Προς το περιεχόμενο

Darren Aronofsky's Black Swan (2010)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εσυ το πηγες μακρια αν και η θεωρια σου ειναι λογικη!

Παντως εγω που δεν ειχα πολυδιαβασει σχολια, τη βρηκα πολυ καλη ταινια. κι οπως εγραψα και σε ενα αλλο θεμα, της βαζω ενα 8

Ειχε καλες ερμηνειες, σκηνοθεσια, σεναριο, απιστευτη μουσικη... Σε εβαζε στο τριπακι του να λες "τι παιζει τελικα?" μεχρι σχετικα αργα στην ταινια

Οπως

οτι την πορτμαν θα την κυνηγησει η λιλη ή το αντιστροφο(επειδη η λιλη θα παιρνε τον ρολο τελικα), οτι η Μπεθ εχει βαλει στο ματι την Πορτμαν κλπ

• Απαντ. 252
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι με βρήκε και εμένα το τέλος. Αφού όταν τελείωσε η παράσταση, και το κοινό χειροκροτούσε ήμουν έτοιμος να σηκωθώ και εγώ να χειροκροτήσω. Έπρεπε να κοιτάξω γύρο μου να καταλάβω πως ήμουν σε κινηματογραφική αίθουσα.

Απλά μαγευτική.

+1

Εμένα πιο πολύ με γοητεύει το μόνιμο θέμα του Aronofsky.

Που είναι η αναζήτηση από τους ήρωές του του Υπερβατικού, του Τέλειου, του Απόλυτου. Η τελευταία ατάκα της Portman που αναφέρατε

"I felt it, it was perfect"

επιβεβαιώνει και αυτή την ανάγνωση.

Πολύ δύσκολο να κινηματογραφήσει κανείς αυτό το θέμα.

Επεξ/σία από Francisco Goya
Δημοσ.

+1Η τελευταία ατάκα της Portman που αναφέρατε spoiler επιβεβαιώνει και αυτή την ανάγνωση.

Έχεις κάτι με τα σποιλερς εσυ ε :P

Δημοσ.

Έχεις κάτι με τα σποιλερς εσυ ε :P

Oops... Sorry! :(

Υ.Γ. Αν και για να είμαι ειλικρινής, (1ον) η ταινίες του Aronofsky υπερβαίνουν την έννοια του spoiler και (2ον) όποιος δεν το είδε ακόμα είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, ακριβέστερα τις παραλείψεις του.

Δημοσ.

όποιος δεν το είδε ακόμα είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, ακριβέστερα τις παραλείψεις του.

Όχι όταν ένα τόπικ δεν περιέχει στον τίτλο του Προσοχή Spoilers η κάτι παρόμοιο...

Δημοσ.

Όχι όταν ένα τόπικ δεν περιέχει στον τίτλο του Προσοχή Spoilers η κάτι παρόμοιο...

Ο.Κ., πλάκα έκανα.

To be honest, παρεσύρθην από τον ενθουσιασμό και το έγραψα.

Δημοσ.

Ο.Κ., πλάκα έκανα.

To be honest, παρεσύρθην από τον ενθουσιασμό και το έγραψα.

Δεν μας αρκεί ότι έκανες πλάκα. Πρέπει τουλάχιστον να ζητήσεις 3 φορές συγχώρεση.

Δημοσ.

Δεν μας αρκεί ότι έκανες πλάκα. Πρέπει τουλάχιστον να ζητήσεις 3 φορές συγχώρεση.

1) I stand corrected.

2) My most sincere apologies.

3) I beg for your forgiveness.

Εντάξει τώρα;

Δημοσ.

Ελπίζω να καταλάβατε όλοι σας, πόσο εξυμνήσατε τον Σατανά και όλο του το σόι μέχρι και συγγενείς 3ου βαθμού, βλέποντας και εκεθειάζοντας αυτήν την ταινία. Ενώ εγώ που είμαι στο δρόμο του Θεού, υποσυνείδητα και μόνο, καθώς έβλεπα την ταινία, μου δημιουργήθηκε ένα αίσθημα βλακείας και απόρριψης και δεν μου άρεσε το φιλμ. Και για να μην νομίζετε ότι λέω ότι θέλω ιδού:

http://asma-asmaton.blogspot.com/2011/01/black-swan.html

καμαρώστε την σκηνοθετάρα σας, λάτρη του σατανά.

Δημοσ.
υπάρχει και η απαραίτητη ομοφυλοφιλική ερωτική σκηνή της πρωταγωνίστριας με την συμπρωταγωνίστριά της – κάτι που όπως ομολογεί η ίδια έκανε πάρα πολλούς να πάνε να παρακολουθήσουν την ταινία, που αλλιώς δεν θα πήγαιναν (!) (αν και έκανε, λέει, τον αυστηρό Εβραίο μπαμπά της να μην της μιλάει).

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Natalie Portman (κανονικό όνομα: Natalie Harshlag, από την Ιερουσαλήμ – την οποία ονομάζει πατρίδα της), με παραγωγό τον Darren Aronofsky, (Εβραίος από το Μπρούκλιν που ζούσε σε ένα κιμπούτς στο Ισραήλ), με εταιρία παραγωγής μια ονομαζόμενη “Phoenix” ("Φοίνιξ").

Ο Aronofsky έκανε το ντεμπούτο του με την ταινία «Pi», που είχε ως κεντρικό θέμα την Καμπάλα και την εβραϊκή αποκρυφιστική αριθμολογία.

Η Νίνα συναντά ένα ‘κακό κορίτσι’, την Lily (Mila Kunis, άλλη Εβραία ηθοποιός)

Τελικα για ολα ευθυνονται οι Εβραιοι ή οι Σατανιστες; Ειδαλλως, ειτε οι Εβραιοι ειναι οι πραγματικοι λατρεις του Σατανα, ειτε οι Σατανιστες οι πραγματικοι λατρεις των Εβραιων.

Το Black Swan είναι μια ταινία για τον έλεγχο του μυαλού (‘mind control’) και την δαιμονική κατοχή. Το κύριο μήνυμά της είναι ότι δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά και να πετύχεις μεγάλα πράγματα, χωρίς να πουλήσεις την ψυχή σου στον διάβολο και να αποκτήσεις σύνδεση με το κακό μέσα σου.

189758876v8_400x400_Front.jpg

ΥΓ. Εκανα κι ενα μικρο σχολιο στο blog, με το ονομα "Leviathan". Ελπιζω να τα ειπα σωστα.

ΥΓ2. Ελατε κι εδω να τα πουμε αν θελετε. http://www.satanismos.com/

Δημοσ.

Και να'ταν μόνο αυτά ρε συ μαραντόνη. Ξέρεις ΠΟΣΑ υποσυνειδητα μηνύματα βρήκα εγώ ο ίδιος, λίγο που έκατσα και το έψαξα το θέμα?

Αν γράψεις στα ελληνικά τον τίτλο της ταινίας είναι: ΒΛΑΚ ΣΟΥΑΝ. Ολοφάνερα βρίζει κάποιον Σουάν και τον αποκαλέι βλάκα. Δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβεις ότι αναφέρεται στην συγγραφέα και φιλόσοφο Leonie Swann η οποία προσφάτως έγραψε το βιβλίο ''Το ξύπνημα των αμνών''. Στην ουσία την αποκαλέι βλάκα γιατί ο ίδιος πιστεύει ότι κανένας αμνός (δηλαδή εμείς) δεν ξύπνησε (δηλαδή κοιμόμαστε) και τρώμε κουτόχορτο (δηλαδή την ταινία του) και το εκθειάζουμε (δηλαδή το εκθειάζουμε). Ακόμα χειρότερα αν ξαναγράψεις στα αγγλικά το ΣΟΥΑΝ, βγαίνει SOUAN, η γνωστή Ασιατική χώρα δηλαδή που υπάγεται στην κυβέρνηση της Chari-Baguirmi. Η λέξη Chari βγάζει λεξάριθμο 11 και η λέξη Baguirmi βγάζει λεξάριθμο 9. Αν βάλεις και την παύλα που έχει ανάμεσα: 11-9. Εντεκα Σεπτεμβρίου δηλαδή. Δίδυμοι Πύργοι. Δίδυμοι όπως η Πόρτμαν με την κακιά στο έργο, και όπως και το ζώδιο του Αρνόφσκι... ... Τροφή για σκέψη... Ας μην συνεχίσω. Φούκος FTW!

Δημοσ.

Πολυ σωστη και διεξοδικη η ερευνα σου, φιλτατε Sellers. Ομολογω πως μερικα απο τα πραγματα που ανεφερες, κι εγω ο ιδιος τα αγνοουσα.

Παρολαυτα, δεν μπορω να μην παρατηρησω και σχολιασω την σημαντικη ιδεολογικη διαφωνια μας. Εγω θεωρω τον εαυτο μου ακολουθο του Σατανα, και Τον στηριζω χρονια τωρα με το εργο και το λογο μου. Βλεπω πως εχεις καποιες "θεικες" τασεις, τασεις αγαπης προς τον Γιεχβα... κι αυτο με λυπει, διοτι φαινεσαι συμπαθητικο ατομο και δεν θα 'θελα να σε δω να καιγεσαι, σε λιγο καιρο, απο τις φλογες Του Εωσφορου για την απιστια σου σ' Αυτον!

Σου προτεινω λοιπον να πεταξεις (απ' τη βιβλιοθηκη και το μυαλο σου) βιβλια οπως αυτο, και ν' ακολουθησεις αλλα, πιο αληθινα, συγγραμματα απο τους πραγματικους ευαγγελιστες τουτου του κοσμου, οπως αυτο.

Καλη τυχη στην αναζητηση σου για την αληθεια.

Ελπιζω να δεις το σκοτος!

Hell's Bells

Yeah, Hell's Bells

You got me ringin' Hell's Bells

My temperature's high, Hell's Bells!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...