Προς το περιεχόμενο

On board GPU? (Intel vs AMD)

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ενσωματωμενες δυνατοτητες επεξεργασιας γραφικων ποια εταιρια υπερτερει?

Απο την μια εχουμε την Intel GMA HD μεσω core-i3/i5 και απο την αλλη AMD 780/880/890 κτλ.

Επειδη φτιαχνω νεο PC και ειμαι μεταξυ phenom II x4 και core i3 540, θελω να εξετασω τι προσφερει η καθε εταιρια σαν ολοκληρωμενη λυση λαμβανοντας υποψιν και τον τομεα των γραφικων.

Απο την μια η ATI φαινεται πιο δυνατη και προσφερει και δυνατοτητα hybrid crossfire, απο την αλλη η Intel ειναι υποδιεσταιρη και δεν παιρνει αλλη καρτα. (Αν βαλεις καρτα δλδ, θα λειτουργει η καρτα και χανεις την εσωτερικη επεξεργασια).

Οποτε AMD Μονοδρομος?

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Και μονο που συγκρινεις i3 με... Χ4 κατι λεει ετσι;

Απο κει και περα, και με τις 2 εταιρειες θα μπορεις να βλεπεις και να επιταχυνεις την αποκωδικοποιηση των ταινιων μεσω DXVA, ενω και σε 2d (windows με aero) δεν θα εχεις κανενα προβλημα. ΜΑΚΡΙΑ απο παιχνιδια, και με τις 2. Χωρις να αποκλειουμε το γεγονος πως καποια πολυ ελαφρια ή παλαιοτερα παιχνιδια θα παιζουν ικανοποιητικα.

Η AMD θαρρω πως σε αυτα τα λεφτα (~220-250 ευρω για ram/mobo/cpu), εχει μακραν το προβαδισμα.

Δημοσ.
Και μονο που συγκρινεις i3 με... Χ4 κατι λεει ετσι;

Γιατι ρε συ, τοση διαφορα εχουν?

Βαση στατιστικων του Passmark, ή X4 εχει πολυ καλυτερο Price per buck

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

Αλλα εδω βλεπω σε πολλα bench να εχει προβαδισμα ο i3

http://www.anandtech.com/bench/Product/122?vs=143

Τωρα για ταινιες ξερω οτι δεν εχουν διαφορα, αλλα θα ηθελα και σε παιχνιδια, να παιζουν οσο γινεται με βελτιωσεις στο φουλ για αναλυση 1680x1050, Που δεν ειναι και καμμια τρομερη. Εδω και με την 3870 και athlon64 2.25 σε crysis επαιζα με ολα ανεβασμενα στο 1680x1050.

-Απο θερμοκρασιες,επιπεδα θορυβου και καταναλωση ρευματος που ειμαι καλυτερα?

-Αξιζει να ριξω την 3870 που εχω σε Hybrid crossfire?

Παρεπιπτωντος τον athlon 2 x4 Λεω ο οποιος δεν ειναι Phenom ακριβως αλλα Phenom-based. Δεν ξερω αν αυτο σημαινει το οτιδηποτε.

• Moderators
Δημοσ.

Για τις διαφορες, ψαξε τι εφαρμογες χρησιμοποιεις και ψαξε τι κανουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ επεξεργαστες σε αυτες και κρινε, αναλογα με την τιμη τους.

Η 3870 παντως, ειναι μακραααααααααααααααααααααααν καλυτερη απο τις onboard/incpu λυσεις....

Δημοσ.

1. γιατι συγκρινεις ποδηλατο με formula 1?

οι onboard καρτες γραφικων φτανουν μεχρι HD ταινιες. απο κει και περα θελεις αλλη καρτα γραφικων. μπαρει καποια πολυ παλια παιχνιδια και κανα tetris να παιζουν, αλλα αμα θελεις σοβαρο gaming, θες και σοβαρη καρτα. τελος..!!

2. crossfire με την Onboard καρτα, δεν μπορεις να κανεις με οποιαδηποτε καρτα. ειναι πολυ συγκεκριμενες οι καρτες αυτες και συνηθως πολυ μικρες. αν θελεις να κανεις Xfire με την 3870, δεν γινεται, και δεν εχει και νοημα γιατι η 3870 ειναι πολυ πιο δυνατη απο οποιαδηποτε onboard!

Δημοσ.
1. γιατι συγκρινεις ποδηλατο με formula 1?

οι onboard καρτες γραφικων φτανουν μεχρι HD ταινιες. απο κει και περα θελεις αλλη καρτα γραφικων. μπαρει καποια πολυ παλια παιχνιδια και κανα tetris να παιζουν, αλλα αμα θελεις σοβαρο gaming, θες και σοβαρη καρτα. τελος..!!

2. crossfire με την Onboard καρτα, δεν μπορεις να κανεις με οποιαδηποτε καρτα. ειναι πολυ συγκεκριμενες οι καρτες αυτες και συνηθως πολυ μικρες. αν θελεις να κανεις Xfire με την 3870, δεν γινεται, και δεν εχει και νοημα γιατι η 3870 ειναι πολυ πιο δυνατη απο οποιαδηποτε onboard!

Συμφωνώ με τον cabdik, θα ήθελα να προσθέσω όμως και τα ακόλουθα καθώς το 785 και το 4200 τα έχω ζήσει από πολύ κοντά:

1) ColinMcRae2 το 785 το έπαιζε μιά χαρά, όλα τέζα σε ανάλυση 1280χ1024, το NFSU στην ίδια ανάλυση το έχανε αρκετά ειδικά σε σκηνές με καπνούς/σπινιαρίσματα. FarCry επίσης παίζει, αλλά όλα στο low (άρα δεν αξίζει τον κόπο). Άρα, εκτός από απροβλημάτιστο HD, αρκεί και για περιστασιακό gaming παλαιότερων τίτλων.

2) Cross-fire μπορείς να κάνεις με ΠΟΛΥ συγκεκριμένες κάρτες, ουσιαστικά με μία της σειράς 46ΧΧ, πεθαμένα πράγματα δλδ . . . Τα είχα ψάξει πριν από ένα χρόνο, αλλά δεν πέφτω και πολύ έξω σάυτό που σου λέω.

Πάντως (χωρίς να αποτελεί κανένα από τα δύο λύση αξιώσεων), τα IGPs της AMD είναι πολύ πιο μπρατσωμένα από τα αντίστοιχα της nVidia

Δημοσ.

1, σωστος. γι αυτο ειπα οτι "για σοβαρο gaming, θες σοβαρη καρτα".

αν αντεχει να παιζει σε μικρες αναλυσεις χωρις φιλτρα φυσικα, τοτε οκ. αλλα επειδη κι εγω εχω το 790GX με την 3300 οnboard, εχω εμπειρια του gaming με αυτη...!

2. αυτο ειπα. κι αν θελει μπορω να του πω και ακριβως ποια μοντελα κανουν, αλλα δεν εχει νοημα, ακριβως επειδη προκειται για μικρες καρτες.....

Δημοσ.

Το 3300 είναι ισχυρότερο από το 4200, η μαγκιά κρύβεται στο δεύτερο ψηφίο: 3300>4200, σειρά 3>2.

Επιπλέον, η side-port memory των 128ΜΒ που συνοδεύει ορισμένα μοντέλα κακό δεν κάνει, αλλά οι μετρήσεις αποδεικνύουν ότι ΔΕΝ κάνει σχεδόν καμία διαφορά in real life. Αν μάλιστα κάνει κάποιος αναζήτηση σε κάποια reviews/συγκειτικά, θα διαπιστώσει ότι ορισμένα IGP 3300/4200 υπερχρονίζονται μέχρι το Θεό (+70% στα ρολόγια με σημαντική αύξηση στις επιδόσεις), ενώ άλλα (όπως της MSI) μουλαρώνουν και ούτε καν ξεκουνιούνται από τα 500MHz . . .

Ουφ, το κούρασα το θέμα. . . :o

Δημοσ.
ενώ άλλα (όπως της MSI) μουλαρώνουν και ούτε καν ξεκουνιούνται από τα 500MHz . . .

Αυτό δεν το είδα. Είχα και GIGABYTE και MSI και ASROCK. Όλες έφτασαν τα 800 MHz. Η MSI που έχω τώρα τα 900.

Σε αυτή τη συχνότητα παίζεις Half-Life 2 μέχρι 1680Χ1050 με 8Χ AF (το χρειάζεται οπωσδήποτε το anisotropic filtering αυτή η μηχανή).

Οι λύσεις της Intel από την άλλη πάσχουν στους οδηγούς. Ακόμα και στους Sandy Bridge που μάλλον θα έχουν πιο ισχυρό τμήμα γραφικών από τις HD3200 κλπ αυτό θα είναι το πρόβλημα. Το καλό τους είναι ότι οι οδηγοί μοιράζουν το φορτίο και στον επεξεργαστή. Το κακό είναι ότι το κάνουν μόνο στα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται για benchmarks :P

Δημοσ.

Δεν χρειαστηκε πολυ με πεισατε, και μετα και απο πεταιρω σκαψιμο που εκανα και εγω ο ιδιος πιστευω πως οντως ειναι ψοφιες για σοβαρο gaming.

Το προβλημα δεν ειναι μην τα σκασω για καρτα. Μαζευω λιγα λεφτα και δινω για μια καλη budget, αλλα αυτο σημαινει οτι ανεβαζω ενεργειακη καταναλωση, θερμοκρασιες και θορυβους. Αναρωτιεμαι αν μπορεις με καποιο τροπο αν βαλεις καρτα, να την απενεργοποεις οταν δεν τρεχεις games, και να λειτουργησει οταν θες να τρεξεις παιχνιδια?

Απο την αλλη βρηκα και κατι καλες με παθητικη ψυξη χωρις θορυβο και αναγκη για τροφοδοσια αλλα αντε ντις βρεις Ελλαδα.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814161342

Δημοσ.

To MSI 890GXM-G65 που πέρασε από τα χέρια μου, αλλά και το MSI 785GM-E65 που έχω τώρα, ΜΟΥΛΑΡΙΑ!... Χωρίς να κρασσάρουν ή κάτι ανάλογο, τα ρολόγια δεν "άκουγαν" με τίποτα. Στο 890 δεν πρόλαβα να κάνω BIOS-update μπας και, αλλά και στο 785 που έκανα, τζίφος... Αυτό με έκανε να πιστέψω ότι κάτι τρέχει με τα MSI, διάβασα και ένα review συμπτωματικά και λέω εδώ είμαστε.

Αντιθέτως, το Asus 785 της υπογραφής μου (που μας άφησε χρόνους) ανέβαζε στα επίπεδα που περιγράφεις...!

Είμαι off-topic, σταματάω εδώ! :X

ΕDIT: τσίμπα ακριβώς μία 5770 που δεν "καίει" τίποτα και είσαι άρχοντας και από θόρυβο ακόμη και χωρίς παθητική ψύξη. Οι καταναλώσεις της σειράς 5ΧΧΧ είναι πρωτοφανώς χαμηλές! Από θόρυβο είναι απολύτως αξιοπρεπείς ακόμη και με το reference-cooler. Ο καλύτερος συμβιβασμός κόστους/κατανάλωσης/θορύβου/επιδόσεων.

Δημοσ.

κοιτα, αν δεν βαλεις καμια γομαροκαρτα -τυπου 480-5970...-, δεν εχεις ιδιαιτερο προβλημα καθως, οι καινουριες καρτες, σε νορμαλ καταστασεις, ριχνουν πολυ τα ρολογια τους και καταναλωνουν ελαχιστα σε σχεση με παλιοτερα! αν διαβασεις καταναλωσεις απο 5*** και μετα θα καταλαβεις τι εννοω. εννοω να καταναλωνει η καρτα κατω απο 20W σε idle mode..!!!

Δημοσ.

Βαση των προτεραιοτητων μου δηλαδη τι καρτα προτεινετε? Επισης απο την στιγμη που δεν τιθεται θεμα ενσωματωμενων γραφικων και οι τιμες πανω κατω ειναι ιδιες, δεν ξερω τι να διαλεξω.

Απο την μια ειμαι υπερ του Multitasking, αλλα απο οσο ξερω τα παιχνιδια δεν το εκμεταλλευονται και πολυ? Οποτε τι λετε?

Δημοσ.
κοιτα, αν δεν βαλεις καμια γομαροκαρτα -τυπου 480-5970...-, δεν εχεις ιδιαιτερο προβλημα καθως, οι καινουριες καρτες, σε νορμαλ καταστασεις, ριχνουν πολυ τα ρολογια τους και καταναλωνουν ελαχιστα σε σχεση με παλιοτερα! αν διαβασεις καταναλωσεις απο 5*** και μετα θα καταλαβεις τι εννοω. εννοω να καταναλωνει η καρτα κατω απο 20W σε idle mode..!!!

Είμαι και γω 100% υπερ αυτής της άποψης!

Άρα, αν δεν τρελαίνεσαι για υπερχρονισμούς-ξυράφι, "απόλυτες" επιδόσεις και σούπερ-ντούπερ εξοπλισμένες μητρικές, προτίμησε κάτι αξιοπρεπές/ανθρώπινο ΣΥΝ μία καρτούλα τέτοια που περιγράφει ο cabdik και έχεις με ένα μάλλον μικρό bugdet ένα 100% αξιόμαχο σύστημα. Το ποια κάρτα ακριβώς θα διαλέξεις είναι καθαρά δικό σου θέμα, έτσι όπως αυτό οριοθετείται από τις ανάγκες και την τσέπη σου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...