τα περί μειονότητας στην Μακεδονία και την Θράκη, έχουν υπονομευτεί από τον φομενταλισμό της Ελληνικής Εκκλησίας και του Πολιτικού συστήματος. Δεν υπάρχει μειονότητα. Άλλοι δημιουργούν της προϋποθέσεις για γκετοποιήση της περιοχής. Τα ίδια ακριβώς δικαιώματα έχουν και οι Δωδεκαθεϊστές, που με δικά τους χρήματα, σε δικό τους κτήμα θέλουν να στήσουν ναό, χωρίς βοήθεια από κανέναν δημόσιο φορέα εδώ και 10+ χρόνια και δεν το επιτρέπει η Εκκλησία; Με ποιά λογική; Η οποία θρησκεία τους, (ή Κοσμολογική Αντίληψη), είναι ιθαγενής στην Ελλάδα και όχι εισαγώμενη εξ ανατολών. Και ας μην αναφερθούμε περί Ισλάμ, που όταν ζούσαμε στον Μεσαίωνα, ήταν οι μόνοι συνεχιστές των Ελληνικών Γραμμάτων, Φιλοσοφίας και Επιστημών. Ανεξάρτητα αν τους τελευταίους δύο αιώνες επικράτησαν οι φανατικοί. Κλείνωντας, γνωρίζετε προφανώς ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί καθολικοί Έλληνες, με δικούς τους ναούς, υπαγόμενοι άμεσα στο Βατικανό. Γιατί αυτοί είναι διαφορετικοί; Ίσως αν αφήσουν τον κόσμο να χτίσει κανένα τζαμί στην Αθήνα, χτιστεί κάποιο όμορφο κτήριο μέσα στο στείρο έμπνευσης χώρο. Ίσως να είναι το πρώτο αξιόλογο οικοδόμημα, από κτήσεως του Παρθενώνα στην Αθήνα, αν πάρω για ιδέα τα τζαμιά που υπάρχουν εδώ Αγγλία. Ωραια τα λες, τωρα θα πεταχτουν οι γνωστοι και θα σε πουν οτι εισαι στην αγγλια κλπ κλπ. Α και χριστιανοι, οπως το δογμα σας αποδεχεται την εβραικη θρησκεια και αποτελει συνεχεια της, μαντεψτε ποια θρησκεια αποδεχετε ο ισλαμισμος και αποτελει συνεχεια του... Και επισης, υπαρχει τζαμί στην περιοχη των διδύμων πυργων απο το 1970κατι, θα γινει και αλλο στο ground zero, υπηρχε ηδη τζαμί μεσα στο WTC, και υπαρχει χωρος προσευχης μεσα στο αμερικανικο πενταγωνο, οπως υπαρχουν αμερικανοι και βρετανοι μουσουλμανοι στρατιωτες που εχουν πολεμισει με την σημαια της χωρας τους και οχι βαση θρησκειας. αλλα τι να μας πουνε τα αμερικανακια ειναι ηλιθιοι ολοι ε? ---------- Post added at 00:29 ---------- Previous post was at 00:27 ---------- Οσο για το τζαμι, οσο αντιθρησκευτικες κι αν ειναι οι πεποιθησεις μου, θεωρω πως οφειλω να στηριξω πρωτα απ' ολα καθε ανθρωπινο δικαιωμα, οπως ειναι κι αυτο του θρησκευεσθαι. ειμαι με τον dawkins σε αυτο το θεμα, οτι η θρησκεια κραταει την ανθρωποτητα πισω, αλλα και εγω αποδεχομαι το δικαιωμα τους.
mitsikas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 σόρρυ που είμαι λίγο οφφ, αλλά ποιά νομικά δικαιώματα στερούνται οι αβάπτιστοι; Ρωτάω γιατί με απασχολεί έντονα. Δεν μπορούν να διοριστούν στην εκκλησία αν θελήσουν κάποια στιγμή να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη θρησκεία.
Παναγιωτης1990 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Πιστευω πως ειναι δικαιο για τους μουσουλμανους να γινει ενα τζαμι για να εχουν ενα χωρο να προσευχονται απερισπαστοι. Διαβαζω πως οι ελληνες ειμαστε οι χειροτεροι σε θεματα θρησκειας και σκεφτομαι : τι θα γινοταν αν στην τουρκια στη μεση του δρομου αρχιζαν να προσευχονται χιλιαδες χριστιανοι ταυτοχρονα? πιστευω πως θα γινοταν πολεμικη συρραξη με η χωρις εισαγωγικα...βεβαια δεν ειναι το θεμα ποιος ειναι ο χειροτερος....αυτη μου η σκεψη μου δειχνει οτι τουλαχιστον δεν ειμαστε οσο πισω πιστευαμε .. βεβαια μπορει να μου πει καποιος στην τουρκια υπαρχουν εκκλησιες για τους χριστιανους! τι να πω αυτο δεν το ξερω απλα κανω ενα συλλογισμο
marantonis Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Ωραια τα λες, τωρα θα πεταχτουν οι γνωστοι και θα σε πουν οτι εισαι στην αγγλια κλπ κλπ.Α και χριστιανοι, οπως το δογμα σας αποδεχεται την εβραικη θρησκεια και αποτελει συνεχεια της, μαντεψτε ποια θρησκεια αποδεχετε ο ισλαμισμος και αποτελει συνεχεια του... Και επισης, υπαρχει τζαμί στην περιοχη των διδύμων πυργων απο το 1970κατι, θα γινει και αλλο στο ground zero, υπηρχε ηδη τζαμί μεσα στο WTC, και υπαρχει χωρος προσευχης μεσα στο αμερικανικο πενταγωνο, οπως υπαρχουν αμερικανοι και βρετανοι μουσουλμανοι στρατιωτες που εχουν πολεμισει με την σημαια της χωρας τους και οχι βαση θρησκειας. αλλα τι να μας πουνε τα αμερικανακια ειναι ηλιθιοι ολοι ε? ---------- Post added at 00:29 ---------- Previous post was at 00:27 ---------- ειμαι με τον dawkins σε αυτο το θεμα, οτι η θρησκεια κραταει την ανθρωποτητα πισω, αλλα και εγω αποδεχομαι το δικαιωμα τους. O R. Dawkins ειναι απο τους μοναδικα φωτισμενους ανθρωπους, επιστημονες και ορθολογιστες. Μακαρι να του εδιναν ακομα περισσοτεροι -παγκοσμιως- την καταληλη σημασια.
palawiaris Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 toufa είχα μια σκασίλα τι κάνει ο williams και πόσο έχει το ποδήλατο στο κέντρο. δηλαδή τι θες να μας πεις με το θέμα σου... Ότι οι χριστιανοί είμαστε συνεχιστές της εβραικής θρησκειας και εσύ είσαι ο έξυπνος της παρέας;Μιλάς για στρατιώτες που πολεμούν πιο πάνω και εσύ ούτε φαντάρος δεν πήγες; Τι θες να μας δείξεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.