kosgreece Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Τωρα ειμαι στα 395Mhz και το επομενο βημα μου θα ειναι τα 400Mhz οπου θα κατεβαζω volt αν φτασω μεχρι εκει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosgreece Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Παιδια εριξα μια σκαλα τα volt στο bios και ειμαι ακομα στα 395Mhz προς το παρον,στο cpu-z τα volt δεν επεσαν απλα δεν παει 1.480 με 1.488volt που το ειδα να ανεβαινει για δευτερολεπτα μερικες φορες. Προς το παρον ειμαι πολυ ευχαριστημενος που εχω φτασει μεχρι εδω αλλα το εχω κουρασει το συστημα παρα πολυ για σημερα και θα κατεβασω αλλη μια σκαλα τα volt στα 395Mhz και αυριο συνεχιζω,ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας παντως παιδια που εφτασα μεχρι εδω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosgreece Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2010 Παιδια καλημερα τελικα ολα καλα και στα 3.6Ghz χωρις προβληματα,δεν θα το αφησω 3.6 ομως γιατι θελει πολλα volt και δεν εχω και νερο σαν ψυξη δεν το ρισκαρω θα τον συχρονισω στα 3.55Ghz για να ειμαι και σιγουρος. Εγκατεστησα και τα windows 7 64bit εχθες και ολα οκ Ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Πόση διαφορά έχει δηλαδή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosgreece Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Διαφορα δεν εχει η μαλλον δεν την εχω καταλαβει εγω ακομα αλλα ολα πανε πολυ καλα και οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα στα 3.6Ghz και η μνημη στα 1600Mhz αυτο ηθελα να κανω απο την αρχη και ολα ειναι οκ... Τελικα το συστημα ψυξης δουλευει πολυ καλα και ειμαι μεχρι 72 βαθμους κελσιου το ανωτερο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Εννοούσα πόση διαφορά υπάρχει στην τάση και τις θερμοκρασίες μεταξύ των 3.55GHz και 3.6GHz. Αφού έφτασες εκεί όμως, είσαι μια χαρά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
v5net Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 ε όχι και τόσο καλά με 72 βαθμούς το χειμώνα,το καλοκαίρι να μας τα πεις πάντως δεν καταλαβαίνω και γω τη μανία σου να ανεβάσεις σώνει και καλά τις μνήμες στα 1600 σχεδόν αδιαφορώντας για τον επεξεργαστή. αν είχες αρχίσει σωστά ανεβάζοντας μόνο το cpu και κρατώντας χαμηλά τις μνήμες μέχρι να δεις που μπορεί να φτάσει αυτός,όπως σου είπαν και οι άλλοι, και μετά να πιάσεις τις μνήμες,θα είχες πιο γρήγορα και καλύτερα αποτελέσματα. όλα όμως εξαρτώνται από το κομμάτι που θα σου τύχει και πολλές φορές ματαιοπονούμε προσπαθώντας τα ακατόρθωτα,ενδεικτικά να σου πω ότι κι εγώ Q6600 έχω που τον δουλεύω μόνιμα στα 3,8GHZ με μόνο 1,36vcore...λίγο ε;; κι όμως με αυτό το cpu γίνεται. για να πετύχω όμως τέτοιο σπάνιο καλό κομμάτι είχα δοκιμάσει ούτε λίγο ούτε πολύ 5 διαφορετικούς,τους περισσότερους αυτό που λέμε πατάτες που μετά βέβαια τους πούλησα σε γνωστούς που δεν ενδιαφέρονται για O/C ασχετο να σημειώσω ότι μου αρέσει πολύ το template του νέου insomnia,πολύ όμορφο,ευχάριστο,καλαίσθητο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Συμφωνώ ότι το καλοκαίρι θα ανέβουν οι θερμοκρασίες, η ουσία όμως είναι ότι με normal χρήση δε θα ανέβει τόσο. Και αν δεν είναι σταθερός τότε, τον ρίχνει στα 3.55GHz ή και λίγο πιο κάτω, αφού υποστηρίζει ότι παίζει με λιγότερη τάση εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosgreece Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Παιδια τον εφτασα στα 3.9 και κατι με 1.5volt προς το παρον,αλλα δεν ενδιαφερωμαι να τον παω εκει γιατι οι μνημες δουλευουν στην κατωτερη ταχυτητα και δεν θελω και οχι 1600mhz επησεις ακομα μαθαινω και με τα volt οποτε δεν υπαρχει λογος ακομα,οσο για τα volt εχω φτασει 1.480volt στο cpu-z και κατεβαινω ακομα σιγα σιγα βεβαια,παντως φιλε μου οσο για τα volt που ειπες εχω βαλει τις μνημες στα 800mhz και 3.6ghz και με 1.420volt δουλευει μια χαρα ο επεξεργαστης αλλα εγω θελω 1600mhz μνημες αυτο προσπαθω να πω,πληρωσα 1600 και θελω να ειναι στα 1600 αρα με κοβουν οι μνημες απ'οτι καταλαβα,ο επεξεργαστης δουλευει μια χαρα με τα volt οι μνημες ομως οχι θα δω οταν τον τελειωποιησω Επησεις τον επεξεργαστη τον πηρα τσαμπα εγω απο παλιατζη οταν ειχε ενα κουτι υπολογιστη πανω στο φορτηγακι του και το πηρα το ανοιξα και μονο ο επεξεργαστης ειχε επηζησει ολα τα αλλα τα ειχαν σπασει αυτο και αν ειναι τυχη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Το 'χεις φάει όμως με τη συχνότητα της μνήμης, έτσι; Λες και αποτελεί το μόνο χαρακτηριστικό της. Κι αν στα 1600MHz παίζεις με 9-9-9-24 και σε χαμηλότερες συχνότητες παίζεις με 8άρια ή και 7άρια timings, οπότε θα σου βγαίνει μία η άλλη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosgreece Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Ειμαι στα 3.6Ghz,οι μνημες 1600Mhz με τα εργοστασιακα volt και τα timings ειναι παλι τα δικα της 7.10.10.24 Δεν εχω πηραξει καθολου ακομα το North Bridge Voltage δηλαδη ειμαι Ratio:x9 Fsb:400Mhz FSB Strap να Northbridge:200Mhz Cpu:1.480volt cpu-z Pll voltage:1.50volt North Bridge Voltage:auto και δουλευει στα 1.42volt (μαλλον πρεπει να το ανεβασω λιγo?) Dram voltage:1.66volt (1.65 εργοστασιακα) Fsb termination voltage:auto Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Τι επιλογές σου δίνει για το NB; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
v5net Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 έχεις fsb 400x9 από κει και πέρα παίζεις με το multiplier των RAM,για να τις πας στα 1600 θα πρέπει να έχεις επιλογή x4 απλά από πείρα σου λέω ότι οι Q6600 ,ανάλογα και τη μητρική, είναι σταθεροί όταν οι μνήμες είναι x2 με άλλες τιμές μπορεί να έχει αστάθεια,γι αυτό αν δεν μπορείς να τις πας στα 1600 σφίξε όσο μπορείς τα timings και ξεκόλα από την εμμονή με τα 1600. οί μνήμες είναι στα 1600 και δουλεύουν εκεί αλλά όταν υπερχρονίζεις το cpu αλλάζουν πολλά πράγματα και μπορεί να μην δουλεύουν,αυτό δε σημαίνει ότι έχουν πρόβλημα και όταν υπερχρονίζεις ποτέ τα volts στο auto,πάντα manual γιατί μερικές μητρικές στο αυτόματο ανεβάζουν πολύ το vcore,έχω δει gigabyte να δίνει vcore 1,65v!! πρόσεχε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Και 1.65V να εφάρμοζε η μητρική από μόνη της, στα 65nm είναι κατασκευασμένος ο Q6600, δε θα 'παιρνε χαμπάρι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
v5net Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 να σας πω και κάτι που ίσως είναι άσχετο με το θέμα αλλά που δείχνει ότι το να ανεβάσεις πολύ το cpu δεν κάνει πάντα τη διαφορά. σε πολλά πράγματα η συχνότητα των RAM μπορεί να είναι πιο αποδοτική. εάν έχετε δίσκο ssd θα παρατηρήσετε ότι τα IOPS του δίσκου ανεβαίνουν πολύ όσο αυξάνεται η συχνότητα της μνήμης ενώ παραμένουν τα ίδια όσο και να ανέβει το cpu. εγω έχω περίπου 14000 IOPS στα 512bytes με τη μνήμη Χ2 στα 800ΜΗz αν την ανεβάσω στα 960MHz τα IOPS γίνονται 18000,είναι σημαντική διαφορά αλλά την κρατάω στα 800 γιατί με multiply άλλο από το 2χ δεν είναι απόλυτα σταθερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.