rafail1994 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα Insomniacs Λοιπόν το πρόβλημα μου είναι το εξής στο ένα μου pc έχω δυο λειτουργικά τα windows xp και τα linux σε δυο διαφορετικούς δίσκους.Σήμερα καθώς προσπάθησα να μπω στα linux δεν έμπαιναν και κατάλαβα ότι ο δίσκος άρχισε να τα παίζει <<εδώ και 2 χρόνια τρέχει με bad sectors>> και ήταν λογικό να αρχίσει τα παιχνίδια.Οταν όμως έβγαλα τον δίσκο που έχει μέσα τα linux δεν μου έμπαιναν και τα windows xp επειδή δεν μπορούσε να βρει το grub.Μπορώ να διαγράψω το grub ώστε να μπορώ να μπω στα windows xp χωρίς να έχω επάνω τον δίσκο με τα Linux; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
angmar Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Βάλε το CD των XP μέσα, ξεκίνα με αυτό, και όταν στο προτείνει πάτα το R (αν θυμάμαι καλά) για να μπεις σε recovery console. Εκεί τρέξε ένα fixmbr και κάνε reboot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Βάλε το CD των XP μέσα, ξεκίνα με αυτό, και όταν στο προτείνει πάτα το R (αν θυμάμαι καλά) για να μπεις σε recovery console. Εκεί τρέξε ένα fixmbr και κάνε reboot. Οκ θα το δοκιμάσω.Να βγάλω τον δίσκο με τα linux η να τον αφήσω και να το κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Για σίγουρα τον βγάζεις αφού για να εξαφανίστηκε εκεί θα ήταν γραμμένο το grub και ίσος τα windows να προσπαθήσουν να φτιάξουν εκεί το mbr. Φόρτωσες κάνα partition manager να δεις αν το partition με τα windows είναι primary bootable κτλ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Επειδη ειναι σε διαφορετικο δισκο οπως λες, ποιος ειναι πρωτος και ποιος δευτερος με βαση το πως συνδεονται στην μητρικη. Στον mbr του πρωτου, ο οποιος λογικα ειναι πρωτος και στη σειρα εκκινησης, πηγαινει ο grub. Εκει θες να παει ο ntdr τωρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Για σίγουρα τον βγάζεις αφού για να εξαφανίστηκε εκεί θα ήταν γραμμένο το grub και ίσος τα windows να προσπαθήσουν να φτιάξουν εκεί το mbr. Δοκίμασα έβγαλα τον δίσκο με τα linux έβαλα το cd των windows xp πληκτρολόγησα την εντολή έκανα επανεκκίνηση και πάλη τα ιδία σύνδεσα τον δίσκο με τα linux και άνοιξε. Επειδη ειναι σε διαφορετικο δισκο οπως λες, ποιος ειναι πρωτος και ποιος δευτερος με βαση το πως συνδεονται στην μητρικη. Στον mbr του πρωτου, ο οποιος λογικα ειναι πρωτος και στη σειρα εκκινησης, πηγαινει ο grub. Εκει θες να παει ο ntdr τωρα... Όπως συνδέονται στην μητρική το πρώτο είναι το cd-dvd driver μετά ο δίσκος με τα windows xp και μετά τα linux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Φόρτωσες κάνα partition manager να δεις αν το partition με τα windows είναι primary bootable κτλ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Φόρτωσες κάνα partition manager να δεις αν το partition με τα windows είναι primary bootable κτλ;;; Ναι έβαλα και αυτό που ξέχασα να πω ότι τον δίσκο με τα windows xp τον εχω χωρισμένο σε δυο partition και στον έναν από τους δυο partition είναι ο primary bootable ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Το πρόβλημα λύθηκε μπήκα σε recovery console και έγραψα fixboot c: πάτησα Y έκανα επανεκκίνηση και έγινε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.