Προς το περιεχόμενο

Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Aitherovamwn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιος φοιτητής του συγκεκριμένου τμήματος ή κάποιος που να γνωρίζει κάποιες πληροφορίες για το συγκεκριμένο τμήμα?Όπως πως ακριβώς λειτουργεί το συγκεκριμένο τμήμα, εάν είναι όντως τόσο θεωρητικό όσο έχω ακούσει, αλλά και τι επαγγελματικά δικαιώματα έχουν οι απόφοιτοι του τμήματος και αν υστερούν σε κάτι από τους απόφοιτους της ΑΣΚΤ.

Έχω ανάγκη για τις πληροφορίες αυτές και θα εκτιμήσω πραγματικά τον κόπο όποιου γνωρίζει και απαντήσει:-)

Ευχαριστώ:-)

Δημοσ.

Μιας και βλέπω ότι δεν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι συγκεκριμένο για αυτή τη σχολή, θα ρωτήσω κάτι πιο συγκεκριμένο που ίσως και να μπορείτε να με βοηθήσετε.

Είμαι φοιτήτρια του τει Γραφιστικής στην Αθήνα και παρά το γεγονός ότι το είχα δηλώσει σαν 2η επιλογή έχω απογοητευτεί πάρα πολύ από τα μαθήματα που θα παρακολουθήσω μέχρι το τέλος των σπουδών. Δεν είναι αυτό που ήθελα ειδικά με το νέο πρόγραμμα σπουδών.Σκέφτομαι αυτή τη σχολή στα Ιωάννινα γιατί 1ον έχει πολύ περισσότερα εργαστήρια σχετικά με την τέχνη (γλυπτική, χαρακτική, λιθογραφία κ.τ.λ) 2ον έχει μαθήματα σχετικά με τη γραφιστική, τη διαφήμιση αλλά και τη χρήση του Η/Υ για σχεδιασμό και τέλος έχει και κινούμενο σχέδιο και 3D animation που είναι ένας κλάδος που με ενδιαφέρει πάρα πολύ και οι ώρες του έχουν μειωθεί πάρα πολύ στην Γραφιστική στο νέο πρόγραμμα σπουδών.:cry:

Γενικά είμαι λίγο χαμένη γιατί από τη μια το τει γραφιστικής θεωρείται κορυφαίο στον τομέα του στην δημόσια εκπαίδευση, από την άλλη πότε δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με τη διαφήμιση η οποία είναι πλέον ο βασικός στόχος της σχολής.Επιπλέον ενώ η σχολή στα Ιωάννινα μου αρέσει πάρα πολύ από άποψη μαθημάτων λόγο του ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλόβαθμη και έχει μειωθεί ιδιαίτερα η κρατική οικονομική στήριξη δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν ξέρω και ως τι μπορώ να εργαστώ αφού την τελειώσω...:fear:

Είμαι ανοιχτή σε οποιονδήποτε σχολιασμό και συμβουλή

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τυχαίνει να σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αλλά σε άλλο τμήμα. Απο ότι έχω δει, δεν μου φάνηκε και τόσο θεωρητικό. Οι φοιτητές κάνουν εκθέσεις, έχω μερικά γλυπτά που φτιάχνουν σε εξωτερικους χώρους καθώς και μερικές αίθουσες που τις χρησιμοποιούν ως εργαστήρια. Όσον αφορά τα επαγγελμάτικά δικαιώματα, παρότι δεν γνωρίζω ακριβώς, έχω την εντύπωση πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η προηγούμενη πρυτανεία μαζί με το υπουργείο είχε κάνει μια προσπάθεια προς αναγνώριση του τμήματος, αλλα δεν γνωρίζω που κατέληξε. Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο.

Δημοσ.

Έχω ακούσει ότι δεν αναγνωρίζεται το πτυχίο στο δημόσιο (προφανώς για εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ) αλλά δεν είμαι και σίγουρη.Όντως το γεγονός ότι συμμετέχουν σε εκθέσεις σαν τμήμα είναι αρκετά ενθαρρυντικό βρήκα αρκετά πράγματα για το συγκεκριμένο στο google!!!:-)

Δημοσ.

Το τμήμα αυτό έχει αρκετά εργαστήρια ζωγραφικής, γλυπτικής κτλ. Από κει και πέρα θυμάμαι και εγώ τα παιδιά να λένε ότι δεν τους αναγνωρίζουν σαν καλών τεχνών πχ. Ήταν γενικά ευχαριστημένοι με τις σπουδές τους. Βέβαια, αυτά ήταν πριν 5-6 χρόνια. Τώρα μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση. Δε χάνεις τίποτα να κάνεις ένα τηλέφωνο στη γραμματεία.

Αντιγράφω από τη σελίδα του τμήματος:

http://www.uoi.gr/gr/schools/non-school/arts.php

http://arts.uoi.gr/

Επαγγελματικές προοπτικές - Νέες ειδικότητες

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Ενδεικτικά μπορούν να απασχοληθούν:

• Ως στελέχη διοίκησης, διαχείρισης μουσείων και προβολής πολιτιστικών θεσμών.
  • Ως σύμβουλοι σε γκαλερί έργων τέχνης
  • Ως Ιστορικοί Τέχνης και

σε συναφείς θέσεις.

Γενικά - Στόχος του Τμήματος

Το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το Σεπτέμβριο του 2000. Η αποστολή του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης είναι να καλλιεργεί και να προάγει τις εικαστικές τέχνες, με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια επιστημονική, καλλιτεχνική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία, να εκπαιδεύει τους φοιτητές στην Ιστορία και τη Θεωρία της Τέχνης και να προάγει την αισθητική αγωγή και την ανάπτυξη της κριτικής και έρευνας, μέσα από τις εργαστηριακές και θεωρητικές σπουδές των εικαστικών τεχνών. Η ανάπτυξη του Τμήματος σχετίζεται με παραμέτρους που αφορούν στον αρχικό σχεδιασμό της ίδρυσης του Τμήματος, τους στόχους του, τις ουσιαστικές ανάγκες εκπαίδευσης των φοιτητών και τις αλλαγές που προέκυψαν από τις διαμορφούμενες ανάγκες εκπαίδευσης, την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές δυνατότητες του πτυχίου που παρέχει, αλλά και με τα χαρακτηριστικά των επιστημονικών πεδίων και το πλαίσιο έρευνας που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η αρχική οργάνωση του Τμήματος στόχευσε προς την κατεύθυνση της καλλιτεχνικής και θεωρητικής παιδείας και της εικαστικής εκπαίδευσης.Η πρόσβαση στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης γίνεται μέσω των γενικών εξετάσεων και απαιτείται ως ειδικό μάθημα το «Ελεύθερο Σχέδιο» .

Ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια φοίτησης: οχτώ (8) εξάμηνα.

Δομή του Τμήματος

Λειτουργούν δύο (2) κατευθύνσεις:

• Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης.
  • Εικαστικών Τεχνών.

Εργαστήρια

• Ζωγραφικής.
  • Γλυπτικής.
  • Χαρακτικής.
  • Φωτογραφίας.
  • Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνας - Πολυμέσων.
  • Γραφιστικής - Κινούμενης Εικόνας
  • Κινούμενου Σχεδίου.

Παρουσίαση - Περιγραφή Γνωστικών Αντικειμένων

Τα γνωστικά αντικείμενα στο Τμήμα είναι:

• Θεωρητικές και πρακτικές σπουδές των πλαστικών τεχνών.
  • Εφαρμοσμένες τέχνες (φωτογραφική και αριθμητική εικόνα, σχέδιο, σκίτσο, κόμικ, τρισδιάστατη κινούμενη εικόνα κ.λ.π.).
  • Ιστορία της Τέχνης / Επιστήμες των Τεχνών.
  • Πολιτιστικοί Θεσμοί, Διοίκηση / Διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης, να προσθέσω ότι το πανεπιστήμιο έχει έναν ενεργό φωτογραφικό σύλλογο, θεατρικό σύλλογο και κινηματογραφικό. Θα περάσεις πολύ ωραία :)

Δημοσ.

Physics_Rulez σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες :-)

Η αλήθεια είναι ότι ψήνομαι πάρα πολύ απλά θέλω ακόμα να δώσω μια ευκαιρία στη σχολή στην οποία είμαι τώρα και να δω και το θέμα για τα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά αφού λέει ''Οι απόφοιτοι του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας'' πιστεύω ότι και αυτό είναι εντάξει.Θα προσπαθήσω βέβαια να βρω και φοιτητές του τμήματος για να ρωτήσω για εμπειρίες:-)

Ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

Νομιζω οτι δεν μπορεις να παρεις μερος στον ασεπ και να εργαστεις ως ιστορικος τεχνης απο αυτο το τμημα...

Δημοσ.

Γιατί όχι??Σαν ιστορικός της τέχνης μπορείς και είμαι σίγουρη για αυτό όχι μόνο λόγο των απίστευτων μαθημάτων για την ιστορία της τέχνης(σε όλες τις μορφές ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική.Μέχρι και κινηματογράφου και γραφιστικής) που έχει η σχολή στο πρόγραμμμά της, αλλά και επειδή το γράφει στην ιστοσελίδα της.

Για τον ΑΣΕΠ δεν ξέρω αν και έγραφε ότι μπορείς να εργασθείς στο δημόσιο τομέα...δεν είμαι και απόλυτα σίγουρη όμως για αυτό θα το ψάξω.

Δημοσ.

Για ψαξτο καλυτερα....Νομιζω οτι αυτο ειναι και το προβλημα της σχολης αυτης παρολο που κανει πολυ ιστορια τεχνης ΔΕΝ μπορεις να δουλεψεις ως ιστορικος....Φιλικα παντα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...