Voodooman Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Άντε επιτέλους. Τόσο καιρό περιμένω τον 80άρη να πέσει κοντά στο κατοστάρικο, να τον βάλω στο netbook. Δεν νομίζω ότι το μόνο θέμα είναι να ανοίγει γρήγορα το word. Γενικά το σύστημα αποκτά καλύτερη απόκριση, εξαιρετικά σημαντικό για τα αργά αυτά μηχανάκια. Και φυσικά σε ένα netbook έχει μεγάλη σημασία και το βάρος, η κατανάλωση, η θερμοκρασία, ο θόρυβος... Θα μου πείτε, θα βάλεις σκληρό των €130 σε μηχάνημα των €200; Ναι, αν αυτός είναι ο τρόπος να μετατρέψω ένα αργό μηχάνημα σε αξιοπρεπές.
nickolas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 200 δολλάρια δεν είχε ο Χ-25 των 80GB και όταν πρωτοβγήκε? λολ!
ocSe7en Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Καλά νέα. Πάντως δεν θα πάρω. Περίμενα τόσο καίρο, ας περιμένω λίγο ακόμα να βγάλει τους καινούριους και τότε βλέποντας και κάνοντας.
Voodooman Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 200 δολλάρια δεν είχε ο Χ-25 των 80GB και όταν πρωτοβγήκε? λολ! Χαρακτηριστικό παράδειγμα της οικονομικής κρίσης. Γίνεται αγώνας να πιάσει το προϊόν την τιμή που είχε όταν πρωτοκυκλοφόρησε, σχεδόν ένα χρόνο πριν. Για γέλια, αλλά και για κλάματα...
Mad_man Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 (199$=145 euro)... Περιμένεις να το δεις ποτέ αυτό στην Ελλάδα ? Γενικά αυτοί οι σκληροί απευθύνονται όντως στους enthusiasts και στος επαγγελματίες... Ο enthusiast απλά τα σκάει γιατί γουστάρει να ανοίγει το word 0,5sec πιο γρήγορα Καλά ο καθένας ότι κάτσει πεταει . όταν με 196€ παίρνεις 120gb ssd με SandForce SF-1200 μόνο ακριβό δεν θα το έλεγα αντίθετα είναι αρκετά προσιτό kαι ο ssd δεν είναι 0,5sec word πιο γρήγορα Στο laptop έχω τον Vertex 30GB. Και χωράει όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ, συν τη μουσική μου και 2-3 ταινίες. Μαγκιά; Όχι, απλά ξέρω τι ζητάω και δε βάζω αηδίες. Άσε φίλε άμα είναι να μετραω φακές (mb) σαν τον Άρτεμη μάτσα καλύτερα να μην πάρω ποτέ ssd , μόνο μαγκιά δεν είναι αυτό αλλά τεσπα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Περιμένεις να το δεις ποτέ αυτό στην Ελλάδα ? 145 από τα 164.84 που έχει τώρα? δεν είναι και κάτι το απίστευτο, κάνα 150-155 ελπίζω να τον δω...
Psycho_Warhead Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Ενας 120αρης G3 μου αρκει.Θα περιμενω.
GusBabis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Εγω τους ssd τους βλεπω καθαρα σαν εργαλειο δουλειας, σε home use pc πιστευω οτι ειναι υπερβολη και λιγο μοδα, αλλα για εναν editor η μουσικο πιστευω βλεπει διαφορα. Τωρα για τις τιμες ακομα η τσεπη μου δεν αντεχει εναν ssd απλα για να εχω τα windows μεσα αλλα εαν ειχα την δυνατοτητα να βαλω εναν μεγαλο της ταξεως 160 GB για να φορτωνω υλικο θα το εκανα με κλειστα τα ματια
ikskarda Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 να κανω μια ερωτηση καπως χαζη ? εχω στον υπολογιστη εναν 320gb με partition 100gb για windows και τα υπολοιπα για προσωρινο storage , εναν 250gb με μουσικη και εναν 1tb με αμετρητα video , hd video και αμετρητες φωτογραφιες. εστω οτι βαζω εναν SSD καποια στιγμη και εγω στην θεση του 320gb μου που χω για λειτουργικο , ο SSD θα μου φορτωσει πιο γρηγορα τα thumbnails των βιντεο και των φωτογραφιων που χω στον αλλον μηχανικο ? δεν νομιζω να συσχετιζεται ο SSD με το αν εμενα θα δειξει πιο γρηγορα τα thumbs αφου αυτα ειναι αποθηκευμενα και φορτωνονται απο τον μηχανικο και το φορτωμα εξαρταται απο την ταχυτητα του και οχι απο αυτη του SSD , σωστα ? δηλαδη εκει που ενας φακελος μου με 500 videoclips φορτωνει τα thumbnails σε 2 λεπτα ο SSD τον φακελο αυτο που βρισκεται μεσα στο μηχανικο θα μου φορτωσει τα thumbnails σε λιγοτερο χρονο ? οταν εχω κατεβασει μια HD ταινια και θελω να την κανω extract μεσα στον 1tb σκληρο θα γινει πιο γρηγορα το extract λογω του SSD ? δεν εξαρταται παλι το οτι κανω το extract στον μηχανικο αρα "γραφεται" η ταινια με την ταχυτητα του μηχανικου και οχι του SSD ? εν ολιγοις ο SSD παιζει ρολο και στο ανοιγμα αρχειων-βιντεο-φωτογραφιων κτλ που βρισκονται αποθηκευμενα σε μηχανικους η στην ουσια την διαφορα την βλεπουμε μονο σε οτι ειναι περασμενο-εγκατεστημενο στον SSD . εξηγηστε μου παρακαλω αν μπορει καποιος γιατι σκεφτομαι να παρω εναν Postville τωρα που πεφτουν οι τιμες η εναν Corsair !!! ευχαριστω πολυ
beastgr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Έχω το lenovo w510 με ssd (120 GB) ως εταιρικό μου laptop. Είναι απίστευτα αθόρυβος (ειδικά όταν ξεκινάει δεν ακούς τίποτα!) και πραγματικά πετάει από ταχύτητα. Προφανώς και όλοι θέλουν ταχύτητα και no noise. Δεν είναι προνόμιο μόνο για όσους δουλεύουν επαγελματικά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι θα το σκεφτόμουν πολύ να βάλω ssd ακόμα στο personal PC μιας και κοστίζουν αρκετά ακριβά. Θα αρκεστώ στον εταιρικό
Linus_21 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Αν και... home user εννοείτε ότι θα τσιμπήσω έναν, σε κάποια λογική τιμή στο μέλλον.
Haldol Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 εν ολιγοις ο SSD παιζει ρολο και στο ανοιγμα αρχειων-βιντεο-φωτογραφιων κτλ που βρισκονται αποθηκευμενα σε μηχανικους η στην ουσια την διαφορα την βλεπουμε μονο σε οτι ειναι περασμενο-εγκατεστημενο στον SSD . εξηγηστε μου παρακαλω αν μπορει καποιος γιατι σκεφτομαι να παρω εναν Postville τωρα που πεφτουν οι τιμες η εναν Corsair !!!ευχαριστω πολυ Η απάντηση είναι αυτονόητη... άμα στο γκαράζ σου έχεις μια Ferrari και ένα Yugo, το δεύτερο θα πηγαίνει με 300 km/h επειδή απλά υπάρχει και μια Ferrari στο γκαράζ; Ότι είναι πάνω στον HDD θα σέρνεται, ότι είναι πάνω στον SSD θα πετάει. Αλλά όχι, οι SSD δεν μεταδίδουν κάποια «μαγική αύρα» στους σκληρούς για να πηγαίνουν κι αυτοί πιο γρήγορα.
ikskarda Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 αρα λοιπον οσον αφορα την δικη μου περιπτωση οπου κανω extract ταινιες και αραια και που κανενα converting κανενα βιντεακι για να το περναω στο κινητο , δεν εχει να μου προσφερει τιποτα ο SSD αφου τα αρχεια εγγραφονται στον μηχανικο. το μονο που θα κερδισω λοιπον και εγω ειναι αυτο το "αμεσο" ανοιγμα των καθημερινων εφαρμογων (Mozilla , Word etc) και το loading των windows και των οποιων 1-2 παιχνιδιων εγκατασταθουν στο SSD (γιατι τα υπολοιπα πιθανον λογο χορου να μπουν σε μηχανικο) . ευχαριστω φιλε για την απαντηση σου !!! PS: αν εχει καποιος SSD μπορει να κανει κανονικα καθαρισμο των windows με προγραμματα τυπου CCleaner και της registry με προγραμματα τυπου TuneUp Utilities , Registry Mechanic etc ?
Haldol Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μπορεί. Αλλά δεν έχει νόημα. Είναι τόση η ταχύτητα που προσφέρει ο SSD που όσο overhead και να προσθέσει η μη συντήρηση της εγκατάστασης, δε θα το νιώσεις καν. Όσο για τη χρήση που θέλεις... αν θέλεις να κάνεις αναβάθμιση είναι πολύ καλή επιλογή. Αλλιώς μη το κάνεις. Η διαφορά στο σύστημά σου θα είναι τεράστια. Αλλά όχι στις δουλειές που κάνεις με τις ταινίες. Τι σε ενδιαφέρει πιο πολύ; Η γενική χρήση του PC ή ειδικά για τις ταινίες;
GusBabis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Haldol να σε ρωτησω κατι. εαν το υλικο μου πχ αμονταριστο υλικο 90gb για ενα music video και το προγραμμα μου τα εχω φορτωμενα στον ssd δεν θα δω διαφορα????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα