DeadOrganPlayer Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Ναι έχεις απόλυτο δίκιο...λέω κι εγώ...τέτοια ταύτιση απόψεων? Τώρα είναι οκ.
john1987 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2011 demessakis ολες αυτες οι επιλογες που λες αυτες ειχα στο display options. Να ανοιξουμε θεμα με λιστες με βαθμολογιες στο imdb ή να τα λεμε εδω?
*nenya* Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Κι εγώ που νόμιζα ότι αυτό είναι το Black Swan thread Τεσπά, δεν με ενθουσίασε η ταινία όσο προηγούμενες δουλειές του ίδιου σκηνοθέτη. Την βρήκα πολύ προβλέψιμη σεναριακά απ'την αρχή κιόλας κι αυτό με χάλασε. Σκηνοθεσία+ερμηνείες κομπλέ.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Κι εγώ που νόμιζα ότι αυτό είναι το Black Swan thread Τεσπά, δεν με ενθουσίασε η ταινία όσο προηγούμενες δουλειές του ίδιου σκηνοθέτη. Την βρήκα πολύ προβλέψιμη σεναριακά απ'την αρχή κιόλας κι αυτό με χάλασε. Σκηνοθεσία+ερμηνείες κομπλέ. Αυτο,ηταν ευκολα το χειροτερο της ταινιας,αλλη μια ταινια με διπλη προσωπικοτητα.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Την βρήκα πολύ προβλέψιμη σεναριακά απ'την αρχή κιόλας κι αυτό με χάλασε. Αυτο,ηταν ευκολα το χειροτερο της ταινιας,αλλη μια ταινια με διπλη προσωπικοτητα. Διαφωνώ σε αυτό. Θεωρώ ότι σε κανένα σημείο δεν θέλησε να ξεγελάσει τον θεατή και στο τέλος να αποκαλύψει για τη διπλή προσωπικότητα. Αντιθέτως το έκανε εμφανές σχεδόν από την αρχή κάτι το οποίο μου άρεσε. Αν το παρουσίαζε σαν τη μεγάλη αποκάλυψη στο τέλος θα συμφωνούσα μαζί σου.
john1987 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Καποιες φορες το να μην υπαρχει ανατροπη δεν ειναι τοσο κακο. Εξαλλου εχουμε δει πολλες φορες να χρησιμοποιειται η ανατροπη ως αυτοσκοπος και να καταστρεφεται η υπολοιπη ταινια.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Καποιες φορες το να μην υπαρχει ανατροπη δεν ειναι τοσο κακο. Εξαλλου εχουμε δει πολλες φορες να χρησιμοποιειται η ανατροπη ως αυτοσκοπος και να καταστρεφεται η υπολοιπη ταινια. Ακριβώς. Έχω κουραστεί πλέον με ταινίες που αποσκοπούν σε αυτό και διαφημίζονται με εκφράσεις του στυλ "The Twist At The End Will Blow Your Mind". Enough.
V for Vagelis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2011 Μη μπερδεύεστε, δε πρόκειται για σύνδρομο διπλής προσωπικότητας. Ξεκινάει σαν ένα "αθώο και ντροπαλό κοριτσάκι" και καταλήγει σα μια ναρκισσίστρια έχοντας αναπτύξει εγωκεντρικό χαρακτήρα. Δεν υποδύεται τους 2 διαφορετικούς χαρακτήρες ταυτόχρονα, μεταπηδώντας απ τον ένα στον άλλο, αλλά πρόκειται για μια "μεταμόρφωση" (βλέπε συμβολισμό λευκού/μαύρου κύκνου) που εξελίσσεται σταδιακά. Ψυχιατρικά περισσότερο μου κάνει σα μια μορφή ψύχωσης που εκδηλώνεται μέσω ψευδαισθήσεων. Ενα μήνυμα θα μπορούσε να είναι το παράλογο και η ένταση της σύγχρονης κοινωνίας, όπου κάποιος στη προσπάθεια του να αναγνωριστεί και να πετύχει τους στόχους του, αναπτύσει εγωιστική και αλαζονική συμπεριφορά, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρει. Είναι με λίγα λόγια μια παράλογη αλλά ταυτόχρονα φυσική αντίδραση που αντανακλά τη κοινωνία. Το αν αξίζουν όλες αυτές οι θυσίες εν τέλει είναι κάτι υποκειμενικό, για μένα πάντως όχι. Μου θυμίζει και κάτι που είχε πει ο Terry Gilliam για τη ταινία του "Brazil", ότι "η κοινωνία δεν αλλάζει, η μόνη διέξοδος είναι η παραφροσύνη ή ο θάνατος"
Kasrith Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Διαφωνώ σε αυτό. Θεωρώ ότι σε κανένα σημείο δεν θέλησε να ξεγελάσει τον θεατή και στο τέλος να αποκαλύψει για τη διπλή προσωπικότητα. Αντιθέτως το έκανε εμφανές σχεδόν από την αρχή κάτι το οποίο μου άρεσε. Αν το παρουσίαζε σαν τη μεγάλη αποκάλυψη στο τέλος θα συμφωνούσα μαζί σου. Συμφωνώ απόλυτα, δεν καταλαβαίνω γιατί όλη περίμεναν σούπερ ουάου απρόβλεπτο τέλος. Άσχετα που για μένα ήταν σούπερ ουάου, όχι για την "αποκάλυψη" αλλα για την εκτέλεση. Φοβερή Ακριβώς. Έχω κουραστεί πλέον με ταινίες που αποσκοπούν σε αυτό και διαφημίζονται με εκφράσεις του στυλ "The Twist At The End Will Blow Your Mind". Enough. Α μπράβο
marantonis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Καλα τα ειπε ο V for Vangelis. Βιαζεστε να βγαζετε συμπερασματα χωρις να τα πολυσκεφτεστε και κανετε αδικα ντισινγκ σε μια ωραια ταινιουλα.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2011 Καλα τα ειπε ο V for Vangelis. Βιαζεστε να βγαζετε συμπερασματα χωρις να τα πολυσκεφτεστε και κανετε αδικα ντισινγκ σε μια ωραια ταινιουλα. Τι είναι το ντισινγκ? Αρρώστια?
marantonis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Τι είναι το ντισινγκ? Αρρώστια? http://en.wiktionary.org/wiki/diss
Moderators Praetorian Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2011 Καλή ταινία σε γενικές γραμμές. Όχι όμως από τις καλές ταινίες του Aronofsky, κατά τη γνώμη μου, (ίσως η πιο αδύναμη). Το γενικό μοτίβο της ιστορίας ήταν μάλλον κάτι γνώριμο και η Portman παρά το ότι μου είναι συμπαθής, πρέπει να ξεφύγει από ρόλους όπου κλαίει και μιζεριάζει για το 90% της ερμηνείας. φυσικά τα καλύτερα σημεία της ταινίας είναι όταν η Portman βγάζει τον "άλλο" εαυτό της. Βέβαια η ταινία έχει ουσιαστικά μόνο ένα χαρακτήρα που αναπτύσσει και οι υπόλοιποι εξυπηρετούν το σενάριο, ενώ σε μερικές περιπτώσεις σημαντικές πτυχές/συμπεριφορές τους αναιρούνται επειδή η Nina είχε παραισθήσεις. Στα συν της ταινίας ότι παρά το κεντρικό θέμα του μπαλέτου, κατάφερε να μην είναι βαρετή (για ένα σημαντικο κομμάτι της τέλος πάντων).
jason_rethymno Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2011 Για όσους δε το πήραν χαμπάρι ακόμα η ταινία βγήκε και σε ντιβιντιριπ στον Θείο.Μόλις 3 μέρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα