Προς το περιεχόμενο

Οδηγική συμπεριφορά μοτοσυκλετιστών

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μωρέ και αυτό τραγικό είναι, αλλά το μικρότερο κακό όλων. Όταν μια μηχανή έχει μήκος όσο το πλάτος ενός αυτοκινήτου... δεν μπορείς να την βάζεις παράλληλα με το δρόμο και να τρως τόσο χώρο, όταν δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης πουθενά. Δεν είσαι μόνος σου. Έτσι με 3 μηχανές τρως χώρο που θα μπαίναν 2 αυτοκίνητα συν οι 3 μηχανές (μαζί!).

Haldol ποσο πιθανο ειναι να βαλει καποιος την μηχανη παραλληλα με το πεζοδρομιο ? Γιατι να το κανει ? Αφου ειναι τελειως αβολο , εκτος αν πιανει χωρο (αντι για καρeκλες, τσιμεντολιθους και οτι αλλο μπορει να βαλει η φαντασια του ανθρωπου ) για να μπει μετα καποιο αυτοκινητο , οπως λεει και πιο πανω ο Ntinaras .:P

Αντιθετως δεν ειναι καθολου ασυνγηθιστο να βλεπεις παρκαρισμενα αυτοκινητα μισα στον δρονο μισα στο πεζοδρομιο .:P

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ένα άλλο τραγικό που κάνουν είναι όταν παρκάρουν τη μηχανή και καταλαμβάνουν μια ολόκληρη θέση παρκαρίσματος.

O ΚΟΚ όμως τι λέει; Ότι οι μηχανές πρέπει να παρκάρονται παράλληλα με το πεζοδρόμιο, χαζό μεν αλλά έτσι λέει. Νομικά δλδ είναι καλυμμένος κάποιος που την βάζει παράλληλα με το πεζοδρόμιο, ηθικά όμως απέναντι στους συμπολίτες δεν θεωρείται σωστό.

Πάντως δεν λέει βάλτε τες πάνω στο πεζοδρόμιο όπου γουστάρετε. :mad:

Δημοσ.

Συχνότατο, τουλάχιστον στα μέρη που ψάχνω να παρκάρω εγώ (και βρίσκω 3-4 μηχανές να έχουν καταλάβει 15 μέτρα δρόμου λες κι είναι νταλίκες :P).

Επίσης το μισό-μισό παλεύεται. Για τσέκαρε εδώ: (φρέσκια φωτογραφία, από το παράθυρο)

2pqqno6.jpg

@Whiteyez - αν ακολουθήσουμε κατά γράμμα τον ΚΟΚ με τις συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους το πιο πιθανό είναι να σκοτωθούμε. Δε μπορείς να αποφύγεις την παρανομία τη δεδομένη στιγμή. Τις μ***κίες καταδικάζουμε, όχι το «παράνομο».

Δημοσ.

2pqqno6.jpg

@Whiteyez - αν ακολουθήσουμε κατά γράμμα τον ΚΟΚ με τις συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους το πιο πιθανό είναι να σκοτωθούμε. Δε μπορείς να αποφύγεις την παρανομία τη δεδομένη στιγμή. Τις μ***κίες καταδικάζουμε, όχι το «παράνομο».

To θεμα ειναι οτι κατι νομιμο το βαφτιζουμε μ@ , επειδη δεν μας βολευει (οχι μονο στον κοκ ).Αν λοιπον καποιος βαλει την μηχανη παραλληλα , ο αυτοκινητιστης οφειλει να το σεβαστει και να παει να ψαξει αλλη θεση παρκινγκ.

Αν ο αυτοκινητιστης ζηταει απο τον μοτοσυκλετιστη να προσαρμοστει ''μοτοσυκλετιστικα '' για να βολευτει και αυτος (να μην ψαχνει θεση παρκινγκ) γιατι γκρινιαζει σε αλλα ? (μαλλον γιατι δεν τον βολευει )

Δημοσ.

Δεν πρέπει να λειτουργούμε με τον ΚΟΚ και μόνο. Διότι όπως λες για το parking, έτσι μπορεί να σου πει κανείς ότι ο αυτοκινητιστής έχει κάθε δικαίωμα να φερθεί σταρχιδιστικά προς τις μηχανές που χώνονται μέσα στην κίνηση, μιας και ούτε αυτό είναι νόμιμο.

:-)

Αν θέλεις να φέρεσαι τυπικά και 100% βάση του ΚΟΚ... θα το κάνεις σε όλα, όχι μόνο όπου βολεύεσαι (όπως λες κι εσύ).

Δημοσ.

Αν θέλεις να φέρεσαι τυπικά και 100% βάση του ΚΟΚ... θα το κάνεις σε όλα, όχι μόνο όπου βολεύεσαι (όπως λες κι εσύ).

Συμφωνω.Για αυτο πουθενα δεν ανεφερα οτι οι μοτοσυκλετιστες εχουν παντα δικιο .Αντιθετως ανεφερα οτι η οδηγικη συμπεριφορα του ενος ειναι συναρτηση του αλλου.

Και στο παραπανω παραδειγμα , την εχω βαλει και την δικια μου παραλληλα , οπου μια φορα τσακωθηκα, αλλη φορα μου την εκλεισε καποιος (παρκαρε παραλληλα διπλα στην μηχανη) μια φορα την βρηκα σε αλλη θεση , και μερικες φορες μου ζητησε ευγενικα ειναι η αληθεια να την βαλω αλλιως να παρκαρω.Ετσι την βαζω πλαγιαστα (δεν ειναι ιδιαιτερα ογκωδης , αν ηταν ομως ? ).Ξερω λαθος, αλλα τους βρισκουμε πουθενα αυτους τους αυτοκινητιστες .:-)

---------- Προσθήκη στις 14:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:49 ----------

Δεν πρέπει να λειτουργούμε με τον ΚΟΚ και μόνο. Διότι όπως λες για το parking, έτσι μπορεί να σου πει κανείς ότι ο αυτοκινητιστής έχει κάθε δικαίωμα να φερθεί σταρχιδιστικά προς τις μηχανές που χώνονται μέσα στην κίνηση, μιας και ούτε αυτό είναι νόμιμο.

:-)

Γιατι δεν φερεται πολλες φορες ? Επιθετικα προς σε αυτον που ..τολμησε να επιχειρησει να τον προσπερασει ?

Δημοσ.
O ΚΟΚ όμως τι λέει; Ότι οι μηχανές πρέπει να παρκάρονται παράλληλα με το πεζοδρόμιο, χαζό μεν αλλά έτσι λέει. Νομικά δλδ είναι καλυμμένος κάποιος που την βάζει παράλληλα με το πεζοδρόμιο, ηθικά όμως απέναντι στους συμπολίτες δεν θεωρείται σωστό.

Πάντως δεν λέει βάλτε τες πάνω στο πεζοδρόμιο όπου γουστάρετε. :mad:

Αν λειτουργούσαν γενικά σύμφωνα με τον ΚΟΚ δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Δηλαδή όχι επικίνδυνοι ελιγμοί, φανάρι αναμμένο για να φαίνονται, όρια ταχύτητας, πεζόδρομοι/πεζοδρόμια.

Δημοσ.

Εγώ πάλι θέλω να προσθέσω μία (καινούρια; ) πατέντα: μπαίνεις Αττική οδό με epass, και ο κάφρος με τη μηχανή κολλημένος πίσω σου να περάσει κι αυτός στο τζαμπέ... Τη τελευταία φορά που μου το κάνανε σταμάτησα ακριβώς μετά τη μπάρα (είχα όρεξη για... κουβεντούλα) και ο τύπος με το μηχανάκι μου έκανε και μανούρα που σταμάτησα απότομα και παραλίγο να τον γκρεμίσω!! Εντάξει ρε φίλε, κρίση, αλλά τόσο πολλά είναι τα 1,70 που δίνει η %$@#$#@ η μηχανή για να περάσει από το ταμείο; Τι είμαι εγώ για να σου πληρώσω τα δικά σου έξοδα;

Δημοσ.

Να προσθέσω και το προχτεσινό σκηνικό:

Έχω βγάλει φλας και κατευθύνομαι προς αριστερή στροφή. Χαμηλώνω ταχύτητα, τσεκάρω τι παίζει στο δρόμο και αρχίζω να στρίβω. Ενώ έχει πάρει κλίση το αυτοκίνητο, έρχεται γκαζωμένο γκομενίδιον με scooter και πάει να βγει μπροστά μου, από την αριστερή μεριά, τη στιγμή που στρίβω! Άνετα θα μπορούσα να την είχα χτυπήσει με τη μούρη του αυτοκινήτου στο πλάι και να της σακατέψω τα πόδια. Αποτέλεσμα; Φρενάρισμα τύπου «δυναμικό μασάζ στο πόδι», κορνάρισμα... και μιας και ήθελα να το πάω ένα βήμα παραπέρα, σταμάτησα τελείως για να την ξεχέσω.

Αφού ανταλλάξαμε μερικές ελαφριές κουβέντες ο διάλογος κατέληξε στο επικό:

- Όφειλες να με προσέχεις όμως!

- Όφειλες πριν βγεις στους δρόμους να μάθεις να οδηγείς!

Που θα πάει, ο επόμενος στον οποίο θα κάνει καφρίλα μπορεί να είναι γέρος με Mercedes του '60. Εκεί να δούμε αν θα έχει τα αντανακλαστικά και το ABS με το μέρος της! ;)

Δημοσ.

Έτσι είναι. Για τους ηλίθιους όπως το γκομενάκυ,υπάρχει μόνο το hardway. Δηλ. αντί για ανάγνωση του ΚΟΚ, αναμονή με κατάγματα στο κρεβάτι. Αλλά κ πάλι μερικοί είναι τόσο ηλίθιοι που ακόμα κι αν σπάσουν το κεφάλι τους (μηχανάκια κ αυτοκίνητα) συνεχίζουν τα ίδια. Αυτοί για μένα έπρεπε να τους στέλνουν σπιναλόγκα, να κινούνται με μουλάρια. Τι θυμήθηκα τώρα που είπα "ανεγκέφαλοι":

http://www.youtube.com/watch?v=A9kvT1zhP_A

Δημοσ.

Όσο στοίχημα θες ότι οι συγκεκριμένοι θα μπορούσαν να τρακάρουν ακόμα και με το μουλάρι. :P

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα κι από 'μένα

Οδηγώ μοτοσυκλέτα απο τα 15 μου και αυτοκίνητο απο τα 18 μου ειμαι 26.Θέλω να θίξω τα θέματα της μοτοσυκλέτας και των μοτοσυκλετιστών που είναι ένας αδικημένος κλάδος οδηγών.Όποιος νομίζει οτι οι μοτοσυκλετιστές δεν ξέρουν τον κοκ ειναι βαθιά νυχτωμένος.Επίσης οποιος οδηγάει μοτοσυκλέτα ξέρει πολύ καλά οτι κατά 60% τον περιμένει μια θέση στο νεκροταφείο(αν κι από ότι κατάλαβα στο συγκεκριμένο thread οι πιο πολλοί δεν οδηγάτε)και δεν είμαι υπερβολικός ρωτήστε έναν μοτοσυκλετιστή πόσες τούμπες έχει φάει;πόσες φορές στάθηκε τυχερός; και μην ρωτήσετε γιατί την οδηγάει είναι σαν έναν που καπνίζει η έναν που πίνει ξέρει πολύ καλά τι ζημιά κάνει αυτό,αλλά εξακολουθεί να το κάνει,κάτι σαν λόξα-εθισμός.Τι θέλω να πω με όλα αυτά.Υπάρχουν κάποια πράγματα που θεωρητικά μπορεί να τα γνωρίζουμε,αλλά πρακτικά δεν είναι εφαρμόσιμα.Ξέρω εγω ένας μοτοσυκλετιστής οδηγεί επικίνδυνα,διότι δεν μπορει να διασχίσει μια απόσταση 150km με σταθερή ταχύτητα 60-70km θα τον πάρει ο ύπνος π.χ.Μες στην κίνηση της μεγαλούπολης προσπαθεί να φτάσει στον προορισμό του γρήγορα διότι ξέρει ότι τα άλλα αυτοκίνητα δεν τον σέβονται και δεν τον πολυ υπολογίζουν κι όλας με αποτέλεσμα να οδηγεί στις διαχωριστικές να περνάει κόκκινα κ.τ.λ.Κάποιες ουσιές ενός μοτοσυκλετιστή την ώρα που οδηγάει βρίσκονται πολύ πάνω απο το μέσο όρο (Θέμα το οποίο θα θίξω σε άλλο thread)μέσα σε αυτές και η αδρεναλίνη οπότε είναι λίγο δύσκολο με όλα αυτά που του συμβαίνουν εκέινη την ώρα να σκεφτεί έτσι που λέτε οι υπόλοιποι αραχτοί που πλήττετε από την κίνηση με το χέρι απ έξω(που εν μέρη έχετε κι εσείς ένα δίκιο).Ξέρω εγώ για το κράνος κάποιος μπορεί να έχει πρόβλημα στον αυχένα και να μην μπορεί να φορέσει.Για να μην σας πολυκουράζω την ουσία την πιάσατε κι όποιος σας λέει ότι εγώ οδηγάω για να μην με πιάνει η κίνηση και για την αίσθηση ελευθερίας το παρκάρισμα κι άλλα τέτοια το μυαλό του ψάχνει επιχειρήματα για να μπαλώσει τα αμπάλωτα.H μοτοσυκλέτα είναι μια λόξα που η την έχεις η δεν την έχεις.Όσοι δεν την έχουν δεν μπορούν να καταλάβουν(η ψυχοσύνθεση του ανθρώπου είναι άβυσσος).Επίσης όσο για την παιδεία που έθιξε κάποιος παραπάνω μην νομίζετε οτι στο εξωτερικό οι μοτοσυκλέτες κινούνται με άλλο τρόπο κι εκεί τα ίδια κάνουν για να μην σας πω και χειρότερα(άμα δείτε κάτι δρόμους που έχει η Ελβετία).Έχω οδηγήσει σε Αγγλία,Νορβηγία,Ελβετία,Αμερική και Τυνησία.Αυτά από μένα προς το παρών

2 ρόδες για πάντα κι ο Θεός μαζί μας.

Δημοσ.

Πως αυτό:

Μες στην κίνηση της μεγαλούπολης προσπαθεί να φτάσει στον προορισμό του γρήγορα διότι ξέρει ότι τα άλλα αυτοκίνητα δεν τον σέβονται και δεν τον πολυ υπολογίζουν κι όλας

δικαιολογεί αυτό:

με αποτέλεσμα να οδηγεί στις διαχωριστικές να περνάει κόκκινα κ.τ.λ.

μόνο εσύ ξέρεις :-(

Δημοσ.

Ντάξ, είναι η λογική του "αφού δεν σέβονται οι άλλοι τίποτε, δεν θα σεβαστώ και εγώ".

Εκτός αν κάτι κατάλαβα λάθος...

Φαύλος κύκλος είναι, μην το ψάχνεις. Αν και το "επειδή δεν τον σέβονται οι άλλοι" είναι μετατόπιση ευθυνών (πάγια τακτική όλων μας στον δρόμο) και όχι ο πραγματικός λόγος που παρανομούν κατα κόρον. Το κλειδί είναι το "γρήγορα". Επίσης, το μηχανάκι έχει την δυνατότητα (όγκος, ευκινησία κ.λπ.) να παρανομήσει πιο εύκολα. Αν και οι αυτοκινητιστές είχαν την ίδια δυνατότητα πιστεύετε δεν θα παρανομούσαν πιο συχνά και με σαφώς περισσότερο θράσος;

aristsiakalos, αν και με κάποια που αναφέρεις συμφωνώ, δίνω βάση σε αυτό:

Ξέρω εγω ένας μοτοσυκλετιστής οδηγεί επικίνδυνα,διότι δεν μπορει να διασχίσει μια απόσταση 150km με σταθερή ταχύτητα 60-70km θα τον πάρει ο ύπνος π.χ.

Δηλαδή, εξήγησέ μου. Στο swift της κοπέλας μου από τα 80χαω και κάτω σε παίρνει ο ύπνος. Στην κυριολεξία, δεν καταλαβαίνεις ταχύτητα, τουλάχιστον όχι έτσι όπως την έχω συνηθίσει εγώ. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα το πάρω για βόλτα, να αρχίσω τις σφήνες και τις πόρτες στην παραλιακή έτσι απλά για να μην βαριέμαι; Εκτός αν πάλι κατάλαβα λάθος...

Δημοσ.

Δηλαδή, εξήγησέ μου. Στο swift της κοπέλας μου από τα 80χαω και κάτω σε παίρνει ο ύπνος. Στην κυριολεξία, δεν καταλαβαίνεις ταχύτητα, τουλάχιστον όχι έτσι όπως την έχω συνηθίσει εγώ. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα το πάρω για βόλτα, να αρχίσω τις σφήνες και τις πόρτες στην παραλιακή έτσι απλά για να μην βαριέμαι; Εκτός αν πάλι κατάλαβα λάθος...

έχει μόνιμα το αεράκι να κάνει το γλυκό του bzzzzzz από το κράνος

ή έχει τη μουσικούλα της?

το κινητό της (με handfree ή όχι)

τον καφέ της διπλα στο θεσούλα για ποτήρι

και το τσιγαράκι της στο τασάκι?

ή έστω κάποιον να μιλήσει δίπλα της

μην συγκρινεις καν τους 2 τρόπους οδήγησης. στη μηχανή αν η αδρεναλίνη σου δεν είναι σε κόκκινα είσαι το πιθανότερο νεκρός.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...