Προς το περιεχόμενο

Darren Aronofsky's Black Swan (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε λαθος καταλαβες και συ.Απλη επισημανση ηταν για τον χαρακτηρα της.Κατα τ'αλλα συμφωνω στα παντα με το 1ο ποστ σου.Διαφωνησα με το τελευταιο μονο που αποτρεπεις σε καποιον με διαφορετικη αντιληψη απο σενα να την δει.Τιποτα αλλο.

• Απαντ. 252
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε λαθος καταλαβες και συ.Απλη επισημανση ηταν για τον χαρακτηρα της.Κατα τ'αλλα συμφωνω στα παντα με το 1ο ποστ σου.Διαφωνησα με το τελευταιο μονο που αποτρεπεις σε καποιον με διαφορετικη αντιληψη απο σενα να την δει.Τιποτα αλλο.

ααα οκ then... απλώς αυτό εννοούσα και στο πρώτο μου πόστ αλλα το έγραψα λίγο χύμα και πρόχειρα... οτι θα μπορούσε να φτιάξει μια ταινία με τελείως διαφορετικό σενάριο και τελείως διαφορετικά πρόσωπα... και να δείχνει ακριβώς τα ίδια νοήματα γύρω απο το ίδιο θέμα. αυτό τον κάνει έναν απο τους πιο απλούς σκηνοθέτες και ταυτόχρονα έναν απο τους πιο καλούς κατα την άποψη μου γιατι καταφέρνει και τα συνδιάζει όλα πολύ καλά και καταφέρνει να σε κρατήσει κολλημένο στην οθόνη ... :D

Δημοσ.

αναγκάζεται να "γνωρίσει" το κακό και να το βάλει στην ζωή της... στο τέλος την ρωτάει πώς ένιωσε και απαντάει... τέλεια... γιατι πλέον είχε γνωρίσει όλες τις πλευρές του χαρακτήρα της και ένιωθε γεμάτη.

Προσθετω κατι εδω μιας και μ' αρεσει να συζητω για τετοια πραγματα:

Οι ιδιοτητες του καλου και του κακου στην ταινια δεν παρουσιαζονται ως αντικειμενικες αληθειες, αλλα αλληλεπιδρουν συμφωνα με τις "εμφυτες" πεποιθησεις των "ηρωων" και πανω σ' αυτο προβαλλονται τα αποτελεσματα που φερουν στη ζωη τους. Θελω να πω οτι η φιλη μας η μπαλαρινα ουσιαστικα δεν αναγκαζεται να γνωρισει το κακο αλλα το "κακο", τον θεωρουμενο αρνητικο τροπο βιωσης, αυτον που δεν καταπιεζει τα ανθρωπινα ενστικτα της. Και αυτο δε σημαινει τιποτα αλλο απο την ληξη της αποπνικτικα καταπιεστικης και "ηθικης"* της περιοδου. Το γιατι δεν αντεχει στην "γεματη" αυτη κατασταση οπως ειπε, θεωρω πως οφειλεται στην ψυχικη κακοποιηση που ειχε υποστει, την ανεπανορθωτη φθορα απο τον εγκλεισμο (σαν το πουλι που πεθαινει εξω απ' το κλουβι γιατι δεν εχει μαθει να ζει σ' αυτο, αλλα ακομα χειροτερα αν προσθεσουμε τα ανθρωπινα χαρακτηριστικα). Η μεχρι θανατου τελειομανια συμπεριλαμβανεται στα της ψυχικης διαστροφης.

*Το θεμα εχει σιγουρα μεγαλη ηθικη βαση, αφου στην προκειμενη περιπτωση οταν αναφερομαστε στο "κακο" εννοουμε περισσοτερο το ανηθικο. Ο τροπος μαλιστα που οριζεται στην ταινια, μου φερνει στο μυαλο θρησκευτικους ορισμους. Παρομοια φαση (αλλα λιγοτερο ξεκαθαρη) ειναι και ο Αντιχριστος του Trier.

Δημοσ.

Η εικόνα του screener είναι παραδόξως acceptable.

Όχι άψογη, ούτε καν καλή θα έλεγα, αλλά σίγουρα υποφερτή για τους ανυπόμονους. Ούτως η άλλως δεν είναι από τις ταινίες που θα δεις μία φορά.

Ο ήχος είναι καλός.

Εντυπώσεις από την ταινία άλλη στιγμή.

Ε μην μας αφήνεις έτσι ξεκρέμαστους!! :-D

Εγώ ακόμα να πάω, αλλα δικαιολογημένα μιας και ήταν σε Select Theaters (3 για την ακρίβεια, και κανένα εδώ κοντά). Απο αυτή τη βδομάδα πλέον παίζει παντού, και έχω σκοπό να το δω σύντομα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

*Το θεμα εχει σιγουρα μεγαλη ηθικη βαση, αφου στην προκειμενη περιπτωση οταν αναφερομαστε στο "κακο" εννοουμε περισσοτερο το ανηθικο. Ο τροπος μαλιστα που οριζεται στην ταινια, μου φερνει στο μυαλο θρησκευτικους ορισμους. Παρομοια φαση (αλλα λιγοτερο ξεκαθαρη) ειναι και ο Αντιχριστος του Trier.

έτσι έτσι.. το antichrist μου χει ξεφύγει θα το βρώ να το δώ.. :)

-What else have you been doing?

-Oh, you want to know their names?

-You need to sleep this off.

-There were two. Tom and Jerry.

-Be quiet, Nina.

-And I fucked them both.

-Shut your mouth!

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λέπον να μαι και εγώ, φρέσκος φρέσκος.

Πέρα απο την ταινιάρα που είδα μόλις, χαίρομαι ΠΑΡΑ πολύ που περίμενα τελικά να το δω σινεμά. Η κινηματογραφική της αίσθηση ήταν ΑΨΟΓΗ. Δεν θυμάμαι να έχω ξανανιώσει έτσι μετά απο ταινία στην μεγάλη οθόνη (σημείωση εδώ ότι δεν έχω δει πολλά ψυχολογικά θρίλλερ στο σινεμά).

Το μόνο που με χάλασε ήταν η τρισάθλιες θέσεις που είχαμε. Ποιος θα περίμενε πρωτοχρονιάτικα να ναι πίτα η αίθουσα??

Η ερμηνεία της Πόρτμαν απλά φοβερή. Και εμένα μου την είχε δώσει αρχικά αν και είχα την υποψία ότι δεν έφταιγε η ίδια αλλα ο ρόλος αχεμ είχα και την μικρή βοήθεια ενός σποιλερ που άνοιξα εδώ μέσα αχεμ. Ευτυχώς απο ένα σημείο και μετά είναι προφανές οτι χτυπάει διάνα τον ρόλο και στο μαύρο τέλος το απογειώνει και εμένα τουλάχιστον με έστειλε αδιάβαστο..

Είναι σίγουρα ταινία που θα ξαναδώ όταν βγεί το 720, και εγώ σπάνια να δω ταινία 2η+ φορά.. Όχι ότι ήταν δύσκολη να την καταλάβεις, ίσα ίσα την πιάνεις καλά με την πρώτη, αλλά λίγο η μαπέ θέσεις λίγο το ελαφρή (ευτυχώς) γέλιο απο μερικούς ανώριμους στης ερωτικές σκηνές λίγο η δυνατή εντύπωση που μου άφησε απαιτεί σίγουρα δεύτερη προβολή.

Επεξ/σία από Kasrith
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασφαλώς και τις απολαύσαμε :P

Δεν λέω, και εγώ ξεράθηκα στο γέλιο όταν είδε την μάνα της στην καρέκλα. Αλλα η σκηνή στο ταξί πχ δεν ήταν ντε και τόσο αστεία. Άκρως απολαυστική μεν, αλλα όχι αστεία

Επεξ/σία από Kasrith
Δημοσ.

Α, η σκηνή με την καρέκλα καθόλου αστεία δε μου φάνηκε.

Ένα "FFFFFFUUUUUUU" βέβαια μου ξέφυγε.

Btw, χωρίς να μπω σε spoilers, η ταινία σε γενικές γραμμές ήταν αυτό που περίμενα να δω.

Ένα σχεδόν αντιεμπορικό σενάριο που απογειώνεται με την σκηνοθετική ευφυία του τύπου, δυνατές ερμηνείες (τον καταπληκτικό Κασσέλ γιατί δεν αναφέρει κανείς αλήθεια);, ΑΛΛΑ δυστυχώς και μία αρκετά προβλέψιμη εξέλιξη, ειδικά για κάποιον που έχει δει τις υπόλοιπες δουλειές του Aronofsky.

Για να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη θα περιμένω να την δω και σε πιο ανθρώπινη ανάλυση βέβαια, αν και μπορώ να πω με σιγουριά ξανά πως το fountain είναι το peak του και ο πήχης δε βλέπω να ανεβαίνει παραπάνω..

Δημοσ.
αν και μπορώ να πω με σιγουριά ξανά πως το fountain είναι το peak του και ο πήχης δε βλέπω να ανεβαίνει παραπάνω..

αν και συμφωνώ οτι το fountain είναι κορυφή νομίζω έχουμε πολλά να δούμε απο τον aronofsky.. απλώς όπως γράφεις και εσύ δεν προσπάθησε να ξεφύγει απο τα συνηθισμένα, μας πρόσφερε μία απτα ίδια.. όπως ξαναέγραψα μάλλον προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να βγάλει τον μαύρο κύκνο απο μέσα του και μας έχει δείξει μόνο τον λευκό.. αλλά αν σκεφτούμε οτι δοκιμάζει και άλλου είδους ταινίες (βλέπε wolverine) πιστεύω σε λίγα χρόνια θα έχουμε πολλά να συζητάμε... :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
(τον καταπληκτικό Κασσέλ γιατί δεν αναφέρει κανείς αλήθεια)

ο Cassel έπαιξε πολύ λίγο και δεν ήταν ούτε καν συμπρωταγωνιστής.. (δεν ήταν και ο ρόλος του τέτοιος) .. έχουμε δεί πολλές καταπληκτικές του ερμηνείες οπότε δεν νομίζω οτι σε αυτήν την ταινία έκανε κάτι το σημαντικό για να πούμε κάτι.. :rolleyes:

υ.γ ενεργοποιήστε το auto-merge επιτέλους... :huh:

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.

Πολύ άρτια και τελειοποιημένη η ταινία! Κομψοτέχνημα. Αλλά δυστυχώς την είδα σε μικρή οθόνη.Αυτή η ταινία είναι για κινηματογράφο... Ήθελα να πάω να τη δω στο φεστιβάλ, αλλά πού χρόνος!?Ξέρει κανείς, αν το ολύμπιον θα την ξαναβάλει?

Ο Cassel ήταν ακριβώς όπως πρέπει να είναι, αλλά και η N.Portman έφτασε στο αποκορύφωμα της ερμηνείας της...

Δημοσ.

σκοτεινό, υποβλητικό, παρανοικό, υπέροχοviannen_89.gif

συγκλονιστική η πόρτμαν δίνει μια απο τις καλύτερες ερμηνειες της 10ετίας και αυτόματα γίνεται το μεγάλο φαβορί στα φετινά βραβεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...