Προς το περιεχόμενο

Το topic του ZTE Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρέλαβα σήμερα από Ωραιόκαστρο Θεσ/νίκης...

Ξέρεις αν έχει κι άλλα?

ελπίζω να εξαπλωθεί ο ιός της λεπίδας και σε άλλα καταστήματα wind, ποιος τρέχει μέχρι Ωραιόκαστρο...

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

στη Δράμα υπάρχουνε λίγα κομμάτια μέχρι χθές τουλάχιστο,

επίσης παρέλαβα ένα (με κούριερ) από επιδότηση από τα κεντρικά τους.

Δημοσ.

Έχουν αρχίσει παραλαβές σε αρκετά καταστήματα Wind...

Αρχίστε τα τηλέφωνα... ;)

Για όσους είναι Κρήτη, το έφερε και ο Αρμάος.

Προσωπικά περιμένω ένα λευκό Blade από Αγγλία μέσα στην εβδομάδα. ;)

Δημοσ.

όποιος συνφορουμίτης δεν το βρει σε κατάστημα ή ενδιαφέρεται για καλύτερη τιμή ας ρίξει μια ματιά στις αγγελίες.

Δημοσ.

Kι εγω το απεκτησα σημερα . Ποια custom rom προτεινετε να βαλω froyo 2.2 ή καποια άλλη;

Ψαξε πριν καμμια 10αρια σελιδες ενα μηνυμα της κατερινας, εχει κανει πολυ καλη δουλεια .

Δημοσ.

Εγω παντως έχω κολησει στο πρωτο βημα στο back up το πρασινο ανθρωπακι δε μενει αλλα το κινητο φορτωνει κανονικα και δεν μπορω να προχωρησω. Διαβασα ότι κι άλλοι που πηραν σημερα είχαν παρομοιο θεμα.

Δημοσ.

Γράφω το οδηγό εδώ σε ελληνικά γιατί μου την σπάει η τσαπατουλιά και μου την έδωσε

για τυχόν λάθη λόγω ασχετοσύνης πείτε μου να τα διορθώσω

Α)Διαδικασία Root

Για να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση πρέπει πρώτα να κάνουμε "root"

Τι είναι

H διαδικασία "Rooting" ουσιαστικά σημαίνει να αποκτήσεις Δικαιώματα Διαχειριστή (Root user)στην συσκευή. Όσοι έχουν κάποια επαφή με Linux OS θα το καταλάβουν εύκολα, ενώ για όσους έχουν χρησιμοποιήσει μόνο Windows, αυτό σημαίνει: Με την απόκτηση Δικαιωμάτων Διαχειριστή (Administrator στα Win) αποκτάς απόλυτο έλεγχο στην συσκευή και στο λειτουργικό της. Μπορείς να εγκαταστήσεις/απεγκαταστήσεις οτιδήποτε (εφαρμογές, script, κλπ).

Πως γίνεται

•  
  • Κατεβάζεις την εφαρμογή Universal Androot. Επειδή κι εγώ δεν μπορούσα να την βρω στο android market την βάζω στα αρχεία του link που δίνω με όλα τα χρήσιμα αρχεία.
  • Για να την εγκαταστήσεις την βάζεις στην κάρτα μνήμης και την τρέχεις.
  • Πρέπει να επιτρέψεις την εγκατάσταση εφαρμογών και εκτός android market για να σου επιτραπεί η εγκατάστασή της.

Μετά την εγκατάσταση τα πράγματα είναι απλά:

• Επιλέγεις την έκδοση 2.0-2.2 (προεπιλογή)

• Πατάς Go root
    (τα άλλα από κάτω δεν ξέρω αν χρειάζονται, ας μας διαφωτίσει κάποιος που ξέρει)

Εικόνα

androidroots.jpg

Β) Αναβάθμιση λογισμικού σε Androit 2.2 froyo

1.  
  2. Αποσυμπιέζεις το fastboot που ειναι σε μορφή zip, και το βαζεις στον ίδιο φάκελο με το clockworkmod recovery.
  3. Κλείνεις το κινητό, βγάζεις την μπαταρία, την ξαναβάζεις, το συνδέεις στην θύρα usb και πατάς ταυτόχρονα για λίγα δευτερόλεπτα το πλήκτρο της εκκίνησης και το (+) της έντασης μέχρι να εμφανιστεί το πράσινο ρομποτάκι.
  4. Πας έναρξη(start) -> εκτέλεση(run) γράφεις εκεί cmd και πατάς enter.
  5. Βγαίνει ένα μαύρο παράθυρο. Εκεί γράφεις fastboot-windows flash recovery recovery-clockwork-2.5.0.9-modaco-r2-blade.imgκαι πατάς enter και μετά εντοπίζει το τηλέφωνο και γράφεις fastboot-windows reboot και ξαναπατάς enter.(αν μετά την πρώτη εντολή δεν βρίσκει την συσκευή και έχεις windows xp 32 τότε βάζεις τους drivers που δίνω)
  6. Το τηλέφωνο επανεκκινείται από μόνο του.
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  7. Μεταφέρεις στην κάρτα μνήμης του κινητού (όχι σε κάποιο εσωτερικό φάκελό της) το αρχείο update χωρίς να το αποσυμπιέσεις. Το αρχείο αυτό είναι η έκδοση japanese_Jellyfish_RLS9 του android 2.2. Αν επιλέξεις να εγκαταστήσεις άλλη έκδοση τότε την μεταφέρεις στην κάρτα μνήμης πάλι συμπιεσμένη και μετονομασμένη σε update.
  8. Απενεργοποιείς το κινητό και το ξαναενεργοποιείς πατώντας ταυτόχρονα για μερικά δευτερόλεπτα το πλήκτρο
  9. εκκίνησης και το (-) της έντασης μέχρι να εμφανιστεί το πράσινο ρομποτακι και να γίνει μπλε.
  10. Εμφανίζεται η οθόνη διαλόγου το προγράμματος εγκατάστασης και μάλιστα ανάποδα.
  11. Με τα πλήκτρα (+) και (-) της έντασης πηγαίνουμε πάνω-κάτω στο μενού, το πλήκτρο home είναι το enter και με το back πας πίσω.
  12. Πρώτα κάνεις backup : Πας backup and restore και επιλέγεις backup.Η διαδικασια του backup θα διαρκεσει 2-3λεπτά και είναι απαραίτητη και σημαντική. Μπορεί να σε σώσει αν χρειαστείς την εγγύηση.
  13. Μετά επιλέγεις το wipe data/factory reset και επιβεβαιώνεις yes-delete all user data.
  14. Μετά επιλέγεις το wipe cache partittion και επιβεβαιώνεις yes-wipe cache.
    Επιλέγεις το instal zip from sdcard και μετά το apply sdcard:update zip (γι αυτο το custom rom πρέπει να μετονομαστεί σε update).
    Περιμενεις να τελειώσει και πατας το reboot και το τηλεφωνο θα κανει επανεκκίνηση.(στην αρχή με την εγκατάσταση custom rom παίρνει πολύ χρονο για την επανεκκινιση. (μερικα custom rom δεν θα κάνουν καν επανεκκίνηση γιατι δεν θα ειναι κατάλληλες για τον συγκεκριμένο μοντέλο κινητού π.χ. αυτά που ειναι για το zte san francisco δεν κανουν για το blade)

ΕΔΩ είναι όλα τα χρήσιμα αρχεία

•  
  • UniversalAndroot
  • usb_driver για win32 xp
  • Japanese_Jellyfish_RLS9.zip
  • recovery-clockwork-2.5.0.9
  • fastboot

δεν κανει τιποτα γραφει οτι δεν το αναγνωριζει...τι να κανω?

Δημοσ.

Να επιβεβαιώσω και εγώ ότι "στη νέα φουρνιά" δε δουλεύει το ξεκλείδωμα της ram με τον παραδοσιακό τρόπο (το ανθρωπάκι συνεχίζει να bootarei)...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...