DJJJ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 καλισπερα παιδια, εχω windows 7 ultimate 64bit .το προβλημα ειναι με μια διεργασια wmiprvse.exe network service καθε περιπου 20 δευτερολεπτα η cpu ανεβαινει 20 % και ξαναπεφτει στιγμιαια, εχω ψαξει αρκετα αλλα δεν βρηκα την λυση.. γνωριζει καποιος κατι .? ευχαριστω...
popeye68 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δεν είναι πρόβλημα αυτό μη φοβάσαι. Κι άλλες διεργασίες δουλεύουν κατ' αυτόν τον τρόπο.
filip123go Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 καλισπερα παιδια,εχω windows 7 ultimate 64bit .το προβλημα ειναι με μια διεργασια wmiprvse.exe network service καθε περιπου 20 δευτερολεπτα η cpu ανεβαινει 20 % και ξαναπεφτει στιγμιαια, εχω ψαξει αρκετα αλλα δεν βρηκα την λυση.. γνωριζει καποιος κατι .? ευχαριστω... Και εγώ τα ίδια windows έχω και δεν έχω τέτοια διεργασία.... Μήπως είναι από κάποια άλλη εφαρμογή..? Τρέξε ένα malware bytes για καλό και για κακό...
AiWaaa Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Και εγώ τα ίδια windows έχω και δεν έχω τέτοια διεργασία....Μήπως είναι από κάποια άλλη εφαρμογή..? Τρέξε ένα malware bytes για καλό και για κακό... σωστος....
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Η wmiprvse.exe ειναι διεργασια των windows και βρισκεται στον φακελο C:\Windows\system32\wbem\. Μπορεις να την σκαναρεις με καποιο antimalware/antivirus αν θελεις να βεβαιωθεις πως δεν εχει καποιο προβλημα. Απο κει και περα η διεργασια εχει σχεση με το Windows Management Instrumentation. Δυστυχως το utility που ελεγχει αν υπαρχει καποιο προβλημα με το wmi,δεν λειτουργει στα windows 7, οποτε για να δεις τι χρησιμοποιει καθε λιγο την wmiprvse και εχεις spike στην cpu,θα πρεπει να το κανεις μεσω του event viewer.Εκει θα πρεπει να ενεργοποιησεις το WMI-activity οπως περιγραφεται εδω και στην συνεχεια να ελεγξεις το event log για πληροφοριες.
popeye68 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Η wmiprvse.exe ειναι διεργασια των windows και βρισκεται στον φακελο C:\Windows\system32\wbem\. Και δεν υπάρχει σε όλα τα Win7 Ultimate 64-bit; Γιατί εγώ όσο κι αν έψαξα δεν την βρήκα πουθενά.
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Και δεν υπάρχει σε όλα τα Win7 Ultimate 64-bit;Γιατί εγώ όσο κι αν έψαξα δεν την βρήκα πουθενά. Οχι απαραιτητα,δεν υπαρχει λογος ανησυχιας αν δεν την εχεις.Πχ στο desktop απο το οποιο γραφω τωρα (x64 win7 ultimate)υπαρχει (το pc ειναι σε domain,αν και η συγκεκριμενη διεργασια δεν σημαινει πως υφισταται μονο σε pc που ανηκουν σε domains ). Απο το πιο πανω link Windows Management Instrumentation (WMI) is the infrastructure for management data and operations on Windows-based operating systems. You can write WMI scripts or applications to automate administrative tasks on remote computers but WMI also supplies management data to other parts of the operating system and products, for example System Center Operations Manager, formerly Microsoft Operations Manager (MOM), or Windows Remote Management (WinRM).
DJJJ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 απο wmiprvse γινεται αυτο εχω κανει scan δεν ειναι ιος.. πιστευω ειναι απο τισ προτεινομενες ενιμερωσεις του windows update οι οποιες ηταν ενεργοποιημενες και εγκατεστησαν κατι.. κοιταξα μεσω google και σε site ξενα και βρηκα πολλα παρομοια αλλα δεν βρισκω ακρη.. στο 2 pc που εχω με windows 7 32b ειναι ολα μια χαρα..
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 απο wmiprvse γινεται αυτο εχω κανει scan δεν ειναι ιος.. Aπο το wmiprvse γινεται προφανως.Τα λινκ και οι οδηγιες που παρεθεσα ειναι για να βρεις τι ακριβως ζηταει το wmiprvse και παρουσιαζει spikes. πιστευω ειναι απο τισ προτεινομενες ενιμερωσεις του windows update οι οποιες ηταν ενεργοποιημενες και εγκατεστησαν κατι.. κοιταξα μεσω google και σε site ξενα και βρηκα πολλα παρομοια αλλα δεν βρισκω ακρη.. στο 2 pc που εχω με windows 7 32b ειναι ολα μια χαρα.. Λιγο feedback απο μενα:Δεν μου εμφανιζεται κατι τετοιο,σε fully updated win x64 ultimate pc.
DJJJ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 λοιπον ενεργοποιησα το wmi-activity στην προβολη συμβαντων και βλεπω στο event log καπως ετσι: Stop OperationId = 168 ProviderInfo for GroupOperationId = 162; Operation = Provider::CreateInstanceEnum - Win32_NetworkAdapter; ProviderName = CIMWin32; ProviderGuid = {d63a5850-8f16-11cf-9f47-00aa00bf345c}; Path = %systemroot%\system32\wbem\cimwin32.dll Stop OperationId = 163 Stop OperationId = 161 GroupOperationId = 169; OperationId = 169; Operation = IWbemServices::Connect; ClientMachine = guest-PC; User = guest-PC\guest; ClientProcessId = 2640; NamespaceName = ROOT\CIMV2 GroupOperationId = 170; OperationId = 171; Operation = Start IWbemServices::ExecQuery - SELECT * from Win32_BaseBoard; ClientMachine = guest-PC; User = guest-PC\guest; ClientProcessId = 2640; NamespaceName = \\.\ROOT\CIMV2 Stop OperationId = 172 GroupOperationId = 170; OperationId = 173; Operation = Start IWbemServices::ExecQuery - references of {__Win32Provider.Name="CIMWin32"}; ClientMachine = Local; User = guest-PC\guest; ClientProcessId = 0; NamespaceName = \\.\root\CIMV2 GroupOperationId = 170; OperationId = 172; Operation = Start IWbemServices::GetObject - __Win32Provider.Name="CIMWin32"; ClientMachine = Local; User = guest-PC\guest; ClientProcessId = 0; NamespaceName = \\.\root\CIMV2 GroupOperationId = 170; OperationId = 174; Operation = Start IWbemServices::GetObject - Win32_BaseBoard; ClientMachine = Local; User = guest-PC\guest; ClientProcessId = 0; NamespaceName = \\.\root\CIMV2 GroupOperationId = 3; OperationId = 3; Operation = IWbemServices::Connect; ClientMachine = guest-PC; User = ; ClientProcessId = 1032; NamespaceName = \\.\Root\Microsoft\HomeNet GroupOperationId = 4; OperationId = 5; Operation = Start IWbemServices::ExecQuery - SELECT * FROM HNet_ConnectionProperties WHERE IsIcsPrivate != FALSE; ClientMachine = guest-PC; User = ; ClientProcessId = 1032; NamespaceName = \\.\Root\Microsoft\HomeNet GroupOperationId = 10; OperationId = 10; Operation = IWbemServices::Connect; ClientMachine = guest-PC; User = ; ClientProcessId = 1032; NamespaceName = \\.\Root\Microsoft\HomeNet GroupOperationId = 11; OperationId = 12; Operation = Start IWbemServices::ExecQuery - SELECT * FROM HNet_ConnectionProperties WHERE IsIcsPrivate != FALSE; ClientMachine = guest-PC; User = ; ClientProcessId = 1032; NamespaceName = \\.\Root\Microsoft\HomeNet GroupOperationId = 1; OperationId = 1; Operation = IWbemServices::Connect; ClientMachine = guest-PC; User = guest-PC\guest; ClientProcessId = 1832; NamespaceName = ROOT\CIMV2 GroupOperationId = 7; OperationId = 8; Operation = Start IWbemServices::ExecQuery - references of {__Win32Provider.Name="PowerMeterProvider"}; ClientMachine = guest-PC; User = NT AUTHORITY\SYSTEM; ClientProcessId = 836; NamespaceName = \\.\root\cimv2\power Stop OperationId = 5 Stop OperationId = 3 GroupOperationId = 4; OperationId = 6; Operation = Start IWbemServices::ExecQuery - Select * from __ClassProviderRegistration; ClientMachine = Local; User = .\SYSTEM; ClientProcessId = 0; NamespaceName = \\.\Root\Microsoft\HomeNet απο κει και περα πως θα βρεθει το προβλημα? υπαρχει λυση η παμε για φορματ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.