AfterForever Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα. Συνδέω 5.1 ηχεία (με δικό τους ενισχυτή, creative 5500) μέσω spdif (asus p5k se epu - realtek hd). Δοκιμάζω κάτι mkv με dolby digital, έχω 5.1 κανονικά (δείχνει η ένδειξη στον ενισχυτή ότι έχω dolby digital σήμα και ακούγεται κανονικά). Δοκίμασα medal of honor (2010), call of duty black ops με τις ανάλογες ρυθμίσεις, τίποτα, δεν παίρνει dolby digital σήμα. Κάνω κάτι λάθος; Τα παιχνίδια αυτά νομίζω έχουν 5.1 ήχο. Ευχαριστώ. ---------- Προσθήκη στις 21:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:13 ---------- Επίσης θέλω να πιστεύω ότι όταν λένε 5.1 δεν εννοούν ότι γίνεται μόνο με τις 3 εξόδους της κάρτας ήχου και όχι με την spdif; Ή δεν έχει σημασία;
stm00192 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Εχει και παραέχει σημασεία... στα παιχνιδια 5.1 παίρνεις μονο μεσω των αναλογικών εισόδων, (βλ. 3 καρφάκια). Με ομοαξονικό στα παιχνίδια θα έχεις απλό στερεοφωνικό ήχο!
AfterForever Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Απ΄ όσο το έψαξα, πρέπει η κάρτα ήχου να υποστηρίζει Dolby Digital Live ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων, ε; software λύση υπάρχει;
stm00192 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 software λύση υπάρχει; οχι δεν υπαρχει. οτι και να κανεις ο αποκωδικοποιητής των ηχείων σου θα το βλέπει σαν στερεοφωνικό ήχω.. η μόνη λύση είναι η χρήση των αναλογικών βυσμάτων και την κάρτα να κάνει την αποκωδικοποίηση!
AfterForever Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Ωραία να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο. Αν συνδέσω την τηλεόραση (την περιμένω τέλη εβδομάδας, lg42ld420) μέσω hdmi της 4850 (μεταφέρει και ήχο αυτή) και μετά την τον ενισχυτή με την τηλεόραση μέσω οπτικής, τότε θα έχω 5.1 ή πάλι τα ίδια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.