dimitris2006 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να δαπανήσει €15.7 εκατ. για τη χρηματοδότηση έρευνας σχετικά με τις τεχνολογίες του cloud computing, data mobility, και τη διαχείριση ασφαλούς απομακρυσμένης πρόσβασης. Η έρευνα ονομάζεται Vision Cloud και έχει χρονοδιάγραμμα τριών ετών. Επικεφαλής θα είναι μια ομάδα της IBM από το Ισραήλ. Συνεργάτες του προγράμματος είναι η Siemens, η SAP, το Σουηδικό τεχνολογικό ίδρυμα Επιστήμης Υπολογιστών καθώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Όσον αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος, επικεντρώνεται στο cloud computing και ένα από τα θέματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας είναι η εύκολη και ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση σε δεδομένα. Για παράδειγμα μια εταιρεία να θέλει να μεταδώσει ένα video στα μέλη μιας συνδιάσκεψης, χωρίς όμως να δώσει πρόσβαση στο δίκτυό της. Μέσα από το πρόγραμμα θα ερευνηθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο με ασφάλεια και μέσα από οποιαδήποτε συσκευή. Επίσης, θα διερευνηθούν και άλλες έννοιες όπως το computational storage, όπου ένα πρόγραμμα μπορεί να τρέξει μέσα από ένα σύστημα αποθήκευσης, και αναλύοντας τον ήχο ενός video να δημιουργήσει ένα script, το οποίο θα περιέχει του διαλόγους των ανθρώπων που συμμετέχουν. Το τελευταίο κομμάτι της έρευνας εστιάζεται στη φορητότητα δεδομένων (data mobility). Για παράδειγμα, μια εταιρεία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα δεδομένα της εύκολα από τον ένα πάροχο αποθηκευτικού χώρου στον άλλο. Μέχρι και σήμερα, όταν μια εταιρεία θέλει να μεταφέρει τα δεδομένα της, πρέπει να τα κατεβάσει αρχικά σε δικό της μέσο και στη συνέχεια να τα ξαναανεβάσει στην νέα υπηρεσία. Θα μελετηθούν τρόποι με τους οποίους είναι δυνατή η απευθείας μετακίνηση των δεδομένων. Site: pcworld.com
Human Soul Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Εμένα ένα πράγμα με στεναχωρεί: Γιατί αναφέρεται μόνο το ΕΜΠ και όχι τα υπόλοιπα ιδρύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν ενεργά στο cloud computing; Ή μήπως οι υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις σε πανεπηστήμιο Θεσσαλονίκης και στο πολυτεχνίο Χανίων περνάνε απαρατήρητες (ή και δεν υπάρχουν στο κάτω κάτω)
ferongr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Βλεπω οτι τα Ελληνικα ιδρυματα εξιχρονιζονται και χρησιμοποιουν τα αχρηστα buzzwords της τελευταιας διετιας...
warchief Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Εμένα ένα πράγμα με στεναχωρεί: Γιατί αναφέρεται μόνο το ΕΜΠ και όχι τα υπόλοιπα ιδρύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν ενεργά στο cloud computing; Ή μήπως οι υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις σε πανεπηστήμιο Θεσσαλονίκης και στο πολυτεχνίο Χανίων περνάνε απαρατήρητες (ή και δεν υπάρχουν στο κάτω κάτω) Αν κρίνω απο εδώ http://cordis.europa.eu/fp7/ict/ssai/docs/call5-visioncloud.pdf Το συγκεκριμένο project ειναι ερευνητικό, χρηματοδοτούμενο απο την Ε.Ε. (FP7) και συμμετέχει το ινστιτούτο ICCS (http://www.iccs.gr/eng/) απο την πλευρά του ΕΜΠ. Τώρα το γιατί το συγκεκριμένο project πρεπει να αποτελεί page 1 είδηση είναι καλή ερώτηση (μιας και ολα τα πανεπιστημια στην Ευρωπη συμμετέχουν σε ερευνητικα project της ΕΕ (γιατι αλλιως πως θα βρίσκονταν χρήματα για πληρωμή καθηγητών και ερευνητικου προσωπικού ;-) ). Συνήθως όμως τα project αυτού του μεγέθους (και το συγκεκριμένο με budget > 15MEuro είναι μεγάλο), διαθέτουν μέρος αυτού (budget) για 'dissemination activities', προώθηση του project κτλπ, θα μπορούσε δηλαδή η αρχική είδηση να έχει φυτευθεί (Εναλλακτικά το pcworld παρακολουθεί τα RSS feeds του ΕΜΠ .
21century Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Πολυ αργα αφυπνιστηκαν οταν ξοδευαν εκατομμυρια ευρω σε λογισμικο του Βασιλακη απο τις ΗΠΑ...
kcypre Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Ουφ πάλι καλά. Βρήκαμε από που θα αναπληρώσουν οι καθηγητές τα χαμένα τους έσοδα από την κρίση. Πως στην έρευνα θα πάνε τα λεφτά, όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά ερευνητικά... Βάζουν και δύο φοιτητές να ασχολούνται και να κάνουν τα απολύτως απαραίτητα για το έργο και στο τέλος κι ένα conference όπου παρουσιάζονται αυτού του επιπέδου τα έργα και όλα μέλι γάλα!
warchief Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Ουφ πάλι καλά. Βρήκαμε από που θα αναπληρώσουν οι καθηγητές τα χαμένα τους έσοδα από την κρίση. Πως στην έρευνα θα πάνε τα λεφτά, όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά ερευνητικά... Βάζουν και δύο φοιτητές να ασχολούνται και να κάνουν τα απολύτως απαραίτητα για το έργο και στο τέλος κι ένα conference όπου παρουσιάζονται αυτού του επιπέδου τα έργα και όλα μέλι γάλα! Εντάξει δεν ειναι ακριβώς έτσι, μην τα μηδενίζουμε όλα. (Οχι οτι αυτά που περιγράφεις δεν έχουν γίνει κατα το παρελθόν / δεν γίνονται ακόμα). Η ερευνα χρειάζεται, και εντός Ε.Ε. αυτά τα προγράμματα ίσως είναι η μοναδική πηγή ρευστού για τα Ελληνικά ιδρύματα [μιας και η σύμπραξη ιδρυμάτων και εταιρειών δεν αναπτύχθηκε ποτε στον βαθμό που πρέπει στην χώρα μας]. Φυσικά, το πως μοιράζεται η πίτα του κοινοτικού ρευστού δεν ειναι πάντα μια διαφανής διαδικασία και έχουμε δει στο παρελθόν δίκες για τζακούζι, φεράρι, κτλπ.
kcypre Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Εντάξει δεν ειναι ακριβώς έτσι, μην τα μηδενίζουμε όλα. (Οχι οτι αυτά που περιγράφεις δεν έχουν γίνει κατα το παρελθόν / δεν γίνονται ακόμα). Η ερευνα χρειάζεται, και εντός Ε.Ε. αυτά τα προγράμματα ίσως είναι η μοναδική πηγή ρευστού για τα Ελληνικά ιδρύματα [μιας και η σύμπραξη ιδρυμάτων και εταιρειών δεν αναπτύχθηκε ποτε στον βαθμό που πρέπει στην χώρα μας]. Φυσικά, το πως μοιράζεται η πίτα του κοινοτικού ρευστού δεν ειναι πάντα μια διαφανής διαδικασία και έχουμε δει στο παρελθόν δίκες για τζακούζι, φεράρι, κτλπ. Εννοείται ότι χρειάζεται η χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια. Χρειάζονται όμως και τα αποτελέσματα της έρευνας και δυστυχώς πάρα πολλοί καθηγητές δε νοιάζονται για αυτά. Τυχερός όποιος φοιτητής βρέθηκε κοντά σε καθηγητή που έδινε σημασία στα έργα.
De@th L0rd Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2010 Μακάρι να βγεί κάτι καλό από αυτό. Μακάρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα