Προς το περιεχόμενο

θέλω ενισχύσω το wifi

bliss x

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βάζεις το tplink σε ένα σημείο που να πιάνει έστω και λίγο και επεκτείνει το σήμα

Καλησπέρα κι από μένα,

Έχω το ίδιο πρόβλημα με το φίλο παραπάνω. Αγόρασα το TP-Link TL-WA801ND .

Μπήκα στις ρυθμίσεις του, έβαλα mode : repeater έκανα connect το δικό μου δίκτυο(βλέπει 3-4 ακόμα από τη γειτονιά),έβαλε την mac address του δικτύου που σύνδεσα, αλλά στο απομακρυσμένο σημείο που θέλω να έχω καλύτερο σήμα εξακολουθεί να έχει μετά βίας μία γραμμή. Κάτι δεν κάνω σωστά. Να ρωτήσω κάτι επί την ευκαιρία. Αν το δίκτυο μου που πιάνω με μία γραμμή στο απομακρυσμένο σημείο το έχω ονομάσει για π.χ. prezakis, μετά που θα το συνδέσω με repeater θα το λαμβάνω πάλι ως prezakis ενισχυμένο ή με άλλη ονομασία;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πάλι ως prezakis ενισχυμένο

το repeater το έχεις βάλει κάπου στη μέση τησ διαδρομής? 

έχει κάνει σίγουρα connect? αν του βάλεις καλώδιο δίνει inet?

Δημοσ.

Πάλι με μια γραμμή σήμα το βλέπω. Δεν βολεύει στη μέση της διαδρομής...είναι πάνω και κάτω σπίτι(γονιών μου-δικό μου) και δεν μπορώ να το βάλω εκτός σπιτιού για ευνόητους λόγους.

Το connect πρέπει να γίνεται αφού μετά το connect μου συμπληρώνει το πεδίο με το MAC-address μόνο του.

Αυτό που είπες με το καλώδιο-inet τι εννοείς;

...εννοείς αν κλείσω το wifi σ'ένα pc και το συνδέσω με τη θύρα ethernet του TP-Link αν έχει internet; Η αλήθεια είναι ότι δεν το δοκίμασα αυτό γιατί ασυνείδητα νόμιζα ότι τη θύρα ethernet την έχει μόνο για να το σετάρεις κι όχι για να δίνει internet. Θα δοκιμάσω και θα σου πω.Thanks.

Δημοσ.

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση ρε παιδιά:

μπορώ με ένα τέτοιο repeater να μοιράσω ίντερνετ μέσω καλωδίου?

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να βρω ένα repeater που να συνδεθεί με το ασύρματο router μου αλλά να έχει και θύρες ethernet για να δώσω σε μια συσκευή που δεν έχει ασύρματο?

Δημοσ.

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση ρε παιδιά:

μπορώ με ένα τέτοιο repeater να μοιράσω ίντερνετ μέσω καλωδίου?

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να βρω ένα repeater που να συνδεθεί με το ασύρματο router μου αλλά να έχει και θύρες ethernet για να δώσω σε μια συσκευή που δεν έχει ασύρματο?

το βάζεις απλά σε client mode και κάνει αυτό που θες :)

Δημοσ.

το βάζεις απλά σε client mode και κάνει αυτό που θες :)

Ναι αλλά μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με το ασύρματο modem-router (που εκπέμπει ήδη το σήμα) και να κάνει αναμετάδοση -ουσιαστικά- ιντερνετ ασύρματα και ενσύρματα?

Δημοσ.

αν θες να δέχεται σήμα από το router και να το δίνει σε καλωδίωση  τότε το βάζεις client mode

θες να δέχεται σήμα από το router να δίνει και στο καλώδιο και να κάνει και αναμετάδοση του ασυρμάτου τότε universal repeater mode 

Δημοσ.

δεν ξέρω να σου πω

είναι άλλη κατηγορία

αυτό είναι router και όχι Access point.

δεν τα έχω δουλέψει

από ότι βλέπω πάντως στα χαρακτηριστικά του, δεν κάνει αυτό που θες

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι,

Δοκίμασα με καλώδιο(σε repeater mode) αλλά δεν έχει internet.Για να έχει ενσύρματο πρέπει να το γυρίσω σε client mode ή universal repeater; Γιατί εγώ το έχω σε σκέτο repeater.

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, εχω κ εγω λοιπον το ίδιο προβλημα, διαβασα τις απαντήσεις και εχω μπερδευτει καπως.

καταρχας τα repeater πουπροτεινετε εχουν εξαντληθει , και επειδη δεν ειμαι και τοσο καλος σε αυτα , μπορει να μου καποιος ποια ειναι η πιο

οικονομικη λυση για να εχω πολυ καλο σήμα στο δωματιό μου απο το router μου??? Ευχαριστω για το χρονο σας.

Δημοσ.

Παιδιά συγνώμη που ενοχλώ και πάλι, αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να κάνω δουλειά με το μηχάνημα. Πως μπορώ να ελέγξω ότι δουλεύει αλλιώς να το επιστρέψω όσο ακόμα μπορώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

εφόσον σου βγάζει ακόμα μια γραμμή δεν το έχεις συνδέσει σωστά.

στις ρυθμίσεις ασφαλειας έχεις βάλει ακριβώς το τι τύπο κλειδιού έχεις και τον κωδικό?

Δημοσ.

Επειδή τυγχάνει να είμαι κι εγώ ακριβώς στην ίδια κατάσταση θα έλεγα οτι οι πληροφορίες είναι πολύ σωστές. Για μια στιγμή δουλέψανε όλα αλλά μετά μπλόκαρε το σύμπαν κι έφαγαν όλα ένα ωραιότατο reset. Η ip του modem/router έχει ως range .0.1 έως .0.254 ενώ το TP-LINK 701 έχει ip .1.254

Προφανώς θα πρέπει να γυρίσω την ip του σε .0.254 έτσι δεν είναι; Επειδή με ενδιαφέρει να δίνει μόνο ασύρματα το internet το έχω βάλει σε mode repeater. Το έχω κλειδώσει με τον ίδιο κωδικό δικτύου και το έχω κάνει connect με το υπάρχον δίκτυο.Βέβαια μου κάνει εντύπωση που ενώ κάνεις connect σε ένα από τα δίκτυα που σου εμφανίζει δεν σου ζητάει κωδικό το modem/router ! Δηλαδή εγώ μπορώ να κάνω repeating σε όποιο modem/router "πιάνω" ;;; Εκτός αν πρέπει να κάνω και κάποια διαδικασία στο Netgear (modem/router) και δεν το γνωρίζω.

Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;

Δημοσ.

αν το router είναι 192.168.0.254 στο tplink δίνω την 192.168.0.253

τους κωδικούς του ασύρματου δικτύου που θες να συνδεθείς και να κάνεις επέκταση θα τους δώσεις στο security tab του tplink

αλλιώς δεν δουλεύει

δηλαδή ο κωδικός που δίνεις εκεί είναι και για τα 2 και για να συνδεθεί στο router και για να κάνει αναμετάδοση.

δεν μπορείς πχ σε ένα ξεκλείδωτο router να κλειδώσεις τον repeater

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...