Προς το περιεχόμενο

προβλημα με δισκο!!!

r1916v

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω εναν εξωτερικο δισκο seagate 500 και ξαφνικα ενω το pc τον βλεπει παω να μπω στα αρχεια του και κολαει δεν μπαινει με τιποτα...τον δοκιμασα και σε αλλο pc και τιποτα..τον συνδεσα σαν εσωτερικο και παλι τα ιδια..τι μπορει να φταιει??εχω πολλα αρχεια που δεν θελω να χασω εκει μεσαα!!!!

Δημοσ.

θα το δοκιμασω!σ ευχαριστω..

---------- Προσθήκη στις 17:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:49 ----------

το δοκιμασα και τον βλεπει οπως και στα windows και οταν πηγα να τον ανοιξω να μπω στα αρχεια μοθ εβγαλε μηνυμα cant mount volume...

---------- Προσθήκη στις 18:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:13 ----------

αν ξερει κατι καποιος ας βοηθησει.....

Δημοσ.

Το άλλο που μου έρχεται είναι αν έχεις άλλον σκληρό δίσκο να δοκιμάσεις να κάνεις τον εξωτερικό clone στον αλλον.((Δεν νομίζω να γίνει κάτι αλλά δοκίμασε το))

Δημοσ.

παιδια ειμαι λιγο αρχαριος και δεν ξερω πως να τα κανω αυτα..check κανω με εντολη απ το run? και αν ναι με ποια εντολη?

Δημοσ.

Το διαγνωστικό της seagate λέει

Το κατεβάζεις από εδω το γραφείς σε ένα cd και κάνεις boot από αυτό το βάζεις να τρέξει στο full scan και μας λες αποτελέσματα.

Δημοσ.

ναι δεν μπορουσε να γινει το τεστ γιατι καποια sectors λεει ηταν δυσκολο να διαβαστουν

---------- Post added at 20:11 ---------- Previous post was at 18:56 ----------

παει ο δισκος????

Δημοσ.

Λοιπόν από το "run" δώσε την εντολή: chkdsk x: /f και chkdsk x: /r

Πρώτα την μία και μετά την άλλη. Γράψτες όπως ακριβώς τις βλέπεις (με τα κενά).

Όπου "χ" το γράμμα του δίσκου σου.

Και άστο πολλή ώρα μέχρι να τελειώσει.

Δημοσ.

το εκανα και μου εβγαλε οτι the type of file system is RAW and chkdsk is not anaible for this file system...

---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 21:59 ----------

ουφ.... απ το πρωι παιδευομαι..

Δημοσ.

Σε τι σύστημα είναι διαμορφωμένος; Σε NTFS ή σε FAT, FAT32;

Tι έχεις μέσα; Λειτουργικό ή σκέτα αρχεία;

Δημοσ.

Το RAW που αναφέρεις ότι εμφανίζει ο disk manager, σημαίνει ότι ο δίσκος δεν έχει κανένα file system (πχ NTFS,FAT32 κά).

Κάποιες φορές καταστρέφεται μόνο το MBR (Master Boot Record) και κάποια indexes που περιγράφουν το είδος του partition (NTFS ή FAT32 ή άλλο) και τα περιεχόμενα του δίσκου. Είναι αντίστοιχο του να κόψεις από ένα βιβλίο τις σελίδες με τα περιεχόμενα. Οι υπόλοιπες σελίδες δεν έχουν κοπεί, αλλά δεν μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις στο βιβλίο, αφού λείπουν τα περιεχόμενα (η αντιστοιχία δεν είναι απόλυτη).

Προσπάθησε να ανακτήσεις τα αρχεία σου με ένα από τα δύο αυτά προγράμματα (ή NTFS ή FAT).

Ποιό λειτουργικό έχεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...