Προς το περιεχόμενο

Darren Aronofsky's Black Swan (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παντως επαναλαμβανω για οσους τους αρεσε-και μενα δλδ πολυ-, ας δουν repulsion, tenant κτλ του Πολωνου....το black swan ειναι ενα κατωτερο αλλα και παλι πολυ δυνατο για τα σημερινα δεδομενα ρημεηκ των καλυτερων στιγμων των παραπανω, τους υφους τους και της λογικης του, απλα σκηνοθετημενο απο τον Αρονοφσκι...

• Απαντ. 252
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν διαβασα τα ποστ ολα για να δω αμα καποιος εχει την ιδια εντυπωση αλλα

Μεγκα σποιλερ για την σχεση με την μανα της

Η πρωταγωνιστρια ειχε υποστη σεξουαλικη κακοποιηση απο την μητερα της?!?

Δημοσ.

Δεν διαβασα τα ποστ ολα για να δω αμα καποιος εχει την ιδια εντυπωση αλλα

Μεγκα σποιλερ για την σχεση με την μανα της

Η πρωταγωνιστρια ειχε υποστη σεξουαλικη κακοποιηση απο την μητερα της?!?

Δεν εδειξε κατι τετοιο ουτε αφησε να εννοηθει...

Δημοσ.

Τι απιστευτη ταινια! μολις την τελειωσα - wow!

σορρυ που δεν συνεισφέρω στην κουβεντα αλλα - τι να πω - το νιωθεις οτι ο Αρονοφσκυ ειναι αυτην την στιγμη απ τους σπουδαιοτερους του σινεμα (μιλωντας παντα βεβαια για το καπως εμπορικο σινεμα που το ενδιαφερουνε οι πωλησεις, χωρις αυτο να ειναι καλο ή κακο). Η καλυτερη ταινια του 2010 για μενα (αν και ομολογουμενως δεν τις ειδα ολες οσες θα θελα).

Ουτε που το φανταζομουνα οτι θα με κερδιζε ταινια με θεμα μια μπαλαρινα.

Δημοσ.

Να σας ξενερωσει λιγο ο Ψυχολογος? :P

Την ταινια δεν την ειδα κ το τραιλερ το ειδα μολις σημερα στο σινεμα.Αμεσα καταλαβα οτι ο Αρονοφσκι υπενισεται οτι η Πορτμαν εχει σχιζοφρενεια.Επειδη λοιπον δεν ειδα την ταινια να πω οτι απο οτι καταλαβα προτεινει σταδιακη εξαρση των συμπτωματων της κ μαλιστα σε μεγαλη ηλικια.Εξαιρετικα σπανιο,περιπτωσεις μετρημενες στα δαχτυλα.Δεν το εχω δει ποτε να εκδηλωνεται σε τοσο μεγαλη ηλικια (εκτος απο περιπτωσεις που οφειλεται σε ουσιες).Μεχρι τα 20 το πολυ να εκδηλωθει και εντελως pervasive στην φυση της η σχιζοφρενεια....δλδ κανει μπαμ οτι το εχεις ΑΜΕΣΑ,κυριως απο τον περιγυρο σου.

Δημοσ.

Βρε δες την ταινια πρωτα, και διαβασε αυτα που γραψαμε στα spoilers (νομιζω δεν υπαρχουν διαφωνιες) και θα καταλαβεις οτι με την καμια δε μας ξενερωνεις ετσι :-)

Δημοσ.

Χαίρετε και απο εμένα!Να φανταστείτε πόσο εντύπωση μου έκανε η ταινία που γράφτηκα τώρα μόνο για να σχολιάσω!! :-D

Μεγάλος φάν του Αρονόφσκι και εγώ (αν και εμενα δεν με ενθουσίασε τόσο το Fountain όσο άλλους εδώ.Το Νο1 μου ηταν και παραμένει το Πί)κάτι που δεν τόνισε κανένας ειναι οτι το πρόσωπο της Νάταλι είναι σχεδόν σε ΟΛΑ τα πλάνα του έργου και όμως δεν την βαριέσαι...Η ερμηνεία της για εμένα είναι τίποτα λιγότερο απο συγκλονιστική!!!Μετά το Leon που την αγάπησε όλος ο κόσμος,το V for Vendetta που έδωσε ρέστα,ήρθε εδώ για να προσκυνήσουμε!!! (τα Star Wars με αφήνουν παγερά αδιάφορο) Σε όλο το έργο είσαι μαζί της,νιώθεις τους πόνους της,τα πάθη της,την ηδονή της,τα πάντα!!!Για τον Κασέλ που λέτε μερικοί,εγω τον βρηκα ελαφρά αδιάφορο...Συγκρινε ερμηνεία στο "L'ennemi public n°1" και σε αυτό...

Σκηνοθετικά ο Αρονόφσκι,πιστεύω οτι ο Μαύρος Κύκνος είναι το masterpiece του!Το όσκαρ σκηνοθεσίας το έχει ήδη σπίτι.

Όσο για το Α' γυναικείο ρόλο (που πιστεύω πρεπει να γράψουν ήδη Natalie Portman απάνω) απο ότι διάβαζα στους "ειδικούς" επι του θέματος,είναι μία 52χρονη που έχει καλη ερμηνεία που μου διαφεύγει τώρα,είναι μετά οι Annette Bening και Julianne Moore απο το "The kids are all right" που σίγουρα μία απο τις δύο έχει υποψηφιοτητα,ίσως και οι δύο τους (το αξιζουν,το ειδα το εργο)γιατί στις χρυσές σφαίρες είναι υποψήφιες και οι δύο,όμως εγώ θα παίξω τα λεφτά μου στην Νάταλι που πιστεύω.Οπως πίστευα πέρσι το Hurt Locker και πληρώθηκα τρελά! ;) Εκτος του οτι ειμουν εναντιον να παρει το Οσκαρ "Best Motion Picture" (οπως ειναι η ακριβης ονομασια) ενα μέτριου (εως χείριστου) σεναρίου animation μονο και μονο επειδη το βγαλαν 3D και γουστάραν οι universal βλάχοι..Αλλα ειναι αλλη κουβεντα αυτο,συγνωμη!

Πισω στον Κύκνο,κάποιος που έγραψε οτι η Kounis ηταν καλυτερη απο την Natalie,ελεος ρε φιλαρακι...Την Kounis κοιταγες η το Mounis; B):P

Η πρόβλεψη μου είναι οτι θα έχει 7 υποψηφιότητες και 3-4 όσκαρ.Τις προσεχείς μέρες που θα δώ και το 127 Hours (Danny Boyle,δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσει!) & King's Speech (θα πάει ψηλά στα Όσκαρ) θα έχω καλύτερη γνώμη.

Συγνωμη για την έκταση και αν κούρασα.Πρώτο πόστ γαρ :D

Υ.Γ. Για την τελική σκηνή με τον Μαύρο Κύκνο απλά δεν έχω λόγια!!!Υποκλείνομαι στον τρισμέγιστο Αρονόφσκι!!!

Δημοσ.

Μολις το ειδα λοιπον κ εγω.

Μιλαμε τι ΕΡΜΗΝΕΙΑΡΑ εκανε η τυπισσα η Πορτμαν?Υποκλινομαι.Συγκλονιστικη!!Οσκαρακι στο τσεπακι..Ειναι το φαβορι μου για φετος.

Η τελικη σκηνη προβλεψιμη απο την στιγμη που ολο το στορυ σε καθοδηγουσε οτι θα εξελισσοταν ετσι.Δυνατη αν μη τι αλλο ομως.

Δημοσ.

Υ.Γ. Για την τελική σκηνή με τον Μαύρο Κύκνο απλά δεν έχω λόγια!!!Υποκλείνομαι στον τρισμέγιστο Αρονόφσκι!!!

Συναρπαστικότατη!

Δημοσ.

Η ταινια ηταν πανεμορφη. Κατα την γνωμη μου ηταν μια προσεγγιση του αρονοφσκυ προς το ευρθ κοινο, βλεπετε σιγουρα πιο ευκολα απο ολους απο οτι το fountain / requiem. Σαν να λεμε μια εμπορικη ταινια του αρονοφσκυ, που θα ικανοποιησει σιγουρα και τους φαν του.

Fountain δεν ειναι (η οποια δεν ειναι καν ταινια, αλλα μια οπτικοακουστικη εμπειρια) αλλα χαλαρα η ταινια της χρονιας. Τα τελευταια 15 λεπτα απλα μαγικα.. Αντε και καλα οσκαρ :rolleyes:

Δημοσ.

Να πω και εγώ με την σειρά μου ότι όντως από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει τον τελευταίο καιρό! Στην αρχή μου φάνηκε λίγο κάπως αλλά όσο πέρναγε η ώρα μου άρεσε περισσότερο... Για την Natalie τι να πω... Την είχα ερωτευτεί στο leon τώρα την λάτρεψα :mrgreen: Για όσκαρ βλέπω και εγώ να πηγαίνει...

To fountain μου έχει ξεφύγει οπότε θα είναι η επόμενη που θα δω.

Δημοσ.

Απο τις χειροτερες μαλακιες που εχω δει, πιο συναρπαστικο θα ηταν να κοιταω τις σαμπρελες του ποδηλατου μου να χανουν αερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο τις χειροτερες μαλακιες που εχω δει, πιο συναρπαστικο θα ηταν να κοιταω τις σαμπρελες του ποδηλατου μου να χανουν αερα.

επικη μ....

Επεξ/σία από antreas18

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...