alipkok Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Γεια χαρά.Θέλω να ενισχύσω το σήμα του εν λόγω router.Ποιο repeater είναι καλό και συμβατό με το thomson;Mήπως είναι καλύτερη ιδέα να πάρω άλλο ρουτερ που μπορώ να βάλω επέκταση κεραίας;Τέλος τα power line connectors πως ακριβώς δουλεύουν;Ευχαριστώ
kfyros Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Γεια χαρά.Θέλω να ενισχύσω το σήμα του εν λόγω router.Ποιο repeater είναι καλό και συμβατό με το thomson;Mήπως είναι καλύτερη ιδέα να πάρω άλλο ρουτερ που μπορώ να βάλω επέκταση κεραίας;Τέλος τα power line connectors πως ακριβώς δουλεύουν;Ευχαριστώ Το repeater το βάζεις για να μειώσεις την απόσταση και άρα να ενισχυθεί το σήμα που λαμβάνεις . Αν το βάλεις εκεί που έχεις και τον υπολογιστή που δέχεται το σήμα , δεν μειώνεις απόσταση άρα δεν έχεις όφελος. Τα repeaters κάνουν για όλους τους routers ανάλογα με την κατηγορία του κάθε router (repeater b σε router b, n για router n , g για router g). Τα powerlines connectors δίνουν lan από το ένα στο άλλο μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του σπιτιού. Γλυτώνεις τα καλώδια lan, τα πιο σύγχρονα έχουν πολύ καλή απόδοση, αλλά τα βρίσκω ακριβά. Θεωρητικά το ένα θα το βάλεις σε μια πρίζα δίπλα στο router και θα το συνδέσεις με lan με τον router, και το άλλο εκεί που θα το συνδέσεις με lan με οτιδήποτε (pc, hub, switch, wifi bridge-router κλπ.κλπ.)
alipkok Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Το repeater το βάζεις για να μειώσεις την απόσταση και άρα να ενισχυθεί το σήμα που λαμβάνεις .Αν το βάλεις εκεί που έχεις και τον υπολογιστή που δέχεται το σήμα , δεν μειώνεις απόσταση άρα δεν έχεις όφελος. Τα repeaters κάνουν για όλους τους routers ανάλογα με την κατηγορία του κάθε router (repeater b σε router b, n για router n , g για router g). Τα powerlines connectors δίνουν lan από το ένα στο άλλο μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του σπιτιού. Γλυτώνεις τα καλώδια lan, τα πιο σύγχρονα έχουν πολύ καλή απόδοση, αλλά τα βρίσκω ακριβά. Θεωρητικά το ένα θα το βάλεις σε μια πρίζα δίπλα στο router και θα το συνδέσεις με lan με τον router, και το άλλο εκεί που θα το συνδέσεις με lan με οτιδήποτε (pc, hub, switch, wifi bridge-router κλπ.κλπ.) Kατ'αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση.Έχω συνδέσει στο παρελθόν repeater με router ασύρματα ,απλά τότε ήταν και τα 2 linksys .Βασικά κάνω έρευνα αγοράς,για το repeater ,να υποστηρίζει wpa και όχι μόνο wep. Απλά σκεφτομαι μήπως μπορούσα να βρώ κάποιο άλλο ρούτερ ,όπως το παλιό linksys που υποστηρίζουν και extension στην κεραία τους ,οπότε ίσως αποφύγω την παρουσία του επαναλήπτη... Έχεις κάποια πρόταση για repeater ή για router με δυνατότητα extension της κεραίας; Ευχαριστώ
kfyros Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Kατ'αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση.Έχω συνδέσει στο παρελθόν repeater με router ασύρματα ,απλά τότε ήταν και τα 2 linksys .Βασικά κάνω έρευνα αγοράς,για το repeater ,να υποστηρίζει wpa και όχι μόνο wep. Απλά σκεφτομαι μήπως μπορούσα να βρώ κάποιο άλλο ρούτερ ,όπως το παλιό linksys που υποστηρίζουν και extension στην κεραία τους ,οπότε ίσως αποφύγω την παρουσία του επαναλήπτη... Έχεις κάποια πρόταση για repeater ή για router με δυνατότητα extension της κεραίας;Ευχαριστώ δεν έχω κάτι υπόψη, είχα δοκιμάσει ένα extension κεραίας της netgear το οποίο δούλεψε ικανοποιητικά. Το πέρασα μέσα από τοίχο βασικά και γλύτωσα ένα ντουβάρι, δε νομίζω ότι ενίσχυσε το σήμα.
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 ta repeater που ειναι για g παιζουν και σε N.σου εστειλα και Pm. Να βρεις ρουτερ που να αλλαζει η κεραια δεν πολυεχει νοημα.θα σου αυξησει λιγο το σημα.η αλλη λυση ειναι access point Που να ειναι στα 300 mw αντι για τα 100 και κεραια alfa 500 mw.η αλλη λυση ρουτερ που να αλλαζει η κεραια και παιρνεις ενισχυτη 500 Mw και τον κουμπωνεις πανω.το repeater θα πρεπει να μπει εκει που πιανει εστω και λιγο σημα για να το ενισχυσει.αν το σημα ειναι πολυ οριακο θα χασεις σε ταχυτητα.το extension δεν ενισχυει εκτος αν εχει ενισχυτη.επισης αν ειναι πολυ μεγαλο το ομοαξωνικο καλωδιο χανεις λιγακι σε ταχυτητα λογω κολλησα αντιστασης πως να το πω.
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 το παλιο repeater παιζει wpa?to δοκιμασες με το Thomson?
alipkok Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δυστυχώς το παλιό repeater το εγκατέστησα για άλλον οπότε δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω!Βρήκα ενα AP της TP-LINK TL-WA901ND 300Mbps, το οποίο υποστηριζει και repeater mode.Είναι Ν (300mbs) με 3 κεραίες καi νομίζω ότι με καλύπτει...Τό θέμα είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο σε κανένα κατάστημα...Σημειωτεον το πλαίσιο λέει ότι το εχει, ακόμα και το erp τους το έχει ,αλλα δεν υπάρχει...
poulinos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 αν και δεν ειναι φαν των Tp link αλλα οκ.σιγουρεψου οτι μπορει να κανει και repeat se g πρωτοκολλο που το θες.μην ειναι μονο για N στα 5 ghz.belkin και λινκσυς ειχα δοκιμασει.linksys expander και belkin ena απλο Repeater.αν και τα belkin δεν μαρεσουν εντουτοις επαιξε μια χαρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.