Προς το περιεχόμενο

web camera σε site

giokarv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας . Θα ήθελα εάν καποιος γνωριζεί να με ενημερώσει στο παρακάτω θέμα .

Εχω ενα site και θέλω μεσα απο αυτό να προβάλω εικόνες μεσω (web camera) οι οποίες θα αλλάζουν ανα ταχτα χρονικά διαστήματα ή βίντεο . Το θέμα όμως έίναι οτι δεν γνωρίζω την διαδικάσια η οποία πρέπει να ακολουθησω προκείμενου να γίνει αυτό εφικτό. Δηλαδή πως εγκαθιστώ την web camera στην περιοχή που θέλω και τι προυποθέσεις γενικά χρειάζονται ωστε να μπορεί κάποιος που μπαίνει στο site να βλέπει live το τόπο μου.

Δημοσ.

οσο γινετε καλυτερη καμερα και ανοιχτο pc ή κλειστο οποτε ip camera.

μετα δωσε λινκ και στα γνωστα σιτε για web cams να εχεις και hits...

συνηθως ολα δουλευουν με flash video.

για να δεις ποιοτητα και γενικοτερα τι παιζει με web cams http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&biw=1020&bih=593&q=web+cams&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=220bf25c29e2ea16

μπαινεις στα σιτε και κοιτας με τι καμερες δουλευουν για να δεις ποιοτητα/προγραμμα κτλ

οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν axis.(αυτες που ναι 360o και ο user την χειριζετε οπως θελει ειναι ολα τα λεφτα!

ανοιξε google και κανε paste ενα απο τα παρακατω καθε φορα και θα μπαινεις στο προγραμμα της καμερας

inurl:"ViewerFrame?Mode="

intitle:"WJ-NT104 Main Page"

intext:"MOBOTIX M1" intext:"Open Menu"

intitle:"SiteZAP WebCam Control"

intitle:"QuickCamPro WebCam" inurl:webcam

intitle:liveapplet inurl:LvAppl

intitle:"The AXIS 200 Home Page"

intitle:"Live View/ - AXIS"| inurl:view/view.sht

intitle:"Live View/ - AXIS"

inurl:indexFrame.shtml Axis

SNC-RZ30 HOME

inurl:"view/index.shtml"

Δημοσ.

ευχαριστω kage για τις προτάσεις σου!!!! .... αλλά συνεχίζω να μην μπορώ να καταλάβω πως θα την εγκαταστήσω και πως θα προβάλλεται απο το site ....τι πρεπει νακάνω δηλαδή ;;;;

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πρέπει να έχεις ένα server ο οποίος να υποστηρίζει streaming. Κάπου διάβασα ότι ο Red5 (που είναι open source) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για streaming video και ο κάθε χρήστης να βλέπει την εικόνα που προβάλεις εσύ μέσω εφαρμογής flash στο site.

Δημοσ.

Αν αγοράσεις IP camera θα δώσεις κάτι παραπάνω αλλά δεν θα χρειάζεται να έχεις υπολογιστή σε λειτουργία. Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Πρέπει να έχεις σύνδεση internet εκεί που θα μπει η κάμερα.

2. Στην κάμερα θα πρέπει να δώσεις εσωτερική IP ανάλογη με το τοπικό δίκτυο του router και να συνδεθεί σε αυτό.

3. Ρυθμίζεις τα χαρακτηριστικά της εικόνας (μέγεθος κλπ)

4. Ρυθμίζεις την κάμερα να στέλνει με ftp εικόνες σε κάποιο φάκελο του server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα σου.

5. Ζητάς από τον web designer που σου έφτιαξε την ιστοσελίδα να "περάσει" αυτές τις εικόνες όπου θέλεις. Αν το κάνεις εσύ απλά λινκάρεις την εικόνα που έρχεται στον φάκελο στο σημείο που θέλεις να βγει μέσα στην σελίδα σου.

Από μάρκες στην ελληνική αγορά ψάξε μεταξύ άλλων για Axis, Vivotek, Sony, Mobotix και γενικά να ξέρεις ότι αρκετές από αυτές χρησιμοποιούνται ως κάμερες φύλαξης/παρακολούθησης για να ρωτήσεις και σε σχετικά καταστήματα.

Δημοσ.

Με τη βοήθεια της Ustream ή της αντίστοιχης livestream, μπορείς να "στείλεις" στο internet ό,τι καταγράφει η webcam του υπολογιστή σου και όχι μόνο. Και οι δύο είναι δωρεάν, υποστηριζόμενες από διαφημίσεις, ενώ παρέχουν και υπηρεσίες χωρίς διαφημίσεις επί πληρωμή. Στο δικό σου site θα ενσωματώσεις κώδικα που σου παρέχουν οι εταιρίες αυτές και θα επιτρέπει στους επισκέπτες σου να βλέπουν αυτά που θέλεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας BonJovi , homer a1 , Thrall πιστευω να τα καταφέρω....

Γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποιο σχετικό νομικό πλάισιο;;;; Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα επειδή έχω 3G COSMOTE internet ;; Καλή σχετικά ταχύτητα

Δημοσ.

Αν η κάμερα δείχνει πλατεία, παραλία κλπ νομίζω ότι πρέπει να πάρεις άδεια από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και ίσως και να πρέπει να ειδοποιήσεις (μέσω κάποιας ταμπέλας; ) αυτούς που περνούν από εκεί. Αν δείχνεις τοπίο και δεν μπορεί να αναγνωρισθεί άνθρωπος δεν είμαι σίγουρος.

Βάλε ένα PC/ laptop εκεί και μέτρα το upload που σου δίνει η σύνδεσή σου γιατί αυτό θα χρησιμοποιήσει η κάμερα. Αν είναι να στέλνεις εικόνα κάθε χ δευτερόλεπτα θα είσαι μάλλον ΟΚ. Αν θέλεις να έχεις συνεχή ροή και αίσθηση κίνησης θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της σύνδεσης και το μέγεθος της εικόνας που ανεβάζεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ homer a1 !!! Πολύ ωραίος !!! Επειδή αυτό που μου λές με την ταχύτητα το έχω σκεφτεί (δεν είναι και η super ταχυτητα)προσανατολίζομαι για να δείχνει εικόνες . Πάντως ευχαριστώ και πάλι...!!!

Δημοσ.

επισης μπορεις να χρησιμοποιησεις to cometchat που ειναι τσατ οπως του facebook και εχει και βιντεο κληση..

λειτουργει με τεχνολογια p2p δλδ δεν χρειαζεται να στεισεις streming server οποτε δεν στρεσαρεται ο σερβερ..

ειναι πολυ καλη λυση αλλα επι πληρωμης βεβαια..

και ακριβη..αν ψαξεις ομως καλα στα γνωστα μερη ισως να βρεις κατι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...