vagelis81 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μετα απο πολλες ερευνες διαπιστωσα (ειναι βεβαιο) οτι εχω προβλημα overheating στη καρτα γραφικων του υπολογιστη μου (gtx295).Θελω λοιπον να κανω κατι γι αυτο (αγορα ψυκτρας η κατι τετοιο).Τι εχετε να προτεινετε;Να αναφερω τι συνεβαινε μεχρι τωρα.Ενω επαιζα παιχνιδια, σε τυχαια σημεια του παιχνιδιου ο υπολογιστης νεκρωνε,η οθονη μαυριζε και το λαμπακι της καρτας γραφικων γινοταν κοκκινο.Αργοτερα ανοιξα και τα 2 πλαινα καπακια του πυργου και αρχισα να παιζω ετσι.Διαπιστωσα λοιπον οτι το προβλημα αυτο πλεον δεν υπαρχει (εκτος απο χτες που το ξαναπαρουσιασε μετα απο 2 συνεχομενες ωρες call of duty 5 με τσιτα την αναλυση).Επισης να αναφερω οτι μετα απο λιγα λεπτα παιχνιδιου αγγιζοντας τη καρτα αυτη ΚΑΙΕΙ στη κυριολεξια.
stm00192 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Την καθάρισες ποτε αλλαξες θερμοαγώγιμη?? το κουτι σου πως τα πάει από airflow.. Απόσο ξερω δεν υπάρχει aftermarket για την 295!
dkoum Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 η χαμηλοτερη θερμοκρασια που ειχα στην 295 ηταν 53 βαθμους και μαχ 100 βαθμους τωρα ειναι γυρο στους 63 βαθμους σε περιβαλλον windows εσενα τι βαθμους πιανει ;
Navu Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Η dual PCB δε σώζεται με τίποτα . . . Στη single PCB κάτι μπορεί να γίνει με πατέντες. Πχ δύο διαφορετικού χαρακτήρα high-end cooler πάνω στην ίδια κάρτα ή σε δύο διαφορετικές αλλά να μπουν συμμετρικώς αντίστροφα μπας και χωρέσουν. http://www.pc-cooling.de/VGA-Chipset-RAM/VGA-Kuehler/Thermalright/100000217/Thermalright+Spitfire+inkl.+VRM+G2+-+Nvidia+GTX+480+Edition.html Για VRM κτλ κτλ κτλ ούτε λόγος... Η άλλη καλή φάση είναι η υδρόψυξη βέβαια . . .
vagelis81 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 η χαμηλοτερη θερμοκρασια που ειχα στην 295 ηταν 53 βαθμους και μαχ 100 βαθμους τωρα ειναι γυρο στους 63 βαθμους σε περιβαλλον windows εσενα τι βαθμους πιανει ; Πως θα το βρω αυτο;Δε ξερω
john2gr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Αν είσαι με EVGA, έφυγες για RMA για overheating (ειδικά αν τρως και hardlocks εξαιτίας της θερμοκρασίας). Αν είσαι με άλλη εταιρεία... εβίβα. Από την εμπειρία μου με την dual-pcb GTX295, αν ανεβάζεις θερμοκρασίες στους 90, τότε από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχει σωτηρία και κάποια στιγμή θα φτάσεις τους 105 και θα τρως μετά συχνά hardlocks. Μέχρι και τεράστιο ανεμιστήρα είχα πάρει για να βαράει το PC από το πλάι (με επίκεντρο την GTX295) και μόνο τότε μπορούσα να 'περάσω' το Unigine benchmark. Δεν έχω ασχοληθεί με τα aftermarket coolers για την GTX295, πάντως η Superclocked GTX295 (αυτή μου έδωσαν στο RMA) που είναι single-pcb, βρίσκεται σε full load στους 65c-70c βαθμούς, ενώ τώρα σε idle mode που είμαι είναι στους 47c βαθμούς (με OC στα 690/1485/1150)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.