maparios Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα! θα ήθελα να αγοράσω ένα μικρόφωνο για home studio,και για live σε σχετικά μικρούς χώρους το οποίο να βγάζει καλό καθαρό ήχο,για δυνατή φωνή (brutal φωνητικά metal μουσικής)και θα ήθελα περίπου να μου πείτε τιμές πάνω κάτω,να μου δώσετε κανένα Link ξέρω γω..και προπάντων θέλω κάποιος που να ξέρει απο αυτά! ευχαριστώ εκ των προτέρων!
maparios Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 ένας φίλος μου πρότεινε αυτό: http://www.thomann.de/gr/shure_sm58_lcx2u_bundle.htm τα λεφτά θα τα μαζέψω σιγά σιγά...το θέμα είναι,πιο απο τα δύο είναι καλύτερο;;
thanocaster Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Ωραίο το απλό 58αρι, αλλά προσωπικά το προτιμούσα για να γράφω κιθάρες παρά φωνές. Για φωνές, αν θέλεις να μείνεις σε τέτοιες τιμές νομίζω πως το BETA είναι ό,τι καλύτερο. Επίσης, γιατί να πάρεις το bundle με το X2U και όχι σκέτο το μικρόφωνο?
suspiria Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 αυτα τα μικροφωνα που λετε ειναι μονο για live!αν θες ενα μικροφωνο σωνει και καλα και για studio και για live δες τα πυκνωτικα stage μικροφωνα των εταιριων.αυτα δηλ που ειναι για live αλλα ειναι πυκνωτικα.εγω για ηχογραφησεις studio εχω το rode nt1a. ριξε μια ματια εδω και εδω θα βοηθηθεις πολυ
thanocaster Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 αυτα τα μικροφωνα που λετε ειναι μονο για live!αν θες ενα μικροφωνο σωνει και καλα και για studio και για live δες τα πυκνωτικα stage μικροφωνα των εταιριων.αυτα δηλ που ειναι για live αλλα ειναι πυκνωτικα.εγω για ηχογραφησεις studio εχω το rode nt1a.ριξε μια ματια εδω και εδω θα βοηθηθεις πολυ Θέλεις να εξηγήσεις γιατί είναι μόνο για live?
suspiria Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Θέλεις να εξηγήσεις γιατί είναι μόνο για live? γιατι ειναι δυναμικο.το βασικο.
thanocaster Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δηλαδή, θεωρείς a priori ένα οποιοδήποτε condensed μικρόφωνο καλύτερο από ένα οποιοδήποτε δυναμικό... Μια ερώτηση, έχεις ακούσει ηχογραφημένο BETA;
suspiria Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δηλαδή, θεωρείς a priori ένα οποιοδήποτε condensed μικρόφωνο καλύτερο από ένα οποιοδήποτε δυναμικό... Μια ερώτηση, έχεις ακούσει ηχογραφημένο BETA; εξαρταται για τι το θες.για φωνη μιλαμε?
thanocaster Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Έχει απαντήσει ο OP. Αλλά μιας και αναφέρθηκε ας επεκταθώ. Μιλώντας πάντα για φωνή, για να μιλήσουμε για καλό condenser μικρόφωνο, πρέπει να πάμε σε τιμές απαγορευτικές για το ευρύ κοινό, αλλά ακόμα κι αν το κόστος απόκτησης του μικροφώνου δεν είναι πρόβλημα, είναι σοβαρότατο πρόβλημα οι συνθήκες ηχογράφησης. Ένα condenser μικρόφωνο έχει το "κακό" ότι πιάνει και τους πιο ανεπαίσθητους ήχους, και γι αυτό δεν προτείνεται (από μένα τουλάχιστον) για οποιαδήποτε ηχογράφηση εκτός στουντιακού booth. Σκέψου, ότι ακόμα και στο στούντιο που γράφαμε με ένα Beyerdynamic 840, είχαμε πρόβλημα μερικές φορές γιατί κάποιοι τραγουδιστές χτυπάγαν ανεπαίσθητα το πόδι τους στη μοκέτα και αυτό πέρναγε στην ηχογράφηση. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν γίνεται να παίξει live ένα condenser, και φυσικά ούτε ότι ένα δυναμικό δεν μπορεί να γράψει. Απλά, το condenser στο live θα σου βγάλει την παναγία, εκεί που ο χρόνος θα σε πιέσει και το οποιοδήποτε λάθος θα γράψει, ενώ το δυναμικό στο στούντιο και να σου βγάλει την παναγία (λέμε τώρα) να το φτιάξεις, έχεις πάντα το χρόνο να το ξαναστήσεις την επόμενη μέρα ή και να κάνεις edit τα ηχογραφημένα του. Όσον αφορά στην ποιότητα της ηχογράφησης, προκαλώ κάποιον να ακούσει κλιπ ηχογραφημένα με ένα ταπεινό beta και ένα condenser 3πλάσιας τιμής, χωρίς να ξέρει πιο έχει χρησιμοποιηθεί και να μου τα αναγνωρίσει. Μην παρεξηγηθώ: Δεν λέω ότι είναι πεταμένα λεφτά ένα καλό condenser, αλλά πρέπει να έχεις το ανάλογο περιβάλλον και την ανάλογη υποδομή. Υποδομή που σε ελάχιστα home studio (όσον αφορά σε ηχομόνωση και εξοπλισμό) υφίσταται. Τέλος, μην ξεχνάμε και την αντοχή (εφόσον έχει μπει στην συνάρτηση και ο παράγοντας live), εκεί που το BETA αποδεικνύεται απόλυτος κυρίαρχος, επιβιώνοντας σε κάθε προβάδικο με οργισμένους έφηβους, και εκεί που κάθε condenser τύπου αράχνης κρύβεται στα συρτάρια για να μην πάθει τίποτα. Γενικότερα, είμαι της άποψης ότι δεν υπάρχουν στεγανά. Οι κανόνες είναι για τα βιβλία και τις σχολές ηχοληψίας. Στην πράξη, το μόνο που σε νοιάζει είναι το αποτέλεσμα, και πόσο κόπο θα κάνεις για να το πετύχεις. Για παράδειγμα, υπήρξαν φορές που έγραψα κιθάρες καρφί PA από τα πετάλια μου και είχα μια χαρά ήχο. Άλλες που έστησα 2 ενισχυτές και 4 μικρόφωνα και πάλι δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Σημασία έχει να αποφεύγεις το overkill και να έχεις τη βέλτιστη και συνάμα προσιτή λύση, ανάλογα με το πρόβλημα που έχεις. Γι αυτό η ψήφος μου πάει στο beta. ΥΓ> Ξέρω ότι είναι λίγο σαλάτα το κείμενο, αλλά ξεκίνησε σαν μια μικρή παραγραφούλα, και όλο συμπλήρωνα προτάσεις που αρχικά έλεγα να μην γράψω και βγήκε αυτό το έκτρωμα! Τώρα δεν έχω το κουράγιο να το "μαζέψω". ΥΓ2> Σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθετικό το ύφος μου ε. =ρ
suspiria Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 εγω με το rode nt1a εχω γραψει μια χαρα σπιτι μου.εξαλλου δεν παιζει ρολο και η αποκριση συχνοτητας του μικροφωνου?τα πυκνωτικα μεγαλου διαφραγματος εχουν πολυ πιο ομαλη αποκριση απο τα shure που λες τα οποια ειναι φτιαγμενα για φωνη και για live.δε νομιζω πουθενα η shure να λεει οτι κανουν για studio ηχογραφηση.λεει?
thanocaster Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δεν λέει ούτε ότι δεν κάνουν. Επίσης, και γω έχω γράψει μια χαρά σπίτι μου με BETA. Και τα πυκνωτικά μεγάλου διαφράγματος, κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν καλύτερη απόκριση. Ξαναλέω, όμως, τί είναι αυτό που κάνει ένα δυναμικό μικρόφωνο μόνο για live;
suspiria Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δεν λέει ούτε ότι δεν κάνουν. Επίσης, και γω έχω γράψει μια χαρά σπίτι μου με BETA. Και τα πυκνωτικά μεγάλου διαφράγματος, κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν καλύτερη απόκριση. Ξαναλέω, όμως, τί είναι αυτό που κάνει ένα δυναμικό μικρόφωνο μόνο για live; σε εμποδιζει κανενας να το κανεις?
suspiria Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 και γω μπορω να παω για κυνηγι στα βουνα με το mx-5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.