tmjuju Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Αν τα ηχεία τα συνδέεις με Optical είδη. Δε θα καταλάβεις διαφορά 250 ευρώ, βάζοντας καλύτερη κάρτα ήχου στα ίδια ηχεία
jvgrjohn Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά εγώ έχω τα ΥΑΜΑΗΑ HS-50M και σκέφτομαι να βάλω και την ASUS XONAR ESSENCE ST ή STX.Αξίζει τον κόπο???Θα δω διαφορά σε μουσική,ταινίες??? Και αν αξίζει ποιά από τις 2 προτείνετε???
Heatspreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 @MiDi_MiLiZ Το πρώτο σου Post ήταν το παρακάτω: Να υποθεσω οτι σε απασχολει μονο 5.1 ετσι?Γιατι αν μπορεις να συμβιβαστεις με 2.1 σου εχω μαχιμη αντιπροταση που θα σε ανεβασει απειρως σε ποιοτητα και ενταση ηχου (ενισχυτη hi-fi ηχεια ποιοτικα-καμια σχεση με τη βαβουρα των ζ5500). Ωραια ολα αυτα. Την εχουμε ξανακανει αυτην την κουβεντα. Επειδη ομως ο ts ειπε οτι εχει σκοπο να δωσει 250Ε για καρτα με σκοπο να βελτιωσει τον ηχο σε σχεση με αυτον που εχει τωρα σε σχεση με τα z5500 δεν βλεπω στα ποστ μου επι του ζητηματος σε τι ακριβως μπορει να διαφερει η γνωμη σου με τη δικη μου, οποτε δεν εχω καταλαβει τη συζητηση που κανουμε Πραγματικά διάβασα το Post του Topic Starter, τουλάχιστον 6 φορές. Πουθενά δεν μιλάει για βελτίωση ήχου. Μιλάει για Headseat και σκέφτεται για μία ακριβή κάρτα επειδή περιλαμβάνει. Όσο για τη βελτίωση ήχου, είναι λογικό κάποιοι να νομίζουν ότι με την αλλαγή κάρτας ήχου, θα υπάρχει και καλύτερη απόδοση/ποιότητα/πιστότητα. Δεν γνωρίζουν πως δουλεύει το SPIDF. Η συζήτηση που κάνουμε είναι για να βάλουμε έναν μπούσουλα. Δεν γίνεται να λέμε ότι κάνουν βαβούρα τα Z-5500 και η επόμενη αντιπρόταση να είναι ηχεία των 800Ευρώ 2.1, όταν ο χρήστης έχει 5.1 και ζητάει και ταινίες. Και ένα ζευγάρι monitors των 80-100Ευρώ καλύτερα παίζουν από τα Z-5500, δεν σημαίνει ότι μπορείς να δεις το ίδιο καλά ταινίες όμως. Ένα παράδειγμα φέρνω. Φιλικά.
tmjuju Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά εγώ έχω τα ΥΑΜΑΗΑ HS-50M και σκέφτομαι να βάλω και την ASUS XONAR ESSENCE ST ή STX.Αξίζει τον κόπο???Θα δω διαφορά σε μουσική,ταινίες???Και αν αξίζει ποιά από τις 2 προτείνετε??? Θύμισε μου… τα Yamaha δεν έχουν digital-in όποτε δίνεις αναλογικά ήχο, έτσι δεν είναι? Σε αυτή την περίπτωση αξίζει να πας σε καλύτερη κάρτα με Line out (σαν την asus) – Αλλα μιας και σε βλέπω με Monitor …Αν θες και balanced, και ημι-επαγγελματικά features δες σε αντίστοιχο budget την 404 usb http://www.thomann.de/gr/emu_0404_usb.htm
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 @Heatspreader: Ναι και το επομενο ποστ που για καποιο λογο δεν εκανες quote ειναι αυτο: well τοτε δεν υπαρχει λογος να πας σε κατι τοσο ακριβο γιατι με τα ζ5500 ειτε η καρτα σου ειναι των 50 ευρω, ειτε των 250 δεν θα αντιληφθεις διαφορες. Αποψη μου χτυπα καρτα των 50 ευρω να φυγεις απο το onboard "σκουπιδι" και επενδυσε τα υπολοιπα 200 καπου αλλου. Συμπληρωματικα τωρα: Δεν εκανα πουθενα αντιπροταση 800 ευρω. ΕΣΥ με ρωτησες τι προτεινω στα 350 ευρω για να ανεβεις σε ηχο. Σου ειπα οτι δεν υπαρχει κατι 5.1 που να αξιζει να ξοδεψεις 350 αν εχεις τα 5500 (και αλλα ηχεια να ειχες των 200 ευρω το ιδιο πραγμα ακριβως θα σου ελεγα και θα το εννοουσα). Και σου εφερα ενα τυχαιο παραδειγμα (εσενα) για να δεις περιπου απο τι budget ξεκιναει η αλλαγη επιπεδου στον ηχο σε σχεση με τα 5500. Τι να κανουμε, η επομενη κατηγορια απο τα set των 50-350 ευρω ειναι αυτη ακριβως που σου εδειξα. Και ξαναλεω, αν με ρωτουσες να σου προτεινω αμαξι στην κατηγορια του audi r8 και σου ελεγα την corvette, θα μου ανταπαντουσες οτι το golf ειναι value for money, ενω η corvette οχι? Επισης, που βλεπεις ακριβως να προτεινω στον ts να παει σε 800 ευρω συστημα? Τα 5500 ναι, κανουν βαβουρα για οποιον νομιζει οτι με καρτα ηχου θα αποκτησει το κατι παραπανω, το ειπα στο πρωτο ποστ μου, οποιος θελει να το δεχθει το δεχεται (οπως θα δεχοταν οτι το golf 1.4(non tsi) ειναι ενα αργο αυτοκινητο, επειδη σ'αρεσουν τα παραδειγματα, φυσικα δε θα το δεχοταν ποτε ο ιδιοκτητης του καθως θα σου ελεγε οτι παταει το focus η το hyundai atos). Αληθεια, επειδη λες οτι ο ts πουθενα δεν αναφερθηκε σε ποιοτητα ηχου, τι πιστευεις οτι εννοει κανεις οταν λεει "Θα δω διαφορα σε ταινιες/μουσικη?"Θα παιζουμε με τις λεξεις τωρα η θα συζηταμε? Το κουραζουμε παντως και δε βγαζουμε ακρη. Αυτο που δεν εχω καταλαβει παντως ειναι τι ακριβως συζηταμε/συζητας, ενω παραλληλα ψαχνω να βρω που ακριβως εχω κανει λαθος σε κατι αποσα εχω πει. Συζηταμε/(συζητας) οτι τα 5500 ειναι τοπ ηχειαρες και συνδυαζουν και ποιοτητα ηχου? Οκ. Ειναι τοπ και ποιοτικα για να ξεμπερδευουμε. End of story /off. Φιλικα
sozz Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 το παιδι παιζει παιχνιδια απο οτι ειδα τωρα αν εσυ γουσταρεις περισοτερο με 2 ηχεια απο οτι 5.1 εισαι μεσα στο 0.00001%
jvgrjohn Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Θύμισε μου… τα Yamaha δεν έχουν digital-in όποτε δίνεις αναλογικά ήχο, έτσι δεν είναι?Σε αυτή την περίπτωση αξίζει να πας σε καλύτερη κάρτα με Line out (σαν την asus) – Αλλα μιας και σε βλέπω με Monitor …Αν θες και balanced, και ημι-επαγγελματικά features δες σε αντίστοιχο budget την 404 usb http://www.thomann.de/gr/emu_0404_usb.htm http://www.rcc.ryerson.ca/media/manualyamahahs80m.pdf (σελίδα 6) Αυτό είναι το manual και εγώ προς το παρόν δεν τα έχω συνδέσει με τα XLR καλώδια (δεν περιελάμβαναν καλώδια τα ηχεία εκτός από του ρεύματος).Τα έχω συνδέσει με RCA τα οποία καταλήγουν σε ένα jack 3.5 που μπαίνει στην onboard soundcard. Αν βάλω την ASUS θα καταλήγουν σε δεξί-αριστερό πάνω στην κάρτα που επίσης έχει και ενσωματωμένο DAC.
Heatspreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δεν εκανα πουθενα αντιπροταση 800 ευρω. ΕΣΥ με ρωτησες τι προτεινω στα 350 ευρω για να ανεβεις σε ηχο. Σου ειπα οτι δεν υπαρχει κατι. Και σου εφερα ενα τυχαιο παραδειγμα (εσενα) για να δεις περιπου απο τι budget ξεκιναει η αλλαγη επιπεδου στον ηχο με τα 5500. Στο δεύτερο Post σου αναφέρεις: Να υποθεσω οτι σε απασχολει μονο 5.1 ετσι?Γιατι αν μπορεις να συμβιβαστεις με 2.1 σου εχω μαχιμη αντιπροταση που θα σε ανεβασει απειρως σε ποιοτητα και ενταση ηχου (ενισχυτη hi-fi ηχεια ποιοτικα-καμια σχεση με τη βαβουρα των ζ5500). Ποια είναι η μάχιμη πρόταση? Τα Crystal Audio των 350Eυρώ + Ενισχυτής? Επισης, που βλεπεις ακριβως να προτεινω στον ts να παει σε 800 ευρω συστημα? Η μάχιμη πρόταση δεν είναι αυτά που πρότεινες σ' εμένα? Το κουραζουμε παντως και δε βγαζουμε ακρη. Αυτο που δεν εχω καταλαβει παντως ειναι τι ακριβως συζηταμε/συζητας, ενω παραλληλα ψαχνω να βρω που ακριβως εχω κανει λαθος σε κατι αποσα εχω πει. Συζηταμε/(συζητας) οτι τα 5500 ειναι τοπ ηχειαρες και συνδυαζουν και ποιοτητα ηχου? Οκ. Ειναι τοπ και ποιοτικα για να ξεμπερδευουμε. End of story /off. Φιλικα Γιατί βρε φίλε μου νευριάζεις? Κουβέντα κάνουμε. Σου είπα να προτείνεις κάτι καλύτερο στα λεφτά που κοστίζουν τα Z-5500. Ναι στα λεφτά τους / στη κατηγορία τους είναι τοπ και ποιοτικά. Δεν έχω διάθεση να στην πω...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Η μαχιμη προταση προς τον ts θα ηταν αναλογως με το μπατζετ που θα διεθετε. Ενισχυτες υπαρχουν και στα 200ευρω οπως και ζευγη ηχειων φθηνοτερα (πχ οχι επιδαπεδια). Τα crystal audio ηταν 2.0 entry lvl προταση με ενα budget στα 500+++ που υπολογισα οτι εσυ θα μπορουσες να διαθεσεις αν ειχες 350 στην ακρη + τα χρηματα αν υποθετικα πουλουσες τα 5500. Και απλα σου ειπα οτι με τοσα λεφτα στην ακρη ξεκινας απο περιπου κατι τετοιο και το ολοκληρωνεις με sub μελλοντικα. Δεν ηταν η προταση μου στον ts, για την ακριβεια η μονη προταση που εκανα στον ts ηταν να μην παει σε καρτα ανω των 50 ευρω αν το μονο που περιμενει ειναι "να δει διαφορα" σε σχεση με τον ηχο που εχει τωρα.
MariosX Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Τι θα γίνει ρε παιδιά? Γιατί τόση μεγάλη συζήτηση για ηχεία? Ηχεία δεν αλλάζω, το πα και το ξαναλέω. Το thread βγήκε τελείως off-topic. Όπως είπα στην αρχή θέλω να αγοράσω μια κάρτα ήχου η οποία να χει καλύτερη απόδοση στο gaming και στις movies. Να συμπεριλαμβάνει headset αλλά δεν είναι απαραίτητο. Ακόμα και με Optical θα δω διαφορές, γιατί θα έχω υποστήριξη dts, thx, dolby digital protocols που από μόνα τους προσφέρουν καλύτερο experience στις movies και gaming. Οι καλές κάρτες ήχου προσφέρουν EAX, Direct Audio και όλα τα σχετικά προτοκολα που έχουν να κάνουν με gaming. Εγώ σκέφτομαι να πάρω την Asus Xense υπάρχει καμία καλύτερη πρόταση ή αλλή πρόταση? ναι ή οχι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.