Προς το περιεχόμενο

Darren Aronofsky's Black Swan (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειναι ξαδελφια.

οσο για το black swan.νταξει καλη ηταν.ηταν τοσο τελεια οσο ηθελαν να τη παρουσιασουν?σιγουρα οχι.αξιζε τα βραβεια που πηρε?μπα δεν νομιζω.αλλα ηταν καλη...

• Απαντ. 252
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ηταν τοσο τελεια οσο ηθελαν να τη παρουσιασουν?

Δεν έχω ιδέα πως την είχαν παρουσιάσει ή πως νόμιζες ότι θα (έπρεπε να) ήταν. Όταν βλέπω μια ταινία τις περισσότερες φορές δεν έχω δει ούτε το τρέιλερ. Ή μελετάω μερικά(λίγα) πράγματα, και αν αποφασίσω ότι με ενδιαφέρει μπαίνει watchlist και την βλέπω μετά από καιρό που τα έχω ξεχάσει όλα. Συνήθως διαβάζω λίγο πριν την αρχίσω την περιγραφή 2 γραμμών του imdb, τον σκηνοθέτη και ποιοι παίζουν, αλλά όχι πάντα.

Αποφεύγω έτσι τους μαλάκες να μου καταστρέψουν μια ταινία από υπερβολικές προσδοκίες ή επειδή την παρουσιάζουν με άλλο τρόπο από αυτόν που θα έπρεπε

Δημοσ.

δες λοιπόν αφού σου άρεσε τόσο την 'αποστροφή' του Πολάνσκι να το απομυθοποιήσεις σύντομα...

Δε νομίζω κάποιος που του ο άρεσε ο "Μαύρος Κύκνος", να έχει πάντα την ίδια άποψη για την "αποστροφή".

Ελάχιστοι θα αντιληφθούν το παιχνίδι που κάνει ο Πολάνσκι με τα κοντινά στην Ντενέβ.Επίσης,η σιωπή σε ένα έργο για πολλούς είναι μειονέκτημα.Ειδικά για ένα ασπρόμαυρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ το είπα με το σκεπτικό ότι κάποιος που του άρεσε η εν λόγω αμερικανιά, ίσως εκτιμήσει πως πραγματικά μπορεί κάποιος να μεγαλουργήσει με ένα παρόμοιο θέμα + την διαφορά κλάσης μεταξύ σκηνοθετών πάνω στην αποτύπωση της παράνοιας και της διαταραγμένης ψυχικής κατάστασης της εκάστοτε πρωταγωνίστριας...

Επεξ/σία από porco_rosso21
  • Like 1
Δημοσ.

εγώ το είπα με το σκεπτικό ότι κάποιος που του άρεσε η εν λόγω αμερικανιά, ίσως εκτιμήσει πως πραγματικά μπορεί κάποιος να μεγαλουργήσει με ένα παρόμοιο θέμα + την διαφορά κλάσης μεταξύ σκηνοθετών πάνω στην αποτύπωση της παράνοιας και της διαταραγμένης ψυχικής της εκάστοτε πρωταγωνίστριας...

Αμερικανιά;; Μπορείς να μου πεις με ποιο κριτήριο την λες έτσι; Δηλαδή άμα έχει 2 εφέ παραπάνω και δεν έχει φτιαχτεί για το πιο δύσκολο κοινό που υπάρχει, τότε την λέμε αμερικανιά;

Ένα από τα πράγματα που μου άρεσαν ήταν ότι είχε ομορφιά, πολύ(και δεν εννοώ το πλακό). Άμα το βγάλουμε αυτό τι θα λείπει; Όχι πάντως η αμερικανιά (γνώμη μου, ως άσχετος).

Στην πυρά βλάσφημε!!!!

Είναι καιρός που την είδα, αλλά αν θυμάμαι καλά βρήκα λίγο εύκολα-τετριμένα τα νοήματα που είχε προσπαθήσει να περάσει, κάτι τέτοιο. Δεν είπα ότι δεν μου άρεσε, κάθε άλλο, απλώς όχι τρομερή.

Δημοσ.

Όπως και στις προηγούμενες ταινίες του, ο Αρνόφσκι πήρε την κουλτούρα και τον συμβολισμό κάποιων μεγάλων σκηνοθετών και τα αντέγραψε σε ένα πιο ελαφρύ στυλ. Ας πούμε χοντρά χοντρά ότι πήρε τον όρο ''κουλτουριάρης'' και τον έκανε ποπ για να γίνει πιο εύπεπτος για αυτούς που δεν σηκώνουν τα πολύ βαριά. Γνωστά ονόματα, χιτάκια στο soundtrack (να'ναι καλά ο Μανσελ) και έτοιμος ο Σιφης. (Αααα για, για ξανακάντο)

Όπως έχω ξαναγράψει, το black swan ακόμα και αν αφήσω απο έξω το Repulsion του Polanski, (και γενικότερα όλη την τριλογία) με έκανε λες και είδα μια συρραφή πραγμάτων που έχω ξαναδεί και παλιότερα, χωρίς όμως να μπορώ να εντοπίσω που ακριβώς τα έχω δει. Ο Χατζιδάκις είχε πει: ''Κλέψε όσο περισσότερο μπορείς, και κρύψτο όσο πιο καλά γίνεται'', οπότε απο αυτην την σκοπιά, τα κατάφερε.  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Διαφωνώ μέχρι εκει που δε πάει.

1. Δεν είναι σε καμμιά των περιπτώσεων ελαφρύ το στυλάκι των ταινιών του Αρονόφσκι. Αν δηλαδή είναι ελαφριά τα Requeim, Pi, Wrestler, Fountain, Black Swan... δε λέω ότι είναι υπερκουλτούρα αλλά ούτε και εύπεπτα όπως ισχυρίζεται ο φίλος παραπάνω.

2. Στην εποχή που ζούμε τα πάντα έχουν ξαναειπωθεί. Αυτό δε σημαίνει ούτε ότι κάποιος αντιγράφει, ούτε ότι κάνει συρραφή. Αν το δεχτούμε αυτό που λες τότε ΟΛΟΙ κάνουν το ίδιο. Και αν όλοι κάνουν το ίδιο τότε δεν υπάρχει λόγος αναφοράς σαν επιχείρημα.

Έλα, πες ότι σου άρεσε η ταινία, δε θα σε πούμε και μπαλαρίνα....

• Like 5
Δημοσ.

Ο Χατζιδάκις είχε πει: ''Κλέψε όσο περισσότερο μπορείς, και κρύψτο όσο πιο καλά γίνεται'' 

O Jim Jarmusch και ο Godard το είπαν ακόμη καλύτερα:

“Nothing is original. Steal from anywhere that resonates with inspiration or fuels your imagination. Devour old films, new films, music, books, paintings, photographs, poems, dreams, random conversations, architecture, bridges, street signs, trees, clouds, bodies of water, light and shadows. Select only things to steal from that speak directly to your soul. If you do this, your work (and theft) will be authentic. Authenticity is invaluable; originality is non-existent. And don’t bother concealing your thievery - celebrate it if you feel like it. In any case, always remember what Jean-Luc Godard said: “It’s not where you take things from - it’s where you take them to.”

Δημοσ.

Διαφωνώ μέχρι εκει που δε πάει.

1. Δεν είναι σε καμμιά των περιπτώσεων ελαφρύ το στυλάκι των ταινιών του Αρονόφσκι. Αν δηλαδή είναι ελαφριά τα Requeim, Pi, Wrestler, Fountain, Black Swan... δε λέω ότι είναι υπερκουλτούρα αλλά ούτε και εύπεπτα όπως ισχυρίζεται ο φίλος παραπάνω.

2. Στην εποχή που ζούμε τα πάντα έχουν ξαναειπωθεί. Αυτό δε σημαίνει ούτε ότι κάποιος αντιγράφει, ούτε ότι κάνει συρραφή. Αν το δεχτούμε αυτό που λες τότε ΟΛΟΙ κάνουν το ίδιο. Και αν όλοι κάνουν το ίδιο τότε δεν υπάρχει λόγος αναφοράς σαν επιχείρημα.

Έλα, πες ότι σου άρεσε η ταινία, δε θα σε πούμε και μπαλαρίνα....

Θα σου απαντήσω με την φράση - καταπέλτη που εξακόντισε ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο 6ος, προς τον ακόλουθο και χρόνια ξάδερφο του, Σερ Ιάσονα Δάγλα, όταν ο δεύτερος τον είχε κατηγορήσει για παράνομα στοιχήματα και εμπλοκή του ονόματος του στην Λίστα Λάνσελοτ: ''Νενίκηκασε Σολομώντα, και δώρα φέροντας...'' (η οποία διαβάζεται και ανάποδα, απλά δεν βγάζει νόημα. ΜΗΝ το προσπαθήσεις... γίνεται)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...