Προς το περιεχόμενο

Οδηγική συμπεριφορά μοτοσυκλετιστών

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ορισμένοι αμπελοφιλόσοφοι παραπάνω μου φαίνεται δεν ξέρετε τι θα πει μοτοσυκλέτα και δεν μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στην θέση του μοτοσυκλετιστή.Με την μοτοσυκλέτα βγαίνεις από το γκαράζ του σπιτιού το πρωί και δεν ξέρεις αν θα ξαναγυρίσεις.Ακόμη και σε ιδανικές συνθήκες να οδηγείς χωρίς κανένα άλλο όχημα στον δρόμο με τέλειο καιρό κ.τ.λ. η πιθανότητα να πάθεις κάτι είναι μεγάλη μέχρι κι από γάτα μπορεί να σκοτωθείς

Επειδή βλέπω ότι αυτό το πράμμα έχει γίνει καραμέλα:

Δε περιμένω από μια γυναίκα να καταλάβει ότι η πλειοψηφία των γυναικών οδηγών ανάβουν το φλας μόνο για να δηλώσουν "έχω ήδη ξεκινήσει και στρίβω, απαιτώ να μου κάνετε χώρο!". Δε περιμένω από ένα 80άρη να καταλάβει ότι, ακόμα κι αν έχει τα μάτια του αετού, τα αντανακλαστικά του σε περίπτωση ατυχήματος θα είναι απλώς ανύπαρκτα. Δε περιμένω από έναν ταξιτζή να καταλάβει ότι όταν σταματάει ξαφνικά στη μεσαία λωρίδα για να πάρει κούρσα (και ενώ 2 μέτρα παραπέρα έχει 45 μέτρα πάρκινγκ) μου έρχεται να του κατεβάζω το παρμπρίζ. Έτσι, δε περιμένω και από κάποιον με μηχανή (ή μηχανάκι τέλος πάντων) να καταλάβει ότι όταν γίνει η βλακεία, εσύ θα μείνεις ανάπηρος και εγώ θα το έχω κρίμα και καημό μια ζωή. Δε μπορώ όμως να δεχτώ σαν αντιπρόταση για όλα αυτά που γίνονται κάθε μέρα το ότι "εσείς δεν οδηγάτε μηχανή, άρα δε ξέρετε!" Είναι σα να σου λέω "μένω στο ισόγειο και σε περίπτωση σεισμού θα πέσει όλο το κτίριο πάνω μου. Εσύ που μένεις στον τρίτο δε ξέρεις, επομένως κάθε μήνα θα μου σκας ένα κατοσταρικάκι και άμα γουστάρω κιόλας θα σου πη**** και τη γκόμενα και δε θα βγάλεις κιχ!".

Ο καθένας μας κάνεις τις επιλογές του γνωρίζοντας και τις επιπτώσεις αυτών. Οδηγάω αμάξι: ξέρω ότι θα αργήσω, οδηγάς μηχανή: ξέρεις ότι κινδυνεύεις - δεν αποτελεί δικαιολογία για αυτό το τραγελαφικό που διάβασα:

λες αυτός ο άνθρωπος να κολώσει σε μια διαχωριστική ή σε ένα κόκκινο ή σε μία σφήνα ή στα 300 στην εθνική οδό

(κοινώς, δώστε στους καμικάζι μηχανές και αφήστε τους να κάνουν τα δικά τους)

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μακριά από:

παπάκια

σκουτεράκια

μηχανές

αμάξια με γυναίκες

αμάξια με παππούδες

αμάξια με καγκουρες

taxi

λεωφορεία

ποδήλατα

νταλίκες

αδέσποτα

αυτονομιστές πεζούς!

Με λίγα λόγια, το 90% των οδηγών και το 99% των πεζών :P

(τα τζίπ με γυναίκες έπρεπε να έχουν δική τους κατηγορία <_<)

Ορισμένοι αμπελοφιλόσοφοι παραπάνω μου φαίνεται δεν ξέρετε τι θα πει μοτοσυκλέτα και δεν μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας στην θέση του μοτοσυκλετιστή.[...] Για βάλε αυτοκινητιστή τον εαυτό σου λίγο στην θέση αυτού του ανθρώπου(και προσπάθησε να σκεφτείς σαν μοτοσυκλετιστής)

Ο μοτοσυκλετιστής που κατεβαίνει ανάποδα το στενό, βάζει τον εαυτό του στη θέση μου; Οι μοτοσυκλετιστές που προσπερνάνε ιππαστή στις λωρίδες και από τις δυο πλευρές του αυτοκινήτου ταυτόχρονα στα 60χαω, βάζουν τον εαυτό τους στη θέση μου; Ο μοτοσυκλετιστής που παραβιάζει κόκκινο, έστω και αν αγκαλιάζει το πεζοδρόμιο (για να αποφύγει να με πλησιάσει, τι ευγενικός) βάζει τον εαυτό του στη θέση μου; Τα παραδείγματα είναι άπειρα.

Γενικά, κάθε μοτοσυκλετιστής που κάνει μαλακίες στο δρόμο βάζει τον εαυτό του στην θέση του αυτοκινητιστή; Κάθε αυτοκινητιστής που κάνει μαλακίες στο δρόμο βάζει τον εαυτό του στην θέση του μοτοσυκλετιστή; Ο οποιοσδήποτε κάνει μαλακίες στο δρόμο βάζει τον εαυτό του στην θέση του οποιουδήποτε;

Κανένας, ή σχεδόν κανένας δεν βάζει τον εαυτό του στην θέση του άλλου. Ποτέ. Δεν είναι θέμα αυτοκινητιστή vs μοτοσυκλετιστή ούτε θέμα ποδηλάτη vs τρακτέρ, είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας έλληνα οδηγού. Nothing personal, we're all brainfucked.

Δημοσ.

Κάποιος ανέφερε για την Αγγλία κάνει μεγάλο λάθος.Μέχρι και κόντρα με δεμένα μάτια έχω δει(συγκεκριμένα στην Οξφόρδη).

μαλιστα....και συγκρινεις τις στιγμιαιες και κατα περισταση κοντρες κτλ που παντα συνεβαιναν και παντα θα συμβαινουν σε ολον τον κοσμο, επειδη ειναι δυσκολο να εντοπιστουν και να αντιμετωπιστουν (παρολα αυτα σε πιο σοβαρες χωρες φυσικα και εντοπιζονται και αντιμετωπιζονται πιο ευκολα και αμεσα..αλλα τεσπα), με την καθημερινη οδηγικη συμπεριφορα των μοτοσυκλετιστων στην ελλαδα που ειναι και το θεμα μας. nice..απλα αποδεικνυεις το ποσο ''αντικειμενικα'' βλεπεις το θεμα :)

κατα τα αλλα..στα λοιπα λεγομενα σου με καλυψαν οι προλαλησαντες.

Δημοσ.

Δε μπορώ όμως να δεχτώ σαν αντιπρόταση για όλα αυτά που γίνονται κάθε μέρα το ότι "εσείς δεν οδηγάτε μηχανή, άρα δε ξέρετε!" Είναι σα να σου λέω "μένω στο ισόγειο και σε περίπτωση σεισμού θα πέσει όλο το κτίριο πάνω μου. Εσύ που μένεις στον τρίτο δε ξέρεις, επομένως κάθε μήνα θα μου σκας ένα κατοσταρικάκι και άμα γουστάρω κιόλας θα σου πη**** και τη γκόμενα και δε θα βγάλεις κιχ!".

Τελείως άκυρο παράδειγμα η πιθανότητα μα γίνει σεισμός στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή.Εννοέιτε πως ένας που δεν οδηγάει μηχανή δεν μπορεί να ξέρει.Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε

μαλιστα....και συγκρινεις τις στιγμιαιες και κατα περισταση κοντρες κτλ που παντα συνεβαιναν και παντα θα συμβαινουν σε ολον τον κοσμο, επειδη ειναι δυσκολο να εντοπιστουν και να αντιμετωπιστουν (παρολα αυτα σε πιο σοβαρες χωρες φυσικα και εντοπιζονται και αντιμετωπιζονται πιο ευκολα και αμεσα..αλλα τεσπα), με την καθημερινη οδηγικη συμπεριφορα των μοτοσυκλετιστων στην ελλαδα που ειναι και το θεμα μας. nice..απλα αποδεικνυεις το ποσο ''αντικειμενικα'' βλεπεις το θεμα :)

Θέλω να πω οτι δεν ανακαλύψαμε την Αμερική εδώ.

Ο καθένας το βλέπει από τη σκοπιά του.Κανείς δεν θέλει να μείνει ανάπηρος η να πάθει κάτι.Όλοι θέλουν να ζήσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο όμως.Φυσικά μπορούμε να συνυπάρξουμε όλοι,γιατί βλέπω ορισμένοι βγάζουν κακία

Δημοσ.

Τελείως άκυρο παράδειγμα η πιθανότητα μα γίνει σεισμός στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή.

Πλάκα μου κάνεις, έτσι; :shock:

Εννοέιται πως ένας που δεν οδηγάει μηχανή δεν μπορεί να ξέρει.Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε

Εξακολουθεί και δεν αποτελεί δικαιολογία, άμα δε σου άρεσε το παράδειγμα με τον σεισμό να σκεφτώ άλλα

Επιπλέον, αυτό:

Κανείς δεν θέλει να μείνει ανάπηρος η να πάθει κάτι.

έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό:

Για βάλε αυτοκινητιστή τον εαυτό σου λίγο στην θέση αυτού του ανθρώπου(και προσπάθησε να σκεφτείς σαν μοτοσυκλετιστής)λες αυτός ο άνθρωπος να κολώσει σε μια διαχωριστική ή σε ένα κόκκινο ή σε μία σφήνα ή στα 300 στην εθνική οδό;δεν νομίζω.

Κανείς εδώ δε βγάζει κακία. Έχουμε απλώς γράψει για γεγονότα που έχουν γίνει πολλές φορές και από διάφορους, το να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα μερικών είναι απλώς άτοπο

Δημοσ.

Θέλει να τα κάνει όλα αυτά χωρίς να πάθει τίποτα.Ένας που καπνίζει δεν θέλει να πάθει καρκίνο.Ένας που πίνει δεν θέλει να πάθει κίρρωση.

Δημοσ.

Θέλει να τα κάνει όλα αυτά χωρίς να πάθει τίποτα.Ένας που καπνίζει δεν θέλει να πάθει καρκίνο.Ένας που πίνει δεν θέλει να πάθει κίρρωση.

Το γυρνας πολύ αλλού. Μόνο αυτός που πίνει και προκαλεί κακό μόνο στον εαυτό του ειναι σχετικά οκ. Αυτός που καπνίζει όμως επηρεάζει κι άλλους, όπως ο μοτοσυκλετιστης που κάνει του κεφαλιού του και μπορεί να πάρει κι άλλους στο λαιμό του.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Δημοσ.

Και οι τρείς κατηγορίες έχουν μεγάλη πιθανότητα να κοστίσουν ζωές και να κλείσουν σπίτια. Και οι τρείς κατηγορίες νομίζουν πως είναι άτρωτοι, λογαριάζουν όμως χωρίς τον νεκροθάφτη.

Δημοσ.

Και οι τρείς κατηγορίες έχουν μεγάλη πιθανότητα να κοστίσουν ζωές και να κλείσουν σπίτια. Και οι τρείς κατηγορίες νομίζουν πως είναι άτρωτοι, λογαριάζουν όμως χωρίς τον νεκροθάφτη.

κατι μου θυμιζει αυτο

http://www.youtube.com/watch?v=fXW02XmBGQw

Δημοσ.

Ετσι όπως το θέτετε από τον νεκροθάφτη κανείς δεν γλιτώνει.Ούτε εγώ,ούτε εσείς,ούτε κανένας.Το πρόβλημα άλλωστε δεν είναι να πεθάνεις,αλλά να ζεις μια ζωή που δεν γουστάρεις.Με τα σωστά σου και με τα λάθη σου κανείς δεν είναι τέλειος ΚΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.Τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές.Το κινητό που μιλάμε είναι καρκινογόνο,όσοι έχετε σύνδεση wireless κινδινεύετε επίσης.Άμα κάτσεις και σκεφτείς όλα αυτά που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την σωματική ακεραιότητα πρέπει να πας από σήμερα στο νεκροθάφτη από μόνος σου.Δεν γίνεται να αλλάξει άρδην ο πλανήτης όλος.Η ζωή είναι αβέβαιη από τη φύση της όσο ορθολογιστικά κι αν σκεφτούμε.

Anyway η γνώμη σας ποια είναι;Ποια θα έπρεπε να οδηγική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας κατ εσάς;Aκούω προτάσεις

Δημοσ.

Anyway η γνώμη σας ποια είναι;Ποια θα έπρεπε να οδηγική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας κατ εσάς;Aκούω προτάσεις

δεν ειναι κατ εμας φιλε μου. ο μοτοσυκλετιστης εχει διαβασει σηματα, εχει κανει μαθηματα και πανω απο ολα...ΟΦΕΙΛΕΙ να υπακουει στον Κ.Ο.Κ.. αν δεν του αρεσει αυτος, μπορει απλα να πουλησει τη μηχανη του και να πηγαινει με τα ποδια η τα Μ.Μ.Μ. :)

Δημοσ.

Anyway η γνώμη σας ποια είναι;Ποια θα έπρεπε να οδηγική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας κατ εσάς;

Να κινείται όπως οφείλει να κινείται κάθε όχημα στο δρόμο -- όχι σαν να είναι η μοτοσυκλέτα άυλη.

Σέβομαι άπειρα τον δικυκλιστή που καταλαμβάνει ολόκληρη τη λωρίδα μπροστά μου και δεν αμφιταλαντεύεται μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. Σέβομαι άπειρα αυτόν που όταν πήξουμε στην κίνηση και θέλει να με περάσει, θα το κάνει από τα αριστερά με μία σβέλτη κίνηση, χωρίς να κάθεται συνέχεια στη νεκρή γωνία μου ή να με περάσει από τα δεξιά και τσίμα-τσίμα.

Δημοσ.

Σέβομαι άπειρα τον δικυκλιστή που καταλαμβάνει ολόκληρη τη λωρίδα μπροστά μου και δεν αμφιταλαντεύεται μεταξύ αριστεράς και δεξιάς.

Πως θα γίνει αυτό όταν έχει 5 μποφόρ;

Δημοσ.

Σέβομαι άπειρα τον δικυκλιστή που καταλαμβάνει ολόκληρη τη λωρίδα μπροστά μου και δεν αμφιταλαντεύεται μεταξύ αριστεράς και δεξιάς.

Πως θα γίνει αυτό όταν έχει 5 μποφόρ;

Έλεος ρε φίλε, άμα έχει 5 μποφόρ και -20 βαθμούς και λάδια στον δρόμο κι εσύ είσαι ξενύχτης και οδηγάς 15ώρες σερί χωρίς καφέ ή κουβέντα ή τσιγάρο και τέλος πάντων δεν τη παλεύεις πάνω στη μηχανή σου, αλλά παρ' όλα αυτά επιμένεις να πηγαίνεις με 150 ανάμεσα στα αυτοκίνητα μόνο και μόνο επειδή η μηχανή είναι λόξα και ούτως ή άλλως θα πεθάνουμε από τα κινητά και τους φούρνους μικροκυμάτων, ε, δε νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχίσουμε αυτή τη κουβέντα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...