Προς το περιεχόμενο

drop framerate 4890

sofiathereal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφορουμιτες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και χρειάζομαι την βοήθεια σας.

Σήμερα παρέλαβα τον υπολογιστή μου από κατάστημα που το είχα πάει για αντικατάσταση κάρτας γραφικών (8400gs)

Ο τεχνικώς με ενημέρωσε οτι η 8400 είχε πάει για αντικατάσταση και πως μπορώ να πάρω τον η/υ σπίτι να τον χρησιμοποιήσω με την Onboard που έχει το m/b μου.

Βεβαία η 8400 δεν είναι η main μου κάρτα αλλά η 4890 3d connect.

Πάω τον η/υ και για ενα φύσημα να φύγει η λίγη σκόνη που είχε και πηγαίνω στο σπιτι.

Την τοποθετώ λοιπών (4890) ανοίγω τον υπολογιστή φορτώνουν τα Window's προσέχοντας οτι στην εκκίνηση φορτώνει αυτόματο προγραμα τον windows σχετικά με την onboard κάρτα της Intel.

Με το Revo Unistaller εντοπίζω το software που υπήρχε και το βγάζω.

Οι Drivers για την 4890 υπήρχαν ήδη μέσα και ετσι είπα να τρέξω ενα dirt2 benchmark να δω αν έκανα καμιά χαζομάρα

Τα αποτελέσματα ηταν σε 3 run:

Results samples= 3194 (a) 3126(B) 3198 ©

average min_fps=28.8 (a) average min_fps=29.5(B) average min_fps=28.9 ©

av_fps=36.8 (a) av_fps=36.4 (B) av_fps=37.1 ©

εδώ παλαιοτέρα Dirt 2 Benchmark's με ίδιο hardware και ιδια settings στα bench.

results samples= 5473(a1) results samples=5372 (b1)

average min_fps=46.5 (a1) average min_fps=49.1 (b1)

av_fps=61.1 (a1) av_fps=59.3 (b1)

πατάτα λέω έκανα βγάζω ati drivers ,safe mode, driver sweeper, εγκατάσταση 10.10

Ξανά benchmark και τα αποτελέσματα τα ιδία με τα (a) (B) © result's

Να είμαι με την onboard δεν παίζει γιατί τα result (a) etc etc δεν τα πιάνει η onboard.

παρακάτω screenshot απο χρήσιμα προγραματα temp's etc...

21550926.gif

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

μήπως φταίνε οι drivers? εγώ μέχρι 10.9 είχα δεί πολύ καλές επιδόσεις με την 4890... μετά δεν ξέρω αν βελτιώθηκε η όχι η κατάσταση..

απο εκεί και πέρα έχω μια υποψία αλλα δεν θέλω να πώ κάτι ... γιατι μου φαίνεται περίεργο. θα το πώ δηλαδή αλλα μην το πάρεις και πολύ στα σοβαρά.. είχα δύο 4890... μια μέρα έβγαλα την μία... και συνέχισα και έπαιζα μόνο με την άλλη... όλα πήγαιναν μια χαρά.. οπου μια μέρα απλώς αλλάζω τις κάρτες, έβγαλα την μία και έβαλα την άλλη στην θέση της(αυτήν που καθόταν για πολύ καιρό). είχα περίπου 20fps κάτω..σε όλα τα games. μεγάλη διαφορά, με ίδιες κάρτες ακριβώς ..!! δοκίμασα τα πάντα, άλλαξα drivers, έψαχνα απο δώ έψαχνα απο εκεί, τελικά βαρέθηκα να ψάχνω... και μετά απο λίγες μέρες έστρωσε μόνη της. δεν ξέρω μήπως τρώνε σκάλωμα τα ρολόγια της και θέλουν λίγο δούλεμα για να πάρουν μπρός.. :lol: τι να πώ :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...