Προς το περιεχόμενο

Μηχανάκι για CS5-2d- και lightroom

motormount

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Όπως γράφει και στον τίτλο,χρειάζομαι κάτι που να τρέχει τα παρακάτω:

Lightroom 3,και τα σχεδιαστικά της σουίτας-photoshop,illustr,inDesign Acrobat και Bridge-

'Οχι 3d,όχι βίντεο.

Ως τώρα δουλεύω mac αλλά λόγω περιέργειας και budget-kινούμαι γύρω στο 1000ρικο-άντε 1200- αρχικώς σκέφτηκα να φτιάξω κάτι από το πλαίσιο,αλλά γνωστός μου τεχνικός με συμβούλεψε να ψάξω καλύτερα κάνα παλιότερο HP/dell για νά'χω το κεφάλι μου ήσυχο.

Ερωτήσεις:

1)H κάρτα γραφικών τι ρόλο παίζει σε τέτοιες εφαρμογές;

Ως τo CS3-ήξερα- μηδαμινό,από CS4 και μετά διαβάζω πως το ps και lightroom χρησιμοποιούν και την μνήμη της κάρτας.

Βλέπω πως και τα HP/dell workstations χρησιμοποιούν Xeon επεξεργαστές.

2)Θα υπάρχει σημαντική διαφορά σε επιδόσεις σε έναν προηγούμενης γενιάς quad core 2.8 harpertown και έναν i7 930;

Ακόμα παλιότεροι Xeon-nocona f.e.-θα είναι συμβατοί με windows 7;

3)Από προσωπική εμπειρία έχετε δεί διαφορά στη σταθερότητα ενός custom build και ενός branded pc?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

υγ Οποιδήποτε link που να εξηγεί σε απλά ελληνικά/αγγλικά διαφορές επεξεργαστών,τρόπου λειτουργίας ssd δίσκων vs μηχανικών ή σχετικών topic-''εκλαϊκευμένης'' τεχνολογίας γενικώς είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα.

:-)

Δημοσ.

Γενικά μηχανάκι server καλύτερα μην πάρεις, και εγώ το είχα σκοπό αλλά έχουν ασυμβατότητες με τα desktop OS. Επίσης καλύτερα φτιάξτο με τα εξαρτήματα που θέλεις και όχι κάτι έτοιμο.

Κατά σειρά προτεραιότητας:

CPU (4 core intel/amd)

GPU (για acceleration, ψάξε ποιες είναι συμβατές)

RAM τουλάχιστον 8GB (ώστε να μπορείς να δουλεύεις σε μεγάλες αναλύσεις και να βάλεις κάπου στα 500 undos)

Δημοσ.
Γενικά μηχανάκι server καλύτερα μην πάρεις, και εγώ το είχα σκοπό αλλά έχουν ασυμβατότητες με τα desktop OS.

Ρωτάω γιατί είδα πως εκτός από την Apple,Dell και HP χρησιμοποιούν xeon στα workstations τους,τα ίδια windows δεν τρέχουν;

Επίσης καλύτερα φτιάξτο με τα εξαρτήματα που θέλεις και όχι κάτι έτοιμο.

Αυτό είχα υπόψη μου,αλλά όπως έγραψα,γνωστός μου τεχνικός με συμβούλεψε το αντίθετο για λόγους συμβατότητας των εξαρτημάτων.

Ένας-ας πούμε- dual xeon dell 670 με 8gb μνήμη θα σηκώνει τις εφαρμογές που με ενδιαφέρουν;

Δημοσ.

Από το cs4-5 η adobe εκμεταλλεύεται την τεχνολογία cuda της NVIDIA, αν θες να σου δώσω λίστα με τα tools του Photoshop που δουλεύουν με gpu κάρτας. H ATI δεν υποστηρίζετε από την adobe.

Τώρα θα είμαι ειλικρινής, αν κάνεις επεξεργασία εικόνας και δεν εννοώ απλό editing οξύτητας και φωτεινότητας μιας φωτογραφίας, αλλά λίγα πράγματα παραπάνω, τότε πάρε nvidia, αν όχι τότε διάλεξε ανάμεσα σε nvidia και ΑΤΙ.

Η λειτουργίες καμβάς (rotate/resize,etc), αλλαγής χρωμάτων, zoom in/out, brushes (δεν θυμάμαι καλά για αυτό), 3d, πακέτα φίλτρων σαν addons για το Photoshop, αυτά δουλεύουν με την κάρτα cuda/nvidia και είναι 10 φορές γρηγορότερα απο καρτες που δεν εχουν cuda. Γενικότερα ότι χρειάζεται render είναι με cuda extensions.

Αν χρειαστείς να δεις λίστα εντολών Photoshop που δουλεύουν με το cuda, ζήτησε μου το λινκ.

offtopic: Γενικότερα κάτι συνέβη με της εταιρίες, η apple σταμάτησε συνεργασία με την nvidia και πολλοί που αγόραζαν παλιά κάτι τέρατα apple για manipulation, έχουν διχαστει.. Πλέον τα apple δίνουν μόνο 5770 κάρτες γραφικών και ο λόγος είναι οι 6 οθόνες λολ. Από την άλλη η adobe μάλλον έχει συμφωνία μόνο με την nvidia. Το μέλλον θα δείξει. Περισσότερο φαίνετε ότι έριξαν το budget υλικών τον apple αλλά αντί να ρίξουν τιμές, έγινε το αντίθετο!. Παλιά μπορούσες να βάλεις πάνω από 3-4 κάρτες γραφικών gtx285, τώρα πια μόνο 2x5770.

Και εγώ σκέπτομαι για σερβερ pc τον άλλο χρόνο, τόσο χάλια είναι? Να προτιμήσουμε δηλαδή απλό pc? Είχα κατά νου διπλό cpu και διπλή κάρτα, 16gigs ram, για manipulation. κάτι δηλαδή σαν apple mac pro. Σαν τα παλιά mac pro, τίποτα.. Μόνο αν η adobe, Autodesk, etc.. αποφασίσουν να υποστηρίξουν ατι. (Αυτό σημαίνει αλλαγή κώδικα προγράμματος από την αρχή)

Δημοσ.
Από το cs4-5 η adobe εκμεταλλεύεται την τεχνολογία cuda της NVIDIA, αν θες να σου δώσω λίστα με τα tools του Photoshop που δουλεύουν με gpu κάρτας. H ATI δεν υποστηρίζετε από την adobe.

Τώρα θα είμαι ειλικρινής, αν κάνεις επεξεργασία εικόνας και δεν εννοώ απλό editing οξύτητας και φωτεινότητας μιας φωτογραφίας, αλλά λίγα πράγματα παραπάνω, τότε πάρε nvidia, αν όχι τότε διάλεξε ανάμεσα σε nvidia και ΑΤΙ.

Η λειτουργίες καμβάς (rotate/resize,etc), αλλαγής χρωμάτων, zoom in/out, brushes (δεν θυμάμαι καλά για αυτό), 3d, πακέτα φίλτρων σαν addons για το Photoshop, αυτά δουλεύουν με την κάρτα cuda/nvidia και είναι 10 φορές γρηγορότερα απο καρτες που δεν εχουν cuda. Γενικότερα ότι χρειάζεται render είναι με cuda extensions.

Αν χρειαστείς να δεις λίστα εντολών Photoshop που δουλεύουν με το cuda, ζήτησε μου το λινκ.

Με ενδιαφέρει, εαν μπορείς γράψε μας την πλήρη λίστα των native εργαλείων στο Photoshop που τρέχουν εξολοκλήρου σε CUDA και Nvidia κάρτες και καθόλου σε ATI μιας και το κατέχεις, εννοείται με Link για πληροφοριες και Documentation απευθείας στην Adobe. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Και εγώ nvidia θα σου συμβούλευα να πάρεις, και εγώ nvidia θα πάρω, τώρα με μια 4890 βέβαια δεν μου λείπει κάποιο feature από το photoshop όλα λειτουργούν σφαίρα.

Δημοσ.

Αν καταλαβαίνω τι διαβάζω,και αυτή είναι υπεραρκετή για 2d.

Στο πλαίσιο-λόγω service και άτοκων από'κει λέω να ψωνίσω- κόψανε την συνεργασία με την Αsus(μου είπαν χθες).

Οι ίδιοι προτείνουν Foxconn ή gigabyte,και για τις δύο έχω διαβάσει/ακούσει αρνητικά σχόλια.

Άλλη επιλογή;-για μητρική-

Δημοσ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...