phanispal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Θα πρότεινα Arctic Ceramique γιατί η AS5 θέλει προσοχή.
Luciddream Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Θα πρότεινα Arctic Ceramique γιατί η AS5 θέλει προσοχή. και εγώ με την ceramique έχω βρεί την ησυχία μου τελευταία... στην 4890 μου έδινε 33c σε idle.. υποτίθεται οτι η AS5 δίνει καλύτερα αποτελέσματα αλλα αν θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για 2-3c πάς σε ceramique. το μόνο που παρατήρησα είναι οτι χρειάζεται λίγη περισσότερη ποσότητα για να "πιάσει" καλά.. (πάντως με όλα τα παραπάνω πάς περίπου στα 35ευρώ αν τα υπολόγισα σωστά..)
phanispal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Βασικά δεν πρέπει να έχουν ούτε έναν βαθμό Κελσίου διαφορά μεταξύ τους, και σε ακραίες συνθήκες (sub zero temps) η Ceramique φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα. Απλά έχουν καεί κάρτες γραφικών από απρόσεκτη τοποθέτηση AS5.
LouCi4er Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Θα πρότεινα Arctic Ceramique γιατί η AS5 θέλει προσοχή. Καλα και εγω την Ceramique χρησημοποιω αλλα του ειπα για την 5 διοτι η αλλη απ' οσο γνωριζω θελει πιο συχνα αντικατασταση και αν την αφησεις πολλες μερες( μην ρωτησεις ποσες,δεν ξερω ακριβως) αδουλευτη παιζει λιγο αγχος.Ετσι εχω ακουσει,νομιζω.
Luciddream Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 λίγο off topic αλλα την liquid pro την έχει δοκιμάσει κανείς...? και αυτήν: AC MX-2
mikeharitakis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 ωραια αρχιζουμε και καταληγουμε καπου...με προβληματιζει ο ογκος της Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2 μου φαινεται λιγο γαιδουρι σε σχεση με την Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro τουλαχιστον στα βιντεο και στο ματι ετσι φαινεται..μηπως τερματιζει πολυ προς το πλαινο κουτι η πρωτη?γιατι εχω και 2 fan κουτιου εκει εχω το coolermaster cm920... Υ.Σ πρεπει να βρω και καποιο fan που να του δινει αυτοματες στροφες η καρτα οπως γινεται τωρα στο factory fan πως θα γινει αυτο?
LouCi4er Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 ωραια αρχιζουμε και καταληγουμε καπου...με προβληματιζει ο ογκος της Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2 μου φαινεται λιγο γαιδουρι σε σχεση με την Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro τουλαχιστον στα βιντεο και στο ματι ετσι φαινεται..μηπως τερματιζει πολυ προς το πλαινο κουτι η πρωτη?γιατι εχω και 2 fan κουτιου εκει εχω το coolermaster cm920... Υ.Σ πρεπει να βρω και καποιο fan που να του δινει αυτοματες στροφες η καρτα οπως γινεται τωρα στο factory fan πως θα γινει αυτο? Πρεπει να παρεις 12αρη που να εχει συνδεση 4pin και να τον συνδεσεις στην υποδοχη της καρτας.
Tenshi Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 λίγο off topic αλλα την liquid pro την έχει δοκιμάσει κανείς...? Δέν ενδείκνυται η συγκεκριμένη για vga.Μεγάλο ρίσκο για 1-2C κάτω. Πρεπει να παρεις 12αρη που να εχει συνδεση 4pin και να τον συνδεσεις στην υποδοχη της καρτας. Δέν είναι απαραίτητο.Ας πάρει έναν οποιοδήποτε 1000rpm fan (Nexus-Scythe-Noiseblocker).Δέν θα έχει έλεγχο των στροφών βέβαια και θα λειτουργεί στο 100%,αμφιβάλλω όμως αν θα τον ακούσει. Οταν είχα την Sapphire 4870 και την T-rad με 2x92mm Sharkoon Silent Eagle σε full rpm,δέν τους άκουσα ποτέ... Αν η aftermarket ψυκτρα έχει αρκετό χώρο,ας πάρει και ένα vrm heatsink.
LouCi4er Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δέν είναι απαραίτητο.Ας πάρει έναν οποιοδήποτε 1000rpm fan (Nexus-Scythe-Noiseblocker).Δέν θα έχει έλεγχο των στροφών βέβαια και θα λειτουργεί στο 100%,αμφιβάλλω όμως αν θα τον ακούσει. Οταν είχα την Sapphire 4870 και την T-rad με 2x92mm Sharkoon Silent Eagle σε full rpm,δέν τους άκουσα ποτέ... Αν η aftermarket ψυκτρα έχει αρκετό χώρο,ας πάρει και ένα vrm heatsink. Οπως και να το κανει προβλημα δεν θα εχει.
Luciddream Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δέν ενδείκνυται η συγκεκριμένη για vga.Μεγάλο ρίσκο για 1-2C κάτω. βασικά έτσι πρέπει να είναι. και δεν δίνει και καμιά σοβαρή διαφορά. με λίγο ψάξιμο κατέληξα οτι η επόμενη πάστα για δοκιμές (και ίσως η καλύτερη αυτήν την στιγμή που κυκλοφορεί) θα είναι αυτή..: http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=39_&mID=274
Navu Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 off-topic continued... H AS5 ΟΥΔΕΠΟΤΕ μου δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα, στις οδηγίες λέει ότι είναι αγώγιμη κάτω από εξαιρετικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας. Για τις κάρτες που κάηκαν, ο φταίχτης θα πρέπει να αναζητηθεί αλλού έχω την εντύπωση. Η Pro λένε ότι είναι εξαιρετική και πρέπει να ισχύει, ΔΕΝ την έχω δοκιμάσει γιατί η εφαρμογή της είναι πολύ μανούρα και δεν έχω ούτε την υπομονή ούτε την ψυχραιμία πλέον. Για την ΜΧ2 δεν έχω αν σας πω κάτι, αλλά για την ΜΧ3 (που είναι καλύτερη θεωρητικά) έχω να δηλώσω fail! Όχι τόσο από πλευράς επιδόσεων, όσο από πλευράς φιλικότητας προς το χρήση και ευκολίας εφαρμογής: πολύ παχύρευστη, με τάση να κολλάει άσχημα, ώστε η ομοιόμορφη εφορμογή της να καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Αναγκάστηκα να βάζω μεγαλύτερη ποσότητα από την πρέπουσα. Το άλλο αρνητικό για είναι ότι μετά από κάποιο μεγάλο διάστημα χρήσης, η πάστα γίνεται στην κυριολεξία τσιμέντο, σε βαθμό που για να ξεκολλήσω το μπλοκ από τον επεξεργαστή μόνο κατσαβίδι που δε χρησιμοποίησα. Στον κάλαθο η ΜΧ . . .
Luciddream Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Για την ΜΧ2 δεν έχω αν σας πω κάτι, αλλά για την ΜΧ3 (που είναι καλύτερη θεωρητικά) έχω να δηλώσω fail! Όσο τόσο από πλευράς επιδόσεων, όσο από πλευράς φιλικότητας προς το χρήση και ευκολίας εφαρμογής: πολύ παχύρευστη, με τάση να κολλάει άσχημα, ώστε η ομοιόμορφη εφορμογή της να καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Αναγκάστηκα να βάζω μεγαλύτερη ποσότητα από την πρέπουσα. Το άλλο αρνητικό για είναι ότι μετά από κάποιο μεγάλο διάστημα χρήσης, η πάστα γίνεται στην κυριολεξία τσιμέντο, σε βαθμό που για να ξεκολλήσω το μπλοκ από τον επεξεργαστή μόνο κατσαβίδι που δε χρησιμοποίησα. Στον κάλαθο η ΜΧ . . . δεν έχω να πώ τίποτα... μου χάλασες την μέρα :lol: και είχα ελπίδες ..!! και εγώ πάντως δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό με την AS5... αλλα ούτε και με Ceramique.
phanispal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μα γι' αυτό είπα ότι χρειάζεται προσοχή με την AS5 στις κάρτες γραφικών. Δεν είπα ότι φταίει μόνο η συγκεκριμένη θερμοαγώγιμη. Η Liquid Pro προϋποθέτει ιδρώτα στο άπλωμα και στην αφαίρεση.
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Κανα-δυο Athlon XP off @ AS5, απο τοτε δικαιως ή αδικως την αποφευγω: δε θα την εβαζα σε καπως μικρη επιφανεια.. Ceramique: μια χαρα, δε τη βλεπω να πετρωνει, να κολλαει, να εξατμιζεται/μειωνεται, ολα καλα.
petsoukos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2011 Επαναφέρω το θέμα... Έχω μια ASUS 4870 1GB την έκδοση με το Glaciator+ sink. Τον τελευταίο καιρό βλέπω κάτι χαζές θερμοκρασίες 90-93 σε full load και idle κάθετε γύρο στα 50. Την έχω 1,5 χρόνο σχεδόν και στις αρχές δεν είχε τέτοια προβλήματα. Επίσης δεν παρατηρώ προβλήματα σε games εκτός από το Lord of the Rings Online που τα textures «τραβιούνται» και μερικά vertices δημιουργούν κορυφές ή απύθμενους λάκκους λολ. Παίζει να φταίει κάνας driver; Από θέμα σκόνης δεν υπάρχει πρόβλημα είναι καθαρό. Έχω και το Thermaltake Speedo Advance με το thermal chamber για την κάρτα στο οποίο φυσάει ένας ανεμιστήρας στο χώρο της κάρτας. Με τις ψύκτρες που αναφέρθηκαν στις προηγούμενες απαντήσεις θα παρατηρήσω μείωση στην θερμοκρασία/θόρυβο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.