AntiterrA Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 γεια χαρα παιδια! εχω ενα προβλημα και σας το παραθετω: εχω συνδεση forthnet 2Mbps + τηλεφωνο με modem(απο παλια, ο πατερας μου στο γραφειο του) εγω σκεφτικα να παρω ενα router να το σθνδεσς για να σθνδεομαι internet και στο σπιτι(ακριβως απο πανω) και πηρα ενα απο το eshop το modem εχει εξοδο καλοδιο usb ομως το router δεν εχει υποδοχη usb... και οποτε δεν μπορω να συνδεσω το modem στο router τι κανω;;; και επιπλεον θα ηθελα καποιες οδηγιες για το πως σεταρω το router(λογικα θα θελει σεταρισμα, στις οδηγιες λεει κατι για ΙΡ address, απενεργοποιηση DHCP, κ.α.) πως "μπαινω" στο router για να το σεταρω; πολλες ερωτησεις αλλα πολλα πολυδιαστατο προβλημα... ευχαριστω εκ των προτερων!
WoodSell3r Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 η usb θυρα που εχει το μοντεμ σου ειναι κυριως για συνδεση σκληρου δισκου - εκτυπωτη... Το πιο απλο που εχεις να κανεις ειναι να χρησιμοποιεις το router στον κατω οροφο οπου θα συνδεονται ολα τα μηχανηματα και το δικο σου με το καλωδιο που 8α περασεις απο τον πανω οροφο και το μοντεμ κρατα το για ενθυμιο
AntiterrA Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 ναι καπως ετσι σκεφτηκα φιλε μου βασικα κατω θα εχω το router και πανω θα συνδεομαι ασυρματα αλλα το modem χρειαζεται... το router που εχω δεν ειναι modem/router ... καμια απαντισι στα αλλα ερωτιματα μου περι σεταρισματος; το usb ειναι ετσι οπως τα λες, τετοιο, για συνδεση σκληρου δισκου - εκτυπωτη
WoodSell3r Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 ε επρεπε να επαιρνες modem/router.. οταν κανουμε δουλειες να τις κανουμε σωστα λοιπον κατα τα αλλα θα μπεις στο web interface του ρουτερ και πρωτα απο ολα θα αλλαξεις την ip του γιατι μαλλον θα ειναι ιδια με του μοντεμ ( 192.168.1.254).. τωρα αφου το μοντεμ θα το αφησεις οπως εχει δεν χρειαζεται να κανεις καμια αλλη αλλαγη στο ρουτερ σου απο το web interface του εκτος απο: 1) να αλλαξεις το ssid,καντο και hidden αν θελεις 2) να θεσεις κρυπτογραφηση με wpa/wpa2 και εναν ισχυρο κωδικο με ελληνικα,μικρα-κεφαλαια,σημεια στιξης..
AntiterrA Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 ok ολα αυτα αλλα πως μπαινω στο router interface? βασικα παιζει να τ επιστρεψω κ να παρω modem/router αλλα και παλι θελει σεταρισμα ε? βασικα θελω να μαθω πως μπαινω στο router interface χρειαζεται να βαλω και το cd που εχει το modem/router στο κοθτι του?
WoodSell3r Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 κοιτα αν παρεις μοντεμ/ρουτερ ναι θελει ενα σεταρισμα αφου θα βαλεις και username - password που σου εδωσε ο οτε αλλα δεν ειναι τιποτα τρομερο για να μπεις στο web interface συνδεσε το ρουτερ στο μηχανημα σου και πατα στο command line ipconfig οτι προεπιλεγμενη πυλη σου βγαλει εκεινη ειναι η διεθυνση..
AntiterrA Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 ευχαριστω πολυ! ισως επανερθω για αλλες αποριες! να 'σαι καλα καλο ξυμερωμα!
poulinos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2010 αν εχει παρει σκετο ρουτερ τοτε δεν γινετια να παιξει ετσι απλα.πρεπει να παρει modem router και να καταργησει απο κατω το usb modem Που εχει ο πατερας του και να βαλει το Modem router. αλλιως αν ο πατερας του εχει usb modem και αυτος εχει ρουτερ θα πρεπει να συνδεσει το ρουτερ με το Pc Του πατερα του και μετα να παιξει με Internet connection sharing που δεν θα ειναι οτι πιο ευκολο και γενικα δεν αξιζει.αν ο πατερας του ειχε modem/router Που απλα δεν ηταν wireless τοτε αυτο που πηρε ειναι οκ.αλλα απο οτι καταλαβα ο πατερας του εχει καποιο usb modem που ειναι μονο Modem και μονο Usb.αν κανω λαθος διορωθστε με.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.